2020.04.10, Péntek

egészségügy

Ötvenhárom állami kórház szülészetét fejlesztik országszerte

2019.12.16

Országos hírek

Az anya- és bababarát szülészeti ellátással kapcsolatos graduális és posztgraduális képzési rendszer fejlesztésére 100 millió forintot különítettek el.

Október, a látás hónapja: fókuszban a szem védelme

2019.10.01

Országos hírek

A digitális eszközök által kibocsátott kék fény elleni védelem idén is kiemelt témája a kampánynak.

Felavatták a martonvásári egészségház új épületszárnyát

2019.09.16

Aktuális

Felavatták szombaton a Fejér megyei Martonvásáron az egykori körzeti főorvos nevét viselő Dr. Grimm Lóránt Egészségház új épületszárnyát, amelyet uniós és hazai források felhasználásával bővítettek.

Semmelweis-nap - Hétfőn zárva lesznek a rendelők és a patikák

2019.06.30

Aktuális

Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők július 1-jén, hétfőn az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.

Másfél milliárd forintos ösztöndíjprogram indult egészségügyi hallgatóknak

2019.01.17

Aktuális

Csaknem másfél milliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázatot az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az egészségügyi felsőoktatási alapképzésben részt vevő, nappali és levelező munkarendben tanuló hallgatóknak.

Az év kiemelkedő egészségügyi szakdolgozóit díjazta a kamara Budapesten

2018.12.10

Aktuális

A 2018-as év kiemelkedő egészségügyi szakdolgozóit tüntette ki a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) országos szervezete Budapesten pénteken.

A szürkehályog-műtéttől a rákos daganat elpusztításáig: erre is jó lehet a lézer

2018.11.16

Országos hírek

Talán kevesen tudják, de a lézertechnológia sebészeti felhasználásáról Dr. Ratkay Imola szemészorvos húsz évvel ezelőtt tartotta első előadását. Az általa máig alkalmazott, és a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán oktatott módszerrel ezidáig 19 millió korrekciós szemműtétet végeztek el és 5 millió szürkehályog műtéttel javították embertársaink életminőségét. De mire lehet még jó a lézer?

Önkéntes program az Országos Mentőszolgálatnál

2018.07.10

Aktuális

Elindult az Országos Mentőszolgálat fiatalokat célzó önkéntes programja, mely keretében 150 fő 18 és 22 év közötti fiatal számára nyílik lehetőség, hogy betekintést nyerjen Magyarország legnagyobb egészségügyi szervezetének mindennapjaiba.

A MOK elnöke szerint minden adott a hálapénz megszüntetéséhez

2018.02.02

Aktuális

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint Magyarország történelmi lehetőség előtt áll: elérheti, hogy megszűnjön "az egészségügy működését megnyomorító hálapénz".

Új laparoszkópiás berendezés a szülészet-nőgyógyászati osztályon Fehérváron

2017.10.25

Aktuális

Már műtenek az önkormányzati támogatással beszerzett eszközzel.

Megvalósult a dunaújvárosi kórház három pályázata

2017.08.02

Helyi hírek

A kórházfenntartó ÁEEK (Állami Egészségügyi Ellátó Központ) által november végén meghirdetett pályázaton összesen 15 milliárd forintot osztottak szét, és 324 pályázatot támogattak a beérkezett 810-ből. A háromszázhuszonnégyből három nyertes pályázat a dunaújvárosi kórházé.

Pokoli hőség lesz a hétvégén

2017.07.20

Országos hírek

Csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár.

Korszerű eszközzel bővült a dunaújvárosi kórház műszerparkja

2017.05.04

Helyi hírek

Régen várt kézi autorefraktométerrel bővült a gyermekszemészeti szakrendelés műszerparkja a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban. Ezzel egyidejűleg megkezdődött az óvodások szűrővizsgálata.

Évfordulót ünnepel a dunaújvárosi kórház

2017.04.06

Aktuális

Idén ünnepli fennállásának 65. évfordulóját a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézete.

