2020.07.11, Szombat

Székesfehérvár

Környezetbarát, biológiai szúnyogirtásról tárgyalt az EMCA elnöke Fehérváron

2020.07.09

Aktuális

Az Európai Unió és a WHO által támogatott és bevizsgált biológiai szúnyogirtó szert gyártó vállalat, a Lokimica Laboratories képviselőivel tárgyalt Székesfehérvár alpolgármestere, Lehrner Zsolt. A találkozón fehérvári környezetvédelmi szakemberek is részt vettek.

Rákóczi Szövetség: több ezer diák és tanár táborozik jövő héttől

2020.07.05

Aktuális

Több ezer diák és tanár táborozik hétfőtől a Rákóczi Szövetség szervezésében Magyarország több helyszínén - közölte a szövetség az MTI-vel pénteken.

Letették a székesfehérvári Olajfa református óvoda új épületének alapkövét

2020.06.30

Aktuális

Tizenhatezernél is több óvodai férőhely létesült 2010 óta, a programba bekapcsolódó katolikus és református egyháznak köszönhetően ez a szám több ezerrel fog növekedni a közeljövőben - hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Székesfehérváron, az Olajfa református óvoda alapkőletételi ünnepségén.

Székesfehérváron rendezik az Év Fagylaltja verseny régiós elődöntőjét

2020.06.26

Aktuális

Ribizlis máktorta, Törökmézes vanília – két példa azokból az ízesítésekből, amelyek az Év Fagylaltja verseny keretében készülnek majd kedden. A rendkívüli helyzet ellenére is megrendezi ugyanis idén a megmérettetést a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A régiós elődöntőnek a Fő utcai Damniczki Cukrászda ad otthont, ahol délelőtt 10 órától 250 forintos adagáron bárki megkóstolhatja a verseny keretében készült fagylaltokat.

A Gorsium-kerékpárúttal tovább fejlődött Fejér megye kerékpáros infrastruktúrája

2020.06.25

Gazdaság

Sokan nem tudják, de az Európai Unió 28 országát vizsgálva - Hollandia és Dánia után - Magyarország a harmadik helyen áll a mindennapos kerékpáros közlekedés részarányát tekintve - mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos csütörtökön a Fejér megyei Tácon, a Gorsium-kerékpárút átadásán.

Tanúk jelentkezését várják

2020.06.24

Aktuális

A székesfehérvári rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

Vinícius Paulo a szezon végén távozik Székesfehérvárról

2020.06.23

Aktuális

A brazil származású magyar válogatott hátvéd, Vinícius Paulo kilenc év után távozik a MOL Fehérvár FC-től.

Hiánypótló képzés indul az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

2020.06.21

Aktuális

2020 szeptemberében Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében Precíziós gazdálkodás szakmérnök/szakember képzés indul, immáron harmadik alkalommal. A képzés hiánypótló adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt.

13 gyermekintézmény és 2 műemlék nyert a Várépítő pályázaton

2020.06.18

Aktuális

Szerte az országban 13 gyermekintézménynek és 2 műemléknek jut idén támogatás az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. A 13 felajánló építőanyag gyártó cég, valamint kivitelezést nyújtó szövetség és építőipari médiacsatorna nettó 12 millió forint értékű építőanyagára, valamint közel kétmillió forintnyi készpénzére idén 23 intézmény pályázott.

Új parancsnoka van a székesfehérvári Nagysándor József ezrednek

2020.06.12

Aktuális

Új parancsnoka van a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednek, a leköszönő Benda László ezredest Vokla János ezredes váltja július elsejétől.

A járványhelyzetben is segíti a különleges ellátást igénylő gyermekeket a COOP

2020.06.11

Aktuális

Csaknem 90 tonnányi alapélelmiszereket tartalmazó adományt nyújt a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő 8268 különleges ellátást igénylő gyermekeknek. A Coop Segély kamionja Fejér megyébe 359 gyermek részére juttatott el 25 millió forint értékű adományt.

Székesfehérvári táncpedagógusok kaptak országos elismerést

2020.06.10

Kultúra

Székesfehérváron oktató táncpedagógusokat ismert el a Táncpedagógusok Országos Szövetsége. A pedagógusnapi köszöntésben Egerházi Attilának, a Balett Színház igazgatójának, valamint Kuthy Mercedesnek és Nagy Kuthy Zoltánnak, a Nagy-Kuthy Dance Studio vezetőinek is gratuláltak.

Azonnali beavatkozás szükséges a Balatoni úton - a Vásártéri úti felüljáró újra járható

2020.06.07

Aktuális

A szakmai vizsgálatok megerősítették, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni út felüljáró-szakaszán, ahol júliusban és augusztusban teljes útzár lesz a munkálatok ideje alatt. A Vásártéri úti felüljáró megerősítése viszont elkészült, ezt ma déltől már újra használhatják a közlekedők.

Székesfehérváron is megkondulnak a harangok ma délután fél ötkor

2020.06.04

Helyi hírek

Egész napos emlékező programsorozattal készül Székesfehérvár Önkormányzata, valamint civil szervezetek és közösségek június 4-én, csütörtökön a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára.

Új tornacsarnokot kap a 901 éves ciszterci rend fehérvári gimnáziuma

2020.06.02

Helyi hírek

Egy új étterem is épül, mely egybenyitható lesz a csarnok lelátójával, így multifunkcionális lehetőségeket kínál a rendezvényekhez.

Szent Iván-napi búcsú - 240 éve szentelték fel a székesfehérvári szerb templomot

2020.07.06

Aktuális

Szent Iván-napi búcsúra várták a híveket, illetőleg a vendégeket vasárnap, Székesfehérváron, a Rác utcai szerb ortodox templomba és a templom kertjébe. Az ünnep délelőtt szent liturgiával kezdődött, amelyet követett a hagyományos kalács és koljivoszentelés.

