2024.09.17, Kedd
Új parkolóhelyek épülnek Dunaújvárosban
Fotó: dunaujvaros.hu

Új parkolóhelyek épülnek Dunaújvárosban

Forrás: dunaujvaros.hu

2024.09.08. 09:49

Újabb harminc helyet alakítanak ki a Kallós Dezső utcában.

A Kallós Dezső utcában élők most újabb parkolókat nyertek. A projektről a város honlapján Szabó Zsolt a terület képviselője a következőket mondta:

– Az elmúlt öt évben igyekeztem a körzetem minden részére, minden utcájára odafigyelni, de azt kell mondanom, hogy a Kallós Dezső utca egy hányatott sorsú utca volt még a fideszes időszakban. Az itt lakók annak idején csak ígéreteket kaptak, amelyek meg is maradtak ezen a szinten. Tehát sok mindent kellett együtt bepótolnunk. Az egyik ilyen hiányosság, vagy feszítő probléma a parkolás. Ez az utca kiemelt parkolási gonddal bír, igyekeztünk ezért olyan parkolókat kialakítani, amelyek elsődlegesen a lakókat szolgálják. 

Közel harminc parkolóhely létesült

Az egyetem, a kollégium és a piac közelsége mellett elsősorban az ott élőknek kell a parkolását megoldani, természetesen úgy, hogy azokat bárki használhatja. A projekt keretében kiszélesítették az úttestet, betonburkolatú parkolókat létesítettek. Ahol erre nem volt lehetőség ott murvás parkolókat alakítottak ki. 

Dolgoznak a Kallós környékén

Most közel 30 új parkolóhely létesült a Kallós környékén. Szabó Zsolt elmondta még, hogy ezen a területen az utcát érintő vízelvezetés kérdésében is történt fejlesztés, megtörtént egy vízelvezető árok felújítása, új elfolyó épült, átépítésre kerültek a fekvőrendőrök. Van még itt munka, folytatta Szabó Zsolt, hiszen az a legfontosabb, hogy az itt élők otthona biztonságban legyen, illetve mindenki számára elfogadható parkolási és közlekedési rend alakuljon ki.

Helyi hírekDunaújvárosparkolóépítés