2019.11.17, Vasárnap

Székesfehérvár

Közös felkészülés - Székesfehérvár és Orfű a jövő évi Entente Florale Europe versenyen

2019.11.11

Aktuális

A Virágos Magyarország verseny győztesei képviselik Magyarországot a következő évben, 2020-ban a nemzetközi az Entente Florale Europe versenyen. A város kategóriában első helyen végző Székesfehérvár és a falu kategóriában legjobbnak ítélt Orfű polgármesterei találkoztak és tárgyaltak a települések előtt álló feladatokról.

Rákóczi Szövetség: külhoni óvodapedagógusok és tanítók találkozója lesz a hétvégén

2019.11.08

Helyi hírek

Százötven felvidéki óvodapedagógus és tanító számára tartanak találkozót péntektől vasárnapig a Rákóczi Szövetség szervezésében Székesfehérváron.

A Corvinus Egyetem hallgatói jártak tanulmányúton a Sóstó Természetvédelmi Területen

2019.11.07

Helyi hírek

Fejlesztéspolitikai tanulmányutat szervezett a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézete hallgatói és oktatói számára Székesfehérvárra. A csoport a Sóstó Természetvédelmi Területen tett rövid kirándulást követően a Látogatóközpontban interaktív előadáson vett részt.

Székesfehérvár polgármestere azt szeretné, hogy augusztus 20-át Szent István városaiban ünnepeljük

2019.11.06

Kultúra

Székesfehérvár fideszes polgármestere kezdeményezni fogja, hogy amíg az új fővárosi vezetés nem talál méltó helyet Szent István szobrának, addig augusztus 20-án a központi megemlékezéseket az államalapító király városaiban, évente váltva Esztergomban és Székesfehérváron rendezzék meg.

Felavatták a székesfehérvári Evangélikus templom orgonáját

2019.11.03

Aktuális

Ünnepi istentiszteleten avatták fel az Evangélikus templom orgonáját a reformáció 502. évfordulóján, a 150 éves egyházközségben. Szemerei János püspök az egyházi zenével összefonódott hangszernek a közösségben betöltött szerepéről szólt, dr. Cser-Palkovics András polgármester pedig az összefogással létrejött támogatás mellett a várost a hit és a kultúra életében is szolgáló létesítmény fontosságát emelte ki.

Főhajtás hősi halottaink előtt - néma koszorúzások voltak Székesfehérváron

2019.11.01

Aktuális

Hősi halottak, elhunyt katonák emléke előtt tisztelegtek a város, a megye képviselői, valamint a Magyar Honvédség katonái. Tegnap először a sírkertekben és a Budai úti laktanyánál, illetve a Helyőrségi Művelődési Otthonban hajtottak fejet, majd a megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél értek véget néma koszorúzással.

Székesfehérváron állhat fel az új hadosztályparancsnokság

2019.10.31

Aktuális

Székesfehérvári központtal állhat fel az a többnemzeti hadosztály-parancsnokság, amelyről a közelmúltban tájékoztatták a NATO főtitkárt - közölte a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Állj pályára! - szombat délig látogatható a pályaválasztási kiállítás az Árpádban

2019.10.25

Helyi hírek

Pénteken 16 óráig, szombaton 9 és 12 óra között látogatható az Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban az Állj pályára! pályaválasztási kiállítás, ahol szakmabemutatókat és információs börzékkel várják a pályaválasztás, vagy munkavállalás előtt állókat.

Három 1956-os emlékhelyen is tisztelgett Székesfehérvár diáksága a hősök előtt

2019.10.22

Kultúra

Iskolai megemlékezésekkel tisztelegtek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt kedden délelőtt Székesfehérváron. Az intézmények diákjai az Ötvenhatosok terén, a Szent István Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél és a Hotel Magyar Király ’56-os emléktáblájánál adtak ünnepi műsort, felidézve az országos és a fehérvári eseményeket verssel, zenével, a történések megjelenítésével. A megemlékezéseket koszorúzás és főhajtás zárta.

