2020.01.28, Kedd

Fejér megye

Szabó Magda drámáját mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház

2020.01.27

Kultúra

Szabó Magda Az a szép fényes nap című, Szent István megkeresztelésének előestéjét feldolgozó művét mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház.

Székesfehérvár Közgyűlése 10 ezer eurós felajánlást szavazott meg Ausztráliának

2020.01.26

Aktuális

Székesfehérvár Közgyűlése támogatta Cser-Palkovics András polgármester javaslatát: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel Ausztráliának az erdőtüzek megfékezésére. Emellett egy alszámlát is nyit az önkormányzat, ezen keresztül a fehérváriak is segíthetik a nemes célt.

Látogatási tilalom lesz péntektől a Szent György Kórházban

2020.01.23

Aktuális

2020. január 24-től visszavonásig, látogatási tilalom lép életbe a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban, mely az intézmény valamennyi telephelyét érinti.

Tájékoztató a szakképzés megújulásáról Székesfehérváron

2020.01.22

Aktuális

A 2020-21-es tanévtől felmenő rendszerben átalakul a szakképzés intézményi szerkezete. A szakképző intézményeknek két típusa lesz, az ötéves technikum és a hároméves szakképző iskola. A technikum a minőségi szakmai oktatás helyszíne, itt érettségi és technikusi szintű szakképzettség szerezhető, ami középvezetői szintű ismereteket biztosít. A szakképző iskolában pedig a harmadik év végén a tanulók szakképzettséget szerezhetnek.

Életet mentettek a fehérvári rendőrök

2020.01.21

Aktuális

A rendőrök lélekjelenléte és szakszerűsége mentette meg egy nő életét Székesfehérváron.

A magyar kultúra napja - Koncertek, filmvetítések és kiállítások Fejér megyében

2020.01.20

Kultúra

Koncertekkel, filmvetítésekkel és kiállítás megnyitókkal ünneplik a magyar kultúra napját Fejér megyében.

Vasárnap teljesen lezárják az M1-es autópályát Nagyegyházánál

2020.01.17

Aktuális

Teljesen lezárják az M1-es autópályát vasárnap reggel a 43-as és az 55-ös kilométerszelvények között vadkihajtás miatt - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Hat megye kereskedő és vendéglátós tanulói versengtek Székesfehérváron

2020.01.16

Aktuális

A Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola másodszor rendezte meg a Királyi ízek, illatok gasztronómiai versenyt és a Kereskedők viadalát. Előbbiben pincér-, szakács- és cukrásztanulók, utóbbiban a kereskedők mérik össze szaktudásukat.

Pályázat indul a Fejér Temék elismerés elnyerésére

2020.01.15

Aktuális

A helyi termékek népszerűsítése és esetlegesen minőségének javítása érdekében ösztönző lehet a szakmai alapon elnyerhető „Fejér Termék” elismerés, amelyet pályázat útján lehet elnyerni. A pályázati felhívás hamarosan megjelenik a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum honlapján is.

Gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak Fehérváron az üzbég nagykövettel

2020.01.13

Gazdaság

Az Albacomp Innovációs Központban folytatott tárgyalásokat a gazdasági együttműködésről és az informatikai cég kínálta piaci lehetőségekről Sherzod Ikromovich Asadov, Üzbegisztán nagykövete hétfőn. A tanácskozáson többek között székesfehérvári fejlesztésű okos mérőóra-leolvasók, okosparkoló-, illetve okoskonténer-figyelő megoldások üzbég felhasználását érintették.

Fejér megye 40 kilométeren fejleszti mellékútjait

2020.01.10

Helyi hírek

A beruházások költségeit a hazai költségvetési források, a Magyar Falu program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program fedezi.

Ismét Téli Etyeki Piknik január 18-án

2020.01.09

Aktuális

Ismét megrendezik a Téli Etyeki Pikniket. A Fejér megyei településen a Gasztrosétányon január 18-án kora délelőttől várják az érdeklődőket, a gasztronómiai kínálat mellett zenei és gyerekprogramokkal is.

Emléktűzgyújtás a Don-kanyar Emlékkápolnánál

2020.01.08

Aktuális

Az urivi áttörés 77. évfordulóján emléktűzgyújtással és a történelmi egyházak képviselőinek ökumenikus imádságos megemlékezésével tisztelegnek a második világháború magyar hősei előtt.

Melléképület gyulladt ki Agárdon

2020.01.07

Aktuális

Háztartási kisgépek és nagy mennyiségű tűzifa is a lángok martalékává váltak egy kigyulladt melléképületben január 7-én délelőtt Agárdon. A Gesztenye sori családi ház udvarán a körülbelül százötven négyzetméteres melléképületsornak körülbelül a fele égett.

