2024.04.19, Péntek

biztonság

Figyelj a közutasokra! címmel indít kampányt a Magyar Közút

2020.06.16

Aktuális

Újabb kampányt indít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Figyelj a közutasokra!” felszólítással. A közlekedők az M1-es, az M3-as, az M30-as és az M7-es autópályák, továbbá a 710-es és a 8-as főút mentén találkozhatnak ezzel a szöveggel készült óriásplakátokkal. A társaság a munkaterületeken dolgozó szakembereinek védelme érdekében 2018-ban indította el „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányát. Azóta számos videóval, baleseti adatokkal, belső felméréssel, molinókkal, plakátokkal hívták fel a figyelmet a témára.

Megszüntették az első ajtón való felszállás kötelezettségét a székesfehérvári buszokon

2020.03.16

Aktuális

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések keretében Székesfehérváron ettől a naptól megszűnik az első ajtón való felszállás kötelezettsége, felszállásra mindegyik ajtó használható.

Miért fontos, hogy mindig megfelelő szezonális abroncs legyen a kocsinkon?

2020.03.10

Aktuális

A legtöbb esetben autónk műszaki állapota befolyásolja azt, hogy mennyire biztonságosan tudunk vele közlekedni az utakon. Teljesen mindegy, hogy ritkán, vagy gyakran használjuk a kocsinkat, illetve hogy ez rövidebb, vagy hosszabb út, soha nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy saját magunk, és embertársaink életét is kockáztatjuk abban az esetben ha elhanyagoljuk az autónk állapotát.

Csúnyán megbuktak a fényfüzérek az idei ellenőrzésen

2019.12.07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a magyar családok nyugodt ünnepi készülődése érdekében rendelte el a karácsonyi fényfüzérek országos fogyasztóvédelmi vizsgálatát. Az ellenőrzés során az elmúlt hónapokban közel 150 ezer darab, nem biztonságos világító díszt, dekorációs eszközt vontak ki a forgalomból vagy semmisítettek meg a vámhatáron - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

Szeptember 14-étől szigorúbb ügyfélazonosítás kell az online vásárláshoz

2019.08.13

Aktuális

Szeptember 14-én Magyarországon is életbe lép a pénzügyi szolgáltatók szigorúbb ügyfélazonosításra vonatkozó szabályozása, a Barion az online fizetési szolgáltatók közül Magyarországon elsőként és egyelőre egyedüliként kapta meg két nagy nemzetközi kártyatársaságtól, a Visától és Mastercardtól a megfelelőségi tanúsítványt - közölte a társaság az MTI-vel kedden.

75%-al csökkent 2010 óta Székesfehérváron a regisztrált bűncselekmények száma

2019.03.30

Aktuális

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács az ország első, speciálisan önkormányzatok számára szervezett bűnmegelőzési konferenciáját rendezte meg a Rendőrségi Igazgatási Központban.

„Helyben van a biztonság” - önállóan is riaszthatók Martonvásár önkéntesei

2019.01.20

Aktuális

Január elsején új mérföldkőhöz érkezett a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A szervezet a vállalt készenléti idejében önállóan is riasztható Tordas, Martonvásár, Ráckeresztúr, Baracska és Gyúró közigazgatási területére, így a hivatásos tűzoltó egységek nélkül, egyedül is végezhet káresemény-felszámolást. Ennek apropóján rendezett kedd délután ünnepélyes beiktató rendezvényt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

Ne csak meleg legyen, hanem biztonság is! – Indul a fűtés

2018.09.26

Aktuális

Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a hétvégén hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad.

Minden ellenőrzött iskolaszer biztonságosnak bizonyult

2018.08.31

Jó eredményt hozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által a tanévkezdés előtt elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat: a 40 különböző színes ceruza-, vízfesték- és gyurmakészlet mindegyike megfelelt az előírásoknak.

Visszahív két játékot biztonsági okokból a Tesco

2018.04.13

Biztonsági okokból kivonja a forgalomból két gyermekjáték termékét a Tesco áruházlánc, az eladott darabokat pedig visszahívja.

Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!

2017.10.16

Az elmúlt hetekben több jelentős útszakasz is megújult Dunaújvárosban, a legutóbbi fejlesztés viszont a közlekedésbiztonság jegyében történt.

Koronavírus - A gyógyfürdők és -szállók többsége ideiglenesen bezárt

2020.03.23

Aktuális

A gyógyszállók és -fürdők többsége bezárt Magyarországon a koronavírus-járvány miatt, egy-két hotelben vannak még vendégek, de ezek a házak is üzemszünetre készülnek.

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az elektronikus ügyintézés igénybevételét javasoljuk

2020.03.13

Aktuális

A leggyakoribb ügykörök online is intézhetők, továbbá a hatósági ügyekben elektronikusan is benyújthatók kérelmek. A lejáró okmányok érvényesek maradnak, így azok cseréjére a veszélyhelyzet megszűnéséig nincs szükség. Az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető.

Haderőfejlesztés és biztonság - évet értékelt a Magyar Honvédég Parancsnoksága

2020.02.26

Aktuális

A Magyar Honvédég Parancsnokságának évértékelő-feladatszabó értekezletét tartották kedden Székesfehérváron, a rendezvényen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. A miniszter kiemelte, hogy rendkívül intenzív honvédelmi és haderőfejlesztés valósult meg a 2019-es évben, számos új technikai eszköz beszerzésével és átalakított katonai szervezetekkel.

Üzenet a biztonságért

2019.09.25

Aktuális

A tánc művészetével üzentek a Fejér megyei fiataloknak.

Az aquaparkok, strandok döntő többsége biztonságos

2019.07.24

Aktuális

Országszerte 168 helyszínen 853 vízi élményeszköz üzemeltetési körülményeit ellenőrizték strandokon, fürdőkben, aquaparkokban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálaton, ezek kevesebb, mint tizedének használatát kellett ideiglenesen megtiltani a hiányos dokumentáció miatt.

Egyesület alakult a fiatalok biztonságos szórakozásáért Székesfehérváron

2019.03.18

Kultúra

Megalakult a Székesfehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesülete, amely a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel együttműködve biztonságos, drogmentes szórakozást kíván nyújtani a jövőben a város és a környék fiataljainak.

Öt település biztonságát őrzik a martonvásári önkéntes tűzoltók

2019.01.02

Aktuális

Január elsejétől önállóan is beavatkozhat a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Az interneten kapható, csodát ígérő termékek veszélyei

2018.09.10

Aktuális

A kormány célja, hogy a családok biztonságosan tudjanak vásárolni az interneten is, ezért a hazai fogyasztóvédelem középpontjában 2018-ban is az elektronikus kereskedelem ellenőrzése áll. Az ellenőrzések során a „csodát ígérő termékek” forgalmazói is vizsgálat alá kerülnek.

Kirándulás, nyaralás a biztonság jegyében!

2018.07.05

Aktuális

Akár tópartra, akár erdőbe kirándulunk, fontos, hogy az alapvető biztonsági és tűzvédelmi szabályokat betartsuk. Villámlással járó viharokra, heves zivatarokra jellemzően májustól augusztus végéig lehet számítani, ezért az esetleges sérülések és károk megelőzése érdekében rendszeresen tájékozódjunk a várható időjárásról. A fesztiválozók vihar esetén tartsák be a szervezők és a biztonsági személyzet utasításait.

Cser-Palkovics: a biztonság alapfeltétele a kiszámítható településfejlesztésnek

2018.02.09

A biztonság, amelyet a jelenlegi kormány garantál, fontos feltétele a kiszámítható vidékfejlesztésnek és városüzemeltetésnek - jelentette ki Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere (Fidesz-KDNP), a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) kétnapos ülését követő pénteki sajtótájékoztatón.

Még nem késő ellenőriztetni fűtőeszközét!

2017.09.16

Már csak egy hónap és itt a fűtési szezon. A katasztrófavédelem közleményben tájékoztatja az állampolgárokat a megfelelő óvintézkedésekről.