2020.04.06, Hétfő

Fejér megye

Továbbfejlesztette alumínium termékeinek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém

2020.04.01

Gazdaság

Több mint 1,6 milliárd forint összköltséggel, mintegy egymilliárd forintnyi európai uniós támogatással továbbfejlesztette az alumínium termékek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft., valamint a céggel együttműködésben a Miskolci Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem és a Széchenyi István Egyetem.

Megkezdte munkáját a Fejér Megyei Szent György Kórház kórházparancsnoka

2020.03.31

Aktuális

Megkezdték a munkát kórházparancsnokok, a Szent György Kórházban ezt a feladatot Bernhardt-Kupi Krisztián őrnagy látja el. - számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Naponta fertőtlenítik a forgalmas helyeket Dunaújvárosban

2020.03.30

Aktuális

A munkához több ezer liter fertőtlenítőszer áll rendelkezésre, amit elsősorban a padok, buszmegállók fertőtlenítéséhez használnak a DVG emberei.

Elindult az Auchan körforgalom terveinek engedélyeztetése Székesfehérváron

2020.03.25

Aktuális

"Elkészültek az Auchan körforgalom átépítésének tervei, elindult az engedélyeztetésük!" - számolt be Facebook oldalán Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott a kormány hatékony intézkedéséért a beruházás kapcsán. Az Auchannál körgeometriájú, jelzőlámpás irányítású csomópontot alakítanak ki.

Koronavírus - Hétfőtől felfüggeszti a termelést a Hankook rácalmási gyára

2020.03.24

Gazdaság

A Hankook Tire hétfőtől felfüggeszti a termelést rácalmási gyárában - közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. kedden az MTI-vel.

Maszkokat varrnak az árpádos szakoktatók - mosható maszkot otthon is el lehet készíteni

2020.03.23

Aktuális

Az Árpád Szakképző ruhaipari szakoktatói egyszer használatos, illetve mosható maszkokat varrnak a kórház számára. A gyártást hétvégén kezdték el, mára elkészült az első ezer darab – több önkéntes, cég és a Szakképző Centrum együttműködésében.

Folyamatos a tejtermékek gyártása az Alföldi Tej Kft. székesfehérvári és debreceni üzemeiben

2020.03.20

Gazdaság

Folyamatosan, a hét minden napján 24 órában zajlik a termelés az Alföldi Tej Kft. székesfehérvári és debreceni üzemeiben. A vállalat valamennyi gépe üzemel és minden termék – friss és tartós tej, trappista sajt, vaj, túró, tejföl, joghurt, tejszín – kiszállítása folyamatos a kereskedelmi partnerek felé.

Látogatási tilalom és szigorítások a Szent György Kórházban

2020.03.19

Aktuális

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház is változtatásokat vezetett be a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel. A többi egészségügyi intézményhez hasonlóan a fehérvári kórházban is életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt látogatási tilalom, de az intézmény vezetősége a járóbeteg-ellátás tekintetében is életbe léptetett bizonyos szigorításokat.

Hétfőtől bezár a Barátság mozi - visszaváltják a megvásárolt jegyeket

2020.03.15

Aktuális

A Barátság mozi március 16., hétfőtől bezárja kapuit: "Igyekeztünk biztonságos körülményeket biztosítani eddig is, de látható, hogy fertőtlenítővel már nem tudunk harcolni egy világjárvány ellen." - írja közleményében a város művészmozija.

Bizonytalan ideig zárva tart az uszoda Székesfehérváron

2020.03.12

Aktuális

A szerdán kihirdetett vészhelyzet miatt csütörtök reggeltől bizonytalan ideig bezár a Csitáry G Emil Uszoda Székesfehérváron.

Átadták a Katolikus Karitász székesfehérvári logisztikai központját

2020.03.11

Gazdaság

Átadták szerdán a Katolikus Karitász székesfehérvári logisztikai központját, amely az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program (Efop) pályázata keretében valósult meg.

Akadálymentesített zuhanyzót alakítottak ki az utcán élő hajléktalanoknak Székesfehérváron

2020.03.10

Aktuális

Egy akadálymentesített zuhanyzó is szolgálja az utcán élő hajléktalanokat a Kríziskezelő Központban. A tisztálkodó helyiséget azok a hajléktalanok használják, akik nem szeretnének a szálló lakói lenni semmilyen formában. A tisztálkodó helyiség kialakítását a Fehérvár Travel Alapítvány segítette több mint 1.7 millió forinttal.

Beethoven 250 - a zeneszerzőzsenire emlékeznek március 10-én

2020.03.08

Aktuális

A 250 évvel ezelőtt született Ludwig van Beethoven zeneszerzőzsenire emlékeznek március 10-én kedden a Hermann László Zeneiskolában. A 18 órakor kezdődő koncerten a művészetoktatási intézmény Zongora Tanszékének növendékei mellett a Székesfehérvári Balett Színház művészei is fellépnek.

Új sportszakosztály alakult Székesfehérváron

2020.03.06

Aktuális

Tovább gyarapodott Székesfehérvár jelenlegi igen magas szintű küzdősport élete; megalakult a Fehérvár MMA Team, amely az Arnold Boxing Team szakosztálya és hétfő óta a Varkocs Deák Ferenc utcai termében végzi edzéseit, Magda Dániel és Turós Arnold vezetésével. Az MMA (mixed martial arts) többféle küzdősport és harcművészet technikáit ötvözi, megengedi az ütéseket, rúgásokat és a földharcot is.

Átadták a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központját

2020.03.04

Aktuális

Átadták szerdán a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központját, amelyre 354 millió forintot fordított a szervezet.

