2021.01.21, Csütörtök

Hirdetés

A HM ajándékokat juttatott el a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekotthonaiban lakóknak
MTI/Vasvári Tamás

A HM ajándékokat juttatott el a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekotthonaiban lakóknak

mti

2020.12.16. 18:11

A Honvédelmi Minisztérium karácsonyi adománygyűjtés keretében felajánlott ajándékokat juttatott el a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fenntartásában működő gyermekotthonok lakóinak, amelyeket szerdán, Székesfehérváron Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár adott át a gyerekeknek.

Hirdetés

Ruszin Romulusz elmondta, hogy második alkalommal tesznek eleget a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésének, és tavaly is Fejér megyébe juttatták el ajándékaikat. Megjegyezte, valamennyi kollégája csatlakozott az akcióhoz, mindenki a saját jövedelméből adományozott névre szóló - a gyerekek személyes kéréseihez igazodva - minőségi ajándékokat.


Úgy fogalmazott: "talán ezzel a gesztussal azt is tudjuk bizonyítani, hogy nem olyan rossz Magyarországon élni és itt gyereknek lenni, az pedig külön öröm számunkra, hogy Székesfehérváron, a Magyar Honvédség "fővárosában" örvendeztethetjük meg a fiatalokat."


Az államtitkár felolvasta Benkő Tibor honvédelmi miniszter levelét, aki azt írta, bízik benne, hogy ajándékaikkal szebbé tehetik a karácsonyt a gyerekeknek, és megtörhetik a szürke hétköznapok egyhangúságát. A tárcavezető kiemelte: karácsonykor igyekszik mindenki olyanokkal együtt ünnepelni, akiket szeret. Reményét fejezte ki, hogy az intézményben élő gyerekek mellett is vannak ilyen társak.


Ruszin Romulusz kérdésre elmondta, összesen 223 gyermek kapott ajándékot a minisztériumtól.


Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei kirendeltségének igazgatója rámutatott, hogy az intézményekben ugyan kicsit más a karácsony, de az advent ott is a várakozásról szól, és "nemcsak a karácsonyi ajándékokat várják közösen, hanem a kis Jézus születését is".


Kollárné Nagy Szilvia, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője köszönetet mondott a személyre szóló ajándékokért, és jelezte, hogy jövő héten kiosztják a gyerekeknek az ajándékokat.  

Helyi hírekgyermekvédelemkarácsony