2024.04.28, Vasárnap
Közmeghallgatáson számoltak be a városvezetők Dunaújváros fejlődéséről
Fotó: facebook.com/dunaujvarosmjv

Közmeghallgatáson számoltak be a városvezetők Dunaújváros fejlődéséről

dunaujvaros.hu

2024.02.09. 09:08

A jövőbeli tervekről is szó esett az eseményen, valamint a lakók közvetlenül is intézhettek kérdéseket, javaslatokat a képviselő testületnek.

Hirdetés

2023 a beruházások éve volt Dunaújvárosban – hangzott el Dunaújvárosban a közmeghallgatáson.

Pintér Tamás polgármester prezentációjában számolt be a tavaly elvégzett munkákról, fejlesztésekről – olvasható a dunaujvaros.hu oldalán.

Elkészült a Petőfi Sándor utcai orvosi rendelő külső felújítása és fűtési rendszerének korszerűsítése, illetve az előtér külső nyílászáróinak cseréje. Akadálymentesítették a rendelőt, amihez liftet és mozgássérült parkolót építettünk. Ugyancsak elkészült a DVG Zrt. Távhő üzletága ügyfélszolgálati irodájának felújítása a Vasmű út 10/A szám alatt. A megújult irodát új ügyfélpultokkal, modern ügyfélfogadó rendszerrel is felszerelték és kulturált várakozó teret alakítottak ki.

Immár 2,5 éve a DVG Zrt. a város távhőszolgáltatója és a tapasztalatok szerint az előző szolgáltató alatti szolgáltatás-kiesések megszűntek, a költségosztás pedig a legtöbb helyen már modern költségosztó berendezések segítségével történik. A városkép szempontjából is sok változás történt: modern utcabútorok, okospadok, kerékpáros szervízpontok épültek a város több pontján. Pumpapálya létesült a Kalandpark területén, de az egyik legnagyobb és leglátványosabb beruházás a Kandó Kálmán térhez köthető. A közlekedésbiztonsági fejlesztés keretében elindultak a vasútállomás előtti körforgalmak kivitelezési munkálatai, tavaly pedig át is adták a beruházást, amelynek során átépítették a csomópontot, gyalog- és kerékpárutak épültek.

További részletek a dunaujvaros.hu oldalon.

Helyi hírekDunaújvárostelepülés fejlesztés