2024.04.29, Hétfő
Jövőre visszatér a Rockmaraton és nagyobb lesz, mint valaha
Illusztráció, unsplash.com

Jövőre visszatér a Rockmaraton és nagyobb lesz, mint valaha

dunaujvaros.hu

2023.12.02. 10:00

Hétfőn délelőtt Budapesten jelentette be hivatalosan Pintér Tamás polgármester, hogy a Rockmaraton és a Barba Negra szervezésében jövő nyáron visszatér a legnagyobb hazai rockfesztivál Dunaújvárosba. Azt ígérik, hogy a harmincadik jubileumi rendezvény minden eddiginél színvonalasabb és nagyobb lesz.

Hirdetés

Ami már biztos, hogy öt év kényszerpihenő után jövőre újra dübörög a Rockmaraton, és újra Dunaújvárosban - olvasható Dunaújváros honlapján.

2024. július 11-15. között rendezik meg a 30. jubileumi Rockmaratont a Szalki-szigeten. A hírt hétfőn jelentette be Pintér Tamás polgármester, Szűcs Mihály a Barba Negra házigazdája, valamint Varga Zoltán, a fesztivál főszervezője. Mint köztudott, a város utoljára 2019-ben adott otthont az eseménysorozatnak, és mint a tájékoztatón elhangzott, a visszatérés a régi időket idéző nívós, a műfaj nagy neveit felvonultató programsorozatnak ígérkezik. Varga Zoltán szerint a jubileumi rendezvény nagyot fog szólni.

2019-ben egy teltházas koncerttel zárták a Rockmaratont, ahol akkor hétezren voltak

Nos, minden tekintetben, de látogatói számban is, nagyobb rendezvényben gondolkodnak és a harmincadik jubileumhoz méltó programsort fognak kínálni. A tervek szerint legalább három színpad lesz, de elképzelhető, hogy egy negyedik is helyet kap majd.

Az, hogy milyen stílusú zenekarok várhatók, nem kérdés: továbbra is ez lesz a legnagyobb hazai fesztivál, ami kifejezetten a rock és metal műfajokra fókuszál, a hazai élvonallal és az eddigieknél is komolyabb nemzetközi fellépőgárdával. 2019 fellépőit bőven überelni fogják.

Varga Zoltán elmondta még, hogy a rendezvény szempontjából teljesen ideális Dunaújváros, a Szalki-sziget és a városvezetés támogató hozzáállása is, ez is szerepet játszott abban, hogy a visszatérés mellett döntöttek. Pintér Tamás polgármester szerint önkormányzatuk is mindent megtesz majd a sikeres lebonyolítás érdekében:

Az elmúlt években bizakodtak abban, hogy újra lehetnek majd nagy rendezvények Dunaújvárosban és igyekeztek megtenni mindent annak érdekében, hogy a Szalki-sziget a lehető legideálisabb helyszín legyen ehhez. Az elkészült infrastrukturális fejlesztések, beruházások a hétköznapokban a városlakók érdekeit és kényelmét szolgálják, de egy-egy nagy rendezvény sikeres és színvonalas lebonyolításához elengedhetetlenek. Nagyon örülnek a Rockmaraton visszatérésének és a jelenleg is folyó egyeztetések alapján fergeteges fesztivál házigazdák lesznek 2024 júliusában.

Helyi hírekDunaújvárosRockmaraton Fesztiválrockmaraton