2018.07.16, Hétfő

Kitekintő

Bronzérmes sörrel büszkélkedhet az Etyeki Sörmanufaktúra

2017.02.24

Huszonhárom magyar sört díjaztak a Dublin Craft Beer Cup elnevezésű írországi kézművessör-versenyen, amelyen a nagydíjat is egy magyar sörfőzde, a Horizont kapta.

Középkori hangulatba öltözik a Velencei Karnevál

2017.02.23

2017. február 25-én harmadik alkalommal rendezik meg a Velencei Karnevált. A Fejér megyei város a télűző farsangi rendezvényen most középkori köntösbe bújik.

Négy év után ismét kupagyőztes az Alba Fehérvár!

2017.02.19

A székesfehérvári kosárlabda csapat a Magyar Kupa döntőjében, elképesztő védekezéssel 59-58-ra verte ellenfelét, egyik legnagyobb riválisát, a Szolnoki Olaj csapatát. A fehérvári csapat vasárnap éjjel egy óra után érkezett a Városház térre, ahol a lelkes szurkolók egy egészen hajnalig tartó fiesztával fogadták őket.

Közönségkedvenc lett a fehérvári jazz zenekar

2017.02.10

2017. február 3. és 5. között a Müpa immár tizedik alkalommal rendezte meg a Jazz Showcase-t, amely mára a közép-európai régió legjelentősebb jazz-tehetségbörzéjévé nőtte ki magát. A fiatal tehetségek egy nemzetközi zsűri előtt mérhették össze tudásukat, számot adva innovatív művészi elképzeléseikről.

Világsztárok jönnek az idei EFOTT-ra

2017.02.01

Sean Paul, a jamaicai reggae világsztár is fellép idén júliusban Velencén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT).

A Ripost riportja szerint az LMP-s Hadházy antikorrupciós tevékenysége csak álca

2017.01.10

A Ripost szerint a nagy földszerző akciók részese Hadházy édesanyja is, aki a már meglévő több mint 40 hektárja mellé legutóbb Sárpilisen és Várdombon újabb több mint 150 hektárra vetett szemet egy 30 milliós licit keretében. A lap szerint a kisemmizett helybéliek biztosak abban, hogy az ifjabb Hadházy azért „menekült” a korrupcióellenes szólamok mögé, hogy saját családja immár büntetőjogi következményekkel fenyegető, a magyar termőföldet egy német báró kezére játszó, nagyüzemben folytatott korrupciós tevékenységéről elterelje a figyelmet.

Babáktól-papákig: Mindenkit várnak az V. Szeretetfutásra

2017.01.05

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Szeretetfutás Fehérváron című rendezvényt. Ezúttal február 18-án a Halesz parkban találkoznak a futók a futás népszerűsítésének a céljából, valamint, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és a testmozgás fontosságára.

Az Év Dunai Szigete 2016-ban: a Szalki-sziget

2017.01.02

Negyedszer hirdette meg az Év Dunai Szigete szavazást a Dunai Szigetek blogoldal. A szavazás 2016 utolsó napján zárult, és fölényes szavazati többséggel a Szalki-sziget nyerte meg.

Székesfehérvár köszönti a Katalinokat

2016.11.22

Minden esztendőben ünnepséggel emlékeznek és köszöntenek ilyenkor Kati néni szobránál a belvárosi Liszt Ferenc utcában.

Alice Cooper fellép a jövő évi Fezenen

2016.11.14

Húsz év után ismét Magyarországon ad koncertet Alice Cooper: a rocksztár a jubileumi, 20 éves Fehérvári Zenei Napok (Fezen) keretében, augusztus 3-án lép fel.

Ötödik alkalommal lesz Újszövetség Maraton Székesfehérváron

2016.11.11

Az országban egyedülálló esemény idén advent első vasárnapjának hajnalán, 4 órakor kezdődik és éjszaka fejeződik be.

Bemutatták az olimpia budapesti történelmi helyszíneit

2016.10.14

Budapest történelmi helyszíneire épülnének az olimpia versenyhelyszínei, a magyar rendezés egyedülállóan gyors elérhetőségeket biztosítana a tervek szerint. Az asztaliteniszezők Székesfehérváron, az Alba Arénában versenyeznének.

Dunaújvárosi sportolók kerülnek ma reflektorfénybe

2016.08.17

Hajdu Jonatán a kenu egyesek 200 méteres előfutamában indul, míg Garda Krisztina és Kasó Orsolya az elődöntőben játszó női vízilabda válogatottat erősítik.

Emlékív jelent meg Kolonics Györgyről

2016.08.01

A Kolonics György tiszteletére kibocsátott emlékív egy olyan legendás sportembernek, egy olyan példaképnek állít emléket, aki mérhetetlen akaraterőről, kitartásról és elszántságról tett tanúbizonyságot.

