2024.06.18, Kedd
Az Épkar és a Fejér B.Á.L. építik az új belgyógyászati tömböt Székesfehérváron
látványtervek: Gav-Art Stúdió Kft.

Az Épkar és a Fejér B.Á.L. építik az új belgyógyászati tömböt Székesfehérváron

magyarepitok.hu

2019.01.14. 17:26

A több mint 300 férőhelyes kórházi épület 18 milliárd forintból jön létre a Modern Városok Program keretében.

Az Épkar Zrt. és a Fejér B.Á.L. Zrt. építik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új épületét Székesfehérváron – értesült a Magyar Építők. Lapunk információi szerint a két cég alkotta É-F 2018 Konzorcium nettó 18,255 milliárd forintból kivitelezi a Seregélyesi úti létesítményt, melynek létrejöttét korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították.

A képre kattintva galéria nyílik!

A Modern Városok Program és az Árpád-ház Program támogatásával felépülő új belgyógyászati tömb 13.322 m2-es lesz, valamint tartozik majd hozzá egy 500 férőhelyes parkoló is. A belgyógyászati tömböt az alábbi egységekkel és férőhelyekkel alakítják ki:

  • Pulmonológia - 64 ágy,
  • Onkológia - 47 ágy,
  • Haematológia - 26 ágy,
  • Reumatológia - 30 ágy,
  • Bőrgyógyászat - 15 ágy,
  • Infektológia - 40 ágy,
  • Gasztroenterológia - 79 ágy.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a fejlesztés célja a belgyógyászat jelenlegi széttagolt működésének megszüntetése, így a több különböző épület helyett egyetlen új, modern belgyógyászati tömb keletkezik. Ezzel összhangban a közbeszerzési dokumentumokból kiderül, hogy az új tömb építésének megkezdése előtt a két cégnek el kell bontania a meglévő pulmonológiai épületet, a véradót, a volt munkaügyi épületet, az infektológiát, valamint az „A” belgyógyászati épületet is. Szintén a feladat részét képezi az épületek közti összekötő híd felújítása.

Galéria

kórházfejlesztésHelyi hírekSzékesfehérvárModern Városok ProgramFejér-B.Á.L. Zrt.Épkar Zrt.egészségügyi fejlesztés