2020.02.27, Csütörtök

Gazdaság

Kevésbé nőtt a termőföld ára Fejérben

2017.05.04

Kiugró áremelkedést hoztak az állami árverések a termőföldpiacon. Egy év alatt átlagosan 40 százalékkal nőttek az árak 2015-höz képest.

Sportcélú tudásközpont épül Székesfehérváron

2017.04.28

A több mint hárommilliárd forintból létrejövő komplex létesítményben egy háromezer néző befogadására alkalmas sportcsarnokot, rehabilitációs és prevenciós centrumot, kutatólaborokat és utánpótlás sportolók részére szálláslehetőséget is kialakítanak.

Hétfőtől igényelhető az energiatakarékossági hitel

2017.04.23

Jövő héttől igényelhető kamatmentes hitel a családi házak, lakások energetikai korszerűsítésére és megújuló energiaforrások alkalmazására. Mindehhez 115 milliárd forint áll rendelkezésre.

Új mesterképzést indít Székesfehérváron a Corvinus

2017.04.21

A Budapesti Corvinus Egyetem 2017. szeptemberében sportközgazdász mesterképzést indít a székesfehérvári Campusán. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

Szabálytalanul működő tűzifatelep működését függesztette fel a NÉBIH

2017.04.08

A tájékoztatás szerint az ellenőrök 155 köbméter eredetigazolás nélküli tűzifát is zároltak szerdán a Fejér megyei tűzifatelep ellenőrzésekor.

Biomasszaüzemmel fedezi hőszükségletét a szabadegyházi cukorgyártó

2017.03.27

A másfél milliárdos beruházásban második biomassza üzemét építi a Hungrana. A napi 3500 tonna kukoricát feldolgozó cég ezzel teljes mértékben elő tudja állítani a termeléséhez szükséges hőt és gőzt.

Fejér megyében is fokozott ellenőrzéseket végez a NAV

2017.03.20

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a héten több megyében kiemelten ellenőrzi a nyugta- és számladási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Díjat kaptak az energiatudatos Fejér megyei iskolák

2017.03.07

2017. március 6-án rendezték meg a Virtuális Erőmű Program díjátadó ünnepségét, ahol az energiatudatos, mérhető energia megtakarítást elért vállalatokat díjazták. A Virtuális Erőmű Program keretén belül díjazottak között öt Fejér megyei intézmény is szerepel.

Egy malomipari cég több bicskei ingatlana is kalapács alá került

2017.03.06

A becsértéken, 1,1 milliárd forintért hirdette meg a felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. a Sikér Malomipari Zrt. több bicskei ingatlanát és vagyontárgyait – olvasható a Világgazdaság hétfői számában.

Fejér megyében épít új elkerülő utat a Soltút és az S-Útvonal

2017.02.28

A 62. számú főút egy 2,9 kilométeres szakasszal lesz hosszabb, amivel Szabadegyháza-ipartelepet kerüli majd el. A projekt költsége több mint 3 milliárd forint.

Előreláthatóan három töltőállomás lesz Dunaújvárosban

2017.02.24

A vártnál kisebb érdeklődés mellett zárult 2016 december végén az önkormányzatok számára kiírt, elektromos autó töltők telepítésének finanszírozását segítő pályázat. Dunaújvárosban összesen 3 darab elektromos autó töltők kiépítését tervezik.

A multik hozzánk öntik a gagyit: uniós ügy lesz belőle

2017.02.16

Ugyanaz a levespor Ausztriában kétszer annyi húsgombócot kap, az odaát három sajttal készülő spagettialapot Magyarországon sajt nélkül árulják. Immár kutatási eredmények bizonyítják, amit eddig csak a külföldi magyarok történeteiből ismertünk!

Demonstráció Dunaújvárosban: Béremelést követel a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

2017.02.15

További alapbéremelést követel a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség a középtávú bérmegállapodás végrehajtása mellett. A szakszervezet ennek érdekében demonstrációt hirdetett Dunaújvárosba, a Dunaferr társaságcsoport székháza elé. A vállalat menedzsmentje azonban a demonstráció helyett tárgyalást javasol.

Új támogatási forma segítené a dunaújvárosi anyákat

2017.02.10

2017. február 8-án ismét ülésezett a dunaújvárosi Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság. Az idei költségvetési tervezet mellett a szülési és gondozási támogatást tartalmazó rendelet-tervezetről is tárgyaltak.

Együttműködési megállapodást kötött az ISD Dunaferr és a Rail Cargo Hungaria

2017.02.07

Növekszik a Záhonyon keresztül vasúton a Dunai Vasműbe fuvarozott nyersanyagok és az onnan kiszállított késztermékek mennyisége. A vasmű nyersanyagellátását biztosító, vasúti fuvarozási együttműködési megállapodást írtak alá az ISD Dunaferr Zrt. és a Rail Cargo Hungaria Zrt. vezetői a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon.

Több száz TOP-projektről született támogató döntés a napokban

2017.05.03

Fejér, Nógrád, Vas, Békés és Bács-Kiskun megyében összesen mintegy 75 milliárd forintnyi újabb forrás helye vált biztossá az elmúlt héten.

A székesfehérvári fiókjait is összevonja a CIB Bank

2017.04.24

Három fiókkal csökken a CIB Bank hálózata a nyáron. Június végén a pénzintézet bezárja a piliscsabai fiókját, valamint összevonja két-két nyíregyházi és székesfehérvári fiókját is.

Már javában zajlanak a szántóföldi napok előkészületi munkái

2017.04.22

Közeleg az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva rendezvény. A bemutatóra és kiállításra még lehet jelentkezni.

Csaknem ezer alkalmazottól válik meg a Lear Corporation Hungary Kft

2017.04.11

Nyolcszáz alkalmazottat bocsát el az amerikai tulajdonú Lear Corporation Hungary Kft., miután a cég vezetése a napokban bejelentette a munkavállalóknak, hogy befejezi a magyarországi autó üléshuzat-gyártó tevékenységét.

Székesfehérvárra is ellátogat a munkaerő megtartásáról szóló konferenciasorozat

2017.03.31

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban kiírt pályázat keretében Országos konferenciasorozat indult kis- és középvállalkozások számára a munkaerő megtartásának támogatására a FEL-VÁLLAL konzorcium szervezésében. Április második felében Székesfehérvár lesz a házigazdája a konferenciasorozatnak.

Dunaújvárost is érinti a Dunán úszó egymilliárdos fejlesztés

2017.03.27

Vízfelületen úszó vasbeton-szerkezetekből álló rendszer fejlesztésén és kialakításán dolgozik az Amitis Mérnöki Kft., a Ferrobeton Zrt. és az FM Projekt Kft. konzorciuma. A vízből nyert telekre könnyűszerkezetes építmény húzható fel. A több mint 1,5 milliárd forintos projekthez 906 milliós támogatást nyertek.

Folytatódhat a fűtéskorszerűsítés

2017.03.11

Az Otthon Melege program legújabb, megjelent alprogramjában többek között gázkazánok és gázkonvektorok cseréjére lesz lehetőség.

A boldogság forrása lakozik a fehérvári tortákban

2017.03.06

Országos hírű vállalkozássá nőtte ki magát az a cukrászműhely, amely süteményboltot is nyitott Székesfehérváron, a Géza utca 27. szám alatt. Szabari Éva 5-6 éve kezdett el menyasszonyi tortákat készíteni az akkor még kuriózumnak számító cukorvirágokkal. Tortái mára olyan hírességek mellett szerepelnek a magazinokban, mint Kulcsár Edina, Tomán Szabina, vagy Kapás Boglárka olimpikon.

Szép summára számíthat az, aki eladja a nyaralóját

2017.03.03

Egyre gyakrabban lehet találni eladó ingatlant a velencei-tavi településeken. Akik most árulják nyaralójukat már több bevételre számíthatnak, mint egy-két évvel ezelőtt.

Áprilisban működésbe léphetnek az új hulladékgyűjtők

2017.02.26

Befejeződött a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében megvalósított Duna-Vértes Köze Regionális Program. A projektben kialakított hat hulladékgyűjtő udvar március végéig megkapja a szükséges engedélyeket, ezt követően megkezdhetik a működésüket – közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Csaknem 1 milliárdból új alumíniumtechnológiákat fejleszthet ki az Arconic-Köfém

2017.02.17

Vissza nem térítendő 978,38 millió forint támogatást kapott új alumíniumötvözetek és gyártástechnológiák fejlesztésére az Arconic-Köfém Kft., a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem alkotta konzorcium.

Székesfehérvár Városgondnoksága idén 1.5 milliárdot áldoz fejlesztésekre

2017.02.16

A 2017-es évre Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. üzleti tervében 7,2 milliárd forint szerepel. Ebből 1,5 milliárd forint jut fejlesztésekre. Emellett idei üzleti tervének lényeges eleme, hogy 67 közfoglalkoztatott állományú dolgozó állandó státuszba kerül.

Szántóföldi Napok: fókuszban a precíziós gazdálkodás

2017.02.14

2017. június 1-2-án, a precíziós gazdálkodás jegyében rendezik meg az I. NAK Szántóföldi Napokat Mezőfalván. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közösen szervezik meg az eseményt.

Székesfehérváron is elérhetővé vált a 4G+ technológia

2017.02.10

A Telenor 4G hálózata már több mint 2100 olyan kistelepülésen is elérhető, ahol legfeljebb hatezren élnek. 2017-ben pedig országszerte további 500 településen várhatóak még fejlesztések.

Tatabánya múzeumként kapja vissza 93 éves kaszinóját

2017.02.06

A háromezer négyzetméretes, szecessziós stílusú Tulipános Ház 22 évig állt bezárva, felújításával múzeum és játszóház születik a város egyik legrégebbi épületében.