Többfelé javult a levegő minősége, de néhány helyen továbbra is magas a légszennyezettség

2019.10.21

Aktuális

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn az MTI-vel azt közölte: a szokatlanul meleg és száraz időjárás ellenére egészségtelen a levegő Debrecenben és Nyíregyházán. További négy településen (Miskolc, Oszlár, Szeged, Székesfehérvár) kifogásolt a levegőminőség.

A kicsik szívügye - rajzpályázat székesfehérvári óvodásoknak

2019.10.19

Aktuális

A „Szívügyünk Fehérvár” egészségügyi szűrőnaphoz kapcsolódva Székesfehérvár Önkormányzata idén is képzőművészeti pályázatot hirdet a város óvodái számára. A gyerekek bármilyen technikával készíthetik alkotásaikat az egészség, az egészségmegőrzés és az egészséges táplálkozás jegyében.

Székesfehérvári tenisztorna - A nyolcaddöntőig jutottak a magyarok

2019.10.17

Aktuális

A nyolcaddöntőig jutottak a magyarok a Székesfehérváron zajló, 60 ezer dollár (18 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

Jótékonysági licit az Alba Fehérvár sztárjának mezére

2019.10.16

Aktuális

A 40-es számú Alba Fehérvár-mez, vagyis Darrin Govens meze lehet azé a licitálóé, aki október végéig a legmagasabb ajánlatot teszi érte. A fehérvári kosárklub a befolyt összegből egy alapítványt támogat, az októberi, mellrák ellenes küzdelem fontosságát demonstráló kampányhoz csatlakozva,.

Van, aki marad - Ziffer Sándor kiállítás nyílt a Deák Gyűjteményben

2019.10.12

Kultúra

Van, aki marad… címmel nyílt meg pénteken az a kiállítás a Deák Gyűjteményben, amely Ziffer Sándor (1880–1962) festőművész mintegy hatvan alkotását mutatja be. A tárlatot Barki Gergely művészettörténész, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Czóbel Múzeumának kurátora ajánlotta a közönség figyelmébe.

Székesfehérvárnak kell lennie az új magyar honvédség központjának

2019.10.11

Aktuális

Székesfehérvárnak kell lennie az új magyar honvédség központjának, a magyar katonák fővárosának – ezt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter erősítette meg abban az előadásában, melyet a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról tartott a Fejér Megyei Kormányhivatal Dísztermében.

Mozart Requiemjét adja elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar

2019.11.08

Helyi hírek

Wolfgang Amadeus Mozart Requiemjét hallgathatja meg a közönség a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar előadásában pénteken Budapesten a Gazdagréti Szent Angyalok Templomban és szombaton a székesfehérvári Prohászka Templomban.

Elkezdődtek az őszi faültetések Székesfehérváron

2019.11.07

Helyi hírek

Elkezdődött az átlagosnál nagyobb, 20-25 cm törzsméretű fák telepítése Székesfehérváron. A Városgondnokság a következő napokban mintegy 300 díszfát, 500 díszcserjét és 35 örökzöldet ültet a közterületeken. A fehérvári program mintegy 120 ezer fa telepítését tartalmazza, ugyanis jelentős erdősítési program kezdődik. A Sóstó melletti ligeterdőt ötezer juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkotja majd, a Palotavárosi tavak környékén pedig 113 ezer erdészeti csemete kerül a földbe.

Több mint 250 éves műemlék újul meg Székesfehérváron

2019.11.07

Helyi hírek

3,8 milliárd forintból fejlesztik a város legjelentősebb múzeumának központjául szolgáló egykori rendházat.

Mérséklődött a drágulás mértéke a fehérvári ingatlanpiacon is

2019.11.06

Gazdaság

A lakásárak az elmúlt években országszerte meredeken íveltek felfelé. Az idei évben azonban már több helyen mérsékeltebb a drágulás mértéke és néhány hónapban kisebb-nagyobb visszaeséseket is tapasztalhattunk a négyzetméter árakban. Igaz ez a Székesfehérváron eladásra kínált lakásokra is - írja elemzésében az ingatlannet.hu.

