2019.05.21, Kedd

Gazdaság

Szép summára számíthat az, aki eladja a nyaralóját

2017.03.03

Egyre gyakrabban lehet találni eladó ingatlant a velencei-tavi településeken. Akik most árulják nyaralójukat már több bevételre számíthatnak, mint egy-két évvel ezelőtt.

Áprilisban működésbe léphetnek az új hulladékgyűjtők

2017.02.26

Befejeződött a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében megvalósított Duna-Vértes Köze Regionális Program. A projektben kialakított hat hulladékgyűjtő udvar március végéig megkapja a szükséges engedélyeket, ezt követően megkezdhetik a működésüket – közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Csaknem 1 milliárdból új alumíniumtechnológiákat fejleszthet ki az Arconic-Köfém

2017.02.17

Vissza nem térítendő 978,38 millió forint támogatást kapott új alumíniumötvözetek és gyártástechnológiák fejlesztésére az Arconic-Köfém Kft., a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem alkotta konzorcium.

Székesfehérvár Városgondnoksága idén 1.5 milliárdot áldoz fejlesztésekre

2017.02.16

A 2017-es évre Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. üzleti tervében 7,2 milliárd forint szerepel. Ebből 1,5 milliárd forint jut fejlesztésekre. Emellett idei üzleti tervének lényeges eleme, hogy 67 közfoglalkoztatott állományú dolgozó állandó státuszba kerül.

Szántóföldi Napok: fókuszban a precíziós gazdálkodás

2017.02.14

2017. június 1-2-án, a precíziós gazdálkodás jegyében rendezik meg az I. NAK Szántóföldi Napokat Mezőfalván. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közösen szervezik meg az eseményt.

Székesfehérváron is elérhetővé vált a 4G+ technológia

2017.02.10

A Telenor 4G hálózata már több mint 2100 olyan kistelepülésen is elérhető, ahol legfeljebb hatezren élnek. 2017-ben pedig országszerte további 500 településen várhatóak még fejlesztések.

Tatabánya múzeumként kapja vissza 93 éves kaszinóját

2017.02.06

A háromezer négyzetméretes, szecessziós stílusú Tulipános Ház 22 évig állt bezárva, felújításával múzeum és játszóház születik a város egyik legrégebbi épületében.

Elstartolt a foglalkoztatás javítását szolgáló projekt

2017.02.04

A megvalósítási szakaszba lépett a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projekt. 2017. január 31-én, a Megyeházán ünnepélyes nyitórendezvény tartottak a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó közéleti személyiségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A rendezvényt a projektgazda Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park számos vizes élőhelye újul meg

2017.02.01

Bruttó 530 millió forintból négy, országos jelentőségű, természetvédelmi oltalom alatt álló élőhely felújítása kezdődik el Fejér megyében a KEHOP keretében.

Székesfehérváron is fejleszt a Cinema City

2017.01.26

300 millió forint beruházás révén, a mai napon Győrben nyitja meg legújabb 4DX mozitermét a Cinema City. A cég tervei szerint az idén teljes felújításon eshet át a székesfehérvári mozi is.

Megújulás és bővítés jellemezheti idén a Syngenta szántóföldi kínálatát

2017.01.19

A növényvédőszer- és vetőmag-értékesítő cég idei szántóföldi kínálatában új, stressztűrő kukoricahibridek is megjelennek, valamint bővül a vállalat piacvezető napraforgó portfóliója is.

Heteken belül eldől a székesfehérvári déli összekötő nyomvonala

2017.01.16

A kétszer egysávos út várhatóan 2019-2020 körülre készül el, a vasútállomás mellett épülő intermodális központ fejlesztésével párhuzamosan.

2016 végére több egyetem is megszabadult a PPP terhektől

2017.01.12

Tavaly decemberben 12 egyetemi PPP (magántőke bevonásával közfeladat ellátása) projektet sikerült kiváltani mintegy 29 milliárd forint értékben. Erről nyilatkozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán, a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) PPP konstrukciójának kiváltásáról tartott sajtótájékoztatón.

Duális képzésre is jelentkezhetnek a diákok Székesfehérváron

2017.01.07

A nevében megújult Arconic-Köfém Kft. továbbra is aktívan vesz részt a székesfehérvári duális képzésben, mint diákokat fogadó szervezet. Ennek érdekében a szervezet egy nyílt napot szervez, mely 2017.01.11-én, szerdán lesz a Köfém Művelődési Házban 15 órától, ahova szeretettel várnak minden érdeklődőt, diákokat és szülőket is egyaránt!

Csaknem 20 ezer éves sztrádamatrica talált már gazdára

2016.12.22

December 8-a óta, új kényelmi szolgáltatásként válthatóak meg az érvényességi idő kezdete előtt a 2017-es országos és megyei éves e-matricák. Az elővételi lehetőséggel eddig 19 881 autós élt, és a megszokottnál nagyobb arányban választották az online vagy mobilos vásárlási lehetőséget.

Fejér megyében épít új elkerülő utat a Soltút és az S-Útvonal

2017.02.28

A 62. számú főút egy 2,9 kilométeres szakasszal lesz hosszabb, amivel Szabadegyháza-ipartelepet kerüli majd el. A projekt költsége több mint 3 milliárd forint.