Székesfehérvárra érkezik a Zenélő Magyarország koncertsorozat vasárnap

2020.07.04

Kultúra

Ezen a hétvégén is folytatódik a Zenélő Magyarország programsorozat. A Magyar Rádió Művészeti Együttesei ingyenes, szabadtéri koncerteket adnak Budapesten és az ország számos településén, köztük Székesfehérváron is. A királyi városban vasárnap délután hallhatjuk az énekkar tagjait.

Bejelentette visszavonulását a székesfehérváriak labdarúgója, Huszti Szabolcs

2020.06.29

Aktuális

Bejelentette visszavonulását Huszti Szabolcs, a MOL Fehérvár FC 51-szeres válogatott labdarúgója.

Újabb utcák kerülnek a parkolási övezetbe július 1-től Székesfehérváron

2020.06.25

Aktuális

Július elsejétől több új területen is fizetőssé válik a parkolás a városban, melyről még tavaly született a döntés. Az érintett utcákban élők véleményét és kérését tolmácsolva az önkormányzati képviselők tettek javaslatot a parkolási övezetbe való bevonásra. A Városgondnokságon a Parkolási Csoportnál már kiválthatók a lakossági bérletek.

Megvannak a tervezők a Dunántúlon épülő 120 kilométeres gyorsforgalmi folyosóhoz

2020.06.25

Gazdaság

A Komárom és Székesfehérvár közötti 85 kilométeres szakaszt az Uvaterv Zrt. készíti elő, míg a Székesfehérvár és Sárbogárd közötti 35 kilométert az Utiber Kft.

Június végén indulhat a székesfehérvári vasútállomáson a gyalogos felüljáró építésének második üteme

2020.06.23

Aktuális

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából a Híd Tám Kft kivitelezésében valósul meg a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáró építésének második üteme. A június végén induló és 2021 őszéig tartó munkálatok során elkészül a több mint 70 méter hosszú, fedett felüljáró, valamint a déli oldali lejárólépcső is.

Versenyképesség-növelő támogatást kapott a székesfehérvári Fehér Ablak Kft.

2020.06.22

Gazdaság

A versenyképesség-növelő támogatásokat igénybe vevő 806 vállalat kötelezettséget vállalt arra, hogy 377 milliárd forintnyi beruházást hajt végre a következő hónapokban, ezzel 143 618 munkahelyet védenek meg, amihez 169 milliárd forint támogatást ad a kormány - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter Székesfehérváron, a Fehér Ablak Kft. hétfői szerződésátadási ünnepségén.

Éves szinten csaknem félmilliárd forinttal támogatja az állam a székesfehérvári Vörösmarty Színházat

2020.06.18

Kultúra

Éves szinten 485 millió forinttal támogatja az állam 2024-ig a székesfehérvári Vörösmarty Színházat - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Élj! Láss! Érezz! - bemutatták Székesfehérvár új imázsfilmjét

2020.06.15

Kultúra

Székesfehérvár új imázsfilmjének bemutatójára került sor hétfőn délelőtt a Hiemer-házban. Az Élj! Láss! Érezz! című rövidfilm a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. gondozásában készült és városunk élettel teli, hangulatos tereit, programjait mutatja be egy fiatal pár kalandozásán keresztül. A filmet a város Youtube csatornáján keresztül bárki megnézheti.

Újraindult a belföldi turizmus - Székesfehérvár a top 10-ben

2020.06.12

Aktuális

Májusban újraindult a 2020-as turisztikai szezon belföldön, és az eddigi adatok alapján az éves belföldi forgalom meghaladhatja a korábbi évekét. A tíz legnépszerűbb település listáján szerepel Székesfehérvár is.

Elkészült Székesfehérvár első parkolóháza

2020.06.10

Gazdaság

Hétfőn vehették birtokba Székesfehérvár első parkolóházát az autósok, megoldva ezzel a városrész régóta fennálló parkolási gondjait. A nyitás első hetében kedvezményes, 100 Ft-os óránkénti parkolási díj mellett lehet kipróbálni az új létesítményt.

Fehérvár Kupa - Marozsán Fábián nyert a férfiaknál, Szabanin Natália a nőknél

2020.06.09

Aktuális

A férfiaknál Marozsán Fábián, a nőknél Szabanin Natália nyerte a teniszezők Fehérvár Kupáját.

Könyvmentők akcióban - töretlenül a fehérvári olvasókért

2020.06.05

Helyi hírek

A közhasznú kezdeményezés célja, hogy 300 forintért témaválasztásában minél szélesebb, minőségében minél magasabb színvonalú könyvek kerüljenek vissza az emberekhez.

A leállás után Székesfehérváron „ébred” a hazai teniszélet

2020.06.02

Helyi hírek

Az „újraindulás” után a teniszezők reagáltak a leggyorsabban, és próbáltak mihamarabb visszatérni a rendes kerékvágásba. Talán nem véletlenül, hiszen a sportág sajátossága okán – egy-egy sportoló a pálya két végében, hálóval elválasztva – a biztonságosan űzhető testmozgások közé tartozik.

Akikért a pipacs vöröslik - háborúkban elesett katonákra emlékeztek

2020.05.31

Aktuális

A háborúkban elesett katonákra emlékeztek pénteken Székesfehérváron, több helyszínen tartottak néma koszorúzást a vasárnapi Hősök Napja tiszteletére. Az eseményeken képviseltette magát Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága, az Albatrosz Repülő Egyesület, valamint a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete.