2021.01.21, Csütörtök

Székesfehérvár

Január végén kezdődik Fehérváron a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

2021.01.16

Helyi hírek

Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelőintézet teljes körű felújítása, akadálymentesítése és új eszközökkel, berendezésekkel történő felszerelése. A felújítást követően hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátás lesz az épületben, ez utóbbiak egy része a Kégl György utcából költözik majd át.

Online nyílt napot tart január 14-én, csütörtökön a Kodolányi János Egyetem

2021.01.11

Helyi hírek

Online nyílt napot szervez január 14-én, csütörtökön 16 órától a Kodolányi János Egyetem. Az intézmény három képzési helyen van jelen az országban, a tucatnyi alapszak mellett felsőoktatási szakképzéseket és mesterszakokat kínál a hallgatóknak. A nyílt napra regisztrálók

Páratlan sorozatot zárt a fehérvári hokicsapat

2021.01.03

Helyi hírek

A székesfehérváriak klubcsúcsot jelentő kilencmeccses győzelmi sorozatot értek el.

Videoton Holding: az idei árbevétel várhatóan eléri a 192 milliárd forintot

2020.12.27

Gazdaság

Az előzetes adatok alapján a Videoton Holding Zrt. a válság ellenére kiegyensúlyozott évet zárt: a vállalatcsoport árbevétele valamennyivel a 2019-es szint felett fog realizálódni, s várhatóan eléri a 192 milliárd forintot - közölte a társaság.

Összefogással jótékonykodott több intézményben a VOKE Művelődési Ház

2020.12.20

Helyi hírek

Összefogással valósította meg karácsonyi ajándékozó akcióját a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár. Az intézményhez csatlakozott a Kodály Zoltán Iskola két osztálya és Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A támogatásokat két szociális intézmény és a Szent György Kórház kapta.

Székesfehérváron is elindította 5G szolgáltatását a Vodafone

2020.12.15

Gazdaság

Székesfehérváron is elindította 5G szolgáltatását a Vodafone Magyarország, a szolgáltatás hétfőtől elérhető a Fejér megyei megyeszékhely belvárosában.

Ezek a csapatok jöhetnek Fehérvárra jövőre az U21-es foci Eb-n

2020.12.11

Helyi hírek

A hazai rendezésű Eb-n a magyar válogatott a kispesti Bozsik Arénában, illetve Székesfehérváron játssza majd csoportmérkőzéseit.

Három új mobilkonténer segíti a Kríziskezelő Központ munkáját

2020.12.09

Helyi hírek

Kettő, összesen 12 ággyal és egy fürdőszobával, toalettel felszerelt konténer segíti a Kríziskezelő Központ munkáját a járványhelyzetben. A lehetőség biztosítja az izolációt többek között a késő éjszakai, hajnali órákban érkező hajléktalanok, vagy a kórházból, illetve a menhelyet egy rövid időszakra elhagyók, majd visszatérők számára.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.12.08

Helyi hírek

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket. Dunaújvárosban szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

A napi járóbeteg ellátást segítik a fehérvári MH 43. ezred katonái

2020.12.07

Helyi hírek

Előfordul, hogy napi kétszáz fős betegforgalom mellett segítik a napi járóbeteg ellátást az ajkai Magyar Imre Kórházban a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái.

Fehérvár: polgármesteri köszönet az önkéntesek nemzetközi napján

2020.12.05

Helyi hírek

"Az önkéntesek nemzetközi napján azoknak a fehérvári embereknek szeretnék hálás szívvel köszönetet mondani, akik az élet több területén munkájukkal, személyes példamutatásukkal segítik városunkat, akik önzetlenül törődnek másokkal, segítenek másoknak." - írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A világnap célja felhívni az önkéntesség stratégiailag is pozitív hatásaira a figyelmet.

