2024.03.28, Csütörtök

Cser-Palkovics: a biztonság alapfeltétele a kiszámítható településfejlesztésnek

MTI

2018.02.09. 19:52

A biztonság, amelyet a jelenlegi kormány garantál, fontos feltétele a kiszámítható vidékfejlesztésnek és városüzemeltetésnek - jelentette ki Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere (Fidesz-KDNP), a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) kétnapos ülését követő pénteki sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Cser-Palkovics András, aki a szövetség társelnöke is, arról beszélt, hogy a közgyűlésen a városok életminőségét meghatározó társadalmi, közösségi és gazdaságfejlesztési kérdések szerepeltek.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a források felhasználása a településeken "menetrend szerint halad".

Hozzátette: a megyei jogú városok nélkülözhetetlen szereplői Magyarország életének. Ha ugyanis megfelelő ütemben fejlődnek, komoly hatást gyakorolnak az egész régióra. Kiemelt feladatnak nevezte a helyi gazdaság megerősítését és a foglalkoztatás növelését, amelynek a kérdésköre - mondta - a közgyűlésen is különös hangsúlyt kapott.

Erős vidék nélkül nem létezik erős Magyarország - húzta alá. Hangsúlyozta: az MJVSZ és a kormány között meglévő jó partnerség jelenti a garanciáját annak, hogy a programokat sikeresen végre tudják hajtani.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere (Fidesz-KDNP), az MVJSZ elnöke az elmúlt száz év fejlesztési elképzelésének nevezte a Modern városok programot. Az új önkormányzati törvény, az adósságkonszolidáció és a Modern városok program nélkül - amely 3500 milliárd forintos fejlesztést foglal magában -, megszűnhetett volna az önkormányzati rendszer, hiszen 2010 előtt "kritikus volt a települések helyzete" - emelte ki.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) szavai szerint nagy lehetőség, hogy a helyiek igényeit meghallgatva történnek a fejlesztések a településeken. Példaként említette városában az állatkerti beruházásokat, az uszoda közelgő alapkőletételét, a várható útfejlesztéseket, a Veszprém Aréna bővítését, valamint a jégcsarnok építését.
 

Aktuálistelepülésfejlesztésbiztonság