2024.04.13, Szombat

Székesfehérvári Királyi Napok

Vasárnap estig várja az érdeklődőket a Mézünnep

2023.08.12

Helyi hírek

Felvonulás, mézosztás, mézlovagavatás is lesz a Királyi Napokon.

Forgalomkorlátozások a székesfehérvári Királyi Napok idején

2022.08.13

Helyi hírek

A Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozat ideje alatt, több helyszínen forgalomkorlátozásokra, parkolólezárásokra kell számítani.

Augusztus 20: Ezek lesznek a székesfehérvári királyi napok programjai

2021.08.14

Aktuális

Megkezdődött az augusztus 22-ig tartó fesztivál, idén is az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár az állam- és városalapító szent királyra.

A fények ünnepével nyílik meg pénteken a Székesfehérvári Királyi Napok

2019.08.08

Aktuális

Pénteken este grandiózus fesztiválnyitánnyal kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 20-ig tartó programsorozata. A történelmi óriásbábok IV. Bélával és Szent Margittal együtt vonulnak már a Városház térre, ahol a zenével, tánccal koreografált dramatikus játékot követhetjük végig. A Királyi NApok részletes programját ITT találja!

Musica Sacra: ismét egy Rossini-mű csendül fel Székesfehérváron

2018.07.23

A 2016-os Stabat Mater után ismét Gioachino Rossini egyik egyházzenei műve, a Petite messe solennelle (Kis ünnepi mise) csendül fel a Musica Sacra keretében Székesfehérváron, a Nemzeti Emlékhely fölé emelt színpadon augusztus 12-én.

III. Béla életét bemutató kiállítás nyílt Székesfehérváron

2018.02.08

Tárlatvezetésre várták az érdeklődőket a III. Béla király (1172-1196) „Teste Fehérvárott nyugszik” című kiállításra a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületébe szerdán délután.

Debrecen lesz az idei Székesfehérvári Királyi Napok díszvendége

2017.08.03

Komoly- és könnyűzenei koncertek, látványos színházi előadás, nemzetközi néptáncfesztivál és katonazenekari találkozó is várja 2017-ben a Székesfehérvári Királyi Napok vendégeit, amelynek középpontjában III. Béla uralkodásának legfontosabb mozzanatai lesznek.

Pénteken kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozata

2023.08.08

Helyi hírek

A Székesfehérvári Királyi Napok pénteken kezdődő és augusztus 20-ig tartó rendezvénysorozata sokszínű, értékekben gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket.

Az Aranybulla emlékév jegyében rendezik meg a Székesfehérvári Királyi Napokat

2022.08.04

Helyi hírek

Hagyományokkal és újdonságokkal várják az érdeklődőket a programsorozaton.

Szűkebb programmal, de megtartják a Székesfehérvári Királyi Napokat

2020.08.11

Kultúra

A korábbi években megszokottnál szűkebb programkínálattal, de az ünnephez méltó keretek között megtartják idén is a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozatát augusztus 14. és 23. között.

Székesfehérvári Királyi Napok - IV. Béla király lesz a középpontban

2019.07.08

Kultúra

A "második honalapító", IV. Béla király élete és uralkodása lesz az idei Székesfehérvári Királyi Napok központi témája: a Koronázási Szertartásjátékon IV. Béla koronázása elevenedik meg, de tudományos konferencián és kiállításon is foglalkoznak a tatárjárás utáni újjáépítést levezénylő uralkodóval.

Nyári kulturális programok két és fél hónapon át Székesfehérváron

2018.06.09

Jövő pénteken a Helló Nyár! rendezvénnyel kezdődik és augusztus 31-én a Bye Summer! programmal zárul Székesfehérvár idei nyári kulturális rendezvénysorozata, melynek keretében könnyű- és komolyzenei koncertek, színházi produkciók sora várja az érdeklődőket.

Új fesztivállal várja látogatóit az idei Székesfehérvári Királyi Napok

2017.08.12

Az idei Székesfehérvári Királyi Napok egyik újdonsága a Népművészeti Fesztivál, mely során szombaton és vasárnap az élő népművészet költözik be a történelmi Belvárosba.