2024.04.27, Szombat
Szépülnek a parkok, felújítják a padokat Dunaújvárosban
Fotó: dunaujvaros.hu

Szépülnek a parkok, felújítják a padokat Dunaújvárosban

dunaujvaros.hu

2024.02.18. 08:02

Elkezdték a tavaszi munkálatokat a város zöld felületein.

Hirdetés

A GESZ gépjárművei, emberei és eszközei a héten teljes kapacitással kezdtek dolgozni a város parkos, erdős területeinek felújításán. A munkálatok a Kádár-völgy felső részén folynak, a részletekről Mezei Zsolt városüzemeltetési alpolgármester beszélt a a dunaujvaros.hu-nak:

 

– Valóban nagyon tavaszias az időjárás, bár még február van, de vannak erdészeti munkák, amiket el lehet kezdeni már most is. Dunaújváros híres a zöld parkjairól, a sok zöld felületről, most ezeknek kezdődött el a felújítása. Most itt vagyunk a Kádár-völgyben, ami nem egy elhanyagolt terület, de most egy igazi, látványos, városszépítő munkába kezdtünk bele. Azt szeretnénk, ha megújulna valamennyi városi udvar és úgy nézzen ki mind, mint egy park, azt szeretnénk, hogy szépek legyenek. Az erdészeink a kis ágakat visszavágják, a bedőlt fákat kivágják, a lehajló ágakat feljebb vágják, a kinyúló ágakat visszametszik. Ezzel párhuzamosan elkezdődik a padok felújítása is. A fa felületeket felújítjuk, ha kell kicseréljük, festjük és minden egyes dunaújvárosi kőpadot felújítunk, rendbe teszünk. Ezeket a munkákat terv szerint végezzük, most a Bocskain vagyunk, megyünk tovább a belvárosba, a Békébe, a Barátságba, megyünk mindenhová.

 

Mezei Zsolt ezúton is köszönetet mondott az erdészet munkatársainak, akik mindig, minden időben és időjárási körülmény mellett végzik a dolgukat, mindannyiunk és egy szebb város érdekében.

Helyi hírekDunaújvárosvárosgondozás