2022.01.28, Péntek

Dunaújváros

Kutyatápot vegyél, ne petárdát!

2021.12.23

Helyi hírek

A város lakói december 28-án, 29-én és 30-án délután adhatják le adományaikat.

Dunaújváros: közösségi falevélszedést szervezett az önkormányzat és a körzetek képviselői

2021.11.24

Helyi hírek

Dunaújváros az ország egyik legzöldebb városa, így az ősszel lehulló levelek begyűjtése rengeteg munkát ad a városüzemeltetésnek, hiszen hiába végeznek egy-egy területtel, a még fán lévő levelek folyamatosan hullanak.

A Pro Cultura Intercisae díjra várják a javaslatokat

2021.10.25

Helyi hírek

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése minden évben "Pro Cultura Intercisae" díjat adományoz. Az elismerés a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek, művészeti közösségeknek, és mindazon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik vagy amelyek a város kultúrájáért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, tettek. A díj posztumusz díjként is adományozható. A díjazott személyére bárki javaslatot tehet egészen 2021. november 15-ig, írásban.

Dunaújváros: szombaton ismét Csomagtartó Vásár és Bolhapiac lesz az Újtelepen

2021.10.08

Helyi hírek

Október 9-én, szombaton 8:30-tól 12 óráig harmadjára várja majd a vendégeket a Csomagtartó Vásár és Bolhapiac. A program egyedinek számít a térségben, amely az újrahasznosítás és a szelektív gyűjtés mellett arról is szól, hogy a nem kívánatos használati tárgyaink ne a kukában végezzék. Egy számunkra már nem hasznos portéka másnak kincs lehet.

Európai Mobilitási Hét: ezek a programok várhatóak Dunaújvárosban

2021.09.10

Helyi hírek

Az eseménysorozat célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, ennek érdekében az önkormányzat szeptember 16 - 22. között minden korosztály számára értékes programokat kínál.

Dunaújvárosért díj - lehet javasolni

2021.08.07

Helyi hírek

2021. augusztus 31-ig bárki javasolhat a "Dunaújvárosért díj" odaítélésére. Az elismerés olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki vagy amely Dunaújvárosban vagy Dunaújvárosért maradandót alkotott vagy tett.

448 köbméter lom gyűlt össze a Technikum II. városrészben Dunaújvárosban

2021.07.17

Helyi hírek

Július 10-én, szombaton a Technikum II. városrészben folytatódott a lomtalanítási akciósorozat, amely során négy helyszínen szabadulhattak meg a városlakók kidobásra ítélt tárgyaiktól, két helyszínen pedig elektromos hulladékaiktól is.

Dunaújváros hírnevét öregbíti a Felső - Dunaparton felállított képkeret

2021.07.02

Helyi hírek

Mezei Zsolt alpolgármester és Rohonczi "ROHO" István képzőművész avatott fel egy szelfi pontként is funkcionáló képkeretet a felső Duna - parti sétányon.

Dunaújváros: születésnapi kedvezménnyel nyit az Élményfürdő

2021.06.15

Helyi hírek

A város 70. születésnapja alkalmából június 15-től egy héten át 70 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe a dunaújvárosiak az élményfürdőt - ezt sajtótájékoztatón jelentette be Szabó Zsolt alpolgármester.

Szúnyoggyérítés lesz Dunaújvárosban

2021.06.08

Helyi hírek

2021. június 10-én, csütörtökön 18 órától Dunaújváros területén füstköddel történő szúnyoggyérítés lesz. Az irtószer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A gyérítés pénteken és szombaton is folytatódni fog, ugyanúgy 18 órától. Mivel a szúnyogok fele az udvarokon kel ki (vízgyűjtő edényekben, pocsolyákban stb.) fontos, hogy a lakosság is részt vegyen a védekezésben.

Az elmúlt egy hétben három dunaújvárosi polgár ünnepelte jubileumi születésnapját

2021.06.03

Helyi hírek

Rajnai Istvánné, Pásztor Bertalan és Gémes Antal is az elmúlt egy hétben ünnepelte 90. születésnapját. A város vezetése mindhárom szépkorút otthonában kereste fel, és köszöntötte a jubileumi esemény alkalmából.

Dunaújváros: Szombaton az I-III. városrészben lesz lomtalanítás

2021.05.28

Helyi hírek

Május 29-én, szombaton 7 és 15 óra között a Béke I-III. városrészben folytatódik az új rendszerű lomtalanítási akciósorozat.

Öt dunaújvárosival készül az olimpiára a női pólós válogatott

2021.05.24

Helyi hírek

Az olimpia legnagyobb esélyese ezúttal is a magyarokat választotta felkészülési partnerként.

A dunaújvárosi Béke II. városrészben folytatódik a lomtalanítás

2021.05.15

Helyi hírek

Szombaton 7 és 15 óra között a Béke II. városrészben folytatódik az új rendszerű lomtalanítási akciósorozat.

Területi Innovációs Platformot alapítottak a Dunaújvárosi Egyetemen

2021.05.11

Helyi hírek

Területi Innovációs Platformot alapítottak kedden a Dunaújvárosi Egyetemen a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával.

Fogorvos érdemelte ki a Dunaújváros Egészségügyéért díjat

2021.12.17

Helyi hírek

Dr. Haász Cecília vette át a Dunaújváros Egészségügyéért díjat Pintér Tamás polgármestertől csütörtökön. A fogorvosnő több évtizedes szakmai pályáját a közgyűlésen méltatták. Az elismerés Dunaújváros egészségügyi intézményeiben dolgozó vagy Dunaújvárosban magánpraxisban tevékenykedő orvosnak, közép- és felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkező egészségügyi dolgozónak, vagy kollektívának adományozható – fogalmaz az önkormányzati rendelet.

