2024.04.27, Szombat

Gyerekeknek, gyerekekről - ilyen a SZÉP program egy iskolai órája Fehérváron

www.szekesfehervar.hu

2017.11.07. 16:52

Kedden reggel egy speciális órával kezdődött az 1/c osztály napja a Németh László Általános Iskolában. A gyerekek olyan társaik életébe nyerhettek betekintést, akik nem hallanak vagy látnak, mozgásukban korlátozottak vagy éppen nem teljesen úgy gondolkodnak, mint a legtöbb ember.

Hirdetés

A gyerekek érdeklődését felkeltette a nem mindennapi óra és érdeklődő, csillogó tekintettel figyeltek végig.

SZÉP program koordinátora és ötletgazdája Lengyel Zsófia, aki maga is látássérültként éli az életét az általános iskolák 1. és 2. évfolyamos diákjait szólítja meg. A gyerekek interaktív előadása keretében ismerkednek meg a látás-, hallás-, mozgás- és értelmi sérült emberek élethelyzetével.

 

A SZÉKESFEHÉRVÁRI ÉRZÉKENYÍTŐ PROGRAM BEMUTATÓ ÓRÁJA

 

A SZÉP, az-az a Székesfehérvári Érzékenyítő Program célja, hogy a fehérvári gyerekek és felnőttek fogyatékkal élő emberekkel találkozva a mindennapokban természetes reakcióként tudjanak „jól segíteni”, valamint elfogadóbbá válni.

 

A kedd reggeli órát Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András és Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok is megnézte.

 

Még nyáron, a Napraforgó táborban mutatták be első alkalommal azt a négy kisfilmet, melyek egy-egy látás-, hallás- és mozgássérült, illetve Down-szindrómás gyermek életét mutatják be a velük egykorú, egészséges társaiknak. A négyperces alkotások által bepillantást nyerhetünk a sérült gyermekek mindennapjaiba, iskolai és családi életébe, érzékeltetve azt, hogy sérülten is örömteli, teljes és értékes életet élnek a főszereplő gyerekek.

Iskolák, intézmények, formális és informális csoportok jelentkezését várják, akik szeretnének részt venni a programban!

Jelentkezni lehet az előadás megtartására az alábbi elérhetőségeken:
[email protected]
[email protected]

 

AktuálislátássérültgyerekekNémeth László Általános Iskola SzékesfehérvárSZÉP program hallássérültDown-szindróma