2019.12.06, Péntek

karácsony

Ne a mennyiségre, hanem a minőségre törekedjünk ételfogyasztáskor!

2018.12.23

Aktuális

Nem a mennyiségre, hanem a minőségre kellene törekedni a karácsonyi ételfogyasztáskor Antal Emese dietetikus szerint.

Sportfelszerelésekkel lepte meg a bakonycsernyei sportolókat a GESTAMP

2018.12.20

Aktuális

Sébastien Alain Gourdon a GESTAMP Hungária Kft. ügyvezetője vadonatúj sportfelszerelésekkel támogatta a móri és a bakonycsernyei sportolókat.

Mire ügyeljünk a fényfüzérek vásárlásakor?

2018.12.06

Aktuális

A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala a karácsony közeledtére tekintettel, fogyasztóvédelmi ellenőrzések során vizsgálja a kereskedelmi forgalomban kapható kül- és beltéri díszvilágítási füzéreket, karácsonyi villamos dekorációs termékeket.

Megnyitott a Szeretetházikó Fehérváron

2018.11.30

Aktuális

Ismét meghirdette karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Székesfehérvári Szociális Alapítvány. A Városház tér Fő utca felőli részén felállított Szeretetházikóban egészen december 14-ig várják a támogatásokat, a cipősdobozba rejtett ajándékokat, melyeket rászoruló családok és gyermekek körében osztanak szét.

Január 8-a és január 19-e között szállítják el a karácsonyfákat Fehérváron

2018.01.04

Aktuális

Január 8-a és január 19-e között szállítja el a karácsonyfákat a Depónia Kft. A fenyőfák elszállítása a kommunális hulladék gyűjtési napján történik majd mind a lakótelepeken, mind pedig a családi házas övezetekben.

Karácsonyi ajándékozás a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályán

2017.12.21

Aktuális

Az ápolást igénylő kisgyermekek és szüleik számára szerveztek karácsonyi ünnepséget csütörtökön délelőtt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályán. A több évtizedes hagyományokra visszatekintő eseményen ismét a Mits család, Péter, Gergő és Marci varázsolt csodálatos hangulatot dalaikkal.

Látványos karácsonyi tűzmegelőzési bemutató lesz Székesfehérváron

2017.12.13

Aktuális

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság karácsonyi tűzmegelőzési bemutatót tart december 20-án, szerdán.

Székesfehérvárra és Dunaújvárosba is ellátogat Rákász Gergely orgonaművész a következő hetekben

2017.12.01

Aktuális

Több mint 300 év karácsonyából merít hangversenysorozatán Rákász Gergely.

Advent a Rác utcában - fehérvári kézművesekkel készülhetünk az ünnepekre

2017.11.29

Gazdaság

Idén is megszervezi „Advent a Rác utcában” című kreatív, kézműves programsorozatát a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. December 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap, délelőtt és délután 9-12 és 13-16 óra között a Kézművesek Házában, a szervezet tagjai vezetésével lesznek foglalkozások, melyekre szeretettel várják a résztvevőket a közös, örömteli, mézeskalács-illatú készülődés jegyében. December 2-án, szombaton 14:30 órakor nyitja kapuit a „XV. Betlehemi szép csillag” kiállítás a Szent Korona Galériában.

Karácsonyi ünnepség a kórház gyermekosztályán

2016.12.23

Kultúra

Csütörtökön délelőtt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályán szerveztek karácsonyi ünnepséget az ápolást igénylő kisgyermekek és szüleik részére.

Íme a NÉBIH karácsonyi tippjei

2016.12.22

Aktuális

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a legpraktikusabb tudnivalókat, hogy élelmiszerbiztonsági szempontból gondtalanul telhessen a karácsony. A NÉBIH által megfogalmazott tanácsok a bevásárlástól az ételkészítésen át egészen a tárolásig sorra veszi a legfontosabb tudnivalókat.

Karácsonyi kórushangverseny szórakoztatta a nagyérdeműt

2016.12.22

Helyi hírek

Teltház alakult ki a József Attila Művelődési Központ színháztermében Sárbogárdon, az Advent negyedik vasárnapján Huszics Vendel Kórus szervezésében megtartott hagyományos karácsonyi koncert kezdetére.