Fejér megyei gyermekeken is segít az újonnan nyílt Neuropátiaközpont

2017.02.23

Aktuális

Megnyílt a Gyermek Neuropathia Centrum Budapesten, amely a János kórházhoz tartozó Budai Gyerekkórházban kapott helyet. A centrumban hosszabb távon ezer beteg rendszeres szűrését tervezik.

Kásler: ötvenhárom állami kórház szülészetét fejlesztik

2019.12.12

Aktuális

Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból- jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Szakmai konferenciát tartottak a betegbiztonság növeléséért

2019.09.18

Országos hírek

Kiemelten fontos a betegbiztonság növelése, és ez az állami szervek, a szakemberek és a betegek együttműködésével teremthető meg - hangsúlyozta több előadó egy keddi konferencián Budapesten.

Új fejlesztéssel a diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

2019.08.24

Helyi hírek

Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén.

A teljes magyarság jövőjéért tartanak családügyi konferenciát

2019.03.08

Országos hírek

„Hazánk, a nagy család” mottóval rendezték meg a Demográfiai és Egészségpolitikai rendezvénysorozat legújabb alkalmát Baján.

Pályaválasztók előtt nyitja ki kapuit a Fejér Megyei Szent György Kórház

2019.01.12

Aktuális

Nyílt napra várja a kórház az egészségügy iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalokat január 16-án, szerdán délután.

A Szegedi Tudományegyetem fejlődésével a térség is egészségesebb lesz

2018.11.22

Országos hírek

Fejlesztik az orvosképzés techológiai hátterét hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében.

A kórházi várólistákat rövidítő fejlesztések várhatóak a hazai sebészetben

2018.11.15

Országos hírek

Az egészségügyi intézmény és az orvosok mellett a páciensnek is jó lehetőségeket nyújtó egynapos sebészeti ellátás 8 milliárd forintos uniós projektjéről Székesfehérváron tartottak konferenciát.

Ónodi-Szűcs: Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában

2018.03.27

Aktuális

Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában, ez a 2010 előtt rossz trendek megfordításának köszönhető - közölte az egészségügyért felelős államtitkár kedden Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban tartott sajtótájékoztatón.

Novembertől tovább emelkednek a bérek az egészségügyben

2017.11.01

Országos hírek

November 1-jétől tovább emelkedik a mentőápolók, a mentőorvosok, a szakorvosok, az ápolók és a szakgyógyszerészek, összesen 98 ezer egészségügyben dolgozó bére - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Emelkedőben a parlagfű pollenkoncentrációja

2017.08.16

Országos hírek

Hétfőn még csak a Dunántúl déli részén, keddtől már az Alföldön is, illetve a Dunántúlon is egyre nagyobb területen lehet jelen nagyon magas koncentrációban a parlagfű pollenje.

Rendkívüli hőségre figyelmeztet a Fejér Megyei Kormányhivatal

2017.08.01

Aktuális

A következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek Magyarország fölé, a héten várhatóan a hőmérő higanyszála akár 36-40 °C fok fölé is emelkedhet. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya ezért megtette a szükséges intézkedéseket.

Megnyílt az első székesfehérvári Plazma Pont

2017.06.03

Helyi hírek

A korszerű eszközökkel felszerelt egészségügyi központ a Jancsár közben kapott helyet.

Megújulnak az orvosi rendelők Székesfehérváron

2017.04.07

Aktuális

Átfogó orvosi rendelőfelújítási programot indít Székesfehérvár önkormányzata - erről egyhangúan döntött pénteken a város közgyűlése.

Véget ért az influenzajárvány!

2017.03.22

Aktuális

2017. március 13. és március 19. között a megye területén 280 fő, az előző hetinél 49,6%-kal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint.

Egészségtelenre értékelték Dunaújváros levegőminőségét

2017.01.21

Aktuális

Tizenhárom településen is veszélyesnek minősítette a levegőt szombaton az Országos Közegészségügyi Központ. Dunaújváros levegőjét pedig egészségtelennek minősítették a szálló por miatt.