2019.09.21, Szombat

Székesfehérvár

Mintegy 120 ezer fát ültetnek idén novemberben Székesfehérváron

2019.09.18

Helyi hírek

Pénteken dönt Székesfehérvár Közgyűlése az erdősítési - fásítási program folytatásáról. A mintegy 120 ezer fa telepítésére összesen több mint 54 millió forint saját forrást biztosít a város. A Sóstó melletti ligeterdőt juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkotja majd, a városban nagy körméretű fákat telepítenek, a Palotavárosi tavak környékén pedig 113 ezer erdészeti csemete kerül a földbe.

A Videoton legendás csatárát, Tiber Lászlót köszöntötték Székesfehérváron

2019.09.17

Kitekintő

A futballistát a pályán nyújtott kimagasló teljesítménye, a városhoz való hűsége, valamint az utóbbi években a szociális területen végzett mindennapi munkájáról is ismerik.

Emlékünnepséget szerveznek Wathay Ferenc hős vicekapitány tiszteletére

2019.09.16

Helyi hírek

Wathay Ferenc vicekapitány és a 30 éves fennállását ünneplő Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület tiszteletére szerveznek emlékünnepséget szeptember 19-én, csütörtökön Székesfehérváron. A programok 14 órakor a Prohászka ligetben kezdődnek, majd 15.00 órakor a Városházán folytatódnak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Átépítik a Palotai úti kerékpárutat - 18 km bicikliút épül Székesfehérvár belvárosának környékén

2019.09.12

Aktuális

Szerdán bejárást tartottak a Palotai úton, ahol hamarosan megújul a gyalogos és kerékpárút taktilis burkolattal kettéválasztva, az új útakon a kerékpárút már kétirányú lesz az út mindkét oldalán. A jelenlegi, 90-es években kialakított megoldás balesetveszélyes és már nem felel meg a hatályos szabványoknak.

Megújult a Praktiker áruháza Székesfehérváron is

2019.09.10

A régió kedvelt barkácsáruházát hozzávetőleg 150 millió forintból újította meg szeptember elején a Praktiker. A székesfehérvári barkácsáruház ettől az időponttól kezdve még modernebb környezetben, gazdagabb termékkínálattal várja a vásárlókat.

Székesfehérváron rendezték a IV. MTFE Országos Sírásó Versenyt

2019.09.09

Aktuális

A Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete és a Városgondnokság szombaton délelőtt rendezte Székesfehérváron a IV. MTFE Országos Sírásó Versenyt, melyen az ország kegyeleti szolgáltatóinak munkatársai mutatták meg szakmájukat és engedtek betekintést abba, hogyan is végzik a mindennapokban ezt a rendkívüli empatikusságot igénylő feladatot.

Újabb úthálózat újult meg Székesfehérváron

2019.09.05

Aktuális

A tervezett határidőre befejeződött a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat felújítása. Lakossági jelzések alapján, önkormányzati forrásból végeztek teljes burkolatcserét az útfelületeken és a parkolókban. Késő ősszel a megújult utak és parkolók mellett intenzív fatelepítés is lesz - hangsúlyozta a szerdai műszaki átadáson Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

Évadnyitó a Vörösmarty Színházban - 25 éves évfordulóját ünnepli az önálló társulat

2019.09.02

Kultúra

A Vörösmarty Színház 2019/2020-as évadában olyan klasszikusokat láthat a közönség, mint a Játék a kastélyban, a Rómeó és Júlia, vagy a Mágnás Miska és két magyarországi ősbemutatóra is sor kerül. Az évadnyitón Szikora János igazgató megemlékezett arról, hogy a színház ebben az évadban ünnepli önálló társulata megalakulásának 25. évfordulóját.

