2019.07.20, Szombat

Gazdaság

Csaknem ezer alkalmazottól válik meg a Lear Corporation Hungary Kft

2017.04.11

Nyolcszáz alkalmazottat bocsát el az amerikai tulajdonú Lear Corporation Hungary Kft., miután a cég vezetése a napokban bejelentette a munkavállalóknak, hogy befejezi a magyarországi autó üléshuzat-gyártó tevékenységét.

Székesfehérvárra is ellátogat a munkaerő megtartásáról szóló konferenciasorozat

2017.03.31

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban kiírt pályázat keretében Országos konferenciasorozat indult kis- és középvállalkozások számára a munkaerő megtartásának támogatására a FEL-VÁLLAL konzorcium szervezésében. Április második felében Székesfehérvár lesz a házigazdája a konferenciasorozatnak.

Dunaújvárost is érinti a Dunán úszó egymilliárdos fejlesztés

2017.03.27

Vízfelületen úszó vasbeton-szerkezetekből álló rendszer fejlesztésén és kialakításán dolgozik az Amitis Mérnöki Kft., a Ferrobeton Zrt. és az FM Projekt Kft. konzorciuma. A vízből nyert telekre könnyűszerkezetes építmény húzható fel. A több mint 1,5 milliárd forintos projekthez 906 milliós támogatást nyertek.

Folytatódhat a fűtéskorszerűsítés

2017.03.11

Az Otthon Melege program legújabb, megjelent alprogramjában többek között gázkazánok és gázkonvektorok cseréjére lesz lehetőség.

A boldogság forrása lakozik a fehérvári tortákban

2017.03.06

Országos hírű vállalkozássá nőtte ki magát az a cukrászműhely, amely süteményboltot is nyitott Székesfehérváron, a Géza utca 27. szám alatt. Szabari Éva 5-6 éve kezdett el menyasszonyi tortákat készíteni az akkor még kuriózumnak számító cukorvirágokkal. Tortái mára olyan hírességek mellett szerepelnek a magazinokban, mint Kulcsár Edina, Tomán Szabina, vagy Kapás Boglárka olimpikon.

Szép summára számíthat az, aki eladja a nyaralóját

2017.03.03

Egyre gyakrabban lehet találni eladó ingatlant a velencei-tavi településeken. Akik most árulják nyaralójukat már több bevételre számíthatnak, mint egy-két évvel ezelőtt.

Áprilisban működésbe léphetnek az új hulladékgyűjtők

2017.02.26

Befejeződött a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében megvalósított Duna-Vértes Köze Regionális Program. A projektben kialakított hat hulladékgyűjtő udvar március végéig megkapja a szükséges engedélyeket, ezt követően megkezdhetik a működésüket – közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Csaknem 1 milliárdból új alumíniumtechnológiákat fejleszthet ki az Arconic-Köfém

2017.02.17

Vissza nem térítendő 978,38 millió forint támogatást kapott új alumíniumötvözetek és gyártástechnológiák fejlesztésére az Arconic-Köfém Kft., a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem alkotta konzorcium.

Székesfehérvár Városgondnoksága idén 1.5 milliárdot áldoz fejlesztésekre

2017.02.16

A 2017-es évre Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. üzleti tervében 7,2 milliárd forint szerepel. Ebből 1,5 milliárd forint jut fejlesztésekre. Emellett idei üzleti tervének lényeges eleme, hogy 67 közfoglalkoztatott állományú dolgozó állandó státuszba kerül.

Szántóföldi Napok: fókuszban a precíziós gazdálkodás

2017.02.14

2017. június 1-2-án, a precíziós gazdálkodás jegyében rendezik meg az I. NAK Szántóföldi Napokat Mezőfalván. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közösen szervezik meg az eseményt.

Székesfehérváron is elérhetővé vált a 4G+ technológia

2017.02.10

A Telenor 4G hálózata már több mint 2100 olyan kistelepülésen is elérhető, ahol legfeljebb hatezren élnek. 2017-ben pedig országszerte további 500 településen várhatóak még fejlesztések.

Tatabánya múzeumként kapja vissza 93 éves kaszinóját

2017.02.06

A háromezer négyzetméretes, szecessziós stílusú Tulipános Ház 22 évig állt bezárva, felújításával múzeum és játszóház születik a város egyik legrégebbi épületében.

Elstartolt a foglalkoztatás javítását szolgáló projekt

2017.02.04

A megvalósítási szakaszba lépett a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projekt. 2017. január 31-én, a Megyeházán ünnepélyes nyitórendezvény tartottak a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó közéleti személyiségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A rendezvényt a projektgazda Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park számos vizes élőhelye újul meg

2017.02.01

Bruttó 530 millió forintból négy, országos jelentőségű, természetvédelmi oltalom alatt álló élőhely felújítása kezdődik el Fejér megyében a KEHOP keretében.

Székesfehérváron is fejleszt a Cinema City

2017.01.26

300 millió forint beruházás révén, a mai napon Győrben nyitja meg legújabb 4DX mozitermét a Cinema City. A cég tervei szerint az idén teljes felújításon eshet át a székesfehérvári mozi is.

Szabálytalanul működő tűzifatelep működését függesztette fel a NÉBIH

2017.04.08

A tájékoztatás szerint az ellenőrök 155 köbméter eredetigazolás nélküli tűzifát is zároltak szerdán a Fejér megyei tűzifatelep ellenőrzésekor.

Biomasszaüzemmel fedezi hőszükségletét a szabadegyházi cukorgyártó

2017.03.27

A másfél milliárdos beruházásban második biomassza üzemét építi a Hungrana. A napi 3500 tonna kukoricát feldolgozó cég ezzel teljes mértékben elő tudja állítani a termeléséhez szükséges hőt és gőzt.

Fejér megyében is fokozott ellenőrzéseket végez a NAV

2017.03.20

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a héten több megyében kiemelten ellenőrzi a nyugta- és számladási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Díjat kaptak az energiatudatos Fejér megyei iskolák

2017.03.07

2017. március 6-án rendezték meg a Virtuális Erőmű Program díjátadó ünnepségét, ahol az energiatudatos, mérhető energia megtakarítást elért vállalatokat díjazták. A Virtuális Erőmű Program keretén belül díjazottak között öt Fejér megyei intézmény is szerepel.

Egy malomipari cég több bicskei ingatlana is kalapács alá került

2017.03.06

A becsértéken, 1,1 milliárd forintért hirdette meg a felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. a Sikér Malomipari Zrt. több bicskei ingatlanát és vagyontárgyait – olvasható a Világgazdaság hétfői számában.

Fejér megyében épít új elkerülő utat a Soltút és az S-Útvonal

2017.02.28

A 62. számú főút egy 2,9 kilométeres szakasszal lesz hosszabb, amivel Szabadegyháza-ipartelepet kerüli majd el. A projekt költsége több mint 3 milliárd forint.

Előreláthatóan három töltőállomás lesz Dunaújvárosban

2017.02.24

A vártnál kisebb érdeklődés mellett zárult 2016 december végén az önkormányzatok számára kiírt, elektromos autó töltők telepítésének finanszírozását segítő pályázat. Dunaújvárosban összesen 3 darab elektromos autó töltők kiépítését tervezik.

A multik hozzánk öntik a gagyit: uniós ügy lesz belőle

2017.02.16

Ugyanaz a levespor Ausztriában kétszer annyi húsgombócot kap, az odaát három sajttal készülő spagettialapot Magyarországon sajt nélkül árulják. Immár kutatási eredmények bizonyítják, amit eddig csak a külföldi magyarok történeteiből ismertünk!

Demonstráció Dunaújvárosban: Béremelést követel a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség

2017.02.15

További alapbéremelést követel a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség a középtávú bérmegállapodás végrehajtása mellett. A szakszervezet ennek érdekében demonstrációt hirdetett Dunaújvárosba, a Dunaferr társaságcsoport székháza elé. A vállalat menedzsmentje azonban a demonstráció helyett tárgyalást javasol.

Új támogatási forma segítené a dunaújvárosi anyákat

2017.02.10

2017. február 8-án ismét ülésezett a dunaújvárosi Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság. Az idei költségvetési tervezet mellett a szülési és gondozási támogatást tartalmazó rendelet-tervezetről is tárgyaltak.

Együttműködési megállapodást kötött az ISD Dunaferr és a Rail Cargo Hungaria

2017.02.07

Növekszik a Záhonyon keresztül vasúton a Dunai Vasműbe fuvarozott nyersanyagok és az onnan kiszállított késztermékek mennyisége. A vasmű nyersanyagellátását biztosító, vasúti fuvarozási együttműködési megállapodást írtak alá az ISD Dunaferr Zrt. és a Rail Cargo Hungaria Zrt. vezetői a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon.

A vasbeton födémtől a hőreflektáló cserépig: tetőkonferenciát tartottak Kecskeméten

2017.02.05

Az Akker-Plus Kft. a tetőépítés témakörében tartott kivitelezői konferenciát pénteken. Az eseményen a szakma meghatározó képviselői mutatták be az idei év legfontosabb aktualitásait, valamint az üzletileg új sikerekkel kecsegtető újdonságokat.

A csütörtöki magyar-orosz megállapodások áttörést jelentenek a Dunaferrnek

2017.02.03

Az orosz többségi tulajdonban lévő ISD Dunaferr Zrt. jövőjét illetően áttörést jelentenek a csütörtöki magyar-orosz kormányközi megállapodások, hiszen azok legalább 20 millió eurós fejlesztést jelentenek a cégcsoportnál.

Nádaratás a Velencei-tavon

2017.01.30

A húsz centimétert is meghaladta a jég vastagsága a Velencei-tavon, ezáltal ideális felületet adva a nádvágóknak. A nádat már több éve, nem tudták rendesen aratni, ami vízminőségi szempontból is fontos, hiszen rengeteg szerves anyag kerül ki így a Velencei-tóból.

Videoton 25: Kiemelt cél a családias munkahelyi atmoszféra megteremtése

2017.01.25

Az új Videoton megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából három pályázatot hirdetett tavaly ősszel a munkavállalói, és azok családjai részére. A beküldött pályaművek között érdekes találmányok és rajzok is szerepeltek.