2021.04.13, Kedd

Székesfehérvár

Rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron

2021.04.09

Helyi hírek

A tervek szerint szabadidőparkot is létesítenek majd a pálya köré.

Fehérvár: 75 millió forinttal támogatja a kórházat a Howmet-Köfém

2021.04.03

Helyi hírek

Howmet Aerospace Foundation alapítványán keresztül 250.000 dollárral, azaz 75 millió forinttal támogatja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház működését a Howmet-Köfém Kft. A mai jelképes csekkátadó eseményen Prof. Dr. Bucsi László főigazgató elmondta, hogy a nagylelkű felajánlás lehetővé teszi több pulzoximéter, valamit mobil diagnosztikai eszközök beszerzését is.

II. János Pál pápa művéből készít színdarabot a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház

2021.03.31

Helyi hírek

A darabban a Vörösmarty Színház színművészei, Tóth Ildikó, Kovács Tamás, Varga Gabriella, Ballér Bianka és Gáspár Sándor szerepelnek.

Öttusa-vk - Székesfehérváron lesz a sorozat döntője

2021.03.26

Helyi hírek

Klaus Schormann, a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) elnöke megtekinti (j) a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központot Székesfehérváron 2021. március 25-én. Az egyeztetéseket követően megszületett a végleges döntés arról, hogy a Fejér megyei város fogadhatja majd a vk-sorozat legjobbjait május 13. és 16. között.

Fehérvár: kerékpársávok lesznek a Zámoly utcában és megépül a járda Kiskút útján a Park centerig

2021.03.23

Helyi hírek

A tervek szerint még idén elkezdődik a Zámoly utcai körforgalomtól a Fecskeparti útig a kerékpársávok építése. Onnantól pedig egészen a Kiskút útja végéig önálló nyomvonalon járda és kerékpárút épül az év második felében induló beruházás keretében.

Koronavírus - Oltás Székesfehérváron

2021.03.21

Aktuális

Egy idős férfi megkapja az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját Neumann-Mészáros Melinda székesfehérvári háziorvostól Esze Tamás utcai rendelőjében 2021. március 17-én.

Senki nem szeret(ne) beteg lenni! - folyamatos a vakcina beadása a háziorvosi körzetekben a megyeszékhelyen

2021.03.18

Helyi hírek

A kórházi oltási pontok mellett folyamatosan zajlik a COVID19 elleni vakcina beadása a háziorvosi körzetekben is. Az egészségügyi szakemberek feszített munkát végeznek: a háziorvosok a körzet betegeinek ellátása mellett folyamatosan koordinálják az oltásra regisztrált pácienseket, hogy azok minél hamarabb felvehessék a vakcinát. Az eddigi tapasztalatokról dr. Derényi Gábor és dr. Tóth András Sándor fehérvári háziorvosokat kérdezte a szekesfehervar.hu.

Virágos Székesfehérvár – írjon e-mailt, aki UPC-s címmel regisztrált a pályázatra

2021.03.07

Helyi hírek

Március elején megszüntette a szolgáltató a ...@upcmail.hu-ra vagy ...@chello.hu-ra végződő e-mail címeket és ezeken a fiókokon keresztül már nem lehet sem küldeni, sem fogadni leveleket. A Virágos Székesfehérvár pályázatra összesen 158-an regisztráltak ilyen végződésű címmel, így a Városgondnokság kéri, hogy aki ezen végződésű címmel jelentkezett, küldjön egy levelet az új címéről a viragok@varosgondnoksag.hu e-mailre, melyben a neve mellett lehetőség szerint szerepeljen a regisztrációs száma is.

Vásárlási idősávot javasolnak az idősek védelmére a városi piacon

2021.03.01

Aktuális

Az ajánlás szerint március 1-jétől 15-ig a 12 és 13 óra közötti idősávban csak a 65 év felettiek vásárolhatnának.

Ének-zenei meghallgatás lesz leendő elsősöknek a fehérvári Kodályban hétfőn és kedden

2021.02.24

Kultúra

Március 8-9-én tartanak játékos ének-zenei meghallgatást a Kodályban a 2021-22-es tanévben induló leendő elsősöknek. A meghallgatásra regisztrálni kell, és a járványhelyzet miatt a kisgyermekeket csak egy szülő kísérheti el.

Áramszünet lesz február 22-én két városrészben

2021.02.21

Helyi hírek

Több székesfehérvári utcában sem lesz áram.

Mesepályázatokat hirdetett a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekkönyvtára

2021.02.19

Helyi hírek

„Hogy érzed magad a koronavírus idején? Mit jelent számodra a bezártság érzése? Mi adhat reményt, s kínálhat megoldást?” – ezekre a kérdésekre várja a válaszokat mese formájában a pályázat.

Osztrák jégkorongliga - Győzelemmel kezdte a középszakaszt a Fehérvár

2021.02.17

Helyi hírek

A hajrát a hazaiak bírták jobban, és emberelőnyben Bartalis István kipattanóját Erdély vágta a kapuba.

Október végére elkészül a székesfehérvári Szent István Király Múzeum felújítása

2021.02.15

Helyi hírek

A megújuló múzeumépület a Királyok és szentek - Az Árpádok kora című kiállítással nyitja majd meg a kapuit.

Kibővített gazdasági mentőcsomaggal segíti Székesfehérvár a bajba jutott vállalkozásokat

2021.02.09

Gazdaság

Nyilvánosságra hozta Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András azt a kibővített, részletes támogatási csomagot, mellyel a járvány miatt különösen nehéz helyzetbe került szektorokat segíti az Önkormányzat. Megjelent a vendéglátósoknak szóló Továbbfoglalkoztatást Segítő Alap részletes kiírása, illetve segítik a szállodásokat, a konditermeket, a játszóházakat és mindazokat, akik tavaly november 1-je után munkahelyeket tartottak meg vagy lettek regisztrált álláskeresők a korlátozások alá került területeken.