Megjelentek Magyarország legnagyobb rockzenekarának dunaújvárosi koncertvideói

2021.11.07

Helyi hírek

A CityRocks Produkció bemutatta, egyúttal a közösségi csatornákon is elérhetővé tette az augusztus 21-én, Dunaújvárosban tartott koncertjének videóit.

Legendás vezető nevét őrzi az ikonikus helyszín

2021.10.19

Helyi hírek

Hivatalosan is közterület őrzi a Vasmű legendás vezérigazgatójának Borovszky Ambrusnak a nevét. A parkavató ünnepségen a város vezetése mellett a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöksége, rokonok, barátok, ismerősök emlékeztek a Dunai Vasmű nagyhírű vezérigazgatójára.

A dunaújvárosi sportolókat és edzőiket köszöntötték

2021.09.30

Helyi hírek

A tokiói olimpián és paralimpián, illetve a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon remekül szereplő dunaújvárosi sportolókat és edzőiket köszöntötte a város vezetése. Kedves, szerény, de emellett igazi profi sportolók beszámolóját hallhattuk a világversenyek hangulatáról és az ott megélt élményekről.

Augusztus 20: Ezek lesznek a programok hétvégén Dunaújvárosban

2021.08.19

Kultúra

A népszerű városi piknik, a Parázs - Varázs idén új helyszínen, a Szalki - szigeten várja a sütögetni és kikapcsolódni vágyókat.

Közeleg a Parázs - Varázs, már van lehetőség asztalfoglalásra

2021.07.23

Helyi hírek

Kevesebb, mint egy hónap múlva megkezdődik az idei nyár egyik legjobban várt hosszú hétvégéje Dunaújvárosban.

Dunaújváros: bemutatták a várva várt komédiát - hatalmas siker volt a Hamlear

2021.07.11

Helyi hírek

Újra közönség előtt játszottak a Bartók Kamaraszínház színészei és színésznői. A Koltai Róbert és Nagy Ervin által fémjelzett, és sok más kiváló színész közreműködésével készült darabot Őze Áron rendezésében láthatta a publikum. A hosszú, koronavírus-járvány által beárnyékolt hetek és hónapok után ismét remek élményben lehetett része azoknak, akik a Bartók Kamaraszínház társulatával tartottak a Gyulai Várszínházba.

Tisztasági festésen a parkolósávok és az egyéb útburkolati jelek Dunaújvárosban

2021.06.21

Helyi hírek

Dunaújvárosban 110 helyen tisztasági festésen esnek át a parkolósávok, és egyéb útburkolati jelek - erről adott tájékoztatást Mezei Zsolt alpolgármester.

105 évvel ezelőtt született Somogyi József, Kossuth - díjas szobrászművész

2021.06.10

Helyi hírek

105 évvel ezelőtt, 1916. június 9-én született Somogyi József, Kossuth-díjas magyar szobrászművész, a Képzőművészeti Főiskola tanára, 1974-1987 között rektora. Dunaújvárosban első szobra az 1950-ben felállított Öntelt mackó volt. 1953-ban készítette el első, kiemelkedő korszakjelző művét, a Martinászt, amelyet eredetileg a Soroksári Vasmű előtt akartak elhelyezni, azonban a megrendelőnek nem tetszett a kompozíció realista ábrázolásmódja, így végül csak 1960-ban állították fel, Dunaújvárosban. A szobor a tavalyi évben bekerült a Települési Értéktárunkba, épített környezet; kulturális örökség kategóriákban. A művésznek még egy szobra látható városunkban, az 1979-ben készült, Duna-parton található Aratók.

Minden hónap első vasárnapján díjtalan az Intercisa Múzeum

2021.06.05

Helyi hírek

Az Intercisa Múzeum minden hónap első vasárnapján, így legközelebb június 6-án 14 és 18 óra között díjtalan múzeumlátogatási alkalmat biztosít a történelem szerelmeseinek.

Emléket állítanak Dunaújváros egyik legelismertebb házaspárjának

2021.06.01

Helyi hírek

Dunaújváros egyik legelismertebb házaspárjának emléke előtt tiszteleg a temetői kopjafánál hamarosan felállított emlékmű. A tervek szerint mintegy 1 méter magas, tölgyfából készült művet Nyitrai Mihály fafaragó készíti.

Újult erővel nyitották meg kapuikat a kulturális intézmények Dunaújvárosban

2021.05.26

Helyi hírek

Nemrégiben kulturális kerekasztalt tartott Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter az Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolati Bizottság elnöke közösen a város kulturális intézményeinek vezetőivel. A beszélgetés alkalmával egyebek mellett az újranyitásról és a készülő kulturális koncepcióról is szó esett. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Városszerte folyamatosak a tavaszi munkálatok Dunaújvárosban

2021.05.17

Helyi hírek

Negyedik hete tartanak a tavaszi fűnyírási munkálatok a város minden pontján. A DVG Zrt. munkatársai emellett a különböző tereprendezési és csinosítási feladatokat is folyamatosan végzik városszerte. Most még kaszálnak, de pár héten belül már virágosítanak - a cél a rendezett környezet kialakítása lesz.

Illegális szeméthegytől szabadította meg Dunaújvárost a MAVIR

2021.05.13

Helyi hírek

Az önkormányzathoz hasonlóan a MAVIR is hosszú évek óta szélmalomharcot vív az illegális szemetelőkkel szemben.

Dunaújvárosban május 15-től életbe lép a finomhangolt menetrend

2021.05.09

Helyi hírek

A lehető legtöbb lakossági igényt figyelembe véve elkészült a március 1-jén bevezetett autóbusz menetrend finomhangolása.