2019.01.20, Vasárnap

Székesfehérvár

Tovább folytatódik a közműcsere Székesfehérváron

2019.01.16

Aktuális

Amint az időjárás lehetővé teszi tovább folytatódik a Berényi út felújítása. A Királykúti körforgalom alatt már kicserélték az összes nagy közművezetéket. Ez a munka tovább folytatódik egészen a Vértanú utcáig, majd ezután teljes pályaszerkezet cserével együtt újítják fel az utat. A járdák is megújulnak mindkét oldalon, illetve kerékpársáv is épül. A kivitelező nyárra szeretne végezni a teljes felújítással.

Tolcsvay László koncertezik Fehérváron a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2019.01.15

Kultúra

Január 21-én, hétfőn este "Az első villamos már elindult felém" címmel Tolcsvay László ad koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Az Épkar és a Fejér B.Á.L. építik az új belgyógyászati tömböt Székesfehérváron

2019.01.14

Helyi hírek

A több mint 300 férőhelyes kórházi épület 18 milliárd forintból jön létre a Modern Városok Program keretében.

Tavaly több mint 600 madarat látott el a székesfehérvári Vadmadárkórház

2019.01.13

Aktuális

Tavaly több mint hatszáz madarat gyógyítottak a székesfehérvári Vadmadárkórházban - mondta az intézmény vezetője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Továbbra is mérsékelt tartományban van az influenza-aktivitás Fejér megyében

2019.01.10

Helyi hírek

A téli időszakhoz képest kielégítő az influenzás megbetegedések mértéke a lakosság valamennyi korosztályában.

A legmodernebb magyar stadionban nyert új otthont a Vidi - videó

2019.01.09

Aktuális

A háromszoros magyar bajnok számára a Strabag kivitelezett 14 ezer férőhelyes arénát. Kincses Péter stábja a szomszédban a Colas által megmentett természetvédelmi területre is ellátogatott.

Legyőzte idegenben közvetlen riválisát a Fehérvár AV 19

2019.01.06

Aktuális

Rendkívül szoros mérkőzésen tudott győzni a Volán a Linz otthonában. Az első két harmadban ment az adok-kapok, de a záró játékrészben csak a fehérváriak tudtak betalálni, 3-2-es győzelmükkel mindhárom pontot behúzták és két pontra megközelítették a rájátszást jelentő hatodik helyen álló ellenfelüket.

Január 31-ig érvényes az éves székesfehérvári parkolóbérlet!

2019.01.03

Aktuális

A Városgondnokság Parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán már decemberben elkezdték az éves, 2019-re érvényes parkolóbérletek kiadását. A Szent Vendel utca 17/a alatt található ügyfélszolgálat hétfőn, kedden és csütörtökön 8.00 és 15.30 között, szerdán 8.00 és 18.00 között, pénteken pedig 8.00 és 13.00 között várja az ügyfeleket. Az éves parkolóbérletek továbbra is január 31-ig érvényesek Székesfehérváron.

Bokor Roland a 2019-es év első fehérvári kisbabája

2019.01.02

Aktuális

Bokor Rolandnak hívják a 2019-es év első fehérvári kisbabáját, aki január elsején hajnali három óra után született. Bokor-Kónya Krisztina és Bokor Balázs kisfiát, testvére Szabolcs is várja már nagyon, hogy hazaérjen. Az év első fehérvári újszülöttjét a hagyományoknak megfelelően a város polgármestere is köszöntötte.

Új csúcs: 8,7 millió jegyet vettek az utasok idén a székesfehérvári vasútvonalon

2018.12.28

Aktuális

Már biztos, hogy 2018-ban rekordot dönt a Budapest–Székesfehérvár vasútvonal: az első tizenegy hónap adatai szerint összesen 8,7 millió alkalommal vásároltak menetjegyet az utasok, ami 18 százalékos bővülést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Régi fehérvári karácsonyok emléke – így ünnepeltek elődeink

2018.12.24

Aktuális

Jászol, karácsonyfa és adventi koszorú: a Kárpát-medencében elképzelhetetlen a karácsony nélkülük. Lukács László néprajzkutató könyvében, a Szép karácsony szép zöld fája című kötetben a karácsonyfa történetét és elterjedését mutatja be Magyarországon és ezen belül Székesfehérváron.

