2020.04.10, Péntek

Hirdetés

Akadálymentesített zuhanyzót alakítottak ki az utcán élő hajléktalanoknak Székesfehérváron
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Akadálymentesített zuhanyzót alakítottak ki az utcán élő hajléktalanoknak Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2020.03.10. 14:46

Egy akadálymentesített zuhanyzó is szolgálja az utcán élő hajléktalanokat a Kríziskezelő Központban. A tisztálkodó helyiséget azok a hajléktalanok használják, akik nem szeretnének a szálló lakói lenni semmilyen formában. A tisztálkodó helyiség kialakítását a Fehérvár Travel Alapítvány segítette több mint 1.7 millió forinttal.

Hirdetés

Tavaly ősszel nyertünk pályázatot a Fehérvár Travel Alapítványtól, melynek az volt a célja, hogy az utcai szociális szolgálat irodájában egy akadálymentesített zuhanyzót és tisztálkodó helyiséget kialakíthassunk – mondta Zsabka Attila a Kríziskezelő központ vezetője.

 

szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

 

Mészáros Attila alpolgármester a fenntartó nevében mondott köszönetet azért, hogy az intézmény munkakörülményei ismét javultak a támogatásnak köszönhetően. A polgármesterrel meglátogatott teajáraton azt tapasztalták, hogy valóban sokan nem veszik igénybe a szálló lehetőségeit, de az új tisztálkodási lehetőség fontos lehetőség számukra. 

Hétfőn, szerdán és pénteken reggel nyolc és dél között az utcán élő hajléktalanoknak lehetősége van zuhanyozni és tisztálkodni. Az új zuhanyzóba a mozgásukban korlátozott hajléktalanok is könnyen be tudnak menni és nyugodt körülmények között, akár segítséggel is le tud zuhanyozni. Székesfehérváron mintegy 120 ember él az utcán, akik nem kívánják igénybe venni a Kríziskezelő nyújtotta szálláslehetőséget, mindössze ebédelni jönnek be a szállóra.

Az Alapítvány elnöke, Igari Antal kifejezte: ismételte olyan helyre juttattak támogatást, ahol rászorulók, egészségükben korlátozottak tudják használni a beruházás eredményét.

 

szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

 

Aktuálisakadálymentesített zuhanyzótisztálkodáskézhigiéniahajléktalanokFehérvár Travel AlapítványSzékesfehérvárFejér megye