2024.07.18, Csütörtök

Modern Városok Program

Minden idők legnagyobb, 19 milliárd forintos iskolafelújítási programja indul Székesfehérváron

2021.12.02

Helyi hírek

Székesfehérváron nagyon régóta, de az elmúlt 30 évben bizonyos, hogy nem történt ilyen nagyságrendű, komplex iskolafejlesztés.

Családbarát szülészetet alakítanak ki a fehérvári kórházban

2020.09.16

Helyi hírek

Heteken belül átadják a családbarát szülészetet.

Több mint 200 új parkolóhely épül a Fejér Megyei Szent György Kórház mellett

2020.07.02

Gazdaság

A Modern Városok Program keretében kezdődött el a Szent György Kórház melletti külső parkolók építése a Seregélyesi út - Kikindai utca közötti saroktelken, ahol 156 parkolóhelyet alakítanak ki szeptember 15-i határidővel, mintegy 176 millió forintos beruházással. A következő ütemben a Hunyadi úti rendelő mögötti területen folytatódik az építkezés, így két ütemben összesen 208 új, ingyenesen használható parkolóhely létesül a kórház mellett.

További 8 milliárd a fehérvári középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

2019.12.10

Aktuális

A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.

Az élményfürdő után az uszoda is megújul Dunaújvárosban

2018.10.16

A Fejér megyei város fedett sportközpontját a HUNÉP és a HC Építő kivitelezésében építik át mintegy 2,2 milliárd forintból.

Modern városok - Kósa: Dunaújváros esetében a program a környékről is szól

2018.03.13

A Modern városok program Dunaújváros esetében nemcsak a városról, hanem annak tágabb környezetéről is szól, hiszen több olyan fejlesztés is folyamatban van, amelynek haszonélvezői a környező településeken élők lesznek - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

Májusban birtokba vehetjük a felújított dunaújvárosi élményfürdőt!

2018.01.18

Jó ütemben haladnak az élményfürdő felújításával a szakemberek, áprilisban kezdődhet a próbaüzem. Helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója ez élményfürdő felújításának helyzetéről csütörtökön.

Új múzeumépületetre és szállodára kap pénzt Dunaújváros

2017.11.10

Mintegy kétmilliárd forinttal támogatja a kormány a dunaújvárosi Intercisa Múzeum új helyen történő elhelyezését, valamint a múzeum által jelenleg használt épület szállodai célra történő átalakítását - derült ki a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent határozatból.

Ezek lesznek a jövő fehérvári fejlesztései

2017.07.06

Csepreghy Nándor Vargha Tamással, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével és Cser-Palkovics András polgármesterrel közös sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a kormányfővel kötött megállapodásokat követően a 2016-2017-es évek sok projekt esetében tervezéssel teltek, illetve telnek.

Hatalmas középiskolai campus épül Székesfehérváron

2017.05.25

A meglévő gimnáziumi értékeket megtartva, kiemelten a sportokat és a művészeteket középpontba állító épületekben közel 2600 diák tanulhat majd. A középiskolai campus 15,8 milliárd forintból valósulhat meg.

Több ajánlatról is döntött a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság

2017.02.02

2017. február elsején Dunaújvárosban ülésezett a gazdasági és területfejlesztési bizottság. Szabó Imre városfejlesztési igazgató a közgyűlési döntések után ajánlatot kért több tervező cégtől is.

Rábólintottak az egykori zöld SZTK rendbetételére

2016.12.01

Rendkívüli közgyűlést tartott Dunaújváros képviselőtestülete a hajdani zöld SZTK bontási munkálatainak kapcsán.

Milliárdokkal dobálózhatnak a megyei jogú városok

2016.06.04

Modern városok program - Kásler: három fontos területre fókuszál az új székesfehérvári kórházi tömb

2021.10.16

Helyi hírek

Az új tömbben 1-2 ágyas szobákban, teljes komfort mellett gyógyulhatnak a betegek, miközben a kórházi dolgozók korszerű felszerelésekkel, kiváló körülmények között végezhetik gyógyító tevékenységüket.

Varga Mihály: több mint négyezermilliárd forint értékben valósulhatnak meg beruházások a magyar nagyvárosokban

2020.07.17

Aktuális

A kormány támogatásával négyezermilliárd forint értékben valósulhatnak meg beruházások a magyar nagyvárosokban a Modern városok program részeként - mondta a pénzügyminiszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén tartott előadását követő doorstep sajtótájékoztatón Székesfehérváron, csütörtökön.

14 milliárdos kórházfejlesztés Székesfehérváron

2020.01.24

Gazdaság

A Modern városok program keretében mintegy 14 milliárd forintos fejlesztés indul a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron, miután az eddig rendelkezésre álló összeg mellé sikerült állami többletforrást bevonni.

Az Épkar és a Fejér B.Á.L. építik az új belgyógyászati tömböt Székesfehérváron

2019.01.14

Helyi hírek

A több mint 300 férőhelyes kórházi épület 18 milliárd forintból jön létre a Modern Városok Program keretében.

Alba Aréna - másfél év alatt épülhet meg az új fehérvári multifunkciós csarnok

2018.10.09

A munkaterület átadásától számítva 18 hónap alatt felépülhet a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok Székesfehérváron, miután az önkormányzat meghívásos közbeszerzési eljáráson kiválasztotta a nyertes ajánlattévőt. A nyertes ajánlattevő a Market Építő Zrt. lett, míg a nettó vállalkozói díj 25,75 milliárd forint.

Modern városok program minden elemének megvalósítása megkezdődik április végéig

2018.02.12

A Modern városok program minden olyan elemének megvalósítása elindul április végéig, amelyben a kormány és az önkormányzatok akarata egyezik - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Kaposváron.

2017-ben 53 milliárdot költött a kormány kulturális nagyberuházásokra

2018.01.09

2017-ben országszerte 54 kulturális infrastruktúrát érintő nagyberuházásra 53 milliárd forintot költött a kormányzat - mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Újjáéled a kísértetvárossá vált Dunaújvárosi Vidámpark területe

2017.09.12

A szocializmus alatt nagy népszerűségnek örvendő park közel 25 éve végleg csődbe ment, most több mint 400 millió forintból adhatnak neki újra funkciót.

Négy jelentős fejlesztés indul el még idén Dunaújvárosban

2017.05.26

Felújítják az élményfürdőt és a sportuszodát, megújul a Szalki-sziget, a központban járási hivatali épületet alakítanak ki, továbbá középületeket, közterületeket újítanak fel.

Egy lépéssel közelebb a fehérvári jégcsarnok megvalósításához

2017.04.03

A Kormányhivatal tájékoztatása alapján megvan az Alba Aréna jogerős építési engedélye. Ennek a döntésnek köszönhetően az elkövetkezendő időszakban sor kerülhet kiviteli tervek elkészítésére, majd a szükséges közbeszerzési eljárások keretében a kivitelezők kiválasztására is.

Döntés született Székesfehérvár kiemelt fontosságú fejlesztéseiről

2017.01.15

Magyarország Kormánya újabb fontos döntést hozott, ami a tervezett nagyberuházások előkészítését illeti. Gyorsabbá és egyszerűbbé válhatnak a fejlesztések (az Alba Aréna multifunkcionális csarnok, a kórházfejlesztés, a középiskolai campus, valamint az Árpád-ház Program) a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján, hiszen nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyekké nyilvánították ezeket a fejlesztéseket.

7 milliárd forint jut az új belgyógyászati tömb építésére Székesfehérváron

2016.10.17

A Modern városok program keretében 11 ezer négyzetméterrel bővül a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház, ennek érdekében már a költségvetési forrás is rendelkezésre áll.