2020.01.28, Kedd

Székesfehérvár

Székesfehérvár Közgyűlése 10 ezer eurós felajánlást szavazott meg Ausztráliának

2020.01.26

Aktuális

Székesfehérvár Közgyűlése támogatta Cser-Palkovics András polgármester javaslatát: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel Ausztráliának az erdőtüzek megfékezésére. Emellett egy alszámlát is nyit az önkormányzat, ezen keresztül a fehérváriak is segíthetik a nemes célt.

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

2020.01.23

Aktuális

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.

Életet mentettek a fehérvári rendőrök

2020.01.21

Aktuális

A rendőrök lélekjelenléte és szakszerűsége mentette meg egy nő életét Székesfehérváron.

Székesfehérváron is ismertetik a Magyar Multi Programot

2020.01.19

Aktuális

Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be szerdán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Országjárás kezdődik a program megismertetésére, melynek Székesfehérvár is állomása lesz.

Gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak Fehérváron az üzbég nagykövettel

2020.01.13

Gazdaság

Az Albacomp Innovációs Központban folytatott tárgyalásokat a gazdasági együttműködésről és az informatikai cég kínálta piaci lehetőségekről Sherzod Ikromovich Asadov, Üzbegisztán nagykövete hétfőn. A tanácskozáson többek között székesfehérvári fejlesztésű okos mérőóra-leolvasók, okosparkoló-, illetve okoskonténer-figyelő megoldások üzbég felhasználását érintették.

Március 13-ig várják az alkotásokat a IX. Tündérszó meseíró pályázatra

2020.01.09

Aktuális

A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár XI. alkalommal hirdeti meg határok nélküli meseíró pályázatát, amelyre magyar nyelven írott meséit várnak 2020. március 13-ig.

Jövő szerdától pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Balatonfüred között felújítás miatt

2020.01.08

Aktuális

Január 15-től pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Lepsény és Balatonfüred között pályarekonstrukció miatt - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Nyitott tornatermek Fehérváron - 24 féle sportolási lehetőség közül választhatunk

2020.01.06

Aktuális

Január 6-tól újra ingyenes sportolási lehetőségek közül válogathatnak a fehérváriak a Nyitott tornatermek program keretében. Óvodásokat, nőket, férfiakat és nyugdíjasokat is vár a huszonnégy féle sportfoglalkozás, csapatjátékokkal és vezetett tornákkal, a hét minden napján.

New York - New Year - koncerttel köszöntötte az új évet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

2020.01.02

Aktuális

Amerikai zeneszerzők műveivel az újvilágba vezették, az új esztendőben pedig köszöntötték a közönséget a fehérvári szimfonikusok az év első napján. A Vörösmarty Színházban rendezett újévi koncerttel új időszámítás is kezdődik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar életében. Január elsejétől ugyanis kiemelt minősítésű zeneművészeti szervezetté vált a Székesfehérvár Önkormányzata által alapított és fenntartott együttes.

Járműbeszerzési támogatásról kötött szerződést a MÁV-Start az ITM-mel

2019.12.28

Gazdaság

Járműbeszerzési támogatásról kötött szerződést a MÁV-Start Zrt. az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) pénteken Budapesten, a vasúttársaság így újabb 21 motorvonatot rendelhet 106 milliárd forint állami forrásból.

Betlehemből érkezett a negyedik gyertya lángja Székesfehérvárra

2019.12.23

Kultúra

A Városház téren az élő adventi kalendárium utolsó idei után Szűcs Gabi karácsonyi műsorát hallhatta a szakadó esőben is kitartó székesfehérvári közönség. Az utolsó adventi gyertyát, a szeretet gyertyáját Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök együtt gyújtották meg.

A Bon-Bon zenekarral búcsúztatja az óévet Székesfehérvár

2019.12.18

Helyi hírek

Jó barátok, jó kedv és jó zene – a fehérvári Belvárosban mindez adott lesz az óév végén: december 31-én, kedden este 8-kor kezdődik a buli a Zichy színpadnál, ahol fellép Kátai JR és Dj Zsiráf, a Discover Band és a Bon-Bon. A programokhoz kapcsolódóan forgalomkorlátozás lesz a Mátyás király körúton Szilveszter napján délutántól másnap délelőttig.

A Hungarikum együttes ad karácsonyi koncertet a Szent István Művelődési Házban

2019.12.16

Kultúra

A koncerten a régi karácsonyok hangulatát idézi meg a zenekar.

Bartos György József vehette át 2019-ben az Érdy János Emlékérmet

2019.12.15

Aktuális

Közmeghallgatást és közgyűlést tartott pénteken a székesfehérvári képviselőtestület. A napirendek tárgyalása előtt került átadásra az „Érdy János Emlékérem”. Az elismerésben évente egy, a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely megőrzése, bemutatása érdekében kiemelkedő munkát végzett személy részesülhet.

Az Árpád-házi csontvázak azonosításáról jelent meg új kötet

2019.12.10

Aktuális

A Mátyás-templomban elhelyezett Árpád-házi csontvázak azonosításáról és genetikai vizsgálatáról mutattak be új kötetet, Budapesten kedden.

