2021.06.17, Csütörtök

Dunaújváros

Szúnyoggyérítés lesz Dunaújvárosban

2021.06.08

Helyi hírek

2021. június 10-én, csütörtökön 18 órától Dunaújváros területén füstköddel történő szúnyoggyérítés lesz. Az irtószer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A gyérítés pénteken és szombaton is folytatódni fog, ugyanúgy 18 órától. Mivel a szúnyogok fele az udvarokon kel ki (vízgyűjtő edényekben, pocsolyákban stb.) fontos, hogy a lakosság is részt vegyen a védekezésben.

Az elmúlt egy hétben három dunaújvárosi polgár ünnepelte jubileumi születésnapját

2021.06.03

Helyi hírek

Rajnai Istvánné, Pásztor Bertalan és Gémes Antal is az elmúlt egy hétben ünnepelte 90. születésnapját. A város vezetése mindhárom szépkorút otthonában kereste fel, és köszöntötte a jubileumi esemény alkalmából.

Dunaújváros: Szombaton az I-III. városrészben lesz lomtalanítás

2021.05.28

Helyi hírek

Május 29-én, szombaton 7 és 15 óra között a Béke I-III. városrészben folytatódik az új rendszerű lomtalanítási akciósorozat.

Öt dunaújvárosival készül az olimpiára a női pólós válogatott

2021.05.24

Helyi hírek

Az olimpia legnagyobb esélyese ezúttal is a magyarokat választotta felkészülési partnerként.

A dunaújvárosi Béke II. városrészben folytatódik a lomtalanítás

2021.05.15

Helyi hírek

Szombaton 7 és 15 óra között a Béke II. városrészben folytatódik az új rendszerű lomtalanítási akciósorozat.

Területi Innovációs Platformot alapítottak a Dunaújvárosi Egyetemen

2021.05.11

Helyi hírek

Területi Innovációs Platformot alapítottak kedden a Dunaújvárosi Egyetemen a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával.

A könyvtárosokat ünnepelték Dunaújvárosban

2021.04.26

Helyi hírek

Barta Endre és Mezei Zsolt alpolgármesterek, valamint Szántó Péter a kulturális bizottság elnöke a Könyvtárosok Világnapja alkalmából egy-egy szál virággal köszöntötték a József Attila Könyvtár dolgozóit. Az intézmény munkatársai már nagyon várják, hogy a könyvtár teljes egészében megnyissa kapuit az olvasók előtt.

Dunaújváros: tavaszi megújulás a Technikumban

2021.04.12

Helyi hírek

A Technikum városrészben várható apróbb fejlesztéseket és a tavaszi munkálatokat tekintette át Mezei Zsolt, önkormányzati képviselő: új padok, murvás futópálya és felnőtt játszótér is tervben van a 7. választókörzetben. A helyszíni szemlére a Városüzemeltetési Osztály két szakembere is elkísérte.

Férfi röplabda Extraliga - Kétjátszmás hátrányból fordított a Kistext SE

2021.04.05

Helyi hírek

A Kistext SE hazai pályán - kétjátszmás hátrányt követően - 3-2-re legyőzte a Dunaújváros csapatát a férfi röplabda Extraliga szerdai játéknapján, az 5-8. helyért zajló rájátszás ötödik fordulójában.

Hétfőtől felfüggesztik az első ajtós felszállást a helyi járatokon Dunaújvárosban

2021.03.27

Helyi hírek

A járványügyi helyzetre való tekintettel az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz március 29-től (hétfőtől) minden helyi és helyközi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől - tájékoztatott oldalán a társaság.

Szombaton ismét termelői piac lesz a Szalkin Dunaújvárosban

2021.03.20

Helyi hírek

Március 20-án, szombaton 13 órától 16 óráig ismét várja a kilátogatókat a Szalki-szigeti kempingben a Dunai Kincses Kert Termelői Piac, ahol kis-és őstermelők kézműves, saját előállítású termékeiből válogathatnak.

Dunaújváros: A járványhelyzet miatti szigorítások következtében módosul a városházi ügyfélfogadás rendje

2021.03.09

Helyi hírek

A Polgármesteri Hivatalban legközelebb március 17-én, szerdán lesz ügyfélfogadás 8-12 óra és 13-16 óra között, valamennyi ügytípusban. Az ügyfélfogadás helyszíne a Városháza bejárata előtti terület, illetve a Díszterem. Szociális támogatási ügyekben az ügyfélfogadás helyszíne a Polgármesteri Hivatal "B" épületszárnya.

Így köti majd össze az M8-as az M7-es és az M6-os autópályát

2021.01.29

Helyi hírek

Tehermentesíti a 61-es, 62-es és 64-es utakat, továbbá segíti Fejér megyében a munkaerő mobilitását és a gazdaságélénkítést.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.12.08

Helyi hírek

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket. Dunaújvárosban szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Jótékony célért lehet Dunaújváros címeres maszkot vásárolni

2020.10.11

Helyi hírek

A maszkok 990 forintért megvásárolhatók a Tourinform Irodában. 

