2024.02.23, Péntek

Napelemeket telepítettek a lakók a panelház tetejére

2016.02.05. 11:39

Hirdetés

Napelemeket telepített egy lakóház közössége Székesfehérvárom, a Bátky Zsigmond utca 3. tetejére. A beruházást a lakóközösség fele részben saját forrásból fele részben pedig az OTP Bank által kiírt pályázaton elnyert összegből valósította meg. Céljuk, hogy a társasház közös helyiségeiben az energiafogyasztást, így a lift működési költségét is kiváltsák ezzel a módszerrel.

A 3,84 kW-os rendszer szinte a teljes energiafelhasználását kiváltja a 3-as számú épületben, mellyel így éves szinten 150-200 ezer forintot tudnak spórolni. A tervek szerint a rendszert tovább bővítik a 1-5. szám alatti társasházban.

Az 1.7 millió forintos beruházást az OTP Bank napelemek telepítésére kiírt környezetvédelmi pályázatán nyert támogatásból és a társasház saját forrásából finanszírozták fele-fele arányban.

Tegnap mutatták be és helyezték üzembe a 16 elemből álló szerkezetet. Az eseményen jelen volt Viza Attila önkormányzati képviselő, Óber László közös képviselő, Karácsony Kata pályázatíró, Frank Tünde, az OTP Bank székesfehérvári osztályvezetője és Gaál Tibor, a kivitelező Phlegon Consult ügyvezetője.

A napelemeket és a rendszert működtető belső szerkezeteket nemrégiben szerelték fel, és céljuk, hogy a következő években a társasház teljes közösségét érintő áramfogyasztást, azaz a lépcsőházi világítás, valamint a lift és a szellőzőmotor üzemeltetését alternatív energiaforrásból oldják meg.

forrás: szekesfehervar.hu

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárberuházásnapelemmegújuló energia