2024.05.26, Vasárnap

vasútállomás

Állatbaráttá vált a székesfehérvári vasútállomás

2024.02.08

Helyi hírek

Veszprém után az országban másodikként, Székesfehérváron is chipleolvasót helyeztek el az állomáson, hogy az elveszett állatok biztonságosan visszakerülhessenek gazdájukhoz.

Újabb lépés a székesfehérvári intermodális csomópont projektjében: a déli oldalt is továbbfejlesztik

2022.04.12

Helyi hírek

A megyeszékhely közösségi közlekedése látványosan fejlődik a NIF beruházásában.

MÁV: megújulnak a legforgalmasabb állomások

2019.12.31

Gazdaság

Az utasok által érzékelhetően és látványosan újulnak meg a legforgalmasabb állomások a MÁV "50 megújuló állomás" programjának köszönhetően; decemberben elkészültek a Déli pályaudvar, Zánkafürdő, Sárvár, Vecsés, Monor, Pilis, Zugló, Kőbánya-Kispest és Kőbánya alsó idénre tervezett felújítási munkálatai, a program várhatóan 2023-ban zárul - közölte a MÁV az MTI-vel hétfőn.

Irtják a gyomokat a polgárdi vasútállomásokon

2017.07.31

2017. augusztus 2-án vegyszeres gyomirtásra kerül sor a Polgárdi és Polgárdi-Ipartelepek vasútállomásokon.

Elkészült a székesfehérvári vasútállomás felújítása

2016.12.19

Két év és több ezer ember munkája zárult le a 33 milliárd forintból korszerűsített vasútállomáson, melyet hétfőn adtak át. A beruházás során megújult a vasúti pálya, a biztosítóberendezések és az állomásépület is.

Mától újra nyitva a fehérvári vasútállomás utascsarnoka

2016.07.27

Pokémonok is birtokba veszik.

Fejér vármegyében is bővült a feltételes megállóhelyek listája

2023.01.03

Aktuális

A feltételes megállás bevezetését követően javul az energiahatékonyság, azaz csökken a gázolaj- és áramfogyasztás is, mert álló helyzetből kevesebbszer kell újraindulni és felgyorsulni a vonatokkal.

Június végén indulhat a székesfehérvári vasútállomáson a gyalogos felüljáró építésének második üteme

2020.06.23

Aktuális

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából a Híd Tám Kft kivitelezésében valósul meg a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáró építésének második üteme. A június végén induló és 2021 őszéig tartó munkálatok során elkészül a több mint 70 méter hosszú, fedett felüljáró, valamint a déli oldali lejárólépcső is.

Megújul a bicskei vasútállomás

2019.10.10

Aktuális

15,5 milliárd forintos beruházással teljesen megújul a bicskei vasútállomás és környezete, ezzel létrejön a vasúti és autóbusz közlekedést összekötő intermodális központ - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter a Fejér megyei városban tartott sajtótájékoztatón.

Fejér megyéből egy település vesz részt a vasútállomások környezetének gondozásában

2017.01.25

Eddig kilencven önkormányzat csatlakozott a MÁV partnerségi programjához. Fejér megyében Sáregres község önkormányzata is együttműködési megállapodást kötött a MÁV-val.

Megújult szolgáltatások a fehérvári utascentrumban

2016.09.06

Megnyitották a MÁV-START utascentrumát a székesfehérvári vasútállomáson. A hétfőtől-péntekig, 6–17 órák között nyitva tartó ügyfélszolgálati irodában az utasok személyesen intézhetik az utazási ügyeiket, információt kérhetnek, és átvehetik a vonaton felejtett értékeiket is.