Komoly műszaki beavatkozással mentik meg Székesfehérváron a Vásártéri felüljárót

2019.08.30

Aktuális

Június közepén zárták le a balesetveszélyessé vált Vásártéri úti felüljárót, azóta a statikai vizsgálatok és a felújítási tervek is elkészültek. Kiderült, hogy az évtizedekkel ezelőtt jóval kisebb forgalomra méretezett szerkezet komoly műszaki beavatkozást igényel.

Nyári karbantartás után hétfőn reggel nyit a székesfehérvári uszoda

2019.08.28

Aktuális

A Városgondnokság munkatársai idén is elvégezték a nyári, szokásos karbantartást és felújítást, így szeptember 2-án, hétfőn már újra várja a vendégeket a Csitáry G. Emil Uszoda.

Ideiglenes körforgalom épül Székesfehérváron

2019.08.26

Aktuális

A Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésben várhatóan a szeptember 9-i héttől ideiglenes körforgalmat alakítanak ki, majd ezt követően, a tapasztalatok birtokában épülhet meg a végleges körforgalom. Az ideiglenes körforgalom miatt áthelyezik a buszmegállót is, amire a Zsolnai úti járda felújítását követően kerül sor.

Új fejlesztéssel a diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

2019.08.24

Helyi hírek

Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén.

Újdonságok várják a nézőket a fehérvári Barátság moziban

2019.08.21

Kultúra

Az évad Quentin Tarantino új, világsztárokat felvonultató filmjével indul, szeptembertől pedig a Szépkorúak szerdája és Csajos est is minden hónapban kétszer szerepel a repertoárban.

Augusztus 20 Székesfehérváron - ezek lesznek a Királyi Napok programjai Szent István ünnepén

2019.08.20

Kultúra

A Székesfehérvári Királyi Napok zárónapján, az Államalapítás ünnepén, augusztus 20-án Szent István királyra és Magyarország alapítására emlékezünk. Az ünnepi programok már reggel 10 órakor Népművészeti Fesztivállal kezdődnek és egészen este 11 óráig tartanak majd, tökéletes keretbe foglalva a Székesfehérvári Királyi Napok tizenkét napos programsorozatát.

Ma kezdődött a Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron

2019.08.17

Kultúra

Ma kezdődött és három napon át tart a Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron, ahol IV. Béla koronázása elevenedik meg.

Székesfehérváron folytatódik a Digitális immunerősítő program

2019.09.18

Helyi hírek

Folytatódik a márciusban elindított Digitális immunerősítő program országos roadshowja: az Emmi és az Új Nemzedék Központ fiatalokat célzó és az internet veszélyeire figyelmeztető közös programsorozatának keddi, székesfehérvári állomásán az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár is részt vett.

Székesfehérvár felülnézetből - óriáskereket telepítenek a Zichy ligetbe

2019.09.17

Helyi hírek

Új időszaki látványossággal gazdagodik Székesfehérvár az év végéig tartó időszakban; óriáskereket telepítenek a Zichy liget Fő utca felőli végébe. Az érdekes utazás alkalmával a látogatók 35 méter magasból csodálhatják meg a Belvárost és környékét. Hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be az attrakciót és ismertette a részleteket Fehérvár polgármestere és az üzemeltető cég képviselője.

A Gyergyószentmiklóson elesettekre emlékeztek Székesfehérváron

2019.09.14

Aktuális

Koszorúzási ünnepséget rendeztek Székesfehérváron az 1944-ben, Gyergyószentmiklós határában elesett 159 katona emlékére

Négy fehérvári óvodaudvar újult meg idén - az iskolákban folytatódik az önkéntes program

2019.09.11

Aktuális

A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát kedden a Palotavárosi óvoda udvarán, amely szeptemberre újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Szárazréti Óvodában, a Rákóczi úti Óvodában és a Nefelejcs utcai óvodában is.

Öt hangversenyt kínál az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-bérlete

2019.09.09

Kultúra

Öt hangversenyt kínál a székeshehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-bérlete a Vörösmarty Színházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában,.

