2024.04.25, Csütörtök

Dunaújvároson is áthalad az olimpiai láng

infodunaujvaros.hu

2017.05.19. 14:45

2017. május 24-én Rómából indulva több magyarországi várost – köztük június 3-án 12 órakor Dunaújvárost – érintve érkezik meg Győrbe az európai olimpiai láng.

Hirdetés

Az EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) népszerűsítésére szervezik meg az Európai olimpiai lángfutást, melynek kiinduló pontja Róma, ahonnan május 24-én indul útjára a lángot tartalmazó szelence.

Magyarországi kiindulópontja május 27-ei indulással Győr, amely egyben a végállomás is lesz, de azt megelőzően, öt hétvégén keresztül egy lángvivő Audi A3 Cabrioban felkeresi hazánk jelentős városait, turisztikai desztinációit, ellátogat például a Balaton-partra is, majd a június 23-24-ei budapesti lángfutást követően a Dunakanyart érintve visszaindul Győrbe. Ennek egyik állomása lesz június 3-án, szombaton Dunaújváros, amikor 12 órakor induló fáklyafutással viszik el fiataljaink, sportolóink és családjaik a Krisztus Király templomtól indulva a Városháza térre a lángot, ahol ünnepélyes keretek között fogadják azt.

Erre az eseményre mindenkit szeretettel várnak a rendezők, hogy együtt hirdessük Magyarország újabb, nemzetközileg is jelentős sporteseményét. A futók között ott lesznek városunk azon sportolói, akik várhatóan részt vesznek a játékokon, így röplabdásaink, kézilabdázónk, kajakosaink és úszóink, akikre előtte még válogató verseny vár.

Ezt követően, számos település érintésével a láng július 23-án este, a 20.30-kor kezdődő nyitóünnepségre az ETO stadionba érkezik meg, hogy a fáklyáról fellobbantsa a versenyek ideje alatt lobogó olimpiai lángot.

A futókhoz bárki csatlakozhat az Aranyvölgyi út mellett, a II. János Pál pápa téren, a templom közvetlen közelében található nagy parkolónál 11:50-kor! Innen a csapat 12:00 órakor indul a forgalom által lezárt útszakaszon a Városháza térre, az érkezés időpontja pedig megközelítően 12:10 óra. Itt egy kisebb ünnepség után indul ismét útjára a láng.

 

Forrás: infodunaujvaros.hu

KitekintőDunaújvárosolimpiai lánglángfutásEurópai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál