2020.09.29, Kedd

Hirdetés

Székesfehérvári rádióműsor is támogatásban részesült
Illusztráció: pixabay.com

Székesfehérvári rádióműsor is támogatásban részesült

MTI

2020.09.03. 16:20

A szolgáltató magazinműsor kategóriában sikeresen pályázott a székesfehérvári Rádió 1.

Hirdetés

Huszonkilenc, rendszeresen jelentkező körzeti és helyi rádióműsor kap 74,9 millió forintos támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti ülésén meghozott döntése alapján - közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága.

A testület a helyi és körzeti rádióknak szóló, hírműsorok, tematikus és szolgáltató magazinműsorok készítését támogató pályázata második fordulójának nyerteseit hirdette ki.
Hírműsorokat készíthet a támogatásból a kaposvári, a dunaújvárosi, a győri és a komlói Rádió 1, a dunaújvárosi Rádió 24, a siófoki Part FM, a szegedi Rádió 88, a Rádió Most Kaposvár, a kecskeméti Gong FM, a Rádió Törökszentmiklós, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, a debreceni Magyar Katolikus Rádió 92,3 MHz, a 101,7 Pécs FM, a PAKS FM Kft. a veszprémi Méz Rádió, valamint a fővárosi Amadeus Rádió és a Mária Rádió.

A szolgáltató magazinműsor kategóriában sikeresen pályázott:

  • a kiskunfélegyházi,
  • a nyíregyházi,
  • a gyöngyösi,
  • a keszthelyi,
  • a zalaegerszegi
  • és a székesfehérvári Rádió 1,
  • a sátoraljaújhelyi Európa Rádió,
  • a szolnoki Aktív Rádió,
  • a Gyula Rádió és az orosházi Mega Rádió.

A budapesti InfoRádió és a Manna FM tematikus magazinműsor készítésére fordíthatja az elnyert összeget.
 

Közösségi jellegű rádiós pályázatok is nyertek 

A közlemény szerint az NMHH megállapította a Pápa 92,7 MHz és a Mezőkövesd 102,1 MHz helyi frekvenciák közösségi jellegű használatára kiírt rádiós pályázati eljárások nyerteseit is: előbbinél a Katolikus Rádió Zrt., utóbbinál az Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft. - mindketten egyedüli pályázók voltak.

A Szeged 100,2 MHz körzeti vételkörzetű frekvencia közösségi jellegű használatára indított pályázati eljárásban a tanács pályázati nyilvántartásba vette az egyedüli pályázót, a Karc FM Média Kft.-t.

A grémium elfogadta a Kaposvár 93,1 MHz és a Tihany 97,6 MHz helyi vételkörzetű frekvenciák pályázati felhívásainak tervezeteit közösségi jellegű használatra.

Helyi hírekNMHHtámogatásRádió 1rádiós pályázat