2021.07.30, Péntek

Székesfehérvár

Magyarok kenyere - Fehérváron öntötték össze a megye gazdái által felajánlott búzát

2021.07.27

Helyi hírek

A Fejér megyében összegyűjtött búzát jelképesen Székesfehérváron öntötték össze az egykori Sörház-malom mellett.

Akkumulátoros eszközökkel támogatja a mentőket a Makita

2021.07.09

Helyi hírek

A fehérvári telephellyel működő Makita Kft. akkumulátoros eszközökkel támogatja a megye mentőállomásait. Az együttműködés ötlete és igénye a járványidőszakban merült fel, amikor nem volt lehetőség külső szolgáltatások igénybevételére. Az éjszakai mentésekhez használható lámpa, karbantartó eszközök, porszívó, pumpa és hűtő-fűtő láda is van az átadott szerszámcsomagokban.

Látványos munkálatok zajlanak Székesfehérvár elkerülő útjának építésén

2021.07.06

Helyi hírek

A STRABAG munkájával épül a Székesfehérvárt délről elkerülő út.

Semmelweis-napi ünnepségen köszöntötték az egészségügyi dolgozókat a fehérvári Városházán

2021.06.29

Helyi hírek

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötte Semmelweis-nap alkalmából Székesfehérvár Önkormányzata. A hagyományok szerint megkoszorúzták Semmelweis Ignác Oskola utcai emléktábláját, majd a Városháza Dísztermében rendeztek ünnepséget az orvosok, ápolók, védőnők, egészségügyi dolgozók tiszteletére.

Fehérvár: karbantartási munkálatok miatt áramszünet lesz hétfőn Maroshegyen

2021.06.27

Helyi hírek

Az E.ON tájékoztatása szerint a szolgáltatás minőségének javítása céljából végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan június 28-án, hétfőn Maroshegy több utcájában áramszünet lesz.

Kosztümkiállítás nyílt a Vörösmarty színház jelmezeiből a Károlyi kastélyban

2021.06.20

Helyi hírek

Különleges kiállítás nyílt meg Fehérvárcsurgón a Károlyi Kastélyban. Július elejéig nemcsak a csodaszépen berendezett szobákban gyönyörködhetnek a szemek, hanem a Vörösmarty Színház jelmezeiben is. Június 26-án pedig 11 órától a színház jelmez- és kelléktár vezetője tart izgalmas tárlatvezetést.

Hazai pályán, nézők előtt küzdhetnek a bajnoki érmekért a Fehérvár Rugby Club fiataljai

2021.06.09

Helyi hírek

Június 13-án, vasárnap 10 órai kezdettel a Köfém rögbi pályán rendezik az U14 és az U16 korosztályos magyar bajnokság utolsó, éremosztó bajnoki fordulóját a fiúk mezőnyében. A tornarendszerű magyar bajnokság várhatóan 13 órakor fejeződik be, majd következik a „nagydobogós” eredményhirdetés.

Koronavírus - Oltás Székesfehérváron

2021.06.06

Helyi hírek

Koronavírus elleni oltásra érkeznek páciensek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba Székesfehérváron 2021. június 4-én.

Magony Imre Bory Jenőről írt könyvét mutatják be az Aranybulla Könyvtárban

2021.06.02

Helyi hírek

Június 8-án, kedden 17 órai kezdettel mutatják be Magony Imre Bory Jenőről írt legújabb, színes fotókkal illusztrált könyvét az Aranybulla Könyvtárban. A vetített képes előadásra és beszélgetésre regisztrálni kell, illetve kérik a védettségi igazolványt is.

Képviselői konzultáció az új buszhálózatról és menetrendről a megyeszékhelyen

2021.05.29

Helyi hírek

Képviselői konzultációt hívott össze a Városháza Dísztermébe dr. Cser-Palkovics András. A város polgármestere a közgyűlés tagjaival tartott egyeztetést az új autóbuszmenetrendről. A fehérvári képviselőtestület még tavaly döntött a közösségi közlekedés fejlesztéséről, amelynek keretében egy új menetrend és hálózat tervezete is elkészült.

