2022.12.07, Szerda

Helyi hírek

Összetett csomópont könnyíti meg a közlekedést ezen a két Fejér megyei településen

2021.11.01

Mányon dolgozik a Soltút, decemberre végez az útfelújítással.

Járványvédelmi intézkedéseket vezettek be a Fehérvári szociális intézményekben

2021.10.30

A járványhelyzet miatt számos biztonsági intézkedést vezetnek be a fehérvári szociális intézményekben. Kiemelten figyelnek a maszkhasználatra, emellett péntektől kijárási tilalmat vezetnek be, és ismét látogatópontokon lehet találkozni a bentlakásos szociális intézményben ellátott családtagokkal.

Multicsarnokot kap Székesfehérvár, megvan, ki építheti

2021.10.27

A csarnokkal együtt jelentős útépítési beruházás is indul a Market munkájával.

A Pro Cultura Intercisae díjra várják a javaslatokat

2021.10.25

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése minden évben "Pro Cultura Intercisae" díjat adományoz. Az elismerés a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek, művészeti közösségeknek, és mindazon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik vagy amelyek a város kultúrájáért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, tettek. A díj posztumusz díjként is adományozható. A díjazott személyére bárki javaslatot tehet egészen 2021. november 15-ig, írásban.

Jelentős szennyvízhálózat-fejlesztés ért véget Fejér megyében

2021.10.22

A Szabadics Zrt. csaknem félmilliárd forintos telepfejlesztést, átemelő rekonstrukciót és aknafelújítást hajtott végre.

Rendhagyó bontással zárul Illés Kati cipőtervező kiállítása Székesfehérváron

2021.10.20

A bontás során Illés Katival lehet beszélgetni a káprázatos színeket és mintákat felvonultató cipőkről, tervezésük és készítésük műhelytitkairól.

Diák havibérlet egy vonaljegy áráért 2022-ben Székesfehérváron

2021.10.18

A kedvezményes diákbérletnek köszönhetően megoldódhatnának többek között a tanítási időszak reggelein és délutánjain érzékelhető városi torlódások is.

Modern városok program - Kásler: három fontos területre fókuszál az új székesfehérvári kórházi tömb

2021.10.16

Az új tömbben 1-2 ágyas szobákban, teljes komfort mellett gyógyulhatnak a betegek, miközben a kórházi dolgozók korszerű felszerelésekkel, kiváló körülmények között végezhetik gyógyító tevékenységüket.

Remek vizsgaremekek a Tópartiban – Megnyílt a 11. őszi tárlat

2021.10.13

Remek vizsgaremekek címmel nyílt nagyszabású képzőművészeti kiállítás a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban.

Virágos Székesfehérvár - október 20-ig lehet pályázni növényekre

2021.10.11

Már tizenkettő éve támogatja Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága a fehérváriak parkosítási törekvéseit a növényültetési pályázattal. A 2022-ben kiosztásra kerülő virágokra egészen október 20-ig lehet pályázni.

Kezdődik a PartiTúra hangversenysorozat az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral

2021.10.09

Hétfőn kerül sor az Alba Regia Szimfonikus Zenekar PartiTúra Ifjúsági hangversenysorozatának az első előadására, amely az „Alkonyattól napkeltéig” címet viseli.

Szombaton lesz a IX. Aszalvölgyi focikupa a Túrózsáki úti szabadidőparkban

2021.10.07

Több szervezet is kitelepül a rendezvényre.

Ingyenes előadást szervez októberben a székesfehérvári SZÉNA Egyesület

2021.10.05

Az előadás segítséget nyújt abban, hogy hogyan lehet a változókor kellemetlen tüneteit csökkenteni vagy megszüntetni.

Négy bemutatóval készül októberre a Vörösmarty Színház

2021.10.03

Az október a családok, a cégvezetők és az olajos magvak hónapja lesz a Vörösmarty Színházban. Négy bemutatóval készülnek a hamisítatlan őszi hónapra, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Különleges födémszerkezettel épül Székesfehérvár új sportközpontja

2021.10.01

A Merkbau generálkivitelezésével és a CLC-Construct szerkezetépítésével megvalósuló beruházásban egy részben terep alá süllyesztett csarnokot kap a város ciszterci gimnáziuma.

Hamarosan Fehérváron is folytatódik az elektromos csuklós autóbusz tesztelése

2021.10.31

A HUMDA Zrt. Zöld Busz Mintaprojektjének keretében egy új, elektromos meghajtású csuklós autóbuszt tesztelnek az ország több városában.