Március 30-ig lehet pártolójegyet váltani a fehérvári Pelikán udvar kapujának felújításáért

2018.12.21

Kultúra

A Pelikán udvar bejárata napjainkban korántsem annyira tiszteletet parancsoló, mint amilyen volt néhány évvel, évtizeddel ezelőtt, pedig a boltív mögött maga a fehérvári színjátszás történelme bújik meg. Pontosan 200 évvel ezelőtt a Pelikán Fogadó Színházterme adott otthont ugyanis az akkor frissen alakult Székesfehérvári Nemzeti Játék Színi Társulatnak.

Székesfehérváron is romlott a levegő minősége

2018.12.18

Aktuális

A magas szállópor-tartalom miatt romlott a levegő minősége az országban - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden az MTI-vel.

A Jancsárkertbe érkezett az almakampány - az őszi alma fogyasztására ösztönöznek

2018.12.18

Aktuális

A Jancsárkert Termelői és Biopiacra érkezett szombaton az „ALMA, a természet oltalma” szlogennel útjára indult őszi alma fogyasztásösztönző kampány. Délelőtt almakóstolóval várták a piacra érkezőket.

Átadták a felújított első világháborús Szentlélek Katonatemetőt Fehérváron

2018.12.16

Aktuális

Átadták a felújított első világháborús Szentlélek Katonatemetőt Székesfehérváron pénteken.

Felnőttképzési tanfolyam is indult a székesfehérvári Alba Innovár Élményközpontban

2019.01.15

Kultúra

Az intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését tanuló húsz résztvevő az Arconic Európai Keréktermék Kft. dolgozója és egy 320 órás tanfolyamon vesznek részt az egyedülálló digitális műhelyben. A 320 órás digitálisszakember-képzési program elvégzésével a résztvevők intelligens gyártási technológiák kezelésére, menedzselésére lesznek képesek.

Világbajnok spanyol játékossal erősített az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata

2019.01.14

Aktuális

A világ- és Európa-bajnok spanyol Carlos Cabezassal erősítette meg keretét az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata - jelentették be a klub vezetői hétfői székesfehérvári sajtótájékoztatójukon.

Az olimpiára hajt a székesfehérvári triatlonista, Dévay Márk

2019.01.14

Aktuális

Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

NHL-t megjárt kanadai hokis igazolt Székesfehérvárra

2019.01.12

Aktuális

Ty Wishart személyében az észak-amerikai jégkorong-bajnokságban (NHL) is szerepelt kanadai játékost szerződtetett az osztrák ligában (EBEL) érdekelt Fehérvár AV19. A székesfehérvári együttes csütörtökön jelentette be a 193 centiméter magas, 101 kilogrammos hátvéd leigazolását.

Fezen - A Dream Theater új albumával jön Székesfehérvárra

2019.01.10

Kultúra

Az amerikai együttes eddig tíz alkalommal zenélt már Magyarországon, legutóbb 2017-ben. A nyári fehérvári fesztiválon bemutatják az jövő hónapban megjelenő új albumuk dalait is.

Hatékonyabb lett a fehérvári távhőszolgáltatás

2019.01.07

Aktuális

Befejeződött a felújítás a szedreskerti fűtőműben, ahol a korábban három 4.7MW-os régi kazán helyett három új 5 MW-os kondenzációs szerkezetet építettek be, zajszigetelték az épületet és a homlokzat is megújult. A felújítás azon túl, hogy hatékonyabbá tette a fehérvári távhőszolgáltatást évi 70 tonnával kevesebb szén-dioxidot kibocsátást is eredményez.