Minden hónap első vasárnapján díjtalan az Intercisa Múzeum

2021.06.05

Helyi hírek

Az Intercisa Múzeum minden hónap első vasárnapján, így legközelebb június 6-án 14 és 18 óra között díjtalan múzeumlátogatási alkalmat biztosít a történelem szerelmeseinek.

Emléket állítanak Dunaújváros egyik legelismertebb házaspárjának

2021.06.01

Helyi hírek

Dunaújváros egyik legelismertebb házaspárjának emléke előtt tiszteleg a temetői kopjafánál hamarosan felállított emlékmű. A tervek szerint mintegy 1 méter magas, tölgyfából készült művet Nyitrai Mihály fafaragó készíti.

Újult erővel nyitották meg kapuikat a kulturális intézmények Dunaújvárosban

2021.05.26

Helyi hírek

Nemrégiben kulturális kerekasztalt tartott Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter az Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolati Bizottság elnöke közösen a város kulturális intézményeinek vezetőivel. A beszélgetés alkalmával egyebek mellett az újranyitásról és a készülő kulturális koncepcióról is szó esett. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Városszerte folyamatosak a tavaszi munkálatok Dunaújvárosban

2021.05.17

Helyi hírek

Negyedik hete tartanak a tavaszi fűnyírási munkálatok a város minden pontján. A DVG Zrt. munkatársai emellett a különböző tereprendezési és csinosítási feladatokat is folyamatosan végzik városszerte. Most még kaszálnak, de pár héten belül már virágosítanak - a cél a rendezett környezet kialakítása lesz.

Illegális szeméthegytől szabadította meg Dunaújvárost a MAVIR

2021.05.13

Helyi hírek

Az önkormányzathoz hasonlóan a MAVIR is hosszú évek óta szélmalomharcot vív az illegális szemetelőkkel szemben.

Dunaújvárosban május 15-től életbe lép a finomhangolt menetrend

2021.05.09

Helyi hírek

A lehető legtöbb lakossági igényt figyelembe véve elkészült a március 1-jén bevezetett autóbusz menetrend finomhangolása.

Folytatódik az új rendszerű lomtalanítás Dunaújvárosban

2021.04.24

Helyi hírek

Május 1-jén, szombaton a Római városrészben folytatódik az új rendszerű lomtalanítási akció. 7 és 15 óra között a Domanovszky téren, a Fay András utcában és a Pajtás utcában lesznek gyűjtőkonténerek, ahová a városlakók elhelyezhetik a már feleslegessé vált, kidobásra ítélt használati tárgyaikat.

Segít a dunaújvárosi háziorvosoknak az önkormányzat

2021.04.06

Helyi hírek

Az oltásszervezés közben felhalmozódott adminisztrációs feladatok elvégzésében segíti a dunaújvárosi háziorvosok munkáját a város önkormányzata. Barta Endre alpolgármester már március elején kerekasztal-beszélgetést tartott, ahol a háziorvosokkal közösen a segítségnyújtás részleteit beszélték át.

Már Dunaújvárosban is működnek a használt olajgyűtő pontok

2021.04.04

Helyi hírek

A környezetszennyezés megelőzése érdekében már városunkban is szelektíven gyűjthető a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj. Mint azt Szabó Zsolt alpolgármester elmondta: a városvezetés kiemelt feladatának tekinti a környezettudatos magatartás erősítését – ezt szolgálja a használt étolaj szervezett begyűjtése is.

Dunaújváros: így folytatódik a faültetés

2021.03.25

Helyi hírek

Március 25-én, csütörtökön folytatódik a Vasmű úton a fák ültetése. A szakemberek az új fákat friss, tápanyagdús termőföldbe ültetik el. Ehhez viszont helyre van szükség. Ezért kérik az autósokat, hogy a lekordonozott részekről autóikkal álljanak el, hogy a munkálatokat zavartalanul végezhessék a szakemberek.

Közeleg az óvodai beiratkozás Dunaújvárosban

2021.03.15

Helyi hírek

Idén két napon át, április 7-én és 8-án 8 és 17 óra között lesznek az óvodai beíratások a városban. A járványügyi helyzetre való tekintettel a beiratkozások idén is más lesz, mint korábban megszokhatták: az intézmény tájékoztatása szerint a szülőknek ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot, amelyen az alapadatok mellett meg kell jelölniük azt a három óvodát, amelyek közé szeretnék, hogy a gyermek felvételt nyerjen.

Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobjára készülnek Kolozsváron és Dunaújvárosban

2021.02.25

Kultúra

CityRocks 2021 névvel Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobját rendezik meg nyáron Kolozsváron és Dunaújvárosban, a rendezvényekre már lehet jelentkezni - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Nagy csatában győzte le a Brassót a Dunaújváros

2021.01.08

Helyi hírek

A ráadás végén ó már csak 27 másodperc volt hátra a maximális öt percből, amikor eldőlt a bónuszpont sorsa.

Dunaújvárosi bravúr az NB II-ben

2020.12.01

Helyi hírek

A Dunaújváros 26-26-os, bravúros döntetlent elérve tartotta otthon az egyik pontot, amivel feljött a tabella hatodik helyére.

Folytatódik a lomtalanítás Dunaújvárosban

2020.10.10

Helyi hírek

A gyűjtőedényeknél folyamatosan jelen lesz személyzet is.