2024.03.28, Csütörtök
Új sportszakosztály alakult Székesfehérváron
szekesfehervar.hu

Új sportszakosztály alakult Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2020.03.06. 21:00

Tovább gyarapodott Székesfehérvár jelenlegi igen magas szintű küzdősport élete; megalakult a Fehérvár MMA Team, amely az Arnold Boxing Team szakosztálya és hétfő óta a Varkocs Deák Ferenc utcai termében végzi edzéseit, Magda Dániel és Turós Arnold vezetésével. Az MMA (mixed martial arts) többféle küzdősport és harcművészet technikáit ötvözi, megengedi az ütéseket, rúgásokat és a földharcot is.

Hirdetés

Szinte minden körülmény abba az irányba mutatott, hogy megalakítsuk az Fehérvár MMA Teamet.

Nagyon nagy elismeréssel tekintek a székesfehérvári ökölvívókra, judósókra, kemposokra, brazil jitsusokra. Mivel lényegében ezen sportok összessége alkotja magát az MMA-t, kézenfekvő volt, hogy e sportág is szervezetten, egyesületi szinten lehessen jelen városunkban.

Elsődleges célunk egy fizikálisan, mentálisan, technikailag erős MMA hobbi csoport létrehozása volt - erre szeretek úgy hivatkozni mint egyfajta „MMA Baráti Kör". Rengeteg jó dolgot kaptam a számos küzdősporttól, amiket jelenleg is űzök és szívből remélem, hogy ebből minél többet tudok továbbadni. Értem ezt a mind a fizikai, de még inkább a lelki aspektusokra.” - hangsúlyozta Magda Dániel, a Fehérvár MMA Team szakmai vezetője.

 

 

Az MMA-ban a versenyzők állóharcot, kézharcot, rúgásokat, földharcot gyakorolnak. Ökölvívó edzőink részéről adott a kézharc tanítása. Minden bunyó alapsportágai az ökölvívás, a birkózás és a cselgáncs. Magda Dániel, az Arnold Boxing Team erőnléti edzője jártas az MMA-ban, különösen is a földharcban és a cselgáncsban, ezért gondoltam, hogy ebbe az irányba is nyissunk. Nálunk adott az erőnléti és technikai felkészítés és magára a versenyeztetésre megvan egy jól és sikeresen működő rendszerünk.” - tette hozzá Turós Arnold, az Arnold Boxing Team vezetőedzője.

AktuálissportszakosztálySzékesfehérvárFejér megyeFehérvár MMA TeamMMAküzdősportharcművészet