2024.07.16, Kedd

gyerekek

Több mint 51 ezer bölcsődei férőhely áll rendelkezésre országszerte

2020.07.03

Országos hírek

A cél az, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhely legyen az országban, ezért jelentős fejlesztéseket fognak végrehajtani.

Augusztus végéig tovább vonatozhatnak a gyerekek a Kajla útlevéllel

2019.08.04

Aktuális

A nagy sikernek köszönhetően, az alsó tagozatos iskolások egy hónappal tovább, augusztus végéig utazhatnak ingyen a MÁV-START és a GYSEV járatain a Kajla útlevéllel. Júliusban 63 ezernél is több kisdiák élt a lehetőséggel, és indult el, a családokkal közösen, a kíváncsi magyar vizsla kölyök nyomában. Ezeknek az utazásoknak az össztávolsága közel 5,8 millió kilométer volt, ami az átlagos Föld-Hold távolság tizenötszöröse.

Így térnek vissza a gyerekek a természetbe

2019.02.05

Országos hírek

Országos programban épülnek ki kertek az iskolák számára, a cél egy ökoszemléletű nevelési tér létrehozása.

Gyerekeknek, gyerekekről - ilyen a SZÉP program egy iskolai órája Fehérváron

2017.11.07

Kedden reggel egy speciális órával kezdődött az 1/c osztály napja a Németh László Általános Iskolában. A gyerekek olyan társaik életébe nyerhettek betekintést, akik nem hallanak vagy látnak, mozgásukban korlátozottak vagy éppen nem teljesen úgy gondolkodnak, mint a legtöbb ember.

Fejér megyei gyerekek testvértáboroznak Balatonfenyvesen

2017.08.03

A Vigyázó kéz Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében már tizenkilencedik alkalommal valósulhat meg július 29. és augusztus 4-e között a Testvértábor.

Gyerektáncokkal lesz tele a jövő hétvége

2016.03.06

Jövő hétvégén, Székesfehérváron rendezik meg a VI. Országos Tanulmányi Néptáncverseny döntőjét. A megmérettetésre több mint húsz iskolából érkeznek tánccsoportok, akik a Művészetek Házában, illetve a Vörösmarty Színházban mutatják be kötelező és szabadon választott táncaikat. A háromnapos verseny hétfőn késő délután ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul. A megyeszékhelyt az országos folklór tehetségkutató televíziós műsorban eredményesen szereplő Pulutyka csoport képviseli.