2019.05.22, Szerda

Fejér megye

Nem zárat be óvodát a székesfehérvári önkormányzat!

2019.05.22

Aktuális

Szülői megkeresésre reagálva Székesfehérvár Önkormányzata megerősíti: mindegyik fehérvári óvoda szakmai munkájára számít a jövőben. Kérik, hogy senki ne higgyen a bezárás hírét terjesztőknek!

Móri Karika - Tizenharmadszor kerékpároznak az agysérült betegekért

2019.05.21

Aktuális

Szombaton rendezik meg 13. alkalommal a Móri Karika elnevezésű jótékonysági kerékpáros túrát, amelyen a résztvevők nevezési díjukkal az agysérült betegek felépülését segíthetik.

Két napon belül elfogták a dunaújvárosi dohánybolti rablót

2019.05.20

Aktuális

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 18 éves helyi lakost.

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép Börgöndön

2019.05.19

Aktuális

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép szombat délután a Börgöndi Repülőtéren - közölte a rendőrség a honlapján.

Szántóföldre csapódott egy autó Zichyújfalunál

2019.05.18

Aktuális

Lesodródott az útról egy személygépkocsi május 16-án kora este Agárd és Zichyújfalu között.

Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modernre a közösségi közlekedésben

2019.05.17

Gazdaság

A nemzeti autóbusz stratégia keretében, hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában tett látogatását követően.

Az Év kiállítása 2019 elismerést kapott a székesfehérvári Réber kiállítás

2019.05.16

Aktuális

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum Vonalba zárt történetek (Réber László grafikusművész kiállítása) című, a Hetedhét Játékmúzeumban megnyílt állandó kiállítása kapta „AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2019” elismerést. A díjat a Magyar Nemzeti Múzeum megújult kertjében a Múzeumok Majálisán adják majd át hétvégén.

Filmkockákon köszönnek majd vissza Martonvásár nevezetességei

2019.05.15

Aktuális

2019. május hónapban filmforgatás miatt módosul a kastélypark és a Beethoven Múzeum, valamint az Agroverzum látogatási rendje

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2019.05.15

Aktuális

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja az Úrhidán és Polgárdin élő hölgyeket.

Eszközfejlesztés négy székesfehérvári bölcsődében

2019.05.14

Aktuális

Székesfehérvár Önkormányzata a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” keretében nyújtott be pályázatot és nyert több mint tízmillió forintot bölcsődék eszközfejlesztésére. Négy intézményt, a Nyitnikék, a Napraforgó, a 7. számú és a 8. számú bölcsődét érintette a mostani fejlesztés.

Letartóztatták a lőfegyvert és lőszert értékesítő sárbogárdi férfit

2019.05.12

Aktuális

Elrendelte a Székesfehérvári Járásbíróság pénteken annak a sárbogárdi férfinak a letartóztatását, aki a Székesfehérvári Járási Ügyészség szerint engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket, valamint értékesítette is azokat - közölte a Fejér Megyei Főügyészség az MTI-vel.

Tehetségnapi Konferencia a Dunaújvárosi Egyetemen!

2019.05.11

Aktuális

2019. május 15-én Tehetségnapi konferenciát rendez a Dunaújvárosi Egyetem, melyre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

Kortárs Művészeti Fesztivál huszadszor Székesfehérváron

2019.05.10

Kultúra

Huszadik alkalommal rendezik meg péntektől Székesfehérváron a Kortárs Művészeti Fesztivált, amelynek középpontjában ezúttal az újrahasznosítás lesz, és ahogy az megszokott, a város szinte minden amatőr és profi művésze, formációja jelen lesz a többnapos rendezvénysorozaton.

Csillagászat napja - Országszerte távcsöves bemutatókkal várják az érdeklődőket szombaton

2019.05.09

Aktuális

Szombaton lesz a csillagászat napja, ebből az alkalomból országszerte járdacsillagászati bemutatókkal és ismeretterjesztő programokkal várják a csillagászat iránt érdeklődőket.

Kerámia fecskefészkeket helyeznek ki Székesfehérváron

2019.05.08

Aktuális

Felkerült a polgármesteri keretből vásárolt 100 darab kerámia fecskefészek több városi közintézmény falára. Kapott belőlük az Öreghegyi Közösségi Ház, a Zentai iskola, a Püspökkertvárosi Óvoda és a Széna Téri Általános Iskola is.

Katasztrófavédelem: a Velencei- és a Tisza-tónál is irtják a szúnyogokat

2019.05.21

Aktuális

A Dunánál, a Velencei- és a Tisza-tónál, valamint a Szigetközben irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatta az országos szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.

