2024.06.25, Kedd

Fejér megye

Beethoven 250 - a zeneszerzőzsenire emlékeznek március 10-én

2020.03.08

Aktuális

A 250 évvel ezelőtt született Ludwig van Beethoven zeneszerzőzsenire emlékeznek március 10-én kedden a Hermann László Zeneiskolában. A 18 órakor kezdődő koncerten a művészetoktatási intézmény Zongora Tanszékének növendékei mellett a Székesfehérvári Balett Színház művészei is fellépnek.

Új sportszakosztály alakult Székesfehérváron

2020.03.06

Aktuális

Tovább gyarapodott Székesfehérvár jelenlegi igen magas szintű küzdősport élete; megalakult a Fehérvár MMA Team, amely az Arnold Boxing Team szakosztálya és hétfő óta a Varkocs Deák Ferenc utcai termében végzi edzéseit, Magda Dániel és Turós Arnold vezetésével. Az MMA (mixed martial arts) többféle küzdősport és harcművészet technikáit ötvözi, megengedi az ütéseket, rúgásokat és a földharcot is.

Átadták a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központját

2020.03.04

Aktuális

Átadták szerdán a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központját, amelyre 354 millió forintot fordított a szervezet.

Engedélyezési fázisban az Auchan körforgalom tervei

2020.03.02

Aktuális

A 25. Közutas Napon elhangzott előadásában Bokker István, a Bokút Terv Kft. ügyvezetője az Auchan körforgalom kapacitásnövelő lehetőségeit mutatta be az elkészült terveken és beszámolt arról a friss hírről is, hogy a tervek eljutottak abba a fázisba, hogy jövő héten az építési engedélyezési eljárást is megindíthatják.

Több mint 1.1 milliárd forintot kapott Székesfehérvár az új maroshegyi bölcsőde építésére

2020.02.28

Aktuális

A Maroshegyen egy 50-60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde építésére nyújtott be még tavaly ősszel pályázatot Székesfehérvár, melyhez 1.15 milliárd forintnyi pályázati forrást kapott - adta hírül közösségi oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

Mentális egészségprojekt indul 20 fehérvári általános- és középiskolában

2020.02.27

Aktuális

Húsz általános- és középiskolai osztály számára valósít meg fejlesztő foglalkozást a SZÉNA Egyesület a "Mentális egészségprojekt Székesfehérváron" című program keretében az Arconic Alapítvány 10,8 millió forintos támogatásával. Olyan témákat is feldolgoznak, mint a szexuális nevelés, iskolai bántalmazás és önismeret.

Új forgalmi rend a Szent György Kórház környékén

2020.02.27

Aktuális

Változik a forgalmi rend a kórház környékén. Február 28-ától módosul a Raktár utca, a Puskás Tivadar és a Neumann utca közlekedése. A kérés egy tavaly év végi lakossági fórumon fogalmazódott meg, ahol közösen döntöttek az új forgalmi rendről.

Négymilliárd forint értékben jelennek meg hamarosan zöld gazdaságfejlesztési pályázatok

2020.02.26

Gazdaság

Négymilliárd forint értékben jelennek meg hamarosan zöld gazdaságfejlesztési pályázatok - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden Székesfehérváron.

Bach Máté-passiójával indítja a nagyböjti időszakot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

2020.02.18

Kultúra

Johann Sebastian Bach grandiózus művével, a Máté-passióval indítja a nagyböjti időszakot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a koncert jövő pénteken lesz a székesfehérvári Szent Sebestyén-templomban.

Elfogadták Székesfehérvár idei, 67,4 milliárd forint főösszegű költségvetését

2020.02.14

Aktuális

Elfogadták pénteken Székesfehérvár idei, 67,4 milliárd forint főösszegű költségvetését.

Márciusban kutyás futóverseny lesz Dunaújvárosban

2020.02.10

Aktuális

Március 14-én Dunaújváros ad otthont a HDR Not Just Run szezonnyitó futamának, amely összehozza a kutyák és a futás szerelmeseit.

Időközi választás Dunaújvárosban - Szerda délutánig jelentkezhetnek az átjelentkezéssel szavazók

2020.02.08

Aktuális

Még csaknem egy hétig, jövő szerda délután 4 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a választójogosultak, akik a február 16-i dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson a lakóhelyüktől eltérő településen kívánnak voksolni.

Székesfehérváron búcsúzott az MH EUFOR Kontingens 24. váltása

2020.02.06

Aktuális

147 magyar, többségében fehérvári katona indul útra a Balkánra márciusban. Ők váltják majd a Bosznia Hercegovinában jelen lévő békefenntartó erőket. Székesfehérváron, az Alba Regia Laktanya alakulóterén búcsúztatták el őket és fél éven keresztül látnak majd el békefenntartói feladatokat.

Alba Bástya Központ - jövő áprilisra készül el a korszerű, összevont intézmény

2020.02.05

Aktuális

Zajlanak a felújítási munkálatok az Irányi Dániel utca 4. számú épületben, ahol innovatív, összevont szociális szolgáltató központot alakítanak ki jövő áprilisra. Itt kap helyet a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ, amely jelenleg 16 telephelyen látja el feladatait városszerte. A több mint 500 millió forintos, uniós finanszírozású beruházásból létrejövő új intézmény Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ néven fog működni.

Innovatív fejlesztő foglalkozások a székesfehérvári iskolákban

2020.02.04

Aktuális

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásával a SZÉNA Egyesület szakmai műhelye - a FókuszCsoport - fejlesztő foglalkozásokat, tréningeket valósított meg székesfehérvári általános- és középiskolákban.