Kegyeleti napok – számos intézkedéssel segíti a megemlékezéseket a székesfehérvári Városgondnokság

2021.10.28

Az önkormányzati temetőkben nyugvó szeretteikről megemlékezőket ebben az esztendőben is számos ingyenes szolgáltatással segíti Székesfehérvár Városgondnoksága a nyugodt, békés kegyeleti látogatások érdekében.

Tök jó fejet vágnak és versenyeznek is csütörtökön a Köfém Művháznál

2021.10.26

Tök jó fejet vágunk! mottóval szerveznek kreatív családi délutánt és versenyt október 28-án, csütörtökön a Köfém Művelődési Háznál. A program 16.30 órakor kezdődik az intézmény előtti téren.

Hadik Andrásról készít történelmi kalandfilmet Szikora János

2021.10.24

Hadik címmel rendez történelmi kalandfilmet Hadik Andrásról és huszárseregéről Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója.

Így halad a bicskei intermodális csomópont kiépítése - Galéria

2021.10.21

A NIF Zrt. beruházásában épülő csomópont javítja a helyiek életminőségét, és hozzájárul a közösségi közlekedés színvonalának növeléséhez.

Legendás vezető nevét őrzi az ikonikus helyszín

2021.10.19

Hivatalosan is közterület őrzi a Vasmű legendás vezérigazgatójának Borovszky Ambrusnak a nevét. A parkavató ünnepségen a város vezetése mellett a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöksége, rokonok, barátok, ismerősök emlékeztek a Dunai Vasmű nagyhírű vezérigazgatójára.

A Jajvér borok finom mélysége, csúcsai hódítottak Székesfehérváron

2021.10.17

Bemutatták a borászat legjobb borait.

3,4 milliárd forintos egészségipari fejlesztéssorozat készült el Székesfehérváron

2021.10.14

Az új pipettagyártó üzem része annak a 3,4 milliárdos beruházás-sorozatnak, amelyet az Egészségipari Támogatási Program (ETP) keretein belül a kormány 2,9 milliárd forinttal segített.

A budai úti könyvtárban mutatják be szerdán Fehérvár sportkönyvét

2021.10.12

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában mutatják be Fehérvár Sportkönyvét. Az október 13-án, szerdán 17.00 órakor kezdődő program vendége Vakler Lajos, a könyv szerzője lesz.

A fehérvári Mits Jazz Band nyitotta a Bukaresti Magyar Jazznapokat

2021.10.10

A magyar dzsesszzene népszerűsítése a fő célja a 3. Bukaresti Magyar Jazznapoknak, amely a feltörekvő fiatal együttesek mellett magyar dzsesszoktatókat és erdélyi zenészeket is megismertet a román közönséggel - közölte csütörtökön a Liszt Intézet bukaresti központja.

Dunaújváros: szombaton ismét Csomagtartó Vásár és Bolhapiac lesz az Újtelepen

2021.10.08

Október 9-én, szombaton 8:30-tól 12 óráig harmadjára várja majd a vendégeket a Csomagtartó Vásár és Bolhapiac. A program egyedinek számít a térségben, amely az újrahasznosítás és a szelektív gyűjtés mellett arról is szól, hogy a nem kívánatos használati tárgyaink ne a kukában végezzék. Egy számunkra már nem hasznos portéka másnak kincs lehet.

Októberben rendezik meg Martonvásáron és Vácon a VI. Kisgyermeknevelési Konferenciát

2021.10.06

A kisgyermeknevelés aktuális kihívásainak sorában az idei találkozó mottója "hagyomány és újítás".

Vadászati Világkiállítás - Magyar vizslák nemzetközi főtenyészszemléje Soponyán

2021.10.04

A kutyás életforma sok embert vonz, ezt mutatja a világkiállítás és a kísérő rendezvények látogatottsága egyaránt - hangsúlyozta az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa a Fejér megyei Soponyán, a rendezvényhez kapcsolódó szombati főtenyészvizsgán, amely a Magyar Vizslák Világszövetségének első hivatalos rendezvénye volt.

Újabb, 25 ezer dolláros támogatást kapott az Óbudai Egyetem az Arconic Alapítványtól

2021.10.02

Az Arconic Alapítvány 2021. évi támogatásának átadása került sor pénteken az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A 25 ezer dolláros - mintegy 7,7 millió forintos - támogatásból az ipari laborjait fejlesztheti az egyetem. Varga Zsuzsa, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a duális partnerségre is megújították az együttműködést az egyetemmel és várják a hallgatókat.

A dunaújvárosi sportolókat és edzőiket köszöntötték

2021.09.30

A tokiói olimpián és paralimpián, illetve a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon remekül szereplő dunaújvárosi sportolókat és edzőiket köszöntötte a város vezetése. Kedves, szerény, de emellett igazi profi sportolók beszámolóját hallhattuk a világversenyek hangulatáról és az ott megélt élményekről.