Lovak miatt volt teljes útlezárás az M7-es autópályán Martonvásárnál

2019.05.21

Aktuális

Teljes szélességében lezárták az M7-es autópályát Martonvásárnál kedden, mert lovak szaladtak az úttestre - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Minden eddiginél nagyobb területen lesz idén a Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

2019.05.20

Gazdaság

Idén 60 hektáron 150 kiállítóval várja az érdeklődőket május 23-án és 24-én Mezőfalván az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye, a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow.

Újabb beruházással folytatódik a Sóstó környezetvédelmi rehabilitációja

2019.05.19

Gazdaság

A korábbi tulajdonossal kötött gyors és korrekt megállapodást követően megkezdődött az Ózon Kft. volt telephelyének bontása a Temető utcai parkolónál. A bontás után a terület megújul és tájba illeszkedő közfunkciót kap. „A beruházás, teljes tereprendezést jelent, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része és kormányzati forrásból valósul meg.” - tájékoztatott a pénteki nyilvános bejáráson Fehérvár polgármestere.

Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

2019.05.18

Aktuális

Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

A Richter-skála szerinti 2,4-es erősségű földrengés volt Móron

2019.05.16

Aktuális

Kisebb földrengés volt a Fejér megyei Móron csütörtök délben.

Elkészült Martonvásár sportcsarnokának napelemes rendszere

2019.05.16

Aktuális

2019. május 14-től a Tóth Iván Sportcsarnok villamos energiafogyasztásának nagy részét zöld energiával fedezzük!

Idén is nyolccsapatos lesz a Puskás-Suzuki Kupa

2019.05.15

Aktuális

Tavalyhoz hasonlóan idén is nyolc csapat vesz részt a Puskás-Suzuki Kupa U17-es labdarúgótornán, amelyet 12. alkalommal rendeznek meg június 6-10-én Felcsúton.

Honvédségi nyílt nap lesz Székesfehérváron

2019.05.14

Aktuális

Nyílt napot szervez jövő pénteken az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred. A laktanya sportpályáján megnézhetjük a honvédség haditechnikai eszközeit, és laktanyatúrát, illetve dinamikus bemutatókat is szerveznek az érdeklődőknek, amiből nem fognak hiányozni a hang- és látványelemek sem.

A Rómeó és Júliát mutatta be a Székesfehérvári Balett Színház

2019.05.13

Kultúra

Vasárnap láthatta először a közönség a Vörösmarty Színházban a Rómeó és Júlia című háromfelvonásos balettet. A Shakespeare klasszikus műve alapján, Prokofjev zenéjére készült klasszikust öt további alkalommal láthatja majd a közönség májusban és júniusban.

Átadták a Pákozd-Sukorói arborétum és vadaspark legújabb fejlesztéseit

2019.05.12

Kultúra

Új muflonkertet, madárröpdét, emufuttatót és vízimadár-megfigyelő pontot adott át pénteken a Pákozd-Sukorói arborétum és vadasparkban a fenntartó Vadex Zrt.

Világmárkákkal bővülhet a székesfehérvári plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

2019.05.10

Aktuális

Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára.

Újabb lőfegyvert értékesítő Fejér megyei férfit fogtak el

2019.05.10

Aktuális

Újabb, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit fogtak el kedden a Fejér megyei nyomozók a TEK munkatársaival együtt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

Emlékhelyek Napja és a Magyar Honvédség születésének 170. évfordulója Pákozdon

2019.05.09

Kultúra

A Magyar Honvédség születésének és dicső küzdelmeinek 170. évfordulója alkalmából ünnepélyes megemlékezésre, rendhagyó történelem- és testnevelésórára kerül sor május 11-én, szombaton Pákozdon. Az „Iskolák csatájában” öt intézmény kétszáz diákja méri össze tudását és ügyességét.

Szerelőműhely gyulladt ki Baracson

2019.05.08

Aktuális

Tűz keletkezett egy hétszáz négyzetméteres szerelőműhelyben május 7-én este Baracson. A Kossuth Lajos utcában a műhely a lemezfallal leválasztott, körülbelül kétszázötven négyzetméteres részében egy traktor, egy kisbusz, rakodógépek, egyéb berendezési tárgyak és szerszámok égtek. A lángokat a dunaújvárosi, a solti és a paksi hivatásos, valamint a baracsi önkéntes tűzoltók több víz- és habsugárral fékezték meg.