Nyílt napokat tartanak a fehérvári felsőoktatási intézményekben

2019.01.04

Aktuális

Közeledik a felvételi jelentkezés a felsőoktatási intézményekbe. Nyílt napra hívják a diákokat és családtagjaikat a székesfehérvári felsőoktatási intézmények. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara január 14-én, hétfőn, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa január 18-án, pénteken tart részletes tájékoztatót az alap- és mesterképzésről, valamint a kapcsolódó duális képzési forma működéséről és lehetőségeiről.

Tovább fejlődik a sürgősségi betegellátás a székesfehérvári Szent György Kórházban

2019.01.03

Aktuális

Dr. Csernavölgyi István főigazgató elmondta, hogy 2019 januárjától már az úgynevezett Akut Alapellátó Egységet is létrehozta a Szent György Kórház az új törvényi rendelkezésnek megfelelően. Az új rendszerhez tartozik egy betegirányítást segítő diszpécser is, aki fogadja és informálja az érkezőket a várható ellátással kapcsolatban.

A társasházban élőknek szerveznek fórumot Székesfehérváron

2019.01.02

Aktuális

A Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete 2019. január 8-án, kedden 15 órai kezdettel a közös képviselőknek és a város társasházaiban élőknek szervez fórumot a Fehérvári Civil Központban (volt Technika Háza). Szó lesz a földhivatali bejegyzésről, az adatvédelmi szabályzatról és a kötelező mérleg beszámolóról is.

December 30-ig látható a II. András-kiállítás a székesfehérvári Rendházban

2018.12.28

Kultúra

A Múzeum a két ünnep között is várja látogatóit: a Rendház, a Csók Képtár, a Patikamúzeum és a Játékmúzeum tárlatain csemegézhetünk december 30-ig. Az ideiglenes kiállítások között a II. András életét bemutató installációkat és tárgyi emlékeket, imádságos könyveket, valamint Jankovics Marcell TRIANON-grafikáit nézhetjük meg, ezenkívül a Réber-kiállítás is fogadja az érdeklődőket.

Szóval győzni - egyedülálló vetélkedőt hirdet Székesfehérvár

2018.12.21

Kultúra

Országosan egyedülálló versenyt hirdet Székesfehérvár, helyi középiskolások számára! A Szóval győzni elnevezésű kommunikációs bajnokságra minden 10−13. évfolyamos, kreatívan gondolkodó középiskolást várnak, aki képes sikerre vinni az ötleteit, és készen áll a jövőre.

Fogyatékkal élőket ajándékoztak meg a székesfehérvári jégkorongozók

2018.12.19

Aktuális

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapat játékosainak és szurkolóinak adományait adták át szerdán Polgárdiban a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény karácsonyi ünnepségén.

Bemutatták az Ikarus első elektromos autóbuszát Székesfehérváron

2018.12.18

Aktuális

Bemutatták az Ikarus és a kínai CRRC Urban Traffic magyarországi vegyesvállalata, az Electrobus Europe első, kínai-magyar kooperációban készült, tisztán elektromos meghajtású buszát Székesfehérváron kedden.

Jövő héten keddtől egészen január 1-ig ingyenes a parkolás Fehérváron

2018.12.16

Aktuális

Már december 18-án, keddtől, egészen 2019. január 1-ig, keddig díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron.

Továbbra is erős a kereslet a fehérvári lakáspiacon

2018.12.15

Aktuális

Székesfehérváron idén 39 nap alatt el lehetett adni a lakótelepi lakásokat, szemben a 2017-es 51 napos értékesítési idővel. A fehérvári 40 négyzetméternél kisebb panelek átlagos négyzetméterára 444 ezer forint, míg a 40-80 négyzetmétereseké jóval alacsonyabb, 367 ezer forintot tett ki. Az ottani téglaépítésű lakások mindössze 4, illetve 7 százalékkal drágábbak - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.