2024.04.16, Kedd
Újabb támogatást kapott a digitális oktatáshoz az Alba Innovár
szekesfehervar.hu

Újabb támogatást kapott a digitális oktatáshoz az Alba Innovár

szekesfehervar.hu

2020.10.13. 11:19

Az Arconic Alapítvány jogutódjaként működő Howmet Aerospace Alapítvány képviseletében hétfőn Katus István ügyvezető jelképesen adta át azt a 40.000 dolláros alapítványi adományt, mellyel a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványt és ezen keresztül a Alba Innovár Digitális Élmény- és Oktatási Központot támogatják.

Hirdetés

Újabb szakköröket szervez az adományból az Alba Innovár a digitális tudás népszerűsítése érdekében.

Az adomány kapcsán Laufer Tamás, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy az Alba Innovárban az elmúlt három évben 15 ezer fiatal fordult meg és a tehetséges, érdeklődő fiatalok ingyenes szakkörökön is bővíthetik digitális tudásukat. "Ezen a ponton lépett be az Howmet-Köfém Kft, hiszen alapból általában 4-5 szakkört tudunk szervezni, az ő segítségükkel pedig plusz 3-4 szakkörrel meg tudjuk toldani ezt. Emellett pályaválasztási tanácsadással, tanárképzéssel erősítünk" - mondta el Laufer Tamás, aki felidézte, hogy idén februárban például lézervágót vásárolhattak az Arconic Alapítványnak köszönhetően.

Laufer Tamás szólt arról is, hogy a gyerekek pályaválasztását meghatározhatják azok az élmények, amelyekkel az Alba Innovárban találkozhatnak.

Mészáros Attila alpolgármester felidézte, hogy a mostani alkalom mellett számos esetben a környezetvédelem, és az egészségügy terén is sok segítség érkezett az alapítványtól. Hozzátette, hogy az Alba Innovár alapításánál országosan is egyedülálló módon az volt a cél, hogy visszadják a gazdaságnak azt a segítséget, amit a cégektől kapott a város. Ennek egyik szegmense a digitális tudás közvetítése és az a műszaki orientáció, amit megpróbálnak közvetíteni a fiatalok felé. 

Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a XXI. században életünk minden területét átfonja a digitalizáció. "Azt szeretnénk, ha a mostani gyerekek úgy kerüljenek ki a az iskolapadból, hogy ezeknek a készségeknek a birtokában legyenek" - fogalmazott az ügyvezető, kiemelve, hogy  hosszú távon gondolkozik az alapítvány. Felidézte azt is, hogy 20 éve adományoznak, ezalatt közel 2,5 milliárd forinttal segítették Székesfehérvár fejlődését.

Helyi hírekSzékesfehérvártámogatásArconic Alapítvány