Szívügyünk Székesfehérvár - november 5-én lesz város egészségügyi szűrőnapja

2019.11.02

Aktuális

Egészségügyi szűrésre várják a fehérváriakat november 5-én, kedden 15.00 és 19.00 óra között az Alba Regia Sportcsarnokba. Fehérvár legnagyobb szűrőnapja a „Szívügyünk Fehérvár” elnevezésű rendezvény, amelyet az önkormányzat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházzal közösen szervez. A program célja az egészséges életmódra nevelés, a megelőzés és az egészségmegőrzés.

Tanácskozott a Fejér Megyei Védelmi Bizottság

2019.10.31

Aktuális

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság kihelyezett ülést tartott Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Parancsnokságának dísztermében.

Sikeres volt a székesfehérvári pályaválasztási eseménysorozat

2019.10.30

Aktuális

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött az Állj pályára! elnevezésű pályaválasztási kiállítás a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében.

Vári Kovács Ágnes kiállítása nyílik a Kisfaludi Közösségi Házban Fehérváron

2019.10.24

Helyi hírek

Október 25-én, pénteken 18 órakor nyílik meg Vári Kovács Ágnes kiállítása a Kisfaludi Közösségi Házban. A tárlatot megnyitja: Dr. Arató Antal. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit.

Százezer dolláros női tenisztorna kezdődött Székesfehérváron

2019.10.22

Aktuális

Százezer dollár összdíjazású ITF női tenisztorna kezdődött hétfőn Székesfehérváron, a harminckettes főtábla küzdelmei szerdától zajlanak.

Giro d'Italia - Több mint 350-en tekertek Ivan Bassóval a székesfehérvári felvezető programon

2019.10.21

Aktuális

Szombaton 355-en tekertek együtt a kétszeres Giro d'Italia-győztes Ivan Bassóval Székesfehérváron, amely a jövő évi olasz kerékpáros körverseny harmadik szakaszának rajtvárosa lesz.

Jövő év első negyedévében nyit az első fehérvári parkolóház

2019.10.18

Aktuális

A tervezett ütemnek megfelelően épül Székesfehérvár első parkolóháza, ahol a nyári időszakban a földmunkával és pinceszinttel együtt járó nehéz munkálatokon túl van a kivitelező, így október elejére az épület négy szintes szerkezete többségében elkészült. A tervek szerint jövő év első negyedévében nyit a 4500 négyzetméteres nyilvános parkolóház, ahol 134 autó és 11 motorkerékpár parkolhat egyszerre.

Jubileumi koncertre készül a 20 éves Szent György Kórus

2019.10.17

Kultúra

Koncerttel ünnepli október 18-án alapításának huszadik évfordulóját a Szent György Kórus. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház énekkara orvosokból, asszisztensekből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberekből alakult meg 1999-ben.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019 - sokszínű programkínálat Székesfehérváron

2019.10.14

Kultúra

„A világ csodái - Felfedezések kora!” - ez a Múzeumok Őszi Fesztiváljának idei mottója. Székesfehérváron előadásokkal, gyermekeknek szóló múzeumi felfedező programokkal várják az érdeklődőket november 10-ig.

Giro d'Italia - Élménykerékpározással kezdődnek a felvezető programok Székesfehérváron

2019.10.11

Aktuális

Élménykerékpározással kezdődnek jövő szombaton a Giro d'Italia székesfehérvári felvezető programjai, a városban lesz ugyanis a 2020-as olasz kerékpáros körverseny harmadik etapjának rajtja.

Múzeumok Őszi Fesztiválja - országos study tour Székesfehérváron

2019.10.09

Aktuális

Tudományos találkozások, biciklis barangolások, felfedezések, interaktív élmények minden korosztálynak. Több mint 1500 program közel 150 helyszínen, a budapesti múzeumoktól a vidéki tájházakig. A Múzeumok Őszi Fesztiválja Székesfehérváron is számos programot kínál!