2020.07.10, Péntek

Fejér megye

Csaló bűnbandát számoltak fel a Pest megyei rendőrök

2020.07.09

Aktuális

Csaló bűnbandát számoltak fel a rendőrök. A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövetők több mint 20 millió forintot csaltak ki Pest, Hajdú-Bihar, Fejér, Zala és Jász-Nagykun-Szolnok megyei áldozataiktól - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggel az MTI-vel.

Karbantartás miatt ügyfélfogadási szünet lesz négy Fejér megyei kormányablakban

2020.07.08

Aktuális

A Fejér Megyei Kormányhivatal négy kormányablaka karbantartási munkálatok miatt egy-egy júliusi és egy-egy augusztusi napon zárva tart.

Leállás várható szerdán a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásaiban

2020.07.07

Aktuális

Technológiaváltás miatt teljes vagy részleges leállás várható szerdán a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásaiban az ország bizonyos részein - közölte az Antenna Hungária Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.07.07

Aktuális

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja Gárdonyban, Agárdon, Dinnyésen és Bodajkon élő hölgyeket.

Régióközpontot épített Tatán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2020.07.06

Aktuális

Eredményesebben végezheti karitatív munkáját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében, miután Tatán elkészült a szervezet régióközpontja - tájékoztatta a régióvezető az MTI-t.

Székesfehérvárra érkezik a Zenélő Magyarország koncertsorozat vasárnap

2020.07.04

Kultúra

Ezen a hétvégén is folytatódik a Zenélő Magyarország programsorozat. A Magyar Rádió Művészeti Együttesei ingyenes, szabadtéri koncerteket adnak Budapesten és az ország számos településén, köztük Székesfehérváron is. A királyi városban vasárnap délután hallhatjuk az énekkar tagjait.

Több mint 200 új parkolóhely épül a Fejér Megyei Szent György Kórház mellett

2020.07.02

Gazdaság

A Modern Városok Program keretében kezdődött el a Szent György Kórház melletti külső parkolók építése a Seregélyesi út - Kikindai utca közötti saroktelken, ahol 156 parkolóhelyet alakítanak ki szeptember 15-i határidővel, mintegy 176 millió forintos beruházással. A következő ütemben a Hunyadi úti rendelő mögötti területen folytatódik az építkezés, így két ütemben összesen 208 új, ingyenesen használható parkolóhely létesül a kórház mellett.

Letették a székesfehérvári Olajfa református óvoda új épületének alapkövét

2020.06.30

Aktuális

Tizenhatezernél is több óvodai férőhely létesült 2010 óta, a programba bekapcsolódó katolikus és református egyháznak köszönhetően ez a szám több ezerrel fog növekedni a közeljövőben - hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Székesfehérváron, az Olajfa református óvoda alapkőletételi ünnepségén.

Bejelentette visszavonulását a székesfehérváriak labdarúgója, Huszti Szabolcs

2020.06.29

Aktuális

Bejelentette visszavonulását Huszti Szabolcs, a MOL Fehérvár FC 51-szeres válogatott labdarúgója.

Székesfehérváron rendezik az Év Fagylaltja verseny régiós elődöntőjét

2020.06.26

Aktuális

Ribizlis máktorta, Törökmézes vanília – két példa azokból az ízesítésekből, amelyek az Év Fagylaltja verseny keretében készülnek majd kedden. A rendkívüli helyzet ellenére is megrendezi ugyanis idén a megmérettetést a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A régiós elődöntőnek a Fő utcai Damniczki Cukrászda ad otthont, ahol délelőtt 10 órától 250 forintos adagáron bárki megkóstolhatja a verseny keretében készült fagylaltokat.

Június 30-án nyújtja be a Paks II Zrt. az új atomerőmű engedélykérelmét

2020.06.26

Gazdaság

Június 30-án nyújtja be a Paks II. Atomerőmű Zrt. az Országos Atomenergia Hivatalnak (OAH) a Pakson épülő, új atomerőmű létesítési engedélykérelmét - közölte a két új atomerőműi blokk tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Szekszárdon.

Újabb utcák kerülnek a parkolási övezetbe július 1-től Székesfehérváron

2020.06.25

Aktuális

Július elsejétől több új területen is fizetőssé válik a parkolás a városban, melyről még tavaly született a döntés. Az érintett utcákban élők véleményét és kérését tolmácsolva az önkormányzati képviselők tettek javaslatot a parkolási övezetbe való bevonásra. A Városgondnokságon a Parkolási Csoportnál már kiválthatók a lakossági bérletek.

A Gorsium-kerékpárúttal tovább fejlődött Fejér megye kerékpáros infrastruktúrája

2020.06.25

Gazdaság

Sokan nem tudják, de az Európai Unió 28 országát vizsgálva - Hollandia és Dánia után - Magyarország a harmadik helyen áll a mindennapos kerékpáros közlekedés részarányát tekintve - mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos csütörtökön a Fejér megyei Tácon, a Gorsium-kerékpárút átadásán.

Tanúk jelentkezését várják

2020.06.24

Aktuális

A székesfehérvári rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

Június végén indulhat a székesfehérvári vasútállomáson a gyalogos felüljáró építésének második üteme

2020.06.23

Aktuális

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából a Híd Tám Kft kivitelezésében valósul meg a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáró építésének második üteme. A június végén induló és 2021 őszéig tartó munkálatok során elkészül a több mint 70 méter hosszú, fedett felüljáró, valamint a déli oldali lejárólépcső is.