A 2020-as év első fehérvári babáit, Ivánt és Annát köszöntötték

2020.01.03

Aktuális

A 2020-as év első fehérvári kisbabáit, Lits Ivánt és Vízer Annát köszöntötték pénteken a Szent György Kórházban. Iván az év első napján hajnali 4 óra 42 perckor született, míg Anna valamivel 10 óra után látta meg a napvilágot. A babák és az anyukák is jó egészségnek örvendenek.

Nyílt próbaérettségi nap a lesz a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán

2020.01.27

Aktuális

Idén 10. alkalommal kerül megrendezésre február 15-én (szombaton) a Studium Generale szervezésében az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap, melynek keretében ingyenesen mérhetik fel tudásukat az érettségi előtt álló diákok közép, illetve emelt szinten 3 tantárgy keretében: matematika, történelem és közgazdaságtan. Székesfehérváron a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa biztosít helyszínt a rendezvény számára.

14 milliárdos kórházfejlesztés Székesfehérváron

2020.01.24

Gazdaság

A Modern városok program keretében mintegy 14 milliárd forintos fejlesztés indul a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron, miután az eddig rendelkezésre álló összeg mellé sikerült állami többletforrást bevonni.

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

2020.01.23

Aktuális

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.01.22

Aktuális

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket. Móron mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

„Száz év” Fehérvártól a Balatonig - megnyílt Fekti Vera festőművész tárlata

2020.01.20

Aktuális

Január 20-án a Magyar Kultúra Napja tiszteletére nyitották meg Fekti Vera, festőművész „Száz év” Fehérvártól a Balatonig című kiállítását a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében (Oskola utca 7.) .

Székesfehérváron is ismertetik a Magyar Multi Programot

2020.01.19

Aktuális

Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be szerdán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Országjárás kezdődik a program megismertetésére, melynek Székesfehérvár is állomása lesz.

Új rádiók erősítik az önkéntesek helytállását Fejér megyében

2020.01.17

Aktuális

Az önkéntes mentőszervezetek támogatására kiírt európai uniós pályázatnak köszönhetően kilenc új EDR kézi rádiót vehetnek birtokba a járási mentőcsoportok képviselői Fejér megyében Az első készüléket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes adta át Koppán Viktor Dávidnak, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnökének január 16-án a megyeszékhelyen.

Megkezdődik a váli Ürményi-Dreher-kastély teljes felújítása

2020.01.16

Aktuális

Megkezdődik a Fejér megyei Válon található Ürményi-Dreher-kastély teljes felújítása, az előkészítő munkálatokra 1,412 milliárd forintot biztosít a kormány állami forrásból - jelentette be a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön a kastély épületében tartott sajtótájékoztatón.

III. Családi Nyílt Nap a Dunaújvárosi Egyetemen

2020.01.14

Aktuális

Hozd el barátaidat, szüleidet és töltsetek el egy remek napot!

Hóman Bálint és népbírósági pere címmel mutattak be kötetet Székesfehérváron

2020.01.13

Kultúra

Bemutatták a Hóman Bálint és népbírósági pere című kötetet hétfőn, Székesfehérváron.

Március 13-ig várják az alkotásokat a IX. Tündérszó meseíró pályázatra

2020.01.09

Aktuális

A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár XI. alkalommal hirdeti meg határok nélküli meseíró pályázatát, amelyre magyar nyelven írott meséit várnak 2020. március 13-ig.

Odaadó hívetek, Surik - óriási sikerű regényéből készült színdarabbal nyitják a 2020-as évet Székesfehérváron

2020.01.08

Kultúra

Új kamara-előadással készül a Vörösmarty Színház. A fiatal férfi életéről szóló Odaadó hívetek, Surik című darabot a héten mutatják be a Pelikán teremben.

Már lehet regisztrálni a Corvinus Székesfehérvári Campusának nyílt napjára

2020.01.07

Aktuális

2020. január 17-én, pénteken 9 órai kezdettel nyílt napot tart a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa. A rendezvény célja a campus és a székesfehérvári felsőoktatás népszerűsítése. Az eseményen szaktájékoztatókkal, workshopokkal, diákszervezetek bemutatkozásával, kollégiumi- és campus sétával, valamint interaktív kvíz játékkal várják a képzések iránt érdeklődőket.

Nyitott tornatermek Fehérváron - 24 féle sportolási lehetőség közül választhatunk

2020.01.06

Aktuális

Január 6-tól újra ingyenes sportolási lehetőségek közül válogathatnak a fehérváriak a Nyitott tornatermek program keretében. Óvodásokat, nőket, férfiakat és nyugdíjasokat is vár a huszonnégy féle sportfoglalkozás, csapatjátékokkal és vezetett tornákkal, a hét minden napján.

„LEGJOBB SZERVEZŐ DÍJ” elismerésben részesült Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

2020.01.02

Gazdaság

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényeken végzett munkájáért 2019. évben is a „Legjobb szervező díj” elismerésben részesült Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.