2019.08.25, Vasárnap

támogatás

Székesfehérvár önkormányzatának támogatásával féláron vásárolható meg a dolgozói bérlet

2019.03.27

Aktuális

Székesfehérvár önkormányzata közvetlenül támogatja azon munkavállalókat is, akik közösségi közlekedéssel jutnak el a munkahelyükre. Cser-Palkovics András polgármester javaslatára, a költségvetéssel együtt fogadta el a testület, hogy áprilisban a teljes árú, úgynevezett dolgozói bérlet árának felét átvállalja az önkormányzat, azaz a bérlet a szokásos ár feléért vásárolható meg.

Átszervezi a falugazdász hálózatot az agrárkamara

2019.02.14

Gazdaság

Átszervezi a falugazdász hálózatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - közölte Darabos Tamás a kamara főigazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Ebben a sorrendben pályázhatunk a háztartási nagygépek támogatására

2018.11.05

Országos hírek

Hétfőtől újraindult az Otthon melege program: hűtőgépek, fagyasztó készülékek, mosógépek, illetve mosó-szárítógépek cseréjére van lehetőség állami támogatással. Kizárólag elektronikus úton lehet pályázni, mutatjuk melyik megyében mikor kell beadni a pályázatot!

Nagy István: a támogatások hozzájárultak a méhészet fejlődéséhez

2018.07.19

Gazdaság

A méhészeti ágazat 2010-től csaknem 10 milliárd forint - 50-50 százalékban költségvetési, illetve uniós finanszírozású - támogatást kapott, ami segítette a technológiai megújulást, a méhegészségügyi védekezések, eljárások fejlődését, a méhészeti kutatásokat és a méhészek szakmai továbbfejlődését - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön az Országos Méhészeti Egyesülettel (OMME) folytatott egyeztetésen az Agrárminisztérium közleménye szerint.

NépmesePont a fehérvári Gárdonyiban – 80 milliós támogatást nyert el az intézmény

2018.04.04

Aktuális

NépmesePont létrehozására nyert 80 millió forintos pályázati támogatást a Gárdonyi Géza Művelődési Ház. A program keretében többek között műhelyfoglalkozásokra, élőszavas mesemondásra, kompetenciafejlesztő táborokra kerül sor, de az egész család részvételét biztosító programokat is szerveznek majd. A projektbe székesfehérvári és Fejér megyei óvodások ezreit vonják majd be a következő években.

Megújul a székesfehérvári Szent István Király Múzeum

2018.03.21

Aktuális

A kormány 1,2 milliárd forinttal támogatja az Árpád-ház Program első ütemében megvalósuló tudományos-szakmai alprogramokat.

Hétszázmillió forintra emelkedik idén az önkéntes tűzoltó és mentőszervezetek támogatása

2018.03.14

Aktuális

A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Tavaly 83,3 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs támogatást fizettek ki az NFKI Alapból

2018.01.04

Aktuális

Tavaly 83,3 milliárd forint - az előző évinél 300 millió forinttal több - támogatást fizettek ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból vállalkozásoknak, kutatóhelyeknek, továbbá nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs (kfi) együttműködésekre, kutatási infrastruktúrákhoz való hozzáférésre.

Több mint száz családnak segítenek tűzifával Székesfehérváron

2017.12.10

Aktuális

Összesen 101 szociálisan rászoruló családot támogatnak a közfa kivágásokból keletkező fával.

Versenypálya épül a móri öttusázóknak

2017.12.03

Aktuális

Színvonalas műsorral nyitották meg péntek este a Wekerle Sándor Szabadidőközpont 15. évfordulójára rendezett ünnepélyt. Ezt követően derült ki, hogy tizenegymilliós támogatásból versenypálya épülhet Móron.

Péntektől érkeznek a családtámogatási ellátások

2017.10.31

Országos hírek

A szerdai munkaszüneti nap miatt csütörtökön indítják a családtámogatási ellátásokat és a fogyatékossági támogatást, így az utalásokat pénteken írják jóvá.

Száznál is több kisdiák nyaralását támogatta a dunaújvárosi önkormányzat

2017.07.31

Helyi hírek

Dunaújváros önkormányzatának támogatásával 105 dunaújvárosi kisdiák vakációzhatott nemrégiben a Mohácsi Lovasklub táborában.

Több mint hatszáz ukrán gyermek táborozhat idén a Velencei-tónál

2017.06.21

Aktuális

A magyar kormány jóvoltából több héten át a Velencei-tónál táboroznak az ukrajnai háborúban érintett családok gyermekei és kísérőik.

Idén is folytatja az Abroncsadományozási Programját a Hankook

2017.04.28

Aktuális

2017-ben hatodik alkalommal rajtol el a Hankook Tire Magyarország Kft. Abroncsadományozási Programja, melynek keretében a cég olyan közhasznú alapítványoknak és kisebb egyesületeknek kíván segítséget nyújtani, amelyek egyébként ritkán és csak nagy erőfeszítések árán jutnának támogatáshoz.

Prima-díjas építész nyújt támogatást egy gimnázium számára

2017.01.11

Aktuális

Kámán Béla Fejér Megyei Prima-díjas építész a 2016-ban kapott díjából 300 ezer forintot utalt át a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium számlájára. A nemes támogatásból az iskola digitális táblát vásárolhat a gimnázium számára. A gimnázium mellett egy kórházi beteghordót, két rászoruló gyermekes családot, az ARÉV Baráti Kör Egyesületet, valamint még egy civil szervezetet és egy nyugdíjas sakkozót is támogatott.

Újabb 5 milliárd forint támogatás a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésére

2019.03.20

Gazdaság

Ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek. A pénzügyminiszter elmondta, a keddtől induló pályázat révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.

Több mint 70 fiatal művész és kutató nyert támogatást a Mol alapítványi pályázatán

2018.12.03

Kultúra

A Mol Tehetségtámogató program 72 fiatal művész- és kutató-jelölt pályafutását segíti 18 millió forinttal ebben a tanévben - közölte a Mol Nyrt. az MTI-vel.

Az EU 193 millió euróval támogatja a dél-balatoni vasútvonal újjáépítését

2018.07.21

Aktuális

Az Európai Unió a kohéziós alap forrásaiból 193 millió eurót (mintegy 61,5 milliárd forintot) biztosít a Székesfehérvár és Keszthely közötti, 123 kilométer hosszú balatoni vasútvonal újjáépítésére és korszerűsítésére - közölte az Európai Bizottság pénteken.

A móri Megakrán Zrt. 40 millió forint támogatást kap a tőzsdei felkészülésére

2018.06.13

Gazdaság

A Megakrán Zrt. az első olyan kisvállalat, amely kategóriájában 40 millió forint támogatást nyert a tőzsdei felkészüléshez a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénzügyminisztérium elődje, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által tavaly kötött támogatási szerződésnek köszönhetően - közölte a BÉT kedden az MTI-vel.

Februárban is csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint

2018.03.28

Gazdaság

A nyilvántartott álláskeresők száma 5,8 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a februári zárónapon 279 200 álláskereső szerepelt, több mint 17 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

144,2 millió forint támogatás televíziós műsorok gyártására

2018.03.16

Aktuális

A médiatanács a mecenatúraprogramban összesen 144,2 millió forintot ítélt oda legutóbbi ülésén 29 közéleti, kulturális magazinműsor és hírműsor készítésére - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.

Több mint 25 milliárdnyi EFOP-forrás jut Fejér megyének

2018.01.18

Aktuális

Fejér megye több mint 25 milliárd forint támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében, de ez nem a végleges összeg, mert vannak még döntés előtt álló projektek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Az Arconic Alapítvány is támogatja a fehérvári fiatalokat

2017.12.15

Aktuális

Az Arconic Alapítvány által kiírt "Let’s do IT! – Hogyan élvezheted az új tudásod" pályázat kedvezményezettjének, az Echo Innovációs Műhely Alba Innovárral közös, a fiatalok természettudományos pályaorientációs tevékenységét elősegítő programja számára megítélt 11,6 millió forintos támogatást adta át a nyertes szervezetek képviselőinek Katus István, az Arconic országigazgatója csütörtökön, az Alba Innovárban.

Évi 4,7 millió euró támogatáshoz jut a magyar méhészeti ágazat

2017.12.09

Gazdaság

Az Európai Unió és a magyar kormány 50-50 százalékos finanszírozásában évi 4,7 millió euró támogatáshoz jut a magyar méhészeti ágazat, ami több mint 15 százalékkal haladja meg az előző támogatási ciklus forrásait - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton a Gyulai méz- és mézeskalács-fesztiválon.

Jótékonysági futást rendeznek a dunaújvárosi gyermekosztály támogatásáért

2017.11.23

Aktuális

Újabb jótékony kezdeményezés indult útjára Lacza Tamás, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője jóvoltából, aki futást és ezzel együtt adománygyűjtést szervez a kórház gyermekosztálya javára.

Kihirdették a pécsi kollégiumi férőhelyek Fejér megyei pályázati nyerteseit

2017.08.28

A Fejér Megyei Közgyűlés már 25 éve segíti kollégiumi férőhely biztosításával Fejér megye hallgatóit, a jövő értelmiségeit tanulmányaikban. Ezúttal a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyre benyújtott és elbírált pályázatok Fejér megyei nyerteseit köszöntötték a Megyeházán.

Fejlesztési támogatásban részesült Fejér megye kilenc települési önkormányzata

2017.06.23

Aktuális

A Pénzügyi Keret Közgyűlésének június 22-i döntése alapján több, mint 71 millió forint összegű visszatérítendő támogatásban részesült Fejér megye 9 települési önkormányzata.

1,7 milliárdot nyert Sárbogárd a TOP pályázatokon

2017.06.05

Aktuális

2017. június 2-án Dr. Sükösd Tamás polgármester is aláírta Sárbogárd TOP-projektjének támogatási szerződését a Megyeházán.

Egészségügyi Program indul Székesfehérváron

2017.01.12

Aktuális

A Kégl György Városi Egészségügyi Program program indítását Székesfehérvár polgármestere jelentette be a Városházán. A program rendszerbe foglalja a prevenció, az egészségügyi alapellátás és a kórháztámogatás feladatait, valamint azok ütemezését és pénzügyi forrásait.

Több millió forintos támogatásban részesül Székesfehérvár a „HISZEK Benned” Sport Program keretében

2016.12.17

Aktuális

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága 4,426 millió forintos támogatásban részesítette Székesfehérvárt a „HISZEK Benned” Sport Program keretében. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata mindig is elkötelezett volt a szabadidősport, a tömegsport népszerűsítésében és a lakosság részére a megfelelő feltételek megteremtésében, ehhez jelent most újabb anyagi segítséget a sikeres pályázat.