2024.07.19, Péntek

Nyilvánosak a felvételi ponthatárok – ennyi kellett a fehérvári képzésekhez

szekesfehervar.hu

2018.07.26. 14:00

A Corvinus Székesfehérvári Campusán a legtöbb pont a gazdálkodási és menedzsment alapképzéshez kellett, míg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán a műszaki menedzser szak volt a "pontrekorder". A BCE Székesfehérvári Campusán indított szakokra az első évhez képest kétszer többen jelentkeztek és a tavalyi létszámhoz képest közel kétszer többen kezdhetik meg itt tanulmányaikat.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara hat alapszakon végez mérnökképzést. Idén is a mérnökinformatikus szak volt a legnépszerűbb.

A gépészmérnök, a villamosmérnök, a műszaki menedzser, a földmérő és földrendező mérnök alapszakra is jócskán érkezett jelentkezés.

Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar (államilag finanszírozott, nappali):
- mérnökinformatikus 280 pont
- gépészmérnök 282 pont
- villamosmérnök 284 pont
- műszaki menedzser 322 pont
- földmérő és földrendező mérnök 282 pont

A BCE Székesfehérvári Campusán indított szakokra az első évhez képest kétszer többen jelentkeztek, és a ponthatárok fényében a tavalyi létszámhoz képest közel kétszer többen kezdhetik meg itt tanulmányaikat.

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán pedig idén is a Gazdálkodási és menedzsment alapszakra jelentkeztek a legtöbben. A Székesfehérvári Campus fejlesztésének egyik nagy eredménye, hogy mind alap- mind mesterszakon egy-egy képzéssel bővült a paletta, így már három alap és két mesterszak indul el. A mesterképzésre jelentkezők rangsorolásáról a jelentkezők által elért felvételi eredmények alapján saját hatáskörben döntöttek. A jelentkező teljesítményét 100 pontos rendszerben értékelték.

Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus (államilag finanszírozott, nappali):

- Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak 432
- Pénzügyi és számviteli alapképzési szak 430
- Turizmus és vendéglátás alapképzési szak 403

Mindenki csak egy helyre nyerhetett felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt.

A ponthatárokat a felsőoktatási intézmények az Oktatási Hivatal (OH) közreműködésével, az OH informatikai algoritmusával határozták meg, az eredményeket a felsőoktatási intézmények vezetői hagyták jóvá. Egy képzés ponthatárát az adott felsőoktatási intézmény kapacitása mellett a jelentkezők száma és eredménye is befolyásolta.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyefelvételiCorvinus EgyetemÓbudai Egyetem Alba Regia Műszaki KarBCEponthatár