2021.12.05, Vasárnap
Járványvédelmi intézkedéseket vezettek be a Fehérvári szociális intézményekben
Illusztráció, pixabay.com

Járványvédelmi intézkedéseket vezettek be a Fehérvári szociális intézményekben

szekesfehervar.hu

2021.10.30. 09:30

A járványhelyzet miatt számos biztonsági intézkedést vezetnek be a fehérvári szociális intézményekben. Kiemelten figyelnek a maszkhasználatra, emellett péntektől kijárási tilalmat vezetnek be, és ismét látogatópontokon lehet találkozni a bentlakásos szociális intézményben ellátott családtagokkal.

Hirdetés

Az egyre erősödő járványhelyzetben fontos biztonsági intézkedéseket vezetnek be november 1-jétől a Székesfehérvár Önkormányzata fenntartásában működő szociális intézményekben (Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény, Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon, Kríziskezelő Központ, Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ) - írja székesfehérvár.hu.

A Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézményben a látogatóknak kötelező a maszkviselés, valamint belépéskor a testhőmérséklet-mérés és a kézfertőtlenítés. Az ellátottak közelében a dolgozók számára is kötelező a maszk viselése. A Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban a dolgozók és a látogatók számára tették kötelezővé a maszkhasználatot.

A Kríziskezelő Központban mind a bent tartózkodó ellátottak, mind a közelükben dolgozó munkatársak számára kötelező a maszk viselése. Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban az ügyfeleknek, valamint az ügyfelekkel találkozó munkatársaknak írták elő a kötelező maszkviselést.

Az önkormányzati fenntartásban működő bentlakásos szociális intézményekben a látogatásra vonatkozó rend is szigorodik. A Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézményben és a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban – mivel a bentlakó személyek koruk vagy állapotuk miatt a koronavírus-fertőzés kiemelt rizikócsoportját jelentik, így – október 29-én, péntektől kijárási tilalmat rendeltek el az intézményvezetők, valamint a látogatás rendjét is szigorítják az ellátottak védelmében.

Péntektől részleges látogatási tilalmat rendeltek el, látogatni csak a látogatópontokon lehet, előzetes bejelentkezés alapján a Kossuth Zsuzsanna és a Frim Jakab otthon bentlakóit.

Az idősotthonokban az ágybanfekvő lakókat is csak bejelentkezés alapján lehet látogatni, egy szobában egyszerre csak két látogató tartózkodhat.

A látogatások koordinálására az alábbi telefonszámokon lehet az előjegyzési lehetőséggel élni:

Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Rákóczi úti székhely intézmény: 06-70-930-6387
Feketehegy – Szárazréti Idősek Otthona: 06-70- 930-6384
Hosszúsétatéri Idősek Otthona: 06-70-701-9415
Maroshegyi Gondozási Központ: 06-70-930-6394
Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon: 06-22-506-255

A Kríziskezelő Központ területén – a péntektől életbe lépett intézményvezetői rendelkezés szerint – a dolgozókon és bentlakókon kívül csak az előzetesen engedélyezett szakemberek tartózkodhatnak, a látogatásokat pedig az intézményen kívül kell lebonyolítani.

Helyi hírekSzékesfehérváregészségügymaszkviselés