Haltermelők: a legkeresettebb a ponty, egyre népszerűbbek a konyhakész halfilék

2015.12.20

Aktuális

Változik a vonatok közlekedési rendje karácsonykor és az év végén

2018.12.20

Aktuális

Változik a vonatok közlekedési rendje az ünnepi időszakban - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Karácsony - Felfüggeszti a kikapcsolásokat az E.ON január 6-ig

2018.12.15

Aktuális

Az E.ON 2018. december 14-től 2019. január 6-ig felfüggeszti a kikapcsolásokat az ünnepekre való tekintettel.

A magyarok fele már mobilról vásárol karácsonyi ajándékokat egy felmérés szerint

2018.12.01

Aktuális

A magyarok 48 százaléka a karácsonyi ajándékok egy részét már mobiltelefonról szerzi be, és a megkérdezettek 64 százaléka az ünnepektől függetlenül is legalább havonta egyszer vásárol mobilról - derült ki a Mastercard megbízásából készült reprezentatív felmérésből, amelynek során 11 európai ország 18 ezer lakosát, köztük a magyarokat kérdezte az Innofact piackutató vállalat.

A december 24-i nyitvatartási idő rövidítését kéri a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

2018.10.27

Gazdaság

Az üzletek december 24-i, 14 óráig tartó nyitva tartásának déli 12 órára történő módosítását javasolja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

A Székesfehérvári Járási Hivatalban karácsonyoztak a Szent Kristóf Ház lakói

2017.12.22

Aktuális

Lassan ismét eltelik egy év, és napokon belül ránk köszönt a karácsony. A Székesfehérvári Járási Hivatalnál már hagyomány, hogy karácsony közeledtével a Szent Kristóf Ház lakóit meghívják a hivatal dolgozói egy kis beszélgetésre, vendégül látják, megajándékozzák őket.

Készülődés az ünnepre - advent harmadik hétvégéje Székesfehérváron

2017.12.16

Aktuális

Advent harmadik hétvégéjén a csodálatos fényekkel kivilágított Belváros karácsonyi készülődésre várja a családokat, baráti társaságokat, kicsiket és nagyokat. Zenével, mesékkel, játékkal, kézműves foglalatosságokkal töltődhetünk szombaton és vasárnap is. A programokra mindenkit szeretettel várnak.

2,7 millió nyugdíjas kapja meg még karácsony előtt névre szóló borítékban az Erzsébet-utalványokat

2017.12.03

Országos hírek

A nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványok gyártási folyamata a végéhez közeledik - mondta Uhrinyi Tamás, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. logisztikai igazgatója sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten.

A fogyasztókat védik Karácsony előtt is

2017.11.29

Aktuális

Fogyasztóvédelmi fórumra várják az érdeklődőket a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházába csütörtök délelőtt.

A posta és a vámhatóság felkészült a karácsonyi csomagforgalomra

2017.10.24

Aktuális

A Magyar Posta, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkészült a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra és vámügyintézésre, az online vásárlók figyelmét pedig felhívják a földrajzi elhelyezkedéstől függő, eltérő szállítási időkre és vámszabályokra.

Közgyűlési döntések az év utolsó ülésén

2016.12.23

Aktuális

A Fejér Megyei Közgyűlés évi utolsó ülését december 22-én délelőtt tartotta meg a Megyeházán. Az ünnepség közmeghallgatással, karácsonyi műsorral és ajándékozással kezdődött, majd ezután 16 napirendi pontot vitatott meg a közgyűlés, melyek közül több megyét érintő, az önkormányzat területfejlesztési feladatához kapcsolódó javaslatot fogadtak el a közgyűlés tagjai.

Fenyőárusítással segítik a rászorulók karácsonyát Fejér Megyében

2016.12.12

Aktuális

A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal idén a fenyőárusítással egybekötött jótékonysági akciónak a keretén belül igyekeznek 1600 szociális ellátott, és mintegy 800 állami gondoskodásban nevelkedő gyermek karácsonyát szebbé tenni Fejér Megyében. A megyei vezetők pénteken reggel sajtótájékoztató keretében adták át a karácsonyfákat a megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetőinek az árusítás helyszínén, a Megyeháza udvarán.

Nincs ünnep a kisangyalok nélkül

2016.12.16

Kultúra

Szeretettel várják az ünneplő közönséget a Városház téren december 18-án a Fehérvári kisangyalok vasárnap esti előadására. Csaknem ötszáz városi általános iskolás fog fellépni Székesfehérvár díszbe öltözött Belvárosában. A szebbnél szebb karácsonyi dalok sorát egy kánon is színesíti majd.

A karácsonyi hitelek veszélyeire figyelmeztet a jegybank

2015.12.07

Gazdaság