2024.03.19, Kedd

Új fesztivállal várja látogatóit az idei Székesfehérvári Királyi Napok

szekesfehervar.hu

2017.08.12. 09:10

Az idei Székesfehérvári Királyi Napok egyik újdonsága a Népművészeti Fesztivál, mely során szombaton és vasárnap az élő népművészet költözik be a történelmi Belvárosba.

Hirdetés

A Népművészeti Fesztiválon a jeles napokhoz, családi eseményekhez kötődő szokások elevenednek meg: az egyik sarkon legénybúcsúba csöppenhetünk, a másikon esküvőbe; részesei lehetünk lagzinak, keresztelőnek és sok más ceremóniának, de azt is megnézhetjük, hogyan mostak régen az asszonyok. A színes forgatag magja a népművészeti kirakodóvásár lesz, ahol a népi kismesterségek képviselői is bemutatkoznak.

A Népművészeti Fesztivál természetesen elképzelhetetlen lenne népzene és néptánc nélkül. Ezúttal a legkisebbek lesznek főszerepben: augusztus 13-án, vasárnap 16 órakor gyermek néptáncgála kezdődik, amelyet egy későbbi nemzetközi gyermek néptáncfesztivál beharongozó eseményének szánnak a szervezők.

A fesztivál során megmozdulnak a Mozdulatlan legendák is: az Alba Regia Táncegyüttes népszerű produciójának legfontosabb jeleneteit azoknál a szobroknál, köztéri alkotásoknál láthatja a közönség, amelyek az adott koreográfiáit ihlették.

A Népművészeti Fesztivál részletes programja ITT található meg.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

Kultúranéptáncnépzenefesztivál2017népművészetSzékesfehérvári Királyi Napok