2019.05.22, Szerda

Székesfehérvár

Újabb beruházással folytatódik a Sóstó környezetvédelmi rehabilitációja

2019.05.19

Gazdaság

A korábbi tulajdonossal kötött gyors és korrekt megállapodást követően megkezdődött az Ózon Kft. volt telephelyének bontása a Temető utcai parkolónál. A bontás után a terület megújul és tájba illeszkedő közfunkciót kap. „A beruházás, teljes tereprendezést jelent, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része és kormányzati forrásból valósul meg.” - tájékoztatott a pénteki nyilvános bejáráson Fehérvár polgármestere.

Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modernre a közösségi közlekedésben

2019.05.17

Gazdaság

A nemzeti autóbusz stratégia keretében, hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában tett látogatását követően.

Honvédségi nyílt nap lesz Székesfehérváron

2019.05.14

Aktuális

Nyílt napot szervez jövő pénteken az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred. A laktanya sportpályáján megnézhetjük a honvédség haditechnikai eszközeit, és laktanyatúrát, illetve dinamikus bemutatókat is szerveznek az érdeklődőknek, amiből nem fognak hiányozni a hang- és látványelemek sem.

A Rómeó és Júliát mutatta be a Székesfehérvári Balett Színház

2019.05.13

Kultúra

Vasárnap láthatta először a közönség a Vörösmarty Színházban a Rómeó és Júlia című háromfelvonásos balettet. A Shakespeare klasszikus műve alapján, Prokofjev zenéjére készült klasszikust öt további alkalommal láthatja majd a közönség májusban és júniusban.

Kortárs Művészeti Fesztivál huszadszor Székesfehérváron

2019.05.10

Kultúra

Huszadik alkalommal rendezik meg péntektől Székesfehérváron a Kortárs Művészeti Fesztivált, amelynek középpontjában ezúttal az újrahasznosítás lesz, és ahogy az megszokott, a város szinte minden amatőr és profi művésze, formációja jelen lesz a többnapos rendezvénysorozaton.

Kis tűzoltók álltak készenlétbe a székesfehérvári laktanyába

2019.05.07

Aktuális

Szerelési és tűzoltási bemutatóval várta az érdeklődőket a Tűzoltók napján a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság május 4-én. Szombat délelőtt a dunaújvárosi és a sárbogárdi laktanya kapui is kinyíltak, ahol ugyancsak lehetőség adódott megtekinteni a tűzoltó járműveket, a tűzoltási és műszaki mentési eszközöket, felszereléseket. Székesfehérváron kis tűzoltókkal népesült be a laktanya.

Véget ért az öttusa világkupa székesfehérvári versenye

2019.05.05

Aktuális

A mix váltók küzdelmével zárult a május 1-én kezdődő öttusa világkupa-verseny a székesfehérvári Bregyó-közi sportcentrumban. Csaknem kétszáz öttusázó érkezett a versenyre, amelyen a magyarok legjobb eredményét az Alba Öttusa kiválósága, Alekszejev Tamara érte el, aki első lett a nők mezőnyében. A záró napon mix váltóban Regós Gergellyel párban indult, de itt nem állhatott dobogóra, ellentétben a második helyen végző Guzi Blanka, Kardos Bence duóval.

Motoros és baleset-megelőzési nap Fejér megyében

2019.04.30

Aktuális

A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság motoros baleset-megelőzési napot tartott a Fejér megyei rendőrökkel közösen.

Majd kétmilliárdból újítják fel és bővítik a Szent Imre Általános Iskolát Székesfehérváron

2019.04.26

Aktuális

A székesfehérvári Szent Imre Általános Iskolát és Óvodát 1,853 milliárd forintból újítják fel és bővítik - közölte a Székesfehérvári Egyházmegye az MTI-vel.

Kezdődik az Egyházmegyei Múzeum felújítása Székesfehérváron

2019.04.24

Aktuális

A munkálatok a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumot, a Barátok Boltját és az Rex Cultura Kft. Egyházmegye fenntartásában működő központi konyháját érintik. A múzeum 2019. április 18-tól a kivitelezés befejezéséig, várhatóan 2020. júniusig zárva tart. A Barátok Boltja 2019. április 23-tól rövid zárva tartás után a Liszt Ferenc u. 1-ben folytatja működését.

Notre-Dame - Székesfehérvár is tízezer eurót ajánl föl az újjáépítésre

2019.04.16

Aktuális

Székesfehérvár önkormányzata, csatlakozva Szeged városához 10 ezer eurót ajánl föl a párizsi Notre-Dame-székesegyház újjáépítésére - jelentette be Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester kedden a közösségi oldalán.

Székesfehérváron is vetítik a BIDF Extra filmjeit

2019.04.14

Kultúra

Csütörtök óta több vidéki városban is vetítik a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál filmjeit a BIDF Extra programsorozat keretében.

Üzembe helyezték az NKM e-töltőit Székesfehérváron és Hajdúböszörményben

2019.04.12

Gazdaság

Üzembe helyezték a NKM Mobilitás Kft. elektromos töltőállomásait Hajdúböszörmény központjában és Székesfehérváron, a Decathlon áruház parkolójában.