Elszállítják az üzemképtelen autókat Dunaújvárosban

2020.07.08

Aktuális

Megkezdték az érvényes hatósági jelzés nélküli gépjárművek elszállítását a közterület-felügyelet munkatársai.

Forgalmirend-változásra kell számítani a 6. számú főúton Százhalombatta és Ercsi között

2020.07.08

Aktuális

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti 15,7 km hosszú vasútvonal-szakasz felújításához kapcsolódóan 2020. július 8-án reggel 8 órától ideiglenesen forgalomba helyezik a 6. sz. főút most megépített korrekciós útszakaszát.

Fejér megyében is elindult a Nyári Diákmunka program

2020.07.07

Aktuális

A fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium meghirdette a Nyári Diákmunka 2020. elnevezésű központi munkaerő-piaci programot, amely célja fiatalok munkához jutásának elősegítése már diákkorban.

Intelligens üzemet fejleszt az ESZO Kft. vezette konzorcium Ercsiben és Kecskeméten

2020.07.07

Gazdaság

Az olaj- és vegyipar, valamint az energetikai ágazat részére technológiai cső-, acélszerkezet- és gépszerelési szolgáltatást nyújtó ESZO Szerelő és Kereskedelmi Kft. vezette konzorcium intelligens üzem fejlesztését kezdte el a Fejér megyei Ercsiben, valamint Kecskeméten.

Szent Iván-napi búcsú - 240 éve szentelték fel a székesfehérvári szerb templomot

2020.07.06

Aktuális

Szent Iván-napi búcsúra várták a híveket, illetőleg a vendégeket vasárnap, Székesfehérváron, a Rác utcai szerb ortodox templomba és a templom kertjébe. Az ünnep délelőtt szent liturgiával kezdődött, amelyet követett a hagyományos kalács és koljivoszentelés.

Megnyílt a Fabó Éva Sportuszoda Dunaújvárosban

2020.07.03

Aktuális

Július 1-jétől a nagyközönség számára is kinyitott a Fabó Éva Sportuszoda. Naponta három órán át csak a nagyközönség használhatja a medencéket - jelentette be Barta Endre.

Dunaújvárosban kézilabdázik tovább Bulath Anita

2020.07.02

Aktuális

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) csapatát erősíti a 2020/21-es szezonban Bulath Anita.

Pénzmosás kísérlete miatt kapott börtönbüntetést két férfi Fejér megyében

2020.06.29

Aktuális

A Székesfehérvári Törvényszék hétfői előkészítő ülésén - a Fejér Megyei Főügyészség indítványával egyezően - két férfit ítélt el különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt: az egyik vádlott három év végrehajtandó börtönbüntetést, a másik két év börtönbüntetést kapott három évre felfüggesztve.

Átadták a megújult Beethoven Emlékmúzeumot Martonvásáron

2020.06.28

Kultúra

A Beethoven-emlékév keretében átadták a megújult Beethoven Emlékmúzeumot és a Brunszvik-kert új szökőkútját pénteken a Fejér megyei Martonvásáron.

Több száz lőszert és fegyveralkatrészt találtak egy velencei férfinél

2020.06.26

Aktuális

Több száz lőszert és számos fegyveralkatrészt találtak Velencén egy 70 éves férfi házában - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

Kezdődik a Dunaújvárosi Tornacsarnok felújítása

2020.06.26

Aktuális

Mintegy 200 millió forintból újul meg a Dunaferr SE szakosztályának otthona, a Dunaújvárosi Tornacsarnok- erről sajtótájékoztatón számoltak be a város vezetői és Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke. A 70-es években épült Eszperantó úti csarnokot június utolsó napján ideiglenes el kell, hogy hagyják a tornászok, mert július elején a szakemberek megkezdik a felújítási munkálatokat.

Cappucino idén a „Szolgálatban négy lábon” díj Fejér megyei nyertese

2020.06.25

Aktuális

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által alapított díjat idén Mokka hívónevű, Cappucino avatási nevű robbanóanyag-kereső szolgálati kutya és vezetője, Vég Dániel rendőr főtörzsőrmester kapta.

Átadták a Paks-Cece közötti út Fejér megyei szakaszát

2020.06.24

Gazdaság

Átadták a Paks-Cece közötti út Fejér megyei szakaszát szerdán Cecén, a 6231-es számú, közel kilenc kilométeres útszakasz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, nettó 800 millió forintból újult meg.

Új parkolók és ivókút létesül Dunaújváros 2. választókörzetben

2020.06.23

Aktuális

A 2. választókörzetben tartott szemlét Utassy Éva önkormányzati képviselő és Pintér Tamás polgármester szerda délelőtt. A körzetbejáráson a víztorony melletti ideiglenes parkolót, valamint a felső Duna-parti kutyafuttatót és a mellette lévő zöld területet is megtekintették.

Vinícius Paulo a szezon végén távozik Székesfehérvárról

2020.06.23

Aktuális

A brazil származású magyar válogatott hátvéd, Vinícius Paulo kilenc év után távozik a MOL Fehérvár FC-től.