129 diák és hallgató részesül Alba Regia Ösztöndíjban

2020.03.31

Aktuális

Megszületett a döntés: idén 129 középiskolás és felsőoktatásban tanuló hallgató részesül Alba Regia Ösztöndíjban. Székesfehérvár mintegy 10 millió forinttal támogatja a szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzésben résztvevő diákok, valamint a felsőoktatásban résztvevő hallgatók tanulmányait.

Önkéntesek is segítik az önkormányzatok idősellátó tevékenységét

2020.03.30

Aktuális

Az ország több településén önkéntesek is segítik az önkormányzati dolgozókat az idősek ellátásában, az egészségügyi dolgozók pedig egyre több helyen ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedést.

Tízezer üvegnyi Béres Csepp adományt adtak át Pákozdon

2020.03.27

Aktuális

A Béres Gyógyszergyár Zrt. tízezer üvegnyi Béres Cseppet ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely hat karitatív tagszervezeten keresztül juttatja el azokat az egészségügyben dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak, az adományt Pákozdon, a Baptista Szeretetszolgálat új logisztikai központjában adták át pénteken.

Változás a kéményseprésben Fejér megyében

2020.03.25

Aktuális

Fejér megyében a kéményseprőipari közszolgáltatást ellátó Kémény Zrt. a veszélyhelyzet elrendelése óta meghozott intézkedésekre hivatkozva értesíti ügyfeleit, hogy Fejér megye területén a március 17-ét követő időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén felfüggeszti és átütemezi.

Koronavírus - A gyógyfürdők és -szállók többsége ideiglenesen bezárt

2020.03.23

Aktuális

A gyógyszállók és -fürdők többsége bezárt Magyarországon a koronavírus-járvány miatt, egy-két hotelben vannak még vendégek, de ezek a házak is üzemszünetre készülnek.

Maximum 200 vásárló tartózkodhat a dunaújvárosi piac területén

2020.03.20

Aktuális

A városvezetés az illetékes szervekkel való egyeztetés alapján a piacot továbbra sem zárja be (hiszen ennek hatására a gócpont valamelyik zárt nagyáruházba terelődne át), viszont péntektől az alábbi intézkedéseket vezeti be a vásárlók védelme érdekében:

Ne használják a játszótereket! - szombattól lezárják a szabadtéri sportpályákat is

2020.03.20

Aktuális

A koronavírus terjedésében nemcsak a beltéri, de a szabadtéri eszközök közös használata is kockázatot jelent: az önkormányzat ezért bezáratta a kerítéses játszótereket, a nyitott játszóparkokat pedig körbeszalagozza a Városgondnokság. Szombattól a szabadtéri sportpályákat is lezárják. Kérik a lakosokat: saját, családjuk és a városban élők védelmében tartsák be ezeket a szabályokat!

Megszüntették az első ajtón való felszállás kötelezettségét a székesfehérvári buszokon

2020.03.16

Aktuális

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések keretében Székesfehérváron ettől a naptól megszűnik az első ajtón való felszállás kötelezettsége, felszállásra mindegyik ajtó használható.

Új, 60 férőhelyes bölcsőde épül Maroshegyen, az Úrhidai úton

2020.03.13

Aktuális

Maroshegyen közel 60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde épül, a fejlesztéshez 1.15 milliárd forintnyi vissza nem térítendő uniós pályázati forrást kapott Székesfehérvár. Az új bölcsőde 2022. december 31-ig megépül és a mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági kívánalmaknak.

Vágó Attila lesz nyártól a DKKA női kézilabdacsapatának vezetőedzője

2020.03.11

Aktuális

A távozó György László helyére Vágó Attila érkezik Dunaújvárosba, így ő lesz a következő szezontól a DKKA női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Mikrobuszból szabadítottak ki a tűzoltók egy embert Dinnyésnél

2020.03.11

Aktuális

Fának hajtott és többször átfordult a tetején egy mikrobusz március 10-én délután Dinnyés és Seregélyes között.

Elkezdődött az erdőtelepítés a Palotavárosi tavak mögött

2020.03.09

Aktuális

A területrendezéssel és a földmunkákkal megkezdődött az erdőtelepítés folyamata a Palotavárosi tavak mögött, ahol őshonos magyar fajtákat - tölgyféléket, szilfákat, kőriseket - telepítenek a mintegy három hektáros területre. A Sóstó mellett a Sárkersztúri úti parkolónál is kezdődik a ligeterdő telepítése, melyet: ötezer juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkot majd. Most mintegy 25 ezer csemete ültetése történik meg, a teljes program azonban mintegy 120 ezer fa telepítését tartalmazza.

Benkő: a pákozdi emlékpark iránymutatást ad a jövő nemzedékei számára

2020.03.07

Aktuális

A Pákozdi Katonai Emlékpark történelmi áttekintést és iránymutatást ad a jövő nemzedékei számára - hangoztatta a honvédelmi miniszter az emlékpark felavatásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett szombati ünnepségen.

Influenza - Lassabban terjed a betegség

2020.03.06

Aktuális

Az elmúlt héten 38 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez valamivel kevesebb, mint az azt megelőző heti 38 900 - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján.

Kiürítettek egy enyingi szupermarketet

2020.03.03

Aktuális

Gázszivárgás miatt ürítettek ki egy szupermarketet március 2-án este Enyingen. A Hősök terén lévő üzlet egyik különálló, szabadba nyíló helyiségében egy kompresszor két tartályából áramlott ki a légkondicionáló-gáz. Az épületet négy dolgozó és hat vásárló a katasztrófavédelem egységeinek kiérkezése előtt elhagyta.