2020.07.10, Péntek

Dunaújváros

Dunaújvárosban kézilabdázik tovább Bulath Anita

2020.07.02

Aktuális

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) csapatát erősíti a 2020/21-es szezonban Bulath Anita.

Több mint 735 millió forintból újul meg a dunaújvárosi mozi

2020.06.22

Aktuális

Több mint 735 millió forintból újul meg a dunaújvárosi mozi - közölte a Fejér megyei város önkormányzata az MTI-vel.

40 új parkolóhelyet adtak Dunaújvárosban

2020.06.15

Aktuális

Pénteken több, mint 40 új parkolóhelyet adtak át a Római városrészen, a víztorony szomszédságában, az egykori gördeszkapálya helyén.

Több tízmilliós beruházás készül - prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

2020.05.29

Kultúra

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt – pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be. Az új üzemeltető nem is késlekedett, a szerdai műszaki átadás után elkezdték a belső munkálatokat, hiszen bár az épület és annak környezete szépen megújult, a belső terek még üresek.

Június közepén nyithatnak a dunaújvárosi sportlétesítmények

2020.05.19

Aktuális

A járványügyi helyzet miatti enyhítéseket követve a városvezetés is folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket és dönt a korlátozások enyhítéséről. Pintér Tamás polgármester többször egyértelművé tette: döntéseit az érintett szereplőkkel közösen hozza meg, és a fokozatos nyitás pártján van.

Újraindulnak a próbák a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban

2020.05.18

Kultúra

Társulati ülést tartott hétfőn a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház; május 25-től újraindulnak a próbák, a megfelelő óvintézkedéseket betartva.

Várhatóan jövő májusban lesz a Cityrocks Dunaújvárosban

2020.05.05

Aktuális

A járványhelyzetre való tekintettel Dunaújváros MJV Önkormányzata és a Cityrocks Hungary (Magyarország legnagyobb rockzenekara) Dunaújváros önkormányzatával közösen úgy döntött, hogy a július 25-ére tervezett rockzenei flashmobot elhalasztják, várhatóan 2021 májusára.

40 parkolóhely szabadulhat fel Dunaújvárosban

2020.04.20

Aktuális

Elkezdték a közterület-felügyelet munkatársai a „hátrahagyott”, üzemképtelen gépjárművek felderítését.

Katonai járőrök Dunaújvárosban is

2020.04.09

Aktuális

Kedden Dunaújvárosban is megjelentek a katonai rendész járőrök. Március 20-ától, az ország több pontján is találkozhatnak, úgynevezett jelenlétfokozó katonai rendész járőrökkel az utcákon az emberek. A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint jelenlétük elsődleges célja, a lakosság biztonságérzetének növelése, a katonai erők láthatósága, ezáltal a közbiztonság, közrend fenntartásának támogatása.

Modernizálta dunaujvárosi üzletét a Spar

2020.04.03

Helyi hírek

A fejlesztések részeként többek közt önkiszolgáló kasszákat alakítottak ki, valamint energiatakarékos technológiát építettek ki az üzletekben.

Maximum 200 vásárló tartózkodhat a dunaújvárosi piac területén

2020.03.20

Aktuális

A városvezetés az illetékes szervekkel való egyeztetés alapján a piacot továbbra sem zárja be (hiszen ennek hatására a gócpont valamelyik zárt nagyáruházba terelődne át), viszont péntektől az alábbi intézkedéseket vezeti be a vásárlók védelme érdekében:

Idén Dunaújváros lesz a házigazdája az FMD-nek

2020.02.27

Aktuális

Áprilisban ismét Dunaújváros ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak, amely a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje. A tanulók 12 művészeti kategóriában csillogtathatják meg tehetségüket. A nevezéseket március 3-ig fogadják.

Időközi választás Dunaújvárosban - Heten indulnak az országgyűlési képviselői mandátumért

2020.02.11

Aktuális

Időközi országgyűlésiképviselő-választást tartanak vasárnap Dunaújvárosban, a voksoláson heten indulnak.

Időközi választás Dunaújvárosban - Szerda délutánig jelentkezhetnek az átjelentkezéssel szavazók

2020.02.08

Aktuális

Még csaknem egy hétig, jövő szerda délután 4 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a választójogosultak, akik a február 16-i dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson a lakóhelyüktől eltérő településen kívánnak voksolni.

Idén Dunaújváros ad otthont Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobjának

2020.01.27

Kultúra

Idén Dunaújvárosban rendezik meg Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobját, a CityRocks Produkciót, amelyen csakúgy, mint a 2018-as szegedi és a 2019-es kecskeméti nagykoncerten, ezúttal is több százan fognak élőben együtt zenélni.

Új parkolók és ivókút létesül Dunaújváros 2. választókörzetben

2020.06.23

Aktuális

A 2. választókörzetben tartott szemlét Utassy Éva önkormányzati képviselő és Pintér Tamás polgármester szerda délelőtt. A körzetbejáráson a víztorony melletti ideiglenes parkolót, valamint a felső Duna-parti kutyafuttatót és a mellette lévő zöld területet is megtekintették.

Pusztaszabolcs és Dunaújváros között két nappal meghosszabbodik a vonatpótlás

2020.06.17

Aktuális

Két nappal meghosszabbodik a Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon – az eredeti terv szerint – június 19-én, pénteken éjfélig tartó vágányzár.

Homokot cserélnek Dunaújváros játszóterein

2020.06.11

Aktuális

Mezei Zsolt alpolgármester kérésére minden játszótéri homokozó homokját lecserélik a DVG munkatársai, a munka a napokban is folyik.

Gőzerővel zajlanak a Magyar Közút beruházásai az ország több pontján

2020.05.29

Gazdaság

Egyebek mellett befejeződik a Dunaújvárost Sárbogárddal összekötő út évek óta tartó felújítása is.

Virágba borulnak Dunaújváros közterei

2020.05.18

Aktuális

12 ezer darab egynyári növényt ültettek el a DVG Zrt. szakemberei városszerte. Mintegy 700 négyzetméteren 26 féle növény díszíti az ágyásokat. A kandelábereken pedig több mint 300 cserépben muskátlik és begóniák díszelegnek.

Több mint 400 millióból bővítette gyártókapacitását a dunaújvárosi Momert Zrt.

2020.05.09

Aktuális

A dunaújvárosi Momert Zrt. bővítette gyártókapacitását mintegy 430 millió forintos beruházás keretében, 191,4 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással.

Május 1-jétől változik a Volán menetrendje Dunaújvárosban

2020.04.29

Aktuális

A veszélyhelyzet miatt bevezetett korlátozó intézkedések hatására jelentős visszaesés következett be a Volán járatain.

Debreczeni-Klivinyi Kinga és Schatzl Natalie is Dunaújvárosban folytatja

2020.04.17

Aktuális

Debreczeni-Klivinyi Kinga, Schatzl Natalie és további öt játékos a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását, miközben kilencen távoznak a klubtól.

Vidéki színházak programjai - Kaposvár, Dunaújváros

2020.04.04

Kultúra

A vidéki színházak közül a dunaújvárosi és a kaposvári teátrum is kínál programokat az online térben, a somogyi megyeszékhelyen "házhoz" viszik a kultúrát.

Naponta fertőtlenítik a forgalmas helyeket Dunaújvárosban

2020.03.30

Aktuális

A munkához több ezer liter fertőtlenítőszer áll rendelkezésre, amit elsősorban a padok, buszmegállók fertőtlenítéséhez használnak a DVG emberei.

Vágó Attila lesz nyártól a DKKA női kézilabdacsapatának vezetőedzője

2020.03.11

Aktuális

A távozó György László helyére Vágó Attila érkezik Dunaújvárosba, így ő lesz a következő szezontól a DKKA női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Időközi választás Dunaújvárosban - Sértetlennek találta a külképviseleti urnákat az NVB

2020.02.18

Aktuális

Sértetlennek találta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a vasárnapi dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnákat kedd délutáni ülésén. A kijelölt dunaújvárosi szavazatszámláló bizottság várhatóan szerdán számlálja meg a külképviseletekről érkezett voksokat, ezek azonban már érdemben nem befolyásolják az időközi képviselő-választás eredményét.

Márciusban kutyás futóverseny lesz Dunaújvárosban

2020.02.10

Aktuális

Március 14-én Dunaújváros ad otthont a HDR Not Just Run szezonnyitó futamának, amely összehozza a kutyák és a futás szerelmeseit.

Időközi választás Dunaújvárosban - Még egy hétig lehet a külképviseleti szavazásra jelentkezni

2020.01.31

Aktuális

Még egy hétig, február 7-én 16 óráig jelentkezhetnek a külképviseleti szavazásra azok az érintett választópolgárok, akik a február 16-ai dunaújvárosi időközi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon.

III. Családi Nyílt Nap a Dunaújvárosi Egyetemen

2020.01.14

Aktuális

Hozd el barátaidat, szüleidet és töltsetek el egy remek napot!