2019.01.20, Vasárnap

Fejér megye

Forralt bor, disznóvágás és pezsgőkészítés is lesz a hétvégi Etyeki Pikniken

2019.01.18

Kultúra

A hagyományos borkóstolók mellett disznóvágáson vehetnek részt, valamint a helyi kézművesek termékeivel és azok elkészítésével is megismerkedhetnek a látogatók hétvégén a téli Etyeki Pikniken.

Szennyvízhálózatot fejleszt Fejér megyében a Szabadics

2019.01.18

Helyi hírek

A beruházás keretében bővítik a szennyvíztisztó-telep kapacitását, több tisztítóaknát lecserélnek, valamint egy aggregátort is telepítenek az áramkimaradás okozta vészhelyzetekre.

Kórházi látogatási tilalom Fejér megyében

2019.01.16

Aktuális

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, 2019. január 18-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Felnőttképzési tanfolyam is indult a székesfehérvári Alba Innovár Élményközpontban

2019.01.15

Kultúra

Az intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését tanuló húsz résztvevő az Arconic Európai Keréktermék Kft. dolgozója és egy 320 órás tanfolyamon vesznek részt az egyedülálló digitális műhelyben. A 320 órás digitálisszakember-képzési program elvégzésével a résztvevők intelligens gyártási technológiák kezelésére, menedzselésére lesznek képesek.

A Fejér megyei vállalkozásokat is érinti az Intrastat adatszolgáltatás változás

2019.01.14

Aktuális

A változás azokat a Fejér megyei vállalkozást érint, akinek külkereskedelmi forgalma jelentős.

Új átkötőút nyílt meg és változott a Beethoven Iskola megközelíthetősége Martonvásáron

2019.01.13

Aktuális

2019. január 8-án megnyílt a tornaterem és a sportcsarnok mögötti egyirányú átkötő út, így az új iskolai parkolóhelyeket is igénybe lehet venni a területen.

Pályaválasztók előtt nyitja ki kapuit a Fejér Megyei Szent György Kórház

2019.01.12

Aktuális

Nyílt napra várja a kórház az egészségügy iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalokat január 16-án, szerdán délután.

Továbbra is mérsékelt tartományban van az influenza-aktivitás Fejér megyében

2019.01.10

Helyi hírek

A téli időszakhoz képest kielégítő az influenzás megbetegedések mértéke a lakosság valamennyi korosztályában.

Emléktűz-gyújtással tisztelegnek Pákozdon az urivi áttörés 76. évfordulóján

2019.01.09

Aktuális

Az Urivi áttörés 76. évfordulóján, január 12-én 18 órakor emléktűz-gyújtás lesz a pákozdi Mészeg-hegyen, a Don-kanyar Emlékkápolnánál. Az ünnepségen a történelmi egyházak helyi vezetői, köztük Spányi Antal, megyés püspök emlékezik a hősi halált halt katonákra. A szervezők különbuszt indítanak a Piac térről és a vasútállomásról, illetve gondoskodnak a visszautazásról is.

Vadmadárkórház és új közösségi épület építésébe kezdenek Székesfehérváron

2019.01.08

Aktuális

A Sóstó Természetvédelmi Terület keleti kapujánál hamarosan elkezdődhet a vadmadár bemutató és gondozó épület, illetve egy új közösségi ház kialakítása. A Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány számára létesítendő bázis, gondozó és bemutató épület, illetve közösségi ház az önkormányzati tulajdonban lévő, 25 ezer négyzetméteres területen valósul meg a Sárkeresztúri út mellett.

Legyőzte idegenben közvetlen riválisát a Fehérvár AV 19

2019.01.06

Aktuális

Rendkívül szoros mérkőzésen tudott győzni a Volán a Linz otthonában. Az első két harmadban ment az adok-kapok, de a záró játékrészben csak a fehérváriak tudtak betalálni, 3-2-es győzelmükkel mindhárom pontot behúzták és két pontra megközelítették a rájátszást jelentő hatodik helyen álló ellenfelüket.

A Magyar Autóklub Fejér megyei rendőröket díjazott

2019.01.04

Aktuális

Közlekedési területen végzett kiemelkedő munkájukat ajándékkal jutalmazta a szervezet.

Tovább fejlődik a sürgősségi betegellátás a székesfehérvári Szent György Kórházban

2019.01.03

Aktuális

Dr. Csernavölgyi István főigazgató elmondta, hogy 2019 januárjától már az úgynevezett Akut Alapellátó Egységet is létrehozta a Szent György Kórház az új törvényi rendelkezésnek megfelelően. Az új rendszerhez tartozik egy betegirányítást segítő diszpécser is, aki fogadja és informálja az érkezőket a várható ellátással kapcsolatban.

Bokor Roland a 2019-es év első fehérvári kisbabája

2019.01.02

Aktuális

Bokor Rolandnak hívják a 2019-es év első fehérvári kisbabáját, aki január elsején hajnali három óra után született. Bokor-Kónya Krisztina és Bokor Balázs kisfiát, testvére Szabolcs is várja már nagyon, hogy hazaérjen. Az év első fehérvári újszülöttjét a hagyományoknak megfelelően a város polgármestere is köszöntötte.

Balesetben megsérült a Martonvásári Önkéntes Tűzoltók felszerelése - gyűjtést indítottak a pótlásukra

2018.12.29

Aktuális

December 27-én az egyesület riasztást kapott közúti balesethez Ráckeresztúr térségébe. Vonulás során MARTON ÖTE/2 gyorsbeavatkozó járműve a csúszós úton balesetet szenvedett Ráckeresztúr-Lászlópuszta magaságában.