Szabadtéri kiállítás vezeti fel a katolikus világtalálkozót Székesfehérváron

2021.05.23

Helyi hírek

A kiállításon olyan grafikák, plasztikák, digitális munkák és festményrészletek kapnak helyet, melyek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus üzenetét hordozzák.

Május 27-től új helyszínen működik a kórházon belül az oltópont Fehérváron

2021.05.19

Helyi hírek

Jövő csütörtöktől – továbbra is a kórházon belül, de – új helyszínen működik tovább az oltópont. A Seregélyesi úti teherporta felől lehet majd megközelíteni a Lujza épületet, ahol változatlan nyitvatartással várják az oltásra érkezőket.

Koronavírus - Fiatalok oltása Székesfehérváron

2021.05.16

Helyi hírek

Egy fiatal megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. május 14-én. Országszerte 101 kórházi oltóponton oltják azokat a 16-18 éveseket, akik már regisztráltak és időpontot is foglaltak.

Drónokkal is irtana szúnyogot a Lokímica Magyarország Székesfehérváron

2021.05.12

Helyi hírek

Tavaly július óta több lépcsőben tárgyalt már az Európai Unió és a WHO által támogatott és bevizsgált biológiai szúnyogirtó szert gyártó vállalat, a Lokímica Laboratories képviselőivel Székesfehérvár Önkormányzata. A találkozók alkalmával a város természet- és környezetvédelmi szakemberei megismerhették a cég által kifejlesztett védekező technológiát, sőt további képzési együttműködésekről is szó esett.

Hétfőtől újra kinyit a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

2021.05.06

Helyi hírek

A vonatkozó jogszabályokra figyelemmel a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) Fürdő sori székhelye és telephelyei – az Öreghegyi Közösségi Ház, a Felsővárosi Közösségi Ház, a Közösségi Központ – Feketehegy Szárazréti Kultúrudvar, a Királykút Emlékház, a Kisfaludi Közösségi Ház, a Vízivárosi Közösségi Klub, a Felsővárosi Alkotóház és a Csalai Közösségi Tér – május 10-től, hétfőtől ismét látogathatók

Marad a régi buszmenetrend Székesfehérváron

2021.07.26

Helyi hírek

A szavazásból levonható következtetések segítenek a fejlesztési irányok kijelölésében.

Két Fejér megyei csapattal rajtol az UEFA új nemzetközi kupasorozata

2021.07.07

Helyi hírek

A fehérváriak minden ellenfélnek, így a jerevániaknak is megadják a kellő tiszteletet.

Július 17-től új buszhálózat és menetrend Fehérváron - már letölthetőek a járatindulások és az útvonalak

2021.07.03

Helyi hírek

Már elérhető a július 17-én bevezetésre kerülő új menetrend, illetve a városban közlekedő autóbuszok járatútvonalait bemutató új hálózati térkép a https://www.szekesfehervar.hu/ujmenetrend oldalon.

Forgalomkorlátozást vezetnek be a 7. sz. főút M7 autópálya Székesfehérvár keleti lehajtó – Székesfehérvár közötti szakaszán

2021.06.28

Helyi hírek

Július 5-től várhatóan szeptember közepéig a Budapest – Balaton kerékpáros útvonal kiépítéséhez kapcsolódóan a 7. sz. főút Székesfehérvár bevezető szakaszán megkezdődnek a kerékpáros aluljáró építési munkái, emiatt jelentős forgalmirend-változásra kell számítaniuk a közlekedőnek.

Hétvégi túraprogramok a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesülettel

2021.06.23

Helyi hírek

Szombaton és vasárnap is túraprogrammal várja a székesfehérváriakat és a környéken élőket a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület. A hétvége első napján teljesítménytúrán mérhetik le kitartásukat az érdeklődők Gánton, a következő napon pedig zöld városi sétán vehetnek részt a megyeszékhelyen.

Ingyenes futballtörténeti kiállítást nyitott az MTI Nemzeti Fotótár

2021.06.14

Helyi hírek

A kiállítás az Európa-bajnokság végéig ingyenesen látogatható a budapesti Szabadság téren, a debreceni Nagyerdei Stadion mellett, az esztergomi Széchenyi téren, a győri Megyeháza téren, a kaposvári Kossuth téren, a székesfehérvári Sóstói stadion belső kerengőjében és a zalaegerszegi Ruszt téren (színház előtt), illetve megtekinthető online is, a nemzetifototar.hu oldalon.