Ezzel a 73 kilométeres gyorsforgalmi úttal nagyot lép előre a Dunántúl

2019.04.11

Gazdaság

Nemcsak az új komáromi híddal beinduló szlovák teherforgalom miatt fontos a 13-as és a 81-es főút négysávosítása.

Fejér megyei képző- és iparművészeti kiállítás nyílt a Csók István Képtárban

2019.04.06

Kultúra

Pénteken este nyílt meg a Fejér megye kortárs képző- és iparművészetét bemutató tárlat a Csók István Képtárban. A több évtizedes hagyományokkal bíró Fejér Megyei Tárlat az alkotóknak az utóbbi két évben készült műveit mutatja be.

Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

2019.05.18

Aktuális

Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

Az Év kiállítása 2019 elismerést kapott a székesfehérvári Réber kiállítás

2019.05.16

Aktuális

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum Vonalba zárt történetek (Réber László grafikusművész kiállítása) című, a Hetedhét Játékmúzeumban megnyílt állandó kiállítása kapta „AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2019” elismerést. A díjat a Magyar Nemzeti Múzeum megújult kertjében a Múzeumok Majálisán adják majd át hétvégén.

Eszközfejlesztés négy székesfehérvári bölcsődében

2019.05.14

Aktuális

Székesfehérvár Önkormányzata a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” keretében nyújtott be pályázatot és nyert több mint tízmillió forintot bölcsődék eszközfejlesztésére. Négy intézményt, a Nyitnikék, a Napraforgó, a 7. számú és a 8. számú bölcsődét érintette a mostani fejlesztés.

Világmárkákkal bővülhet a székesfehérvári plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

2019.05.10

Aktuális

Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára.

Kerámia fecskefészkeket helyeznek ki Székesfehérváron

2019.05.08

Aktuális

Felkerült a polgármesteri keretből vásárolt 100 darab kerámia fecskefészek több városi közintézmény falára. Kapott belőlük az Öreghegyi Közösségi Ház, a Zentai iskola, a Püspökkertvárosi Óvoda és a Széna Téri Általános Iskola is.

Jövő év elején nyit az első székesfehérvári parkolóház

2019.05.06

Aktuális

Több mint két évnyi papírmunka szükségeltetett ahhoz, hogy elkezdődhessen a 4500 négyzetméteres parkolóház építése, ahol négy szinten 134 gépjármű és 11 motor fér el. Az épületbe két irányból lesz be és kihajtási lehetőség, így mind a Várkörút felől, mind a Távírda utca felől megközelíthető lesz.

Történelmi helyszínen tartották a demográfiai konferencia következő állomását

2019.05.03

Aktuális

A hetedik alkalommal megrendezett eseményen az előadások palettáján többek közt olyan témák kaptak helyet, mint a média szerepe a reprodukció folyamatában vagy a szülészet-nőgyógyászat fejlesztése.

Öttusa vk - Rekordszámú résztvevő Székesfehérváron

2019.04.30

Aktuális

Rekordszámú versenyző indul a székesfehérvári öttusa világkupán, az előzetes nevezések szerint a férfiaknál százan, a nőknél 82-en állnak rajthoz - jelentette be a Magyar Öttusa Szövetség elnöke a hétfői, székesfehérvári sajtótájékoztatón.

"Kezdő madarász vagyok" képzés indul Székesfehérváron

2019.04.25

Aktuális

A Fejér Megyei Helyi Csoport két napos képzést hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel, amely az ország több pontján eddig nagy sikert aratott.

Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

2019.04.22

Gazdaság

Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

Egyre népszerűbb a Corvinus Székesfehérvári Campusának duális képzése

2019.04.15

Aktuális

Duális Információs Napot tartott hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a Városháza Dísztermében. A rendezvényen jobban megismerhették az egyetem kínálta lehetőségeket és a duális képzések céges partnereit a jelentkező diákok.

Elkezdődött a Művészeti Egyetemek Találkozója Székesfehérváron

2019.04.13

Kultúra

Elkezdődött a II. Művészeti Egyetemek Találkozója pénteken Székesfehérváron, a háromnapos rendezvényt a Vörösmarty Színházban és a Pelikán Kamaraszínházban tartják.

Több mint 8 milliárdos székesfehérvári gyárának bővítésével tartja a tempót a Videoton

2019.04.11

Gazdaság

Több mint 8 milliárd forintos beruházással bővítette székesfehérvári gyárát a Videoton Electronic Assembly Services Kft., a felépült új elektronikai szerelőcsarnokot csütörtökön avatták fel.

Átalakulás előtt a Corvinus - negyedik évfolyamát indítja a székesfehérvári campus

2019.04.07

Aktuális

Tovább nőtt az első helyen jelentkezők száma a Budapesti Corvinus Egyetemen, amely idén júliustól átalakuló fenntartói modell mellett működik majd.

Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupája Székesfehérváron

2019.04.05

Aktuális

A verseny három kategóriájának első helyezettjei a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőn képviselik majd Fejér megyét.