2019.11.17, Vasárnap

Fejér megye

Nemcsak okos robotok, magasan képzett szakemberek is kellenek

2019.11.15

Aktuális

Új munka-erőpiaci modell bevezetése és a képzési rendszer átalakítása – ez volt a vezértémája a Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében elnevezésű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok (TOP) IV. Fejér megyei műhelykonferenciájának Székesfehérváron, a Megyeházán.

Közös felkészülés - Székesfehérvár és Orfű a jövő évi Entente Florale Europe versenyen

2019.11.11

Aktuális

A Virágos Magyarország verseny győztesei képviselik Magyarországot a következő évben, 2020-ban a nemzetközi az Entente Florale Europe versenyen. A város kategóriában első helyen végző Székesfehérvár és a falu kategóriában legjobbnak ítélt Orfű polgármesterei találkoztak és tárgyaltak a települések előtt álló feladatokról.

Márton-napi ludasság Fejér megyében

2019.11.09

Helyi hírek

A hétvégén Márton-napi ludasságok várják számos településen az érdeklődőket: kicsiket és nagyokat egyaránt. Lámpáskészítőket és felvonulókat, libás finomságokra fogékonyakat és újborkóstolókat, bálozókat és asszonyfarsangra készülőket.

Székesfehérvár polgármestere azt szeretné, hogy augusztus 20-át Szent István városaiban ünnepeljük

2019.11.06

Kultúra

Székesfehérvár fideszes polgármestere kezdeményezni fogja, hogy amíg az új fővárosi vezetés nem talál méltó helyet Szent István szobrának, addig augusztus 20-án a központi megemlékezéseket az államalapító király városaiban, évente váltva Esztergomban és Székesfehérváron rendezzék meg.

Mérséklődött a drágulás mértéke a fehérvári ingatlanpiacon is

2019.11.06

Gazdaság

A lakásárak az elmúlt években országszerte meredeken íveltek felfelé. Az idei évben azonban már több helyen mérsékeltebb a drágulás mértéke és néhány hónapban kisebb-nagyobb visszaeséseket is tapasztalhattunk a négyzetméter árakban. Igaz ez a Székesfehérváron eladásra kínált lakásokra is - írja elemzésében az ingatlannet.hu.

Felavatták a székesfehérvári Evangélikus templom orgonáját

2019.11.03

Aktuális

Ünnepi istentiszteleten avatták fel az Evangélikus templom orgonáját a reformáció 502. évfordulóján, a 150 éves egyházközségben. Szemerei János püspök az egyházi zenével összefonódott hangszernek a közösségben betöltött szerepéről szólt, dr. Cser-Palkovics András polgármester pedig az összefogással létrejött támogatás mellett a várost a hit és a kultúra életében is szolgáló létesítmény fontosságát emelte ki.

Főhajtás hősi halottaink előtt - néma koszorúzások voltak Székesfehérváron

2019.11.01

Aktuális

Hősi halottak, elhunyt katonák emléke előtt tisztelegtek a város, a megye képviselői, valamint a Magyar Honvédség katonái. Tegnap először a sírkertekben és a Budai úti laktanyánál, illetve a Helyőrségi Művelődési Otthonban hajtottak fejet, majd a megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél értek véget néma koszorúzással.

Háromszázötven dolgozót érintő létszámcsökkentést jelentett be az ISD Dunaferr Zrt.

2019.10.30

Gazdaság

Háromszázötven dolgozót érintő létszámcsökkentést jelentett be az ISD Dunaferr Zrt., a leépítést az acélipar nehéz gazdasági helyzetével indokolták. Dunaújváros polgármestere egyeztetéseket kezdeményezett a cég menedzsmentjével.

Megváltoztatta a fehérvárcsurgói polgármester-választás eredményét a Győri Ítélőtábla

2019.10.27

Aktuális

Megváltoztatta a fehérvárcsurgói polgármester-választás eredményét a Győri Ítélőtábla, Schmidtné Cser Viktória (Fidesz-KDNP) helyett Temesvári Krisztián (független) a megválasztott településvezető - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

Három 1956-os emlékhelyen is tisztelgett Székesfehérvár diáksága a hősök előtt

2019.10.22

Kultúra

Iskolai megemlékezésekkel tisztelegtek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt kedden délelőtt Székesfehérváron. Az intézmények diákjai az Ötvenhatosok terén, a Szent István Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél és a Hotel Magyar Király ’56-os emléktáblájánál adtak ünnepi műsort, felidézve az országos és a fehérvári eseményeket verssel, zenével, a történések megjelenítésével. A megemlékezéseket koszorúzás és főhajtás zárta.

További melegrekordok dőltek meg hétfőn

2019.10.21

Aktuális

A hajnali után további melegrekordok dőltek meg hétfőn. Az új országos napi rekord 28 Celsius-fok lett - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-t.

Giro d'Italia - Több mint 350-en tekertek Ivan Bassóval a székesfehérvári felvezető programon

2019.10.21

Aktuális

Szombaton 355-en tekertek együtt a kétszeres Giro d'Italia-győztes Ivan Bassóval Székesfehérváron, amely a jövő évi olasz kerékpáros körverseny harmadik szakaszának rajtvárosa lesz.

Jövő év első negyedévében nyit az első fehérvári parkolóház

2019.10.18

Aktuális

A tervezett ütemnek megfelelően épül Székesfehérvár első parkolóháza, ahol a nyári időszakban a földmunkával és pinceszinttel együtt járó nehéz munkálatokon túl van a kivitelező, így október elejére az épület négy szintes szerkezete többségében elkészült. A tervek szerint jövő év első negyedévében nyit a 4500 négyzetméteres nyilvános parkolóház, ahol 134 autó és 11 motorkerékpár parkolhat egyszerre.

Székesfehérvári tenisztorna - A nyolcaddöntőig jutottak a magyarok

2019.10.17

Aktuális

A nyolcaddöntőig jutottak a magyarok a Székesfehérváron zajló, 60 ezer dollár (18 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

Jótékonysági licit az Alba Fehérvár sztárjának mezére

2019.10.16

Aktuális

A 40-es számú Alba Fehérvár-mez, vagyis Darrin Govens meze lehet azé a licitálóé, aki október végéig a legmagasabb ajánlatot teszi érte. A fehérvári kosárklub a befolyt összegből egy alapítványt támogat, az októberi, mellrák ellenes küzdelem fontosságát demonstráló kampányhoz csatlakozva,.

2021-es U21-es foci Európa-bajnokság - Székesfehérváron lesz a döntő

2019.11.12

Aktuális

Székesfehérváron, Szombathelyen, Gyirmóton és Budapesten, a Bozsik Stadionban lesznek mérkőzések a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A négy kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, e meccsekre Székesfehérváron, Szombathelyen, Mariborban és Ljubljanában kerül sor.

Autókra dőlt egy platán Dunaújvárosban

2019.11.11

Aktuális

Parkoló személygépkocsikra dőlt egy platánfa november 10-én délután Dunaújvárosban.

Családi látogató és fogadó helyiséget adtak át a martonvásári börtönben

2019.11.06

Aktuális

Családi látogató és fogadó helyiséget adtak át szerdán a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet martonvásári börtönében.

Rekordhozamot ért el a napraforgó idén Baranya és Fejér megyében is

2019.11.06

Gazdaság

Történelmi rekorddal, hektáronként 3,01 tonnás hozammal fejeződött be a napraforgó betakarítása október végén - közölte az Agrárminisztérium kedden az MTI-vel.

Huszonkétmilliós fejlesztés a Fejér Megyei Szent György Kórház fül-orr-gégészeti osztályán

2019.11.04

Aktuális

Az Arconic Alapítvány ezúttal 75.000 dollárral, több mint 22 millió forinttal támogatta Szent György Kórházat, melynek eredményeként a fül-orr-gégészeti osztályon valósulhatott meg eszközbeszerzés. Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a támogatásból endoszkópos tornyot és kézi endoszkópot vásároltak.

Szívügyünk Székesfehérvár - november 5-én lesz város egészségügyi szűrőnapja

2019.11.02

Aktuális

Egészségügyi szűrésre várják a fehérváriakat november 5-én, kedden 15.00 és 19.00 óra között az Alba Regia Sportcsarnokba. Fehérvár legnagyobb szűrőnapja a „Szívügyünk Fehérvár” elnevezésű rendezvény, amelyet az önkormányzat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházzal közösen szervez. A program célja az egészséges életmódra nevelés, a megelőzés és az egészségmegőrzés.

Székesfehérváron állhat fel az új hadosztályparancsnokság

2019.10.31

Aktuális

Székesfehérvári központtal állhat fel az a többnemzeti hadosztály-parancsnokság, amelyről a közelmúltban tájékoztatták a NATO főtitkárt - közölte a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Sikeres volt a székesfehérvári pályaválasztási eseménysorozat

2019.10.30

Aktuális

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött az Állj pályára! elnevezésű pályaválasztási kiállítás a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében.

Közel kétmilliárdból újul meg a Söréd és Bicske közötti út egy szakasza

2019.10.23

Gazdaság

Megújul a Sörédet Bicskével összekötő, 8126-os jelű út mintegy 13,6 kilométeres szakasza, a felújítás 1,8 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból valósul meg - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Százezer dolláros női tenisztorna kezdődött Székesfehérváron

2019.10.22

Aktuális

Százezer dollár összdíjazású ITF női tenisztorna kezdődött hétfőn Székesfehérváron, a harminckettes főtábla küzdelmei szerdától zajlanak.

Többfelé javult a levegő minősége, de néhány helyen továbbra is magas a légszennyezettség

2019.10.21

Aktuális

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn az MTI-vel azt közölte: a szokatlanul meleg és száraz időjárás ellenére egészségtelen a levegő Debrecenben és Nyíregyházán. További négy településen (Miskolc, Oszlár, Szeged, Székesfehérvár) kifogásolt a levegőminőség.

A kicsik szívügye - rajzpályázat székesfehérvári óvodásoknak

2019.10.19

Aktuális

A „Szívügyünk Fehérvár” egészségügyi szűrőnaphoz kapcsolódva Székesfehérvár Önkormányzata idén is képzőművészeti pályázatot hirdet a város óvodái számára. A gyerekek bármilyen technikával készíthetik alkotásaikat az egészség, az egészségmegőrzés és az egészséges táplálkozás jegyében.

Új terepjáró a martonvásári önkéntes tűzoltóknál

2019.10.18

Aktuális

Eredményesen vett részt a katasztrófavédelem önkéntes mentőszervezetek részére kiírt pályázatán a Martonvásár Járási Önkéntes Mentőszervezet. Az elnyert támogatásból egy terepjárót állított készenlétbe a járási mentőcsoport tagjaként a martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület.

Jubileumi koncertre készül a 20 éves Szent György Kórus

2019.10.17

Kultúra

Koncerttel ünnepli október 18-án alapításának huszadik évfordulóját a Szent György Kórus. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház énekkara orvosokból, asszisztensekből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberekből alakult meg 1999-ben.

„Aki fát ültet a jövőt építi”- faültetési akciót szerveztek a megye vezetői Gánton

2019.10.15

Aktuális

A megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője, a Vértes Erdő Zrt. és a településvezető összefogásával fákat ültettek csütörtökön Gánton, a felújított orvosi rendelő környezetében és az iskola udvarán. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a kezdeményezésnek az volt a célja, hogy még szebbé és otthonosabbá tegyék a település felújított környezetét az újonnan ültetett fákkal.