2020.11.24, Kedd

Hirdetés

Ötvenmilliós támogatást kapott a Szent János Kórház orvostechnikai eszközökre
Illusztráció: pixabay.com

Ötvenmilliós támogatást kapott a Szent János Kórház orvostechnikai eszközökre

MTI

2020.11.03. 09:56

A Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire 25 millió forintot utalt át a Fejér B.Á.L. Zrt.

Hirdetés

Ötvenmillió forint támogatást nyújtott az Új Szent János Kórház alapítványának a koronavírus-járvány elleni védekezésben alkalmazott orvostechnikai eszközök és készülékek vásárlására a Mészáros Csoporthoz tartozó Mészáros Építőipari Holding Zrt.

A Mészáros Csoport közleménye szerint az adománnyal hozzájárultak a további járványügyi védekezéshez, mivel a kórház kiemelkedő szerepet tölt be a járvány elleni küzdelemben, egyike a három budapesti kijelölt járványügyi intézménynek. A cégcsoport társadalmi szerepvállalásának fókuszában a gyermekek állnak, idén azonban több, a járványhelyzettel összefüggő adományázásról született tulajdonosi döntés - írták.

 

A nyugdíjas házat is támogatták

A többi között egymilliárd forintot adományozott az MKB Bank Nyrt. az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos kormányzati intézkedések elősegítésére.

A Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire 25 millió forintot utalt át a csoporthoz tartozó Fejér B.Á.L. Zrt. 

A Mészáros Csoport a fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírusos édesanyák koraszülöttjeit ellátó szállítóinkubátort adományozott a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának. Mészáros Lőrinc pedig 200 millió forintot biztosított magánvagyonából idén nyáron az egyszülős családok és nagycsaládok üdültetésére - sorolták.

Helyi hírekFejér B.Á.L. Zrt.Mészáros Építőipari Holding Zrt.kórháztámogatás