2024.03.19, Kedd
Megújul a bicskei vasútállomás
MTI Fotó: Máthé Zoltán - A bicskei vasútállomás 2019. október 10-én.

Megújul a bicskei vasútállomás

MTI

2019.10.10. 19:33

15,5 milliárd forintos beruházással teljesen megújul a bicskei vasútállomás és környezete, ezzel létrejön a vasúti és autóbusz közlekedést összekötő intermodális központ - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter a Fejér megyei városban tartott sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Palkovics László elmondta, hogy a fejlesztés 12,1 milliárdos támogatással valósul meg, és még októberben aláírják a támogatási szerződést a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-vel.

Jelezte, hogy a projekt keretében visszaépítik a korábbi vasútállomás század eleji épületét, amely elé autóbusz fordulót és taxiállomást építenek, parkolókat létesítenek, továbbá fejlesztik a környező közutakat.

Palkovics László megemlítette, hogy az elmúlt tíz évben elkészítették Magyarország vasúti stratégiáját, amelynek megvalósítása már megkezdődött. Ebben a fejlesztési ciklusban 1700 milliárd forintot fordítanak a vasúti hálózat fejlesztésére annak érdekében, hogy villamosítsanak szakaszokat, növeljék a biztonságot és magasabb szolgáltatási színvonalat biztosíthassanak.

A miniszter jelezte, hogy a stratégia célja az is, hogy a főváros és a megyei jogú városok közlekedési rendszerét a vasúttal is összekössék, hogy csökkenjen az utazási idő, miközben a nagy vasútállomások és a kisebb települések közötti közlekedést az autóbuszok biztosítják.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője hozzátette, hogy a közúti közlekedésbe korábban soha be nem vont felüljárót is felújítják és átadják a forgalomnak, lakott területen kívülre telepítik a közrakodót, vasúti aluljárót építenek, amivel a két városrész összeköttetésbe kerül. Emlékeztetett: tíz éve dolgoznak azon, hogy ez a beruházás megvalósulhasson, amellyel Bicske újra a Váli-völgy központi települése lesz. Megjegyezte, hogy a fejlesztés 52 ezer ember közösségi közlekedését javítja.

 

MTI Fotó: Máthé Zoltán - Bálint Istvánné alpolgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezet fog a bicskei vasútállomásnál tartott sajtótájékoztatón 2019. október 10-én.

 

Bálint Istvánné (Fidesz-KDNP) alpolgármester, polgármesterjelölt örömének adott hangot amiatt, hogy a vasútvonal által kettészelt város a beruházást követően több ponton "egyesülhet". Megemlítette, hogy a Bicske által elnyert uniós forrásból kerékpárút fejlesztést is megvalósítanak a közeljövőben, amely út a megújuló vasútállomásig vezet majd.

Aktuális BicskeFejér megyevasútállomásfelújítás