2024.10.18, Péntek
Idén Vajtán lesz a Kárpát-medencei veterán labdarúgótorna
Illusztráció: pixabay.com

Idén Vajtán lesz a Kárpát-medencei veterán labdarúgótorna

MTI

2024.10.07. 16:35

Az Országos Veterán Labdarúgó Egyesület (OVLSE) október 12-én a Fejér vármegyei Vajta község sportpályáján rendezi meg - immár hatodik alkalommal - a Kárpát-medencei veterán labdarúgótornát.

Őze Tibor, az OVLSE elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a rendkívül népszerű rendezvényen nyolc csapat vesz részt, amelyek közül a határon túlról érkezik a vajdasági Topolya, a muravidéki Lendva és az erdélyi Érmihályfalva. A mezőnynek tagja lesz még a debreceni DASE, a nyíregyházi Hed Land, a Miskolc-Főnix, a Szeged és a Videoton.

A hagyományos tornasorozat 2021-ben kezdődött, eddig Pécsen, Dabason, Székesfehérváron, az FTC sportcentrumában és Szeged-Dorozsmán találkoztak a csapatok, amelyek a kispályás labdarúgás szabályai szerint játszanak. Őze Tibor hangsúlyozta, hogy az OVLSE az időskorú labdarúgók egészséges életmódjának népszerűsítését tekinti fő feladatának. "Az időskori testmozgás egészségi és mentális hatásai közimertek. Emellett a társas kapcsolatok felújítását, kibővítését is pozitívan befolyásolja a rendezvénysorozat. Nagyon fontos hatása a nemzeti összetartozás érzésének erősítése, a határon túli magyar csapatok számára is óriási élmény találkozni az anyaországban élő sport- és honfitársakkal" - magyarázta.

A vajtai torna díszvendége lesz Csank János magyar bajnok mesteredző, volt szövetségi kapitány, Kiss László 33-szoros válogatott labdarúgó, Szabó József, a Videoton 1985-ös UEFA Kupa-döntős csapatának gólkirálya, valamint Tiber László, a Videoton és a Siófok korábbi legendás csatára. A torna védnöke Térmeg György, Vajta polgármestere.

Helyi hírekVajtaveterán labdarúgótornaFejér megye