14 milliárdos kórházfejlesztés Székesfehérváron

2020.01.24

Gazdaság

A Modern városok program keretében mintegy 14 milliárd forintos fejlesztés indul a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron, miután az eddig rendelkezésre álló összeg mellé sikerült állami többletforrást bevonni.

Tájékoztató a szakképzés megújulásáról Székesfehérváron

2020.01.22

Aktuális

A 2020-21-es tanévtől felmenő rendszerben átalakul a szakképzés intézményi szerkezete. A szakképző intézményeknek két típusa lesz, az ötéves technikum és a hároméves szakképző iskola. A technikum a minőségi szakmai oktatás helyszíne, itt érettségi és technikusi szintű szakképzettség szerezhető, ami középvezetői szintű ismereteket biztosít. A szakképző iskolában pedig a harmadik év végén a tanulók szakképzettséget szerezhetnek.

„Száz év” Fehérvártól a Balatonig - megnyílt Fekti Vera festőművész tárlata

2020.01.20

Aktuális

Január 20-án a Magyar Kultúra Napja tiszteletére nyitották meg Fekti Vera, festőművész „Száz év” Fehérvártól a Balatonig című kiállítását a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében (Oskola utca 7.) .

Hat megye kereskedő és vendéglátós tanulói versengtek Székesfehérváron

2020.01.16

Aktuális

A Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola másodszor rendezte meg a Királyi ízek, illatok gasztronómiai versenyt és a Kereskedők viadalát. Előbbiben pincér-, szakács- és cukrásztanulók, utóbbiban a kereskedők mérik össze szaktudásukat.

Hóman Bálint és népbírósági pere címmel mutattak be kötetet Székesfehérváron

2020.01.13

Kultúra

Bemutatták a Hóman Bálint és népbírósági pere című kötetet hétfőn, Székesfehérváron.

Odaadó hívetek, Surik - óriási sikerű regényéből készült színdarabbal nyitják a 2020-as évet Székesfehérváron

2020.01.08

Kultúra

Új kamara-előadással készül a Vörösmarty Színház. A fiatal férfi életéről szóló Odaadó hívetek, Surik című darabot a héten mutatják be a Pelikán teremben.

Már lehet regisztrálni a Corvinus Székesfehérvári Campusának nyílt napjára

2020.01.07

Aktuális

2020. január 17-én, pénteken 9 órai kezdettel nyílt napot tart a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa. A rendezvény célja a campus és a székesfehérvári felsőoktatás népszerűsítése. Az eseményen szaktájékoztatókkal, workshopokkal, diákszervezetek bemutatkozásával, kollégiumi- és campus sétával, valamint interaktív kvíz játékkal várják a képzések iránt érdeklődőket.

A 2020-as év első fehérvári babáit, Ivánt és Annát köszöntötték

2020.01.03

Aktuális

A 2020-as év első fehérvári kisbabáit, Lits Ivánt és Vízer Annát köszöntötték pénteken a Szent György Kórházban. Iván az év első napján hajnali 4 óra 42 perckor született, míg Anna valamivel 10 óra után látta meg a napvilágot. A babák és az anyukák is jó egészségnek örvendenek.

Február végéig forog az óriáskerék Székesfehérváron

2019.12.31

Aktuális

A székesfehérvári látványosság üzemeltetője hétfőn jelentette be a hírt közösségi oldalán, miszerint még két hónapig, február végéig várja vendégeit az óriáskerék a Zichy ligetben.

Új igazgatója van a székesfehérvári Szent István Király Múzeumnak

2019.12.23

Kultúra

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma levélben tájékoztatta Székesfehérvár polgármesterét, hogy a Székesfehérvár Közgyűlése által igazgatóvá választott Pokrovenszki Krisztián pályázatát átgondoltnak és megalapozottnak tartja, a jogszabályok által a minisztert megillető véleményezési jogkörben eljárva az eddigi igazgatóhelyettest a Szent István Király Múzeum igazgatói feladatainak ellátására alkalmasnak tartja.

Idén is ingyenes a parkolás az ünnepek alatt Székesfehérváron

2019.12.19

Aktuális

Már december 18-án, szerdától, egészen 2020. január 1-ig, ugyancsak szerdáig díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron. Az ingyenes parkolásról mindenki értesül, aki parkolójegyet szeretne váltani, ebben az időszakban nem működnek majd a parkolóautomaták a városban. A történelmi belvárosba, ami kiemelt parkolási zóna ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani!

Ingyenesen tankolhatnak az elektromos autósok az új fehérvári töltőknél

2019.12.17

Helyi hírek

Az ALDI üzletei előtt átadott székesfehérvári töltők egyszerre négy autót is kiszolgálnak. 

Az ünnepek között is nyitva tartanak a székesfehérvári kiállítások és könyvtárak

2019.12.16

Helyi hírek

A karácsony és szilveszter közötti munkanapokon is kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a fehérvári közművelődési intézmények.

Székesfehérváron újították fel a Gyermekvasút téli kocsiját

2019.12.11

Aktuális

Felújították a Gyermekvasút egyik téli kocsiját, amelyet szerdán hoztak vissza a budapesti kisvasút végállomására, Hűvösvölgyre a MÁV Vagon székesfehérvári javítóbázisáról - közölte a MÁV az MTI-vel.

További 8 milliárd a fehérvári középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

2019.12.10

Aktuális

A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.