2024.03.19, Kedd
Új fejlesztéssel a diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház
fmkorhaz.hu

Új fejlesztéssel a diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

szekesfehervar.hu

2019.08.24. 08:00

Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén.

Hirdetés

A járóbeteg és aktív fekvőbeteg ellátás mellett a krónikus és rehabilitációs betegellátás is fontos részét képezi az intézmény működésének.

Az európai uniós pályázat (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program) átfogó, stratégiai célja volt az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése, a mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, emelt szintű járóbeteg szakellátás elérhetőségének biztosítása.

A beruházások középpontjában a műszerezettség javítása – akadálymentesítési szempontok érvényesítésével -, a fekvőbeteg kapacitás tehermentesítése, további progresszív ellátást nem igénylő kezelések biztosítása, esélykülönbségek csökkentése, betegelégedettség növelése és eszközbeszerzés állt.

A projekt érintette a II. Szakrendelőt Székesfehérváron, a móri valamint a sárbogárdi rendelőintézetet.

A fejlesztés részeként a székesfehérvári rendelőintézet 537 orvostechnikai eszközt (pl.: Ultrahang készülékek, átvilágító, fizikoterápiás kezelő torony, audiométer, vizsgálószékek, kézi-műszerek stb.) szerzett be.

A móri rendelőintézet 135 orvostechnikai eszközt kapott (pl: Pulzoxyméter, 12 csatornás EKG készülék, 9 programos izomstimulátor készülék, laringo-pharingo-fiberoscop, vizsgálóágyak, kézi-műszerek stb.), míg a sárbogárdi rendelőintézet 9 új eszközzel gazdagodott, egyebek mellett fizikoterápiás kezelőtoronnyal, magzatmonitorral.

Helyi hírekegészségügykórházSzékesfehérvár