Nyugat-Magyarország legnagyobb forgalmú logisztikai üzemét adta át a Magyar Posta Székesfehérváron

2021.06.07

Helyi hírek

Nyugat-Magyarország legnagyobb forgalmú logisztikai üzemét adta át hétfőn a Magyar Posta Zrt. Székesfehérváron.

Vízre szálltak pénteken a Sulisárkányok a fehérvári Csónakázó-tavon

2021.06.04

Helyi hírek

Lapáttal és dobverővel a kézben folyamatosan szálltak a kikötőben álló sárkányhajókra a fehérvári diákok. A nagyobbak a korábbi évek tapasztalatit osztották meg azokkal a diáktársakkal, akik ma először vettek részt ilyen csapatversenyen. A Sulisárkány programban négy fehérvári iskola vett részt pénteken.

Jazz-játszótér, zeneovi, babaszobák – ilyen volt a gyermeknapi hétvége Székesfehérváron

2021.05.31

Helyi hírek

Bábszínház és jazz-játszótér, játékos hangszerismertető és hagyományőrzők bemutatója, kézműves foglalkozások és sok-sok fajáték – az idei gyermeknap is számtalan érdekes, izgalmas programmal várta a kicsiket és a kicsit nagyobbakat városszerte. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ négy házában, négy városrészben – szombaton Feketehegy-Szárazréten és Öreghegyen, míg vasárnap Felsővárosban és Kisfaludon – várták az játszani vágyókat.

Leendő ötödikesek jelentkezését várják az MCC tehetségprogramjára

2021.05.27

Helyi hírek

Már zajlik a toborzás az MCC Fiatal Tehetség Programjára: leendő ötödikesek jelentkezését várják a gyakorlatközpontú, ingyenes képzésre. A diákok már Székesfehérváron is részt vehetnek a népszerű programban, amire augusztus 30-ig lehet jelentkezni.

Indul az idei út- és járdafelújítási program – munkaterület-átadások több városrészben

2021.05.22

Helyi hírek

Csütörtökön több városrészben is munkaterület-átadásokra került sor. A 2021. évi útfelújítási program keretében kezdheti meg a fejlesztéseket a Városgondnokság. Vízivárosban és az ’író utcákban’ járdafelújítások lesznek, az Álmos vezér és a Töhötöm utcák csomópontjában kopóréteg-cserét végeznek, a Rádió lakótelepen pedig szintén járdafelújítás indul, illetve folytatódik a sétány építése.

Pünkösdi virágözön - gyógynövénytúra indul Bakonykútiba

2021.05.18

Helyi hírek

Ha az időjárás is kegyes lesz, pünkösdhétfőn gyűjtéssel egybekötött kirándulásra is elindulhatnak az érdeklődők Lencsés Rita gyógynövényszakértővel. Ezúttal Bakonykútiba tart a túra, ahol a tavasz végi virágzó természetben tölthetik meg a kosarakat a résztvevők, és kaphatnak praktikus tanácsokat a teák, szirupok, macerátumok elkészítéséhez és felhasználásához.

Jövő héttől normál ellátási rendben működnek a megyeszékhely bölcsődéi

2021.05.14

Helyi hírek

A járványügyi helyzet javulása lehetővé teszi, hogy május 17-én, hétfőtől a bölcsődék is visszaálljanak a normális működési rendbe.

Nyári színházként nyit a Vörösmarty Színház

2021.05.08

Helyi hírek

A nagyszínház júniusban nyitja meg kapuit, amikor három alkalommal a mentőszolgálat és a székesfehérvári kórház dolgozóinak tartanak zártkörű előadásokat.

Vasárnap reggeltől védettségi igazolvánnyal látogatható a Csitáry uszoda Fehérváron

2021.05.02

Helyi hírek

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását szabályozó rendelet értelmében 2021. május 2-ától a Csitáry G. Emil Uszoda kinyit és látogathatóvá válik. Nem versenysportoló 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal mehetnek be az uszodába!