2020.01.26, Vasárnap

biztonság

Szeptember 14-étől szigorúbb ügyfélazonosítás kell az online vásárláshoz

2019.08.13

Aktuális

Szeptember 14-én Magyarországon is életbe lép a pénzügyi szolgáltatók szigorúbb ügyfélazonosításra vonatkozó szabályozása, a Barion az online fizetési szolgáltatók közül Magyarországon elsőként és egyelőre egyedüliként kapta meg két nagy nemzetközi kártyatársaságtól, a Visától és Mastercardtól a megfelelőségi tanúsítványt - közölte a társaság az MTI-vel kedden.

75%-al csökkent 2010 óta Székesfehérváron a regisztrált bűncselekmények száma

2019.03.30

Aktuális

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács az ország első, speciálisan önkormányzatok számára szervezett bűnmegelőzési konferenciáját rendezte meg a Rendőrségi Igazgatási Központban.

„Helyben van a biztonság” - önállóan is riaszthatók Martonvásár önkéntesei

2019.01.20

Aktuális

Január elsején új mérföldkőhöz érkezett a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A szervezet a vállalt készenléti idejében önállóan is riasztható Tordas, Martonvásár, Ráckeresztúr, Baracska és Gyúró közigazgatási területére, így a hivatásos tűzoltó egységek nélkül, egyedül is végezhet káresemény-felszámolást. Ennek apropóján rendezett kedd délután ünnepélyes beiktató rendezvényt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

Ne csak meleg legyen, hanem biztonság is! – Indul a fűtés

2018.09.26

Aktuális

Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a hétvégén hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad.

Minden ellenőrzött iskolaszer biztonságosnak bizonyult

2018.08.31

Aktuális

Jó eredményt hozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által a tanévkezdés előtt elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat: a 40 különböző színes ceruza-, vízfesték- és gyurmakészlet mindegyike megfelelt az előírásoknak.

Visszahív két játékot biztonsági okokból a Tesco

2018.04.13

Aktuális

Biztonsági okokból kivonja a forgalomból két gyermekjáték termékét a Tesco áruházlánc, az eladott darabokat pedig visszahívja.

Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!

2017.10.16

Aktuális

Az elmúlt hetekben több jelentős útszakasz is megújult Dunaújvárosban, a legutóbbi fejlesztés viszont a közlekedésbiztonság jegyében történt.

Az aquaparkok, strandok döntő többsége biztonságos

2019.07.24

Aktuális

Országszerte 168 helyszínen 853 vízi élményeszköz üzemeltetési körülményeit ellenőrizték strandokon, fürdőkben, aquaparkokban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálaton, ezek kevesebb, mint tizedének használatát kellett ideiglenesen megtiltani a hiányos dokumentáció miatt.

Egyesület alakult a fiatalok biztonságos szórakozásáért Székesfehérváron

2019.03.18

Kultúra

Megalakult a Székesfehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesülete, amely a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel együttműködve biztonságos, drogmentes szórakozást kíván nyújtani a jövőben a város és a környék fiataljainak.

Öt település biztonságát őrzik a martonvásári önkéntes tűzoltók

2019.01.02

Aktuális

Január elsejétől önállóan is beavatkozhat a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Az interneten kapható, csodát ígérő termékek veszélyei

2018.09.10

Aktuális

A kormány célja, hogy a családok biztonságosan tudjanak vásárolni az interneten is, ezért a hazai fogyasztóvédelem középpontjában 2018-ban is az elektronikus kereskedelem ellenőrzése áll. Az ellenőrzések során a „csodát ígérő termékek” forgalmazói is vizsgálat alá kerülnek.

Kirándulás, nyaralás a biztonság jegyében!

2018.07.05

Aktuális

Akár tópartra, akár erdőbe kirándulunk, fontos, hogy az alapvető biztonsági és tűzvédelmi szabályokat betartsuk. Villámlással járó viharokra, heves zivatarokra jellemzően májustól augusztus végéig lehet számítani, ezért az esetleges sérülések és károk megelőzése érdekében rendszeresen tájékozódjunk a várható időjárásról. A fesztiválozók vihar esetén tartsák be a szervezők és a biztonsági személyzet utasításait.

Cser-Palkovics: a biztonság alapfeltétele a kiszámítható településfejlesztésnek

2018.02.09

Aktuális

A biztonság, amelyet a jelenlegi kormány garantál, fontos feltétele a kiszámítható vidékfejlesztésnek és városüzemeltetésnek - jelentette ki Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere (Fidesz-KDNP), a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) kétnapos ülését követő pénteki sajtótájékoztatón.

Még nem késő ellenőriztetni fűtőeszközét!

2017.09.16

Országos hírek

Már csak egy hónap és itt a fűtési szezon. A katasztrófavédelem közleményben tájékoztatja az állampolgárokat a megfelelő óvintézkedésekről.