2019.03.19, Kedd

Székesfehérvár

Mintegy 170 öttusázó a székesfehérvári világkupaversenyen

2019.03.14

Aktuális

Több mint harminc ország mintegy 170 versenyzője állhat rajthoz a székesfehérvári öttusa világkupaversenyen, amelyet május 1. és 5. között rendeznek meg.

Székesfehérváron is bemutatja gálaműsorát a 25 éves Magyar Nemzeti Cirkusz

2019.03.13

Kultúra

Októberig összesen 22 városba viszi el jubileumi gálaműsorát a 25 éves Magyar Nemzeti Cirkusz - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Hivatásos énekművészekből álló kamarakórus alakult Székesfehérváron

2019.03.12

Kultúra

Ars Oratoria névvel, hivatásos énekművészekből álló kamarakórus alakult Székesfehérváron, amelynek első koncertje március 29-én lesz a Szemináriumi templomban.

Új közösségi térrel gazdagodik Székesfehérvár Belvárosa

2019.03.09

Aktuális

A végéhez közeledik a II. János Pál pápa tér felújítása. Gyönyörű egybefüggő térköves kialakítás készült a téren és a Szent István-székesegyház oldalában, ahol az egykori sírokat, falakat is jelzi a kövezet. A terület teljes megújulása 2022-re várható, hiszen a Géza nagyfejedelem tér a Bazilika belső felújítását követően készül majd el.

Elkezdődik Székesfehérváron a Nemzeti Emlékhely Sétaút kialakítása

2019.03.07

Kultúra

Elkezdődik Székesfehérváron az Árpád-ház program első elemének megvalósítása, a Nemzeti Emlékhely Sétaút kialakítása.

Az Eb-selejtezőket is kihagyja Fiola, a székesfehérvári klub játékosa

2019.03.06

Aktuális

Fiola Attila, a bajnoki címvédő MOL Vidi FC labdarúgója térdproblémái miatt hetekig nem léphet pályára, így az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján sem szerepelhet a magyar válogatottban.

Több székesfehérvári buszjárat menetrendje változik március 1-től

2019.03.01

Aktuális

Március 1-től a dolgozókhoz és az üzletek nyitvatartásához igazították a 35-ös busz menetrendjét Székesfehérváron. A Sóstói Ipari Park felé közlekedő 15-ös járatot is racionalizálták a csökkenő utasszám és az ipari parkot ellátó szerződéses buszok miatt, valamint a 22-es vonalon is módosultak a Köfém lakótelephez betérő járatok.

Öt új elektromos töltőállomást telepítettek Székesfehérváron

2019.02.27

Aktuális

Év végéig kidolgozzák azt a rendszert, amely az E.ON közterületi elektromos töltőit az otthoni töltési lehetőséggel kombinálja - közölte a társaság igazgatósági tagja kedden, Székesfehérváron, ahol újabb öt, közterületi autótöltőt adtak át.

POLAR Futóklub Székesfehérváron

2019.02.23

Aktuális

A világ piacvezető edzésdiagnosztikai, pulzus- és teljesítménymérő berendezéseket, órákat gyártó cége által támogatott közösség Székesfehérváron a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban tartott ingyenes edzésekre várja ezentúl kéthetente csütörtökön a futás szerelmeseit és mindazokat, akik szeretnének jobban megismerkedni a sportág rejtelmeivel.

Új kültéri játszóeszközöket és projektorokat kapott a székesfehérvári Kossuth Iskola

2019.02.21

Aktuális

A szülők támogatásának köszönhetően kültéri játszóeszközökkel, és egy székesfehérvári vállalkozás felajánlásának köszönhetően nyolc darab projektorral gazdagodott az öreghegyi Kossuth iskola.

Arany-, és bronzéremmel zárták a fehérvári párbajtőrözők a Budapest és környéke Diákversenyt

2019.02.20

Aktuális

A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület színeiben Tóth Lázár a dobogó legfelső fokára állhatott fel a fővárosi versenyen, Fekete-Fenyvesi Olivér ugyancsak éremmel térhetett haza, de Nádi Zsombor tizedik helye is említésre érdemes.

Akár tizenkét évet is kaphat a Székesfehérváron légpuskával lövöldöző férfi

2019.02.19

Aktuális

Akár tizenkét év fegyházbüntetést is kaphat az a férfi, aki tavaly áprilisban Székesfehérváron, az általa bérelt hetedik emeleti lakás ablakából engedély nélkül tartott, távcsővel felszerelt légpuskával célzott lövéseket adott le egy bevásárlóközpont előtt elhaladó, az autóbuszmegálló irányába gyalog közlekedő, illetve ott várakozó emberekre.

Szálló por - Székesfehérváron is romlott a levegőminőség

2019.02.17

Aktuális

Több településen ismét romlott a levegőminőség az elmúlt napokban - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-t.

Labdarúgó NB I - Székesfehérváron tette le állampolgári esküjét Nego

2019.02.15

Aktuális

A bajnok MOL Vidi FC francia származású labdarúgója, Loic Nego csütörtökön, Székesfehérváron letette a magyar állampolgársági esküt.

