2024.04.18, Csütörtök
Családi karácsonyfa volt egykor - az Öreghegyről érkezett Fehérvár fenyőfája
szekesfehervar.hu

Családi karácsonyfa volt egykor - az Öreghegyről érkezett Fehérvár fenyőfája

szekesfehervar.hu

2020.11.10. 16:34

Az Öreghegyről indult útnak kedden reggel az a mintegy nyolcméter magas ezüstfenyő, amely a város karácsonyfája lesz idén. A Városgondnokság a kivágást követően felállította a fát, amelyet az advent kezdetére fel is díszítenek majd.

Hirdetés

A Városgondnokság szakemberei kora reggel érkeztek az öreghegyi családi házhoz, amelynek előkertjében állt a fa. Szakszerű, gyors munkájuknak köszönhetően egy óra alatt autóra tették, majd a Belvárosba szállították.

Az ezüstfenyő egykor alig 1,5 méteresen, egy cserépben került a Floch-családhoz, és gyönyörű karácsonyfaként lett dísze az ünnepnek. A következő év tavaszán ültetették el a ház elé, ahol aztán a megfelelő helynek és a gondoskodásnak köszönhetően, szép formáját és tömörségét megőrizve, közel nyolc méter magasra nőtt. Mára elfogyott a helye, nem tud tovább biztonságban, szépen növekedni az udvaron, mesélte Floch Tamásné.

„Annak idején, amikor elültettük ezt a fát, és évek múltán is, sokszor beszélgettünk arról a férjemmel, hogy ez a fenyőfa olyan szép és formás, hogy amikor majd eljön az ideje, felajánljuk a város karácsonyfájának.” Floch Tamás egykori önkormányzati képviselő sajnos már nem érhette meg ezt a napot, de teljesült a családi közös terv – a Városház teret díszíti és a fehérvári közösség karácsonyát teszi majd szebbé a Floch-család fenyőfája.

Az ezüstfenyő elfoglalta a helyét a város főterén, és húsz éve elteltével ismét karácsonyfaként lesz része az ünnepnek.

Helyi hírekkarácsonykarácsonyfaSzékesfehérvár