Benkő: a pákozdi emlékpark iránymutatást ad a jövő nemzedékei számára

2020.03.07

Aktuális

A Pákozdi Katonai Emlékpark történelmi áttekintést és iránymutatást ad a jövő nemzedékei számára - hangoztatta a honvédelmi miniszter az emlékpark felavatásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett szombati ünnepségen.

Influenza - Lassabban terjed a betegség

2020.03.06

Aktuális

Az elmúlt héten 38 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez valamivel kevesebb, mint az azt megelőző heti 38 900 - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján.

Kiürítettek egy enyingi szupermarketet

2020.03.03

Aktuális

Gázszivárgás miatt ürítettek ki egy szupermarketet március 2-án este Enyingen. A Hősök terén lévő üzlet egyik különálló, szabadba nyíló helyiségében egy kompresszor két tartályából áramlott ki a légkondicionáló-gáz. Az épületet négy dolgozó és hat vásárló a katasztrófavédelem egységeinek kiérkezése előtt elhagyta.

Ismét Székesfehérváron gyűltek össze Közép-Európa méhészei

2020.03.01

Gazdaság

Harminckettedik alkalommal rendezték meg a nemzetközi méhészkiállítást és vásárt Székesfehérváron. Idén is több mint száz kiállító vett részt a rangos találkozón. A szakmai rendezvény kiváló lehetőség volt a termelőknek, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, és választ kapjanak az ágazat legfontosabb kérdéseire.

Folytatják az M1-es felújítását Herceghalom és Bicske között

2020.02.28

Aktuális

Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán hétfőn megkezdik a leállósáv felújítását a herceghalmi felhajtó és a bicskei csomópont környezetében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

Idén Dunaújváros lesz a házigazdája az FMD-nek

2020.02.27

Aktuális

Áprilisban ismét Dunaújváros ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak, amely a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje. A tanulók 12 művészeti kategóriában csillogtathatják meg tehetségüket. A nevezéseket március 3-ig fogadják.

A székesfehérvári Abu Alba Kft. a jövő magyar vállalatát testesíti meg

2020.02.26

Gazdaság

A csomagolási rendszerekkel foglalkozó Adu Alba Kft. a magyar gazdaságstratégia jövőjét szimbolizálja, magyar családi tulajdonban van, high-tech technológiával termel és zöld is - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden a társaság székesfehérvári üzemében.

Időközi választás Dunaújvárosban - Sértetlennek találta a külképviseleti urnákat az NVB

2020.02.18

Aktuális

Sértetlennek találta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a vasárnapi dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnákat kedd délutáni ülésén. A kijelölt dunaújvárosi szavazatszámláló bizottság várhatóan szerdán számlálja meg a külképviseletekről érkezett voksokat, ezek azonban már érdemben nem befolyásolják az időközi képviselő-választás eredményét.

Több mint duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

2020.02.17

Aktuális

Az átgondolt szakmapolitikai és finanszírozási intézkedések eredményeképpen az egynaposként elvégezhető beavatkozások aránya a 2010-2019 időszakban több mint duplájára, a 38,3 százalékos arányról 80 százalékra nőtt.

Jövő hétvégén Székesfehérváron tartják az evezősök 30. ergométeres országos bajnokságát

2020.02.11

Aktuális

Jövő hétvégén a székesfehérvári Alba Régia Sportcsarnok ad otthont az evezősök jubileumi, 30. ergométeres országos bajnokságának, amelyen nemcsak az igazolt, hanem a para- és a masters versenyzők, az egyetemisták és az amatőrök számára is osztanak érmeket.

33 milliárdnyi fejlesztést és jelentős béremelést is tartalmaz a 2020-as büdzsé tervezete

2020.02.10

Aktuális

Február 14-én pénteken tárgyalja a közgyűlés a város idei büdzséjét, mely 67.4 milliárdos főösszeg mellett 25,8 milliárd forint saját bevétellel számol. Ebből kiemelkedik a 20,1 milliárd forint iparűzési adó. Az intézmények fenntartására 14,16 milliárd forintot költ idén a város. A minimálbér emelés és a garantált bérminimum biztosítása 662,7 millió forintos többletet jelent, illetve 242.9 milliót költ a város a közalkalmazottak éves 150 ezer forintos cafeteriájára.

A tetővel és a homlokzattal kezdődik az Arany János Iskola felújítása

2020.02.07

Aktuális

Kezdődik az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI épületének felújítása, amit a város Önkormányzata 600 millió forinttal támogat. A jövő héten kezdődő bruttó 235 millió forintos beruházással elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újul meg.

Székesfehérvár bekerült a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város közé

2020.02.06

Aktuális

A turizmus.com gondozásában megjelent TOP 50-es kiadványban Székesfehérvár is helyet kapott, mint a tavalyi év alapján a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város egyike. Egy város számára mindig nagy elismerés és büszkeség valamiben a legjobbak között szerepelni. Most sincs ez másképp, amikor Székesfehérvár bekerült a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város közé a turizmus.com tavalyi évi eredmények alapján közzétett értékelése szerint.

Újabb családvédelmi intézkedések: megyei mérleg

2020.02.05

Aktuális

A Kormány családvédelmi akciótervében a gyermeket vállaló és nevelő családoknak biztosít kedvezményeket, támogatásokat. A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya is aktív szerepet vállal az akcióterv megyei megvalósításában. Néhány tény a tavalyi igénylésekről, rövid tájékoztatás a január 1-től életbe lépett vagy bővült támogatási formákról.

Időközi választás Dunaújvárosban - Még egy hétig lehet a külképviseleti szavazásra jelentkezni

2020.01.31

Aktuális

Még egy hétig, február 7-én 16 óráig jelentkezhetnek a külképviseleti szavazásra azok az érintett választópolgárok, akik a február 16-ai dunaújvárosi időközi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon.