2023.12.03, Vasárnap

karácsony

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok

2023.11.24

Országos hírek

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok az online üzletekben és 12 ezer forintot a hagyományos áruházakban a REGIO Játékkereskedelmi Kft. felmérése alapján; az átlagos kosárérték 3,5 illetve 10 százalékkal haladja meg a tavalyit - közölte a cég az MTI-vel.

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa

2022.11.18

Országos hírek

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Így tartanak nyitva a gyógyszertárak karácsonykor

2020.12.21

Országos hírek

A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) délelőtt.

Kedden állítják fel a Parlament előtt az Ország Karácsonyfáját

2020.11.23

Helyi hírek

Nagy előkészületek után hétfő délelőtt kivágták Székesfehérváron azt az ezüstfenyőt, amely idén az Ország Karácsonyfája lesz. A fenyőt kedden állítják fel a Parlament előtt.

Karácsony - Minden második ember élményt akar ajándékozni egy felmérés szerint

2019.12.24

Gazdaság

Minden második ember élményt akar adni ajándékként az idén karácsonyra, a legtöbben 3-4 embernek terveznek élményt ajándékozni, összesen 25 ezer forint körüli értékben - derült ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital karácsonyi felméréséből.

Csúnyán megbuktak a fényfüzérek az idei ellenőrzésen

2019.12.07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a magyar családok nyugodt ünnepi készülődése érdekében rendelte el a karácsonyi fényfüzérek országos fogyasztóvédelmi vizsgálatát. Az ellenőrzés során az elmúlt hónapokban közel 150 ezer darab, nem biztonságos világító díszt, dekorációs eszközt vontak ki a forgalomból vagy semmisítettek meg a vámhatáron - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

Régi fehérvári karácsonyok emléke – így ünnepeltek elődeink

2018.12.24

Jászol, karácsonyfa és adventi koszorú: a Kárpát-medencében elképzelhetetlen a karácsony nélkülük. Lukács László néprajzkutató könyvében, a Szép karácsony szép zöld fája című kötetben a karácsonyfa történetét és elterjedését mutatja be Magyarországon és ezen belül Székesfehérváron.

Változik a vonatok közlekedési rendje karácsonykor és az év végén

2018.12.20

Aktuális

Változik a vonatok közlekedési rendje az ünnepi időszakban - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Karácsony - Felfüggeszti a kikapcsolásokat az E.ON január 6-ig

2018.12.15

Aktuális

Az E.ON 2018. december 14-től 2019. január 6-ig felfüggeszti a kikapcsolásokat az ünnepekre való tekintettel.

A magyarok fele már mobilról vásárol karácsonyi ajándékokat egy felmérés szerint

2018.12.01

Aktuális

A magyarok 48 százaléka a karácsonyi ajándékok egy részét már mobiltelefonról szerzi be, és a megkérdezettek 64 százaléka az ünnepektől függetlenül is legalább havonta egyszer vásárol mobilról - derült ki a Mastercard megbízásából készült reprezentatív felmérésből, amelynek során 11 európai ország 18 ezer lakosát, köztük a magyarokat kérdezte az Innofact piackutató vállalat.

A december 24-i nyitvatartási idő rövidítését kéri a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

2018.10.27

Gazdaság

Az üzletek december 24-i, 14 óráig tartó nyitva tartásának déli 12 órára történő módosítását javasolja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

A Székesfehérvári Járási Hivatalban karácsonyoztak a Szent Kristóf Ház lakói

2017.12.22

Lassan ismét eltelik egy év, és napokon belül ránk köszönt a karácsony. A Székesfehérvári Járási Hivatalnál már hagyomány, hogy karácsony közeledtével a Szent Kristóf Ház lakóit meghívják a hivatal dolgozói egy kis beszélgetésre, vendégül látják, megajándékozzák őket.

Készülődés az ünnepre - advent harmadik hétvégéje Székesfehérváron

2017.12.16

Advent harmadik hétvégéjén a csodálatos fényekkel kivilágított Belváros karácsonyi készülődésre várja a családokat, baráti társaságokat, kicsiket és nagyokat. Zenével, mesékkel, játékkal, kézműves foglalatosságokkal töltődhetünk szombaton és vasárnap is. A programokra mindenkit szeretettel várnak.

2,7 millió nyugdíjas kapja meg még karácsony előtt névre szóló borítékban az Erzsébet-utalványokat

2017.12.03

A nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványok gyártási folyamata a végéhez közeledik - mondta Uhrinyi Tamás, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. logisztikai igazgatója sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten.

A fogyasztókat védik Karácsony előtt is

2017.11.29

Fogyasztóvédelmi fórumra várják az érdeklődőket a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházába csütörtök délelőtt.

Így lesz nyitva az uszoda, a Kori-Liget és a Városi Piac karácsonykor

2022.12.24

Helyi hírek

A Kori Liget december 24-én 12:00-ig tart nyitva, a téli szünetben pedig délelőtt 10-től este 8-ig vár mindenkit. Az uszoda december 24-én délig lesz nyitva, december 25-26-án és január 1-jén zárva lesz. A Városi Piac december 24-én és 31-én is délig tart nyitva.

Etyeken forgatták a Coca-Cola idei karácsonyi reklámfilmjét

2021.11.08

Helyi hírek

Az igazi varázslat az, ha nyitunk egymás felé – ez a fő mondanivaló.

A HM ajándékokat juttatott el a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekotthonaiban lakóknak

2020.12.16

Helyi hírek

A Honvédelmi Minisztérium karácsonyi adománygyűjtés keretében felajánlott ajándékokat juttatott el a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fenntartásában működő gyermekotthonok lakóinak, amelyeket szerdán, Székesfehérváron Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár adott át a gyerekeknek.

Családi karácsonyfa volt egykor - az Öreghegyről érkezett Fehérvár fenyőfája

2020.11.10

Helyi hírek

Az Öreghegyről indult útnak kedden reggel az a mintegy nyolcméter magas ezüstfenyő, amely a város karácsonyfája lesz idén. A Városgondnokság a kivágást követően felállította a fát, amelyet az advent kezdetére fel is díszítenek majd.

Karácsonyi adományt kaptak az állami gondoskodásban részesülő gyermekek

2019.12.20

Aktuális

Zenés karácsonyi műsort mutattak be december 17-én a megyei gyermekvédelmi központ lakásotthonaiban élő gyermekek a Megyeháza Dísztermében.

Silvanus ajándékutalvány – remek ötlet és biztos siker!

2019.12.04

Aktuális

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás!

Ne a mennyiségre, hanem a minőségre törekedjünk ételfogyasztáskor!

2018.12.23

Aktuális

Nem a mennyiségre, hanem a minőségre kellene törekedni a karácsonyi ételfogyasztáskor Antal Emese dietetikus szerint.

Sportfelszerelésekkel lepte meg a bakonycsernyei sportolókat a GESTAMP

2018.12.20

Aktuális

Sébastien Alain Gourdon a GESTAMP Hungária Kft. ügyvezetője vadonatúj sportfelszerelésekkel támogatta a móri és a bakonycsernyei sportolókat.

Mire ügyeljünk a fényfüzérek vásárlásakor?

2018.12.06

Aktuális

A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala a karácsony közeledtére tekintettel, fogyasztóvédelmi ellenőrzések során vizsgálja a kereskedelmi forgalomban kapható kül- és beltéri díszvilágítási füzéreket, karácsonyi villamos dekorációs termékeket.

Megnyitott a Szeretetházikó Fehérváron

2018.11.30

Ismét meghirdette karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Székesfehérvári Szociális Alapítvány. A Városház tér Fő utca felőli részén felállított Szeretetházikóban egészen december 14-ig várják a támogatásokat, a cipősdobozba rejtett ajándékokat, melyeket rászoruló családok és gyermekek körében osztanak szét.

Január 8-a és január 19-e között szállítják el a karácsonyfákat Fehérváron

2018.01.04

Január 8-a és január 19-e között szállítja el a karácsonyfákat a Depónia Kft. A fenyőfák elszállítása a kommunális hulladék gyűjtési napján történik majd mind a lakótelepeken, mind pedig a családi házas övezetekben.

Karácsonyi ajándékozás a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályán

2017.12.21

Az ápolást igénylő kisgyermekek és szüleik számára szerveztek karácsonyi ünnepséget csütörtökön délelőtt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályán. A több évtizedes hagyományokra visszatekintő eseményen ismét a Mits család, Péter, Gergő és Marci varázsolt csodálatos hangulatot dalaikkal.

Látványos karácsonyi tűzmegelőzési bemutató lesz Székesfehérváron

2017.12.13

Aktuális

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság karácsonyi tűzmegelőzési bemutatót tart december 20-án, szerdán.

Székesfehérvárra és Dunaújvárosba is ellátogat Rákász Gergely orgonaművész a következő hetekben

2017.12.01

Több mint 300 év karácsonyából merít hangversenysorozatán Rákász Gergely.

Advent a Rác utcában - fehérvári kézművesekkel készülhetünk az ünnepekre

2017.11.29

Idén is megszervezi „Advent a Rác utcában” című kreatív, kézműves programsorozatát a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. December 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap, délelőtt és délután 9-12 és 13-16 óra között a Kézművesek Házában, a szervezet tagjai vezetésével lesznek foglalkozások, melyekre szeretettel várják a résztvevőket a közös, örömteli, mézeskalács-illatú készülődés jegyében. December 2-án, szombaton 14:30 órakor nyitja kapuit a „XV. Betlehemi szép csillag” kiállítás a Szent Korona Galériában.