2024.04.19, Péntek

Négy év után ismét kupagyőztes az Alba Fehérvár!

okkfehervar.hu, Samu Miklós

2017.02.19. 14:40

A székesfehérvári kosárlabda csapat a Magyar Kupa döntőjében, elképesztő védekezéssel 59-58-ra verte ellenfelét, egyik legnagyobb riválisát, a Szolnoki Olaj csapatát. A fehérvári csapat vasárnap éjjel egy óra után érkezett a Városház térre, ahol a lelkes szurkolók egy egészen hajnalig tartó fiesztával fogadták őket.

Hirdetés

Alig több, mint 15 másodperccel a vége előtt a Szolnoki Olaj még 58-57-re vezetett, ekkor azonban jött a döntő fehérvári hőse, Lóránt Péter, aki sorsdöntő kétpontost szerzett. Ezt követően még hátravolt nyolc másodperc, ám a tavalyi kupadöntős képtelen volt mit kezdeni az Alba kiváló védekezésével. Ekkor tudatosult mindenkiben, hogy az a bizonyos Lóránt-kétpontos nemcsak sorsdöntő, de Magyar Kupa győzelmet érő kosár is volt egyben! A fehérvári játékosok boldogan szaladtak a játéktérre, hogy aztán kezdetét vegye az önfeledt ünneplés a győri Audi Arénában! Az aranyérmeket dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere adta át a játékosoknak, hogy aztán Lóránt Péter csapatkapitány diadalittasan emelje magasba a díszes serleget; negyedszer lett Magyar Kupagyőztes az Alba Fehérvár!

Nem sokkal éjjel egy óra után érkezett meg a székesfehérvári kosarasokat szállító busz a Városház térre, ahol a lelkes drukkerek fogadták a kupagyőztes sportolókat. A Szolnoki Olaj elleni végletekig kiélezett mérkőzésen aratott siker után a szurkolók a jól ismert és népszerű szurkolói rigmusokkal kedveskedtek az „aranyos” csapatnak. A gárda nevében a Magyar Kupa legértékesebb játékosának választott Lóránt Péter köszönte meg az odaadó biztatást. Mint mondta, fantasztikus három napon van túl a csapat, amely teljes mértékig megérdemelte a sikert. Dzunics Braniszlav vezetőedző a városnak mondott köszönetet, amely minden segítséget megadott a klubnak a siker eléréséhez.  Ezt követően a Városháza erkélyére vezetett a kosárlabdázók útja.

Az újabb férfi kosárlabda Magyar Kupa győzelem újfent bebizonyította, miért nevezik jogosan Székesfehérvárt a Bajnokok Városának. Dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városháza kistanácstermében gratulált a csapatnak az újabb kupagyőzelemhez, a szurkolóknak pedig megköszönte, hogy végig buzdították az együttest. Beszéde végén jó ünneplést kívánt mindenkinek, és reményét fejezte ki, hogy a bajnoki szezon végén a bajnoki aranyat is elhódítja a csapat.

A fergeteges ünneplés közepette a játékosok természetesen a jövőről sem feledkeztek meg, hiszen jelezték: a kupasiker „csak” egy állomása volt az idei szezonnak, amely még szebb is lehet. Legközelebb a Paks vendégeként lép pályára az Alba – immáron négyszeres kupagyőztesként!

Kitekintőkosárlabda2017Alba FehérvárMagyar Kupa