Elektromoshálózat-felújítás miatt áramszünet lesz Feketehegy-Szárazréten

2020.12.03

Helyi hírek

Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan december 7-én, hétfőn Feketehegy-Szárazrét több utcájában áramszünet lesz. Az üzemszünet miatt a lakosság megértését kérik.

3,5 milliárd forintból fejleszti az IBM a székesfehérvári központját

2020.12.01

Helyi hírek

Az IBM 3,5 milliárd forintból, 1 milliárd forintos állami támogatással fejleszti a székesfehérvári informatikai központját - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérváron.

Téli tárlat online - negyven alkotást láthatunk

2020.11.29

Kultúra

A Téli tárlat csoportos kiállítást most nem lehet élőben megnézni a járványhelyzet miatt, azonban a székesfehérvári művészek majd negyven alkotásáról az újranyitásig online felületeken kaphatunk képet. Az adventi időszakhoz kapcsolódó tárlat kísérőprogramjait később rendezik meg.

Új erdősávok a Fehérváron - 27.500 csemetét ültetnek a napokban

2020.11.26

Helyi hírek

Több mint 9 hektár új erdőt telepít Székesfehérváron az elkövetkezendő héten a Városgondnokság és a VADEX. Így a most ültetendő, többnyire tölgy és szil összetételű területekkel összesen 12 hektár új erdővel gazdagodik Székesfehérvár közössége.

Gyerekektől gyerekeknek - podcast-csatornát indított a fehérvári Hétvezér iskola

2021.01.13

Helyi hírek

Hétvezérségek címmel indított podcast-csatornát Balázs bácsi, azaz Mecsei Balázs közreműködésével a Hétvezér Általános Iskola. Az intézmény csatornáján a diákok egymásnak szánt könyvajánlói mellett iskolai műsorok, megemlékezések és versek is hallhatóak.

Székesfehérvár felajánlotta segítségét Csíkszeredának a csütörtök esti tűzvész miatt

2021.01.10

Helyi hírek

Tűzvész pusztított csütörtökön este Csíksomlyó egyik lakónegyedében. A Székesfehérvár testvérvárosához, Csíkszeredához tartozó településen több mint kétszázan maradtak fedél nélkül. A város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester vette fel a kapcsolatot Korodi Attila polgármesterrel, és felajánlotta Székesfehérvár Önkormányzatának anyagi támogatását, segítségét a tűzvész okozta károk enyhítésében, a helyreállítási munkákban.

Zöld Busz Program - egy fehérvári elektromos Ikarust tesztelnek a tömegközlekedésben

2020.12.28

Helyi hírek

Várhatóan februárban megérkezik Székesfehérvárra a kormány által indított Zöld Busz Program! A teljes egészében, utolsó csavarig városunkban összeszerelt elektromos Ikarus busz egy hónapra forgalomba áll a város különböző vonalain - írta közösségi oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

Online istentiszteleteket tartanak a székesfehérvári reformátusok

2020.12.22

Helyi hírek

Az aktuális járványügyi helyzetet figyelembe véve a Székesfehérvári Református Egyházközség arról döntött, hogy minden személyes istentiszteleti alkalmat szüneteltetnek. A karácsonyi időszakban a hívek online követhetik az istentiszteleteket.

44 lőszert találtak eddig Székesfehérvár határában az Aranybulla mellett

2020.12.17

Helyi hírek

Összesen 44 lőszert találtak Székesfehérvár külterületén a tűzszerészek. Az Aranybulla-emlékmű környékén a héten kezdődött lőszermentesítés során tegnap reggel kettő, a nap végére 24 lőszert tártak fel a szakemberek. A katonai tűzszerészek érkezéséig a Közterület-felügyelet munkatársai és az Alba Regia Polgárőr Egyesület tagjai biztosították a területet.