Előreláthatóan három töltőállomás lesz Dunaújvárosban

2017.02.24

A vártnál kisebb érdeklődés mellett zárult 2016 december végén az önkormányzatok számára kiírt, elektromos autó töltők telepítésének finanszírozását segítő pályázat. Dunaújvárosban összesen 3 darab elektromos autó töltők kiépítését tervezik.

A multik hozzánk öntik a gagyit: uniós ügy lesz belőle

2017.02.16

Ugyanaz a levespor Ausztriában kétszer annyi húsgombócot kap, az odaát három sajttal készülő spagettialapot Magyarországon sajt nélkül árulják. Immár kutatási eredmények bizonyítják, amit eddig csak a külföldi magyarok történeteiből ismertünk!

Demonstráció Dunaújvárosban: Béremelést követel a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

2017.02.15

További alapbéremelést követel a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség a középtávú bérmegállapodás végrehajtása mellett. A szakszervezet ennek érdekében demonstrációt hirdetett Dunaújvárosba, a Dunaferr társaságcsoport székháza elé. A vállalat menedzsmentje azonban a demonstráció helyett tárgyalást javasol.

Új támogatási forma segítené a dunaújvárosi anyákat

2017.02.10

2017. február 8-án ismét ülésezett a dunaújvárosi Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság. Az idei költségvetési tervezet mellett a szülési és gondozási támogatást tartalmazó rendelet-tervezetről is tárgyaltak.

Együttműködési megállapodást kötött az ISD Dunaferr és a Rail Cargo Hungaria

2017.02.07

Növekszik a Záhonyon keresztül vasúton a Dunai Vasműbe fuvarozott nyersanyagok és az onnan kiszállított késztermékek mennyisége. A vasmű nyersanyagellátását biztosító, vasúti fuvarozási együttműködési megállapodást írtak alá az ISD Dunaferr Zrt. és a Rail Cargo Hungaria Zrt. vezetői a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon.

A vasbeton födémtől a hőreflektáló cserépig: tetőkonferenciát tartottak Kecskeméten

2017.02.05

Az Akker-Plus Kft. a tetőépítés témakörében tartott kivitelezői konferenciát pénteken. Az eseményen a szakma meghatározó képviselői mutatták be az idei év legfontosabb aktualitásait, valamint az üzletileg új sikerekkel kecsegtető újdonságokat.

A csütörtöki magyar-orosz megállapodások áttörést jelentenek a Dunaferrnek

2017.02.03

Az orosz többségi tulajdonban lévő ISD Dunaferr Zrt. jövőjét illetően áttörést jelentenek a csütörtöki magyar-orosz kormányközi megállapodások, hiszen azok legalább 20 millió eurós fejlesztést jelentenek a cégcsoportnál.

Nádaratás a Velencei-tavon

2017.01.30

A húsz centimétert is meghaladta a jég vastagsága a Velencei-tavon, ezáltal ideális felületet adva a nádvágóknak. A nádat már több éve, nem tudták rendesen aratni, ami vízminőségi szempontból is fontos, hiszen rengeteg szerves anyag kerül ki így a Velencei-tóból.

Videoton 25: Kiemelt cél a családias munkahelyi atmoszféra megteremtése

2017.01.25

Az új Videoton megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából három pályázatot hirdetett tavaly ősszel a munkavállalói, és azok családjai részére. A beküldött pályaművek között érdekes találmányok és rajzok is szerepeltek.

Új vezető áll a rácalmási Hankook gyár élén

2017.01.18

Új ügyvezető igazgatót nevezett ki a Hankook Tire az egyetlen európai gyárának az élére. A kinevezésére azért került sor, mert az eddigi vezető Li Szang Il nyugdíjba vonult.

Döntés született Székesfehérvár kiemelt fontosságú fejlesztéseiről

2017.01.15

Magyarország Kormánya újabb fontos döntést hozott, ami a tervezett nagyberuházások előkészítését illeti. Gyorsabbá és egyszerűbbé válhatnak a fejlesztések (az Alba Aréna multifunkcionális csarnok, a kórházfejlesztés, a középiskolai campus, valamint az Árpád-ház Program) a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján, hiszen nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyekké nyilvánították ezeket a fejlesztéseket.

Idén Székesfehérváron nyit új szalont az Audi

2017.01.11

2016-ban is az Audi volt a legkedveltebb prémium személyautó Magyarországon. Tavaly 2503 új autót adtak el az országban, ezzel változatlanul vezetik a prémium szegmenst – tájékoztatta a Porsche Hungaria (PH), a Volkswagen konszern járműveinek képviselője az MTI-t.

3,5 tonna felett már fizetni kell az elkerülő új szakaszán

2017.01.04

Januártól kezdődően díjkötelessé vált a 3,5 tonna feletti össztömegű járművek számára a 7-es és 8-as főutakat összekötő székesfehérvári új elkerülő út.

Meghosszabbodott az ŐsFehérvár kártya érvényessége

2016.12.21

Az Önkormányzat döntésének értelmében idén megújították, kibővítették az ŐsFehérvár kártya által működtetett rendszert. A programhoz eddig 179 elfogadóhely csatlakozott, melyek termékeit, szolgáltatásait a székesfehérváriak kedvezményesen vásárolhatják meg, illetve vehetik igénybe.