Szétválasztotta fehérvári és tatabányai telephelyét a Grundfos Magyarország

2019.09.05

Gazdaság

Jelentős szerkezeti változást hajtott végre a Grundfos Magyarország Gyártó Kft., a vállalat szétválasztotta székesfehérvári és tatabányai telephelyét, amelyek így a jövőben gyorsabb válaszokat adhatnak a gazdasági változásokra.

Monarchia korabeli laktanyából épült modern campus Székesfehérváron

2019.09.04

Aktuális

Az épület régi karakterét és elveszett oromzatait is visszanyerte az Épkar és a Laterex munkájával, a mostani tanévben már ezer diákot szolgál.

Virágos Magyarország - Székesfehérvár lett az Év települése a régióban

2019.09.02

Aktuális

Augusztus 30-án a tatabányai területi díjátadó keretében a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéket magában foglaló régió települései közül választotta ki a zsűri a nyerteseket: a három megyéből pályázó városok között Székesfehérvár, a falvak között Paloznak lett az első helyezett. A nyertes települések tovább folytathatják az országos fődíjért folyó versenyt, amelynek eredményét október elején hirdetik ki Budapesten.

Négy bemutatót tervez az új évadban a Székesfehérvári Balett Színház

2019.08.28

Kultúra

Négy bemutatót tervez az új évadban a Székesfehérvári Balett Színház, amely műsoron tartja tavalyi darabjait is - közölte az intézmény igazgatója szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Öttusa - Vörös Zsuzsanna tizenöt éve lett olimpiai bajnok

2019.08.27

Aktuális

Vörös Zsuzsanna a 2004-es athéni olimpián, napra pontosan tizenöt éve lett olimpiai bajnok, s ezzel máig Székesfehérvár egyetlen ötkarikás aranyérmese.

Jól halad a Vadmadárgondozó és az alsóvárosi közösségi tér építése

2019.08.25

Helyi hírek

A Vadmadárgondozóba látogatók üvegen keresztül megtekinthetik a gondozással, gyógyítással kapcsolatos tevékenységeket.

Kutatási együttműködési megállapodást kötöttek Székesfehérvár fejlődéséért

2019.08.22

Aktuális

Cél, hogy a jövőben olyan kutatások valósuljanak meg, amelyek hozzájárulnak Székesfehérvár fenntartható fejlődéséhez.

Díszközgyűlésen adták át az állami kitüntetéseket Fehérváron

2019.08.21

Helyi hírek

Szent István napját a hagyományoknak megfelelően díszközgyűléssel ünnepelte Székesfehérvár Önkormányzata a Szent István téren. Az ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester különleges városnak nevezte otthonunkat, Székesfehérvárt, ahol a közösség erejével segítettük át magunkat az akadályokon, mindig szem előtt tartva a minket egyesítő célokat. Az ünnepi közgyűlésen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is.

Ötvennél is több székesfehérvári családnak segít a Gondtalan sulikezdés adománygyűjtő akció

2019.08.18

Aktuális

Minden eddiginél több adomány gyűlt össze a Gondtalan sulikezdés jótékonysági akció során. A kezdeményezést harmadik alkalommal szervezte meg a Next Stop Fehérvár üzletközpont és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ. A tanszereket, iskolai eszközöket a következő hetekben juttatják el a gondozott családoknak - hangzott el a pénteki átadáson.

Ősszel kezdődik a szabadidőpark építése a Palotavárosban

2019.08.16

Aktuális

Jelentős mennyiségű fát is ültetnek a Palotavárosi tavak mellett, ahol ősszel kezdődik a Túrózsáki úti szabadidőparkhoz hasonló centrum építése - többek között eről is határozott Székesfehérvár képviselőtestülete pénteken reggel. Döntöttek arról, hogy városi kezelésbe kerül az Akóts malom, önkormányzati támogatást kapnak a polgárőrök és járda illetve közvilágítás épül a Bregyó mellett.