Európai turnéra indul a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar

2019.02.13

Kultúra

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tavaly az országhatárokon túl is nevet szerzett magának és a Királyok Városának először a Moszkvai Városi Balettel közös angliai turnéval, majd lipcsei koncertsorozatával. Idén újabb meghívásoknak tesznek eleget a zenekar: február végén az Opéra d'Avignon színpadán szerepelnek.

Erdély Csanád szerződést hosszabbított a fehérvári jégkorongcsapattal

2019.03.13

Aktuális

A Fehérvár AV19 két évvel meghosszabbította magyar válogatott jégkorongozója, Erdély Csanád szerződését.

Siófokról rajtol és Székesfehérváron zárul az idei Tour de Hongrie

2019.03.12

Aktuális

Siófoki prológgal kezdődik és székesfehérvári befutóval zárul június 16-án a 40. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. Az M4 mellett az Eurosport is élőben közvetíti majd a székesfehérvári befutót.

Nem ázsiai tigrisszúnyogot találtak Székesfehérváron

2019.03.11

Aktuális

Etomológus szakértő erősítette meg, hogy a közösségi médiában keringő képeken nem tigrisszúnyog látható. Az elmúlt napokban került fel a Facebookra, miszerint egy székesfehérvári hölgy több mint 30 ázsiai tigrisszúnyogot csapott le otthonában. A Városgondnokság felkérésére Sáringer-Kenyeres Tamás, entomológus szakértő megállapította, a képeken nem ázsiai tigrisszúnyog látható.

Orvosi rendelőben keletkezett tűz Székesfehérváron

2019.03.08

Aktuális

A fali kézszárító gyulladt ki egy háziorvosi rendelő mosdójában március 7-én reggel Székesfehérváron.

Időjárás állomást építettek Székesfehérvár szívében

2019.03.07

Aktuális

Időjárás állomást telepített a Titkok Háza Tudományos Élményközpont az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar F épületének udvarára Székesfehérváron. A hagyományos meteorológiai mérőállomás kialakítása a város szívében közvetlen mérést és megfigyelést tesz lehetővé.

Családháló díjat kapott a székesfehérvári szülészet

2019.03.04

Aktuális

Családháló díjban részesült a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti Osztálya. A szombati budapesti díjátadón a gyermekekért és családokért végzett áldozatos szakmai munkát ismerték el. A székesfehérvári Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon 2500 gyermek születését segítik évente. Az év óvónőjének Németh Istvánné Pál Évát a Tulipános Óvoda óvónőjét választották.

Tudományos élményközpontot adtak át Székesfehérváron

2019.02.27

Kultúra

Titkok Háza néven tudományos élményközpontot avattak hétfőn Székesfehérváron.

Székesfehérváron is duális tanműhelyt adott át a Grundfos

2019.02.23

Aktuális

A szivattyúkat gyártó dán Grundfos tatabányai és székesfehérvári gyárában a duális képzésben használható tanműhelyt, oktatólabort és virtuális valóságot alkalmazó szobát adott át szerdán, 170 millió forintos beruházással.

Az NMKHH a székesfehérvári Táska Rádiót is megbírságolta

2019.02.21

Aktuális

Szerződéses vállalásaik, illetve a törvényi előírások megsértése miatt bírságolt meg három helyi rádiót e heti ülésén meghozott döntésével a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMKHH) Médiatanácsa - tudatta az NMHH csütörtökön az MTI-vel.

Fair play-díjban részesültek a fehérvári ördögök

2019.02.21

Aktuális

A dobogóról éppen lecsúszva, ám ugyanúgy az előkelő negyedik helyen zárta a katasztrófavédelem országos tekeversenyét a székesfehérvári hivatásos tűzoltók csapata február 20-án Nyíregyházán.

Háromszáz méter kolbász tekeredik a Jancsárkertben a VI. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválon

2019.02.19

Aktuális

Február 23–án szombaton hatodik alkalommal kerül sor a Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválra a hagyományos helyszínen, a Jancsárkert termelői és biopiac területén. A 9 órakor kezdődő fesztiválon a kolbásztöltő verseny mellett gasztroutca is várja majd a vendégeket lángossal, rétessel és disznótoros ételek gazdag választékával.

Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben Fehérváron

2019.02.18

Aktuális

Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.

A DVTK és a MOL Vidi stadionja is nyerhet az egyik legnagyobb nemzetközi versenyen

2019.02.15

Aktuális

Most először ítélhetik oda magyar építménynek az Év Stadionja címet. Egy díjat a szakmai zsűri, egyet pedig a közönség szavazatai alapján osztanak ki március elején.

Rajz,- irodalmi és fotópályázatot hirdettek Fejér megyei iskolásoknak a Víz Világnapjára

2019.02.13

Aktuális

A Fejér megyei általános iskolák tanulói számára a Víz Világnapja (március 22.) alkalmából rajz- és irodalmi,- és fotópályázatot hirdet a Fejérvíz Zrt. A Víz Világnapjának idei jelmondata: „Vizet mindenkinek!”. A részletes pályázati kiírások a www.fejerviz.hu honlapon találhatók.

A mohai tikverőzésről nyílik kiállítás február 15-én Székesfehérváron

2019.02.12

Kultúra

Fejér megye legismertebb hagyományát, a mohai tikverőzést bemutató tablókból, babákból, életnagyságú tikverőzős figurákból álló kiállítás nyílik február 15-én, pénteken 17 órakor a Rác utcai Mesterségek Házában.