Pályakarbantartást tart a MÁV áprilisban - Székesfehérvárt is érinti

2021.04.08

Helyi hírek

Pályakarbantartási munkálatokat végez április 13. és 15. között, valamint április 19-től április 21-ig a MÁV-START Zrt. több vonalon, amely érinti a Székesfehérvárról Várpalota és Szombathely irányába, valamint a Budapest-Déli – Székesfehérvár viszonylatban közlekedőket.

Ünnepi online hangverseny nagypénteken a fehérvári szimfonikusoktól

2021.04.02

Helyi hírek

Nagypénteken este tűzi online koncertjeinek műsorára Johann Sebastian Bach János-passióját a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar és az Ars Oratoria Kamarakórus. A Fehérvár Televízióban 2021. április 2-án, pénteken 21:25-kor látható, a Budai úti református templomban rögzített hangverseny karmestere Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy. Az adás online is nézhető!

Fehérvár: április 19-ig meghosszabbították a személyes ügyfélfogadás szüneteltetését a Polgármesteri Hivatalban

2021.03.29

Helyi hírek

A hatékony járványügyi védekezés érdekében 2021. április 19-ig meghosszabbították a személyes ügyfélfogadás szüneteltetését a Polgármesteri Hivatalban, Székesfehérváron. Az Ügyfélszolgálat és az egyes szervezeti egységek továbbra is telefonon érhetőek el, a beadványokat elektronikus úton vagy papír alapon, a Városház téri épületek gyűjtődobozaiban fogadják.

Koronavírus - Oltás Székesfehérváron Pfizer/BioNTech-vakcinával

2021.03.24

Helyi hírek

Egy idős nő megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának második adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház székesfehérvári oltópontján 2021. március 24-én.

Osztrák jégkorongliga - Hatgólos hazai vereséggel búcsúzott a Fehérvár

2021.03.22

Helyi hírek

A Hydro Fehérvár AV19 6-0-ra alulmaradt a vendég Vienna Capitalsszal szemben pénteken az osztrák jégkorongligában, így 4-0-ra elveszítette a negyeddöntős párharcot.

Közeledik az óvodai beiratkozás - online szülői értekezletek és nyílt napok lesznek Fehérváron

2021.03.19

Helyi hírek

Közeledik az óvodai beiratkozás időszaka, amelyet mindig megelőz az intézmények részéről a szülők tájékoztatása. A járványidőszak közepette sem áll meg az élet, ám jelentősen átalakítja a korábbi gyakorlatot, hiszen most nem lehet nyílt napot tartani, bemenni az óvodába körbenézni és érdeklődni, sőt a beiratkozás előtti szülői értekezletet sem lehet az intézmény épületében megtartani.

Egyre több helyen alakítanak ki méhlegelőket Székesfehérváron

2021.03.10

Helyi hírek

A méhlegelők számát Székesfehérváron is folyamatosan növeli a Városgondnokság.

Fehérvár: elmarad a színház nőnapi meglepetés produkciója

2021.03.06

Helyi hírek

Elmarad a Vörösmarty Színház nőnapi meglepetés produkciója. A művészek a fehérvári intézményekben szerették volna megörvendeztetni a hölgyeket március 8-án, hétfőn. A korlátozások enyhítése után pótolják a műsort.

Koszorúzással emlékeztek a kommunizmus áldozataira Székesfehérváron

2021.02.26

Helyi hírek

Csütörtökön volt a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. A rendkívüli járványügyi helyzet idén nem tette lehetővé a műsorral egybekötött hagyományos megemlékezést Székesfehérváron. Az Ötvenhatosok terén, az emlékműnél a nap folyamán többen helyeztek el koszorút.

Így épül ki a kerékpárút Székesfehérvár és a Balaton között

2021.02.23

Helyi hírek

Mintegy 26 kilométeren új nyomvonalon vezetett kerékpárút épül ki a települések között; a lakott területeken döntően meglévő utakból alakítanak ki bicikliutat.

Elkezdték a tél végi parkfenntartási munkákat Fehérváron

2021.02.20

Helyi hírek

Több mint száz ember dolgozik a parkfenntartásnál, akiknek a többsége szakképzett dolgozó, hiszen korábban volt lehetőség oktatásra, és sokan elsajátították a szakmát.

Országszerte romlott a levegőminőség

2021.02.18

Helyi hírek

Székesfehérvár levegője kifogásolt minősítést kapott.

Jövő hét végéig bárki ingyen kipróbálhatja az új elektromos Ikarust Fehérváron

2021.02.16

Helyi hírek

A 12 méter hosszú, alacsonypadlós jármű maximum 84 utast tud szállítani, egy feltöltéssel 250 kilométert képes megtenni.

Február 25-ig pályázhatnak a fiatalok az Alba Regia Ösztöndíjakra

2021.02.13

Helyi hírek

Székesfehérvár ismét meghirdette a városi fiatalokat támogató ösztöndíjpályázatait. A város honlapján közzétett kiírás szerint a középiskolások és a felsőoktatásban tanulók, valamint a hallgatói tanácsokban feladatot vállalók február 25-ig igényelhetik az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjat, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjat, illetve az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjat.

A Ferencváros otthonába látogat a Vidi vasárnap este

2021.02.04

Helyi hírek

Február 7-én, vasárnap este 18:30 órai kezdettel a Ferencváros otthonába látogat a MOL Fehérvár FC. Az FTC az eddigi 19 bajnokijából 14-et megnyert, 4 döntetlen mellett pedig 1 alkalommal szenvedett csak vereséget, így az első helyről várja a találkozót.