2024.06.22, Szombat
A Masterplast közel 4,5 milliárdért szállít védőruhákat az egészségügynek
Illusztráció: pexels

A Masterplast közel 4,5 milliárdért szállít védőruhákat az egészségügynek

mti

2021.04.28. 11:49

A Masterplast Nyrt. 2021 szeptemberéig 4,464 milliárd forint összértékben szállít minőségi tanúsítvánnyal rendelkező védőruhát a magyar egészségügy részére - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint a Masterplast április 26-án szerződést kötött az operatív törzs felhatalmazása alapján eljáró Országos Kórházi Főigazgatósággal a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges védőoverálok beszállítására.

A hiányokkal terhelt alapanyag helyzetben a Mol-csoport szállítja a polipropilént, amelyből a Masterplast németországi üzemében kétrétegű-lélegző alaptextíliát gyárt, ezt követően közel 50 magyarországi varroda bevonásával készülnek majd a késztermékek - írták a közleményben.

A Masterplast főprofilja az építőanyag-gyártás, a társaság főként homlokzati hőszigetelőket, magastető szigetelőket és szárazépítészeti rendszereket gyárt. A magyar tulajdonú vállalat leányvállalataival nyolc közép- és kelet-európai országban van jelen.

A társaság idén március végén jelentette be, hogy leányvállalata, a Masterplast Kft. egészségipari beruházást indít a társaság székhelyén, a Fejér megyei Sárszentmihályon, ahol egészségipari egyéni védőeszközök gyártásába kezd a magyar állam támogatásával. A beruházás összértéke 2,591 milliárd forint, aminek 20 százaléka saját forrás, 80 százaléka, vagyis 2,073 milliárd forint pedig vissza nem térítendő állami támogatás. Az új gyártókapacitás várhatóan 40 munkahelyet teremt, a termelés tervezett indítása szeptember vége.

A Masterplast a fejlesztés révén olyan egészségügyi késztermékek gyártására lesz képes, mint a védőoverál, az orvosi köpeny, a zsilipruha, a lábzsák, a fejvédő és az izolációs lepedők.

Az akkori tájékoztatás szerint a márciusban bejelentett projekt szorosan kapcsolódik a társaság tavaly decemberben indult egészségipari alapanyaggyártásra irányuló nagyberuházásához, és a két beruházás megvalósításával a társaság egészségipari gyártásfejlesztéseinek összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot.

A Masterplast részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír a hétfői kereskedést 3180 forinton, új történelmi maximumon zárta, kedden délelőtt tovább erősödött, 3200 forinton forgott.

Helyi híreksárszentmihályegészségügyMasterplast