2024.04.28, Vasárnap
Alapító tagokat köszöntött a 30 éves Fejér Megyei Polgárőr Szövetség
Illusztráció: unsplash.com

Alapító tagokat köszöntött a 30 éves Fejér Megyei Polgárőr Szövetség

szekesfehervar.hu

2022.05.03. 17:08

A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégium éttermében bensőséges ünnepséget rendezett, amelyen azokat az alapító polgárőrségi tagokat köszöntötték, akik harminc évvel ezelőtt, 1991-ben létrehozták a polgárőrséget.

Hirdetés

Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Cseh István és Horváth István elnökségi tag, a Perkátai Polgárőr Egyesület elnöke köszöntötte a 36 alapító tagot - olvasható Székesfehérvár városi honlapján.

Mint írják, Cseh István, aki szintén alapító tagja volt a székesfehérvári polgárőrségnek elmondta, hogy 1991-ben történelmi jelentőségű tettet hajtottak végre az önkéntes bűnmegelőzési szervezet megalakításával. Azóta rengeteget fejlődött a politikamentes civil szervezet. Ma már polgárőrségi törvény szerint tevékenykednek a rendőrséggel és az önkormányzatokkal közösen. A polgárőrség Európában egy kuriózum. A jelen lévő Fejér megyei alapító tagoknak tolmácsolta dr. Túrós Andrásnak, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének, nyugalmazott rendőr altábornagynak üdvözletét és köszönetét.

Az alapító tagok azóta is jelentős és fontos munkát végeznek polgárőrségi egyesületeikben szerte Fejér megyében.

A kis ünnepség résztvevői ezután baráti beszélgetésen elevenítették fel az alapítás körülményeit és az azóta elvégzett jelentős tevékenységet.

Helyi hírekFejér Megyei Polgárőr SzövetségFejér megyepolgárőrségünnepség