2024.05.21, Kedd

Sztárhorgászok is jönnek az idei Fehérvári Halünnepre

szekesfehervar.hu

2017.03.13. 16:10

Idén, sorrendben ötödik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Halünnepet április 8-án a Palotavárosi tavaknál. Az eseményre a Színész Horgász Válogatott tagjai – Baráth Attila, Csöre Gábor, Reviczky Gábor és Trokán Péter – is elfogadták a szervezők meghívását.

A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének (HOFESZ) évadnyitó rendezvénye horgász- és főzőversennyel indul – a sztárhorgászok mindkét megmérettetésen versenybe szállnak, és a színpadi műsorok sorában is találkozhatnak velük az eseményre látogatók. A nyílt, egyéni horgászversenyre április 5-ig lehet nevezni, négy – felnőtt, női, ifi és gyerek – kategóriában, fenekezős vagy úszós horgászati módszerrel. A versenyzőket kategóriánként díjazzák, a létszámtól függően több díjjal is.

A főzőversenyre április 6-ig várják a nevezéseket, két kategóriában: halászlé és egyéb halételek. Megkötés nincs, a csapatok bármilyen hagyományos fogást vagy ínyencségeket készíthetnek. A versenyzők számára halat, tűzifát, főzőhelyet és kötényt biztosítanak a szervezők. Az elkészült ételeket a zsűri folyamatosan értékeli, a legjobbakat értékes ajándékokkal díjazza. Az egyre népszerűbb gasztronómiai eseményt színpadi produkciók, bemutatók sokasága színesíti, a nap sztárfellépője Varga Miklós lesz. A versenykiírások a www.hofesz.hu honlapon olvashatók, nevezni a HOFESZ irodájában (Székesfehérvár, Pilinszky tér 1–2.) lehet.

Kitekintőfőzőverseny2017 áprilisFehérvári HalünnepsztárhorgászhorgászversenyPalotavárosi tavak