Szakmai fórum a nem állami fenntartású köznevelési intézmények számára, az oktatást érintő változásokról

2016.04.19

Tájékoztató fórumot szervezett a Fejér Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztálya a kormányhivatal dísztermében.

Újabb nemzetközi sikert ért el az agárdi sound designer

2017.02.24

A 31 éves hanghatás-tervező Wagner Csaba idén már ötödször nyerte el Amerikában a Golden Reel-t, vagyis az Arany Tekercs díjat.

Külföldön is ámuldoznak a királyi város szépségén

2017.02.21

Nagy népszerűségnek örvendenek annak a magyar fotósnak a Székesfehérvárról készített éjszakai képei, melyek egy külföldi boredpanda nevezetű gyűjtőoldalra kerültek ki a napokban.

Fehérvári ballonpilóta lett a levegő új ura

2017.02.17

Németh Zoltán, a székesfehérvári Alba-Ballon RE versenyzője összesen 31 versenyzőt utasítva maga mögé állhatott fel a dobogó legfelső fokára a Fülöp-szigeteken 2017. február 9-12. között megrendezett nemzetközi hőlégballon versenyen.

Fa Nándor rekordot döntve ért célba

2017.02.08

A székesfehérvári vitorlás 63 évesen a földkerülő verseny legidősebb hajósa lett, aki teljesíteni tudta a távot.

Székesfehérvár idén is csatlakozott a Jégpályák Éjszakájához

2017.01.19

Január 21-én, szombaton este második alkalommal rendezik meg országszerte a Jégpályák Éjszakáját, hasonlóan a már sikeres Fürdők vagy Múzeumok Éjszakája rendezvényekhez. Az eseményhez az idei évben is csatlakozott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, ahol ingyenes közönségkorcsolya vár minden érdeklődőt.

Töretlen a síelési kedv – 25 éves a fehérvári Sí-bank

2017.01.06

Fehérváron 25 éve működik a városi sí-bank, melyet már a kezdetek óta Gáncs József, a Vasvári Pál Általános Iskola testnevelő tanára üzemeltet. Az önkormányzati tulajdonú sífelszerelések szervízelésén, valamint kölcsönzésén túl a pedagógus egyfajta küldetésnek is érzi a síelés élményének minél szélesebb körben való megszerettetését.

Ingyenes Nordic Walking foglalkozások kezdődnek az Öreghegyen

2017.01.02

Egészségesebben szeretne élni 2017-ben? – Az öreghegyi Nordic Walking túrákon most díjmentesen tölthetik igazán aktívan az elkövetkezendő hónapokat az érdeklődők.

Adventi vasárnapok Szabadbattyánban

2016.11.25

Az idei advent első vasárnapján megkezdődnek a tradicionális ünnepi programok. Ezek közül a kilátogató érdeklődők akár csengettyűs koncerten vagy éppen fényfestésben is részt vehetnek.

21. alkalommal lesz Mikulás futás

2016.11.15

Az idén 21. alkalommal kerül sor a Mikulás-futás téli szabadidősport-sorozatra, amelyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István.

A megyei kórház gyermekosztályát támogatja két székesfehérvári rendezvény

2016.11.14

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztályát támogatják a VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételéből, amelyhez a tavalyi évhez hasonlóan csatlakozhatnak a II. Adventi Jótékonysági Futás résztvevői.

Kétsebességes Európa jöhet - brüsszeli sajtószemináriumon jártunk

2016.10.20

A gazdasági és társadalmi válsághelyzet a külső támadásokkal kombinálva az unióban törésvonalak megjelenéséhez vezetett, s világos, hogy nagy fordulat előtt állunk. Az Európai Parlament képviselői kétnapos szemináriumon tájékoztatták a nemzetközi sajtót a lehetséges kiutakról, megoldási javaslatokról.

A Fejér megyeiek szeretnek madarászni

2016.10.06

Mintegy hatmillió vonuló madarat számláltak idén a megfigyelő napokon.

Szerdán már a székesfehérvári Sebestyén Dalmáért is szoríthatunk

2016.08.09

A fehérvári indulók közül első ízben Sebestyén Dalma kezdi meg a versenyzést az olimpián. A Hullám ’91 sportolója a 200 méteres mellúszás előfutamában indul magyar idő szerint szerda délután 18.50 órakor.

Rádiós műsorokat támogat a Médiatanács

2016.07.22

A megyéből a székesfehérvári Táska Rádió, a város körzetében működő Magyar Katolikus Rádió adója hírműsor kategóriában, valamint a dunaújvárosi Rádió 24 tematikus magazinműsorok kategóriában nyert támogatást.

RUDIMENTAL is ott lesz az idei EFOTT-on

2016.03.25

A Rudimental érkezik a Velencei-tó partjára, így jóvoltából olyan slágerekre tombolhat a közönség, mint a Waiting All Night és a Feel The Love.