2024.05.30, Csütörtök

elismerés

Gajdos Tamás és Meronka Péter kapták az első Monspart Sarolta-díjakat

2022.11.17

Országos hírek

A díj a tájékozódási futás népszerűsítéséért, a sportág ismertségének növeléséért vagy fejlődésének elősegítéséért kifejtett kiemelkedő tevékenységért adományozható.

Átadták a legjobb magyar építészeknek járó elismeréseket

2021.10.28

Országos hírek

A Pro Architectura díj a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában, és az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért adományozható. Mások mellett az Eiffel Műhelyház létrehozását és a Károlyi-Csekonics Palota felújítását is díjazták.

A Székesfehérvári Romkert kapta az első alkalommal átadott Év emlékhelye díjat

2020.08.31

Kultúra

Első alkalommal adták át az Év emlékhelye díjat szombaton, az emlékhelyek napján; a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) által alapított elismerést a Székesfehérvári Romkert nemzeti emlékhely kapta. Az ünnepséggel egy időben megnyílt a Nemzeti Emlékezet Múzeumának Széllel szállni, gyökérrel kapaszkodni című kültéri kiállítása a Fiumei úti Sírkertben.

Székesfehérvári táncpedagógusok kaptak országos elismerést

2020.06.10

Kultúra

Székesfehérváron oktató táncpedagógusokat ismert el a Táncpedagógusok Országos Szövetsége. A pedagógusnapi köszöntésben Egerházi Attilának, a Balett Színház igazgatójának, valamint Kuthy Mercedesnek és Nagy Kuthy Zoltánnak, a Nagy-Kuthy Dance Studio vezetőinek is gratuláltak.

Elismerés a két évtizedes szolgálatért

2019.12.22

Aktuális

A katasztrófavédelem hivatásos állományában húsz éven át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott Simon Géza tűzoltó századosnak, a sárbogárdi hivatásos tűzoltóság szolgálatparancsnokának.

Elismeréseket adtak át a velencei Megyenapon

2019.09.24

Aktuális

Fekete János Díjban részesült Csákvári Ilona, a Móri Járási Hivatal vezetője a közigazgatásban végzett kiemelkedő szakmai munkája, példamutató emberi magatartása elismeréseként.

Elismerésben részesült a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének igazgatója

2018.03.02

Aktuális

Március elsején tartotta központi polgári védelmi ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Budapesten.

Huszonöt év munkájáért vehetett át elismerést a dunaújvárosi szociális gondozó

2017.11.16

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány szociális gondozó ápolója, Cruceru Carmen Mihaela vehette át a Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat.

A Vörösmarty Színház színésze kapta az idei Kaszás Attila-díjat

2017.09.10

Krisztik Csaba színművész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja kapta a Kaszás Attila-díjat, amelyet az országos színházi évadnyitó gála keretében adtak át pénteken a Győri Nemzeti Színházban.

Elismerésben részesült a Fejér Megyei Kormányhivatal két munkatársa

2017.07.12

Semmelweis Nap alkalmából az Országos Tiszti Főorvos elismerő oklevelét vehette át a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának két munkatársa.

Komoly elismerésben részesült Mezőfalva sportéletének szervezője

2017.07.05

A példás önzetlenség és odaadás eredményeként Cseke Ottó június 9-én Székesfehérváron az FMLSZ idényzáró ünnepségén átvehette a Fejér Megye Labdarúgásáért Díj ezüst fokozatát.

Rangos elismerésben részesült a fehérvári színház tánctagozat-vezetője

2017.05.10

Horváth Csaba, a Vörösmarty Színház tánctagozat-vezetője az V. Vonósnégyes című koreográfiájáért elnyerte a 2016-os év legkiemelkedőbb táncelőadásának járó Lábán Rudolf-díjat.

Átadták a Dunaújváros Kézművességéért Díjakat

2017.05.03

Idén három ismert városi szakember vehette át a Dunaújváros Kézművességéért Díjat a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése előtt.

Elismerték a Magyar Vöröskereszt kiemelkedő munkáját az önkéntesek világnapja alkalmából

2021.12.03

Országos hírek

Idén 140 éves a Magyar Vöröskereszt és 100 éves a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt.

Ismét keresik fejér megye legjobb könyvtárosát

2021.09.16

Helyi hírek

A Vörösmarty Mihály Könyvtár idén is várja a javaslatokat a könyvtári munka bármely területén dolgozó személyek szakmai elismeréséért járó kitüntetéshez.

Államalapító Szent István-emlékérmet kap Müller Cecília

2020.08.16

Aktuális

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazzák Müller Cecília országos tisztifőorvost - jelentették be a civil elismerés kuratóriumának tagjai pénteken Székesfehérváron.

Jutalomban részesült a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hat munkatársa

2020.01.02

Aktuális

A közlekedésbiztonság javítása, valamint a balesetek megelőzése érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hat munkatársa vehetett át elismerést Székesfehérváron.

Dunaújvárosi elismerés a mindennapi helytállásért

2019.10.08

Aktuális

Dunaújváros és a környező települések védelme érdekében tanúsított kiemelkedő és példaértékű munkája elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is jutalomban részesítette a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség és tűzoltó-parancsnokság harminchét munkatársát.

Díjat nyert a fehérvári ásványvíz

2018.12.14

Gazdaság

Elnyerte a „Legjobb ásványvíz” elismerést a székesfehérvári Alba Mineral Kft. Aqua Mathias ásványvize.

Díjat vehetett át a székesfehérvári alumíniumsajtoló

2018.01.12

Bár még csak az első háromnegyedév adatai állnak rendelkezésre, tavaly 4 százalék fölött bővülhetett a magyar gazdaság - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten a "Díj a sikeres vállalkozásokért" díjátadó rendezvényen.

Elkezdődött az új évad a Vörösmarty Színházban: átadták a Pro Theatro-díjat is

2017.09.19

2017. szeptember 16-án A Pál utcai fiúk bemutatója előtt adták át a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat. Az elismerést ezúttal Matuz János író, rendező, forgatókönyvíró, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa vehette át.

Kitüntették a Dunaújvárosi Egyetem rektorát

2017.07.20

A MÁV Csoport vezetése elnök-vezérigazgatói kitüntetésben részesítette dr. habil András Istvánt a 2017. évi 67. Vasutasnap alkalmából.

A Vörösmarty Színház művésze is szerepel a Kaszás Attila-díj jelöltjei között

2017.07.05

Tizedik alkalommal adják át a Kaszás Attila-díjat. A szakma által választott három színész közül a közönség dönti el, hogy ki kapja az elismerést. A díjra a magyar nyelven játszó, állandó társulattal rendelkező színházak saját társulatuk egy-egy tagját javasolhatták.

Idén is átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

2017.05.19

2017-ben a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat Kollár Edit óvodapedagógusnak és Murányiné Varga Beáta pedagógusnak adományozta a dunaújvárosi képviselő-testület.

Szent Flórián napját ünnepelték a megye tűzoltói

2017.05.05

Aktuális

2017. május 3-án a tűzoltók védőszentjének ünnepe alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Székesfehérváron. A rendezvényen a megyei igazgatóság több munkatársát is elismerésben részesítették.

Elismerésben részesültek a Fejér megyei tűzoltók

2017.04.25

Aktuális

2017. április 21-én a Belügyminisztériumban, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon és a Dunaújvárosban megrendezett Fejér Megyei Rendőr-és Tűzoltónapon is elismeréseket adtak át Fejér megyei tűzoltóknak.