Új múzeumigazgatót választott pénteken Székesfehérvár képviselőtestülete

2019.01.18

Kultúra

Pénteken délelőtt tartotta idei első ülését Székesfehérvár képviselőtestülete, melyen Pokrovenszki Krisztiánt választották a Szent István Király Múzeum igazgatójának.

Pénteken lesz nyílt nap a BCE Székesfehérvári Campusán

2019.01.17

Aktuális

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán 2019. január 18-án, pénteken reggel kilenc órától nyílt napot tartanak, ahová az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várják. A nyílt napon való részvétel regisztrációhoz kötött!

Tovább folytatódik a közműcsere Székesfehérváron

2019.01.16

Aktuális

Amint az időjárás lehetővé teszi tovább folytatódik a Berényi út felújítása. A Királykúti körforgalom alatt már kicserélték az összes nagy közművezetéket. Ez a munka tovább folytatódik egészen a Vértanú utcáig, majd ezután teljes pályaszerkezet cserével együtt újítják fel az utat. A járdák is megújulnak mindkét oldalon, illetve kerékpársáv is épül. A kivitelező nyárra szeretne végezni a teljes felújítással.

Tolcsvay László koncertezik Fehérváron a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2019.01.15

Kultúra

Január 21-én, hétfőn este "Az első villamos már elindult felém" címmel Tolcsvay László ad koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Az olimpiára hajt a székesfehérvári triatlonista, Dévay Márk

2019.01.14

Aktuális

Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

Tavaly több mint 600 madarat látott el a székesfehérvári Vadmadárkórház

2019.01.13

Aktuális

Tavaly több mint hatszáz madarat gyógyítottak a székesfehérvári Vadmadárkórházban - mondta az intézmény vezetője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

NHL-t megjárt kanadai hokis igazolt Székesfehérvárra

2019.01.12

Aktuális

Ty Wishart személyében az észak-amerikai jégkorong-bajnokságban (NHL) is szerepelt kanadai játékost szerződtetett az osztrák ligában (EBEL) érdekelt Fehérvár AV19. A székesfehérvári együttes csütörtökön jelentette be a 193 centiméter magas, 101 kilogrammos hátvéd leigazolását.

A Dunaújvárosi Egyetem idén is jelen lesz az Educatio kiállításon

2019.01.09

Aktuális

A Dunaújvárosi Egyetem 2019. január 10-12. között várja az érdeklődőket a 19. Educatio kiállításon, a Hungexpo "A" csarnokában!

Felújított épületben, új játékokkal kezdték az évet a besnyői óvodások

2019.01.08

Aktuális

Lezárult „Az óvoda épületének külső felújítása és az óvodaudvar fejlesztése Besnyőn” című projekt.

Hatékonyabb lett a fehérvári távhőszolgáltatás

2019.01.07

Aktuális

Befejeződött a felújítás a szedreskerti fűtőműben, ahol a korábban három 4.7MW-os régi kazán helyett három új 5 MW-os kondenzációs szerkezetet építettek be, zajszigetelték az épületet és a homlokzat is megújult. A felújítás azon túl, hogy hatékonyabbá tette a fehérvári távhőszolgáltatást évi 70 tonnával kevesebb szén-dioxidot kibocsátást is eredményez.

Nyílt napokat tartanak a fehérvári felsőoktatási intézményekben

2019.01.04

Aktuális

Közeledik a felvételi jelentkezés a felsőoktatási intézményekbe. Nyílt napra hívják a diákokat és családtagjaikat a székesfehérvári felsőoktatási intézmények. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara január 14-én, hétfőn, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa január 18-án, pénteken tart részletes tájékoztatót az alap- és mesterképzésről, valamint a kapcsolódó duális képzési forma működéséről és lehetőségeiről.

Január 31-ig érvényes az éves székesfehérvári parkolóbérlet!

2019.01.03

Aktuális

A Városgondnokság Parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán már decemberben elkezdték az éves, 2019-re érvényes parkolóbérletek kiadását. A Szent Vendel utca 17/a alatt található ügyfélszolgálat hétfőn, kedden és csütörtökön 8.00 és 15.30 között, szerdán 8.00 és 18.00 között, pénteken pedig 8.00 és 13.00 között várja az ügyfeleket. Az éves parkolóbérletek továbbra is január 31-ig érvényesek Székesfehérváron.

Ismét jótékonysági vadászatot tartottak Fejér megyében!

2019.01.03

Aktuális

Az eseményt hatodik alkalommal rendezték meg Kápolnásnyéken az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete szervezésében és az Országos Magyar Vadászati Védegylet közreműködésével. 2013 óta minden év december 27-én, János napján kerül sor a jótékonysági akcióra, amelyen idén 12 megyéből 155-en vettek részt.

A társasházban élőknek szerveznek fórumot Székesfehérváron

2019.01.02

Aktuális

A Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete 2019. január 8-án, kedden 15 órai kezdettel a közös képviselőknek és a város társasházaiban élőknek szervez fórumot a Fehérvári Civil Központban (volt Technika Háza). Szó lesz a földhivatali bejegyzésről, az adatvédelmi szabályzatról és a kötelező mérleg beszámolóról is.

Nemzeti és önkormányzati forrásból épül fel Csákvár új könyvtára

2018.12.28

Aktuális

Az új könyvtár és közösségi tér alapkövét december 20-án tették le.