Az öröm gyertyája is fellobbant Székesfehérvár adventi koszorúján

2020.12.14

Helyi hírek

A harmadik adventi gyertyagyújtást közvetítették élőben a Városháza Díszterméből vasárnap este. Az öröm lángját Sohonyai Edit író, a Székesfehérvári Szenátus tagja és Tóth Tamás, a Prohászka Templom esperes-plébánosa gyújtották meg, és osztották meg adventi gondolataikat az elcsendesedés és a lényeglátás fontosságáról.

Sikeres volt a „Gólyafészek” adománygyűjtő akciója

2020.12.10

Helyi hírek

Az iskolakezdés előtti időszakban, nyár végén hirdettek először jótékonysági akciót, akkor iskolatáskákat, tanszereket gyűjtöttek.

Budapest-Balaton kerékpárút: megvan egy székesfehérvári szakasz kivitelezője

2020.12.09

Helyi hírek

A tervezett 1,76 kilométer hosszú útvonal a Székesfehérvár Kisfalud városrészén fog vezetni a 8116 jelű út déli oldalán egy új vasúti átjáró létesítésével.

Székesfehérváron csökken a koronavírus-koncentráció a szennyvízben

2020.12.08

Helyi hírek

Csökkenő tendenciát és mérsékelt szintet mutat a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Székesfehérváron, erről informál a Népegészségügyi Központ a 49. hét adatai alapján. A kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, figyelmeztet a központ.

Paksra látogat a Fradi nyomában loholó Vidi

2020.12.06

Gazdaság

Az ötödik helyezett tolnaiak béznek farkasszemet a második helyezett élcsapattal.

A második adventi gyertyagyújtásra készül Székesfehérvár vasárnap 17 órakor

2020.12.04

Helyi hírek

Folytatódnak az ünnepváró programok Székesfehérváron. A második adventi gyertyagyújtást vasárnap 17 órától ismét élőben közvetítik a Városháza Díszterméből. Szenteste napjáig minden nap lesz online adventi színpad és adventi naptár meglepetésprodukciókkal, illetve ünnepi pompába öltözött történelmi Belváros is.

Együttműködés a kamarával Székesfehérvár gazdaságáért

2020.12.02

Helyi hírek

Székesfehérvár gazdaságáról, a vállalkozások jelenlegi helyzetéről, valamint a helyi adókról is szó esett azon a megbeszélésen, amelyen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Belegrai Péter, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke a jövőbeni együttműködésről is tárgyalt.

Advent első hétvégéjére ünnepi fényekbe öltözött Székesfehérvár

2020.11.30

Helyi hírek

Székesfehérvár ünnepváró hagyományainak fontos részei az adventi hétvégék a Belvárosban. Idén a járványhelyzet miatt sajnos a megszokott programok kimaradnak, de amit lehet – igazodva a rendkívüli körülményekhez -, megtartanak. Szombaton késő délután a Városház tér és a fehérváriak közös karácsonyfáján felgyúltak az ünnepi fények.

Karácsonyi adománygyűjtő akció lesz hétvégén - a Magyar Élelmiszerbank segíti a rászorulókat

2020.11.27

Helyi hírek

Székesfehérváron a Szent Flórián körúton és a Holland fasoron található Aldi-ban, mindkét Tesco-ban, valamint az Auchan-ban és a Metro-ban gyűjtenek november 27-én, pénteken 14 és 18 óra között, illetve november 28-án, szombaton és 29-én, vasárnap 8 és 18 óra között. Az élelmiszeradományokat karitatív szervezeteken keresztül juttatnak el a rászorulóknak.

Egy szál virág is mosolyt hoz - különleges köszöntés Katalin-napon

2020.11.25

Helyi hírek

Színes virágokkal köszönti ma a Katalinokat Székesfehérvár. A járványügyi szabályok miatt elmaradt a hagyományos délutáni ünnepség Kati néni szobránál, de a Virág-Vár Virágüzlet felajánlásának köszönhetően a szobor körül álló, színpompás virágokból minden Katalin és arra járó hölgy vihet magával egy-egy szálat – mondta el a helyszínen a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.