2024.04.26, Péntek
 Megkezdődött a székesfehérvári kórház bővítése
Fotó: Simon Erika/szekesfehervar.hu

Megkezdődött a székesfehérvári kórház bővítése

szekesfehervar.hu

2022.03.22. 16:57

Az új belgyógyászati tömb várhatóan 2023 végére készül el.

Hirdetés

Alapkőletétellel érkezett újabb mérföldkőhöz a Szent György Kórház bővítése, a munkálatok várhatóan 2023 végén fejeződnek be. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjében három osztály: a pulmonológia, az onkológiai és az infektológia kap helyet, a beruházás mintegy 11,5 milliárd forintból valósul meg.

 

Az új belgyógyászati tömb látványterve
Forrás: szekesfehervar.hu

 

Prof. Dr. Bucsi László főigazgató a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati tömbjének alapkőletétele alkalmából felidézte az elmúlt 10-12 év fejlesztéseit.  Az elmúlt időszakban megújult a sürgősségi ambulancia, az intenzív osztály, a gyógyszertári központ, valamint új hemodinamikai és gasztroenterológiai labort is kialakítottak az ezekhez tartozó új eszközparkkal együtt. Fejlesztették a pszichiátriai osztályt, megújult a szülészet és a perinatális intenzív centrum és létrejött egy, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt egynapos sebészet is. Prof. Dr. Bucsi László főigazgató szólt az ún. skill-laborról is, ami mintegy 400 millió forintból valósult meg és ahol szakdolgozók és az orvos rezidensek tanulhatnak. A fejlesztések között említette a befejezés előtt álló nővérszállót és a külső telephelyeken megvalósult beruházásokat, köztük a móri egynapos sebészetet és szakrendelőt, valamint a sárbogárdi és enyingi szakrendelők megújulását is.

 

Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere kiemelte, a város segítségére minden időben számíthat a kórház. Emlékeztetett: bár a kétezres évek elején a fehérvári kórház máig érthetetlen módon kimaradt a Pólus Programból, 2010-től a város és a kórház vezetői az országgyűlési képviselőkkel közösen azon dolgoztak, hogy ezt pótolni tudják, és azt a két hiányzó tömböt, és annak teljes eszközparkját meg tudják valósítani. Ennek egyik eleme volt a 2014-ben átadott központi műtő és intenzív részleg, a másik elem építése most kezdődik el. Székesfehérvár Modern Városok Programjának keretében. E program tette lehetővé a parkolóbővítést és a légtechnikai korszerűsítést azokban az épületekben, ahol erre már nagy szükség van. A polgármester beszéde végén egy kéréssel fordult a szakemberek felé:

„A kórházzal közösen, sok egyéb mellett van még egy közös kihívásunk: az ápolási osztály épületének felújítása. A Modern Városok Program keretében látjuk azt a forrást, amelynek az átcsoportosításával, és ehhez kérem a minisztérium támogatását, a város segítheti majd ennek a beruházásnak a megvalósítását.”

További részletek a szekesfehervar.hu cikkében olvashatók.

Helyi hírekSzékesfehérvárFejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházkórházfejlesztés