2021.04.11, Vasárnap

Fejér megye

Koronavírus - Operatív törzs: december végén kezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása

2020.12.18

Helyi hírek

Galgóczi Ágnes arra kérte az embereket, kerüljék a zsúfolt helyeket, tartsák be a maszkviselési, higiéniai szabályokat.

Szálló por - Székesfehérváron is tovább nőtt a légszennyezettség

2020.11.09

Országos hírek

Országszerte tovább nőtt a légszennyezettség a magas szállópor-tartalom miatt.

Kulcsos házakat adtak át Fejér megyében

2020.10.01

Helyi hírek

Mintegy száz turistaház újult meg és további ötven felújítása zajlik.

Felújítják a bicskei szociális intézményt is

2020.09.26

Helyi hírek

Országszerte 120 helyszínen fognak felújításokat végezni az államilag fenntartott szociális és gyermekvédelmi intézményekben.

Kétszer több bringás a Velencei-tónál: nőtt a kerékpározók száma a nyári szezonban

2020.09.22

Helyi hírek

A Magyar Közút az idén nyáron a korábbi évekhez hasonlóan ismét kézi, illetve gépi számlálással gyűjtött adatot a kerékpáros turistákról.

A Székesfehérvári Romkert kapta az első alkalommal átadott Év emlékhelye díjat

2020.08.31

Kultúra

Első alkalommal adták át az Év emlékhelye díjat szombaton, az emlékhelyek napján; a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) által alapított elismerést a Székesfehérvári Romkert nemzeti emlékhely kapta. Az ünnepséggel egy időben megnyílt a Nemzeti Emlékezet Múzeumának Széllel szállni, gyökérrel kapaszkodni című kültéri kiállítása a Fiumei úti Sírkertben.

Négy bemutatót tervez az új évadban a Székesfehérvári Balett Színház

2020.08.31

Kultúra

Négy bemutatót tervez az új évadban a Székesfehérvári Balett Színház, az első a tervek szerint októberben lesz - mondta el a pénteki évadnyitó társulati ülésen a teátrum igazgatója.

A szaktárcával egyeztet Vargha Tamás a Székesfehérvár-Budapest buszjáratokról

2020.08.29

Aktuális

Napokon belül sor kerül a Székesfehérvár-Budapest autóbusz járatok ügyében arra megbeszélésre a szaktárcával, amit Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője kezdeményezett. - számolt be Facebook oldalán a képviselő.

Hétmillió forint bírságot szabtak ki az M7-es leállósávjában közlekedőkre

2020.08.29

Aktuális

Egyenként százezer, összességében csaknem hétmillió forint bírságot szabtak ki az M7-es autópálya budapesti, Pest, Fejér és Veszprém megyei szakaszán a leállósávokban haladó autósokra a hosszú hétvégén - közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

800 millió forinttal javult az Alföldi Tej Kft. eredménye 2019-ben

2020.08.25

Gazdaság

A 2019-es üzleti évben jelentősen javult Magyarország második legnagyobb tejipari cégének, az Alföldi Tej Kft.-nek az eredménye. A vállalat árbevétele ugyan közel 2 milliárd forinttal csökkent, ám az eredményesség a 2018-as veszteséges évhez képest látványosan, közel 800 millió forinttal javult, így a vállalat 2019-et 641 millió forint feletti pozitív eredménnyel zárta.

Székesfehérvári társulat nyerte a hatodik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

2020.08.24

Kultúra

A székesfehérvári Szabad Színház előadása nyerte el a hatodik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a fesztivál vasárnapi zárását követően az MTI-t.

Felavatták Áron Nagy Lajos Emlékművét Székesfehérváron

2020.08.21

Aktuális

Pénteken délelőtt avatták fel az 1987-ben elhunyt Áron Nagy Lajos kétszeres Munkácsy-díjas festőművész emlékművét a róla elnevezett téren. Székesfehérvár legújabb köztéri alkotását Nagy Edit szobrászművész készítette. Áron Nagy Lajos 1939-től Székesfehérváron élt és az alkotó munka mellett rajzpedagógusként dolgozott. 1971-ben választották Székesfehérvár díszpolgárává.

A leállósávok használatát ellenőrzik a rendőrök az M7-esen

2020.08.19

Aktuális

A leállósávok használatát ellenőrizik a rendőrök a hosszú hétvégén az M7-es autópályán, a szabálytalanság szankciója 100 ezer forint - mondta Óberling József rendőr ezredes sajtótájékoztatón, Budapesten szerdán.

Egészségházat avattak Lepsényben

2020.08.18

Aktuális

Jövőre 2012 milliárd forint jut egészségügyi célokra, ami azt jelenti, hogy a kormány tíz év alatt 915 milliárd forinttal, 76 százalékkal növelte az emberek egészségének megvédésére, megőrzésére, visszaszerzésére fordítható forrásokat - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn a Fejér megyei Lepsényben.

Államalapító Szent István-emlékérmet kap Müller Cecília

2020.08.16

Aktuális

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazzák Müller Cecília országos tisztifőorvost - jelentették be a civil elismerés kuratóriumának tagjai pénteken Székesfehérváron.

Kormánytisztviselői véradás volt Fejér megyében

2020.11.15

Helyi hírek

Ősszel is megszervezték az immár hagyományos Kormánytisztviselői Véradó Hetet a minisztériumokban és a kormányhivatalokban, együttműködve a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal.

Tovább fejlődik Fejér megye mellékúthálózata

2020.10.16

Helyi hírek

A 8126-os jelű összekötő út újabb szakasza újult meg az EuroAszfalt, a SWIETELSKY és a Soltút kivitelezésében.

Polgármestert választottak a Fejér megyei Gánton

2020.09.28

Helyi hírek

Az eddigi alpolgármester lett a polgármester.

Megújult a Dunaújváros-Sárbogárd összekötő út Mezőfalva és Dunaújváros között

2020.09.25

Helyi hírek

Az eseménnyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartanak hétfőn.

Átadták a teljesen megújult Segítő Szűz Mária kegyhelyet Bodajkon

2020.09.16

Helyi hírek

A projekt keretében teljesen felújították a templombelsőt, megújult és kibővült a templom melletti zarándokudvar, ahol rendezvényteret alakítottak ki.

Újabb fehérvári helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat

2020.08.31

Aktuális

2018 őszén az Aldi és az E.On megállapodást kötött arról, hogy 123 magyarországi Aldi-üzlet parkolójában teszik elérhetővé az energiavállalat által telepített és üzemeltetett 360 töltőpontot.

Megkezdődött az M81-es gyorsforgalmi út tervezése

2020.08.31

Aktuális

Elkezdődött az M81-es gyorsforgalmi út tervezése, amely az új komáromi Duna hídtól az M1 és az M7 érintésével teremt négysávos kapcsolatot a szintén előkészületben lévő M8 autóútig - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Székesfehérváron.

Sziklafalon rekedt kirándulóknak segített a körzeti megbízott

2020.08.29

Aktuális

A fehérvárcsurgói körzeti megbízott és egy hivatásos vadász segített a Gaja-szurdok sziklafalán rekedt kirándulóknak.

Fejér megyei elismerések a Katasztrófavédelem ünnepi állománygyűlésén

2020.08.28

Helyi hírek

Rendhagyó ünnepi állománygyűlésen részesült elismerésben a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiemelt főelőadója augusztus 26-án Budapesten.

Újabb tizennégy ingyenes e-töltőt adott át az ALDI

2020.08.24

Aktuális

Hat budapesti, egy dunaharaszti, egy székesfehérvári, egy mosonmagyaróvári és két győri helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat: újabb tizenegy üzletnél kialakított e-töltővel bővült az ALDI hálózata.

Értékteremtés Dunaújvárosban

2020.08.23

Aktuális

A Hunor hivatásos mentőszervezet egy gyaloghíd építésével tette könnyebbé a helyiek életét.

Székesfehérvárra látogatott a NATO összhaderőnemi parancsnoka

2020.08.19

Jörg Vollmer, a NATO Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka szerdán találkozott Korom Ferenccel, a Magyar Honvédség parancsnokával Székesfehérváron, az Alba Regia Laktanyában, amely otthont ad a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságnak.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.08.19

Aktuális

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Pátkán és Lovasberényben élő hölgyeket. Dunaújvárosban mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Jótékonysági kézilabdatornát rendeznek Rácalmáson

2020.08.17

Aktuális

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) valamint a BioTechUSA jótékonysági felkészülési kézilabdatornát rendez jövő pénteken és szombaton.

Letartóztattak egy Fejér megyei cigarettacsempészt

2020.08.14

Aktuális

Letartóztatásba került egy Fejér megyei férfi, aki több mint 150 ezer doboz cigarettát rejtegetett egy külvárosi hétvégi ház pincéjében - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.