2024.02.23, Péntek

Veszprém

Veszprém és Fejér vármegyében adott sok munkát a tűzoltóknak a vihar

2023.07.11

Helyi hírek

A hétfő délutáni vihar csapadékát kísérő nagy erejű szél elsősorban Veszprém és Fejér vármegyében adott sok munkát a tűzoltóknak - közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

Hatékony együttműködés segíti a veszprémi várnegyed rendkívüli kihívásokkal járó felújítását

2023.01.05

Helyi hírek

Mind a projekt összetettsége, mind a műemléki jelleg, mind a feladatok összehangolásához szükséges logisztika tekintetében kiemelt jelentőségű beruházás zajlik a veszprémi várban, amelyről a konzorciumvezető LATEREX Építő Zrt. munkatársát kérdeztük.

A Tejfalusy Ház is megújul a veszprémi várnegyed felújítása keretében - Layher ideiglenes tető védi az épületet

2022.10.28

Helyi hírek

A felújítás során egy integrált Layher megoldás segíti a kivitelező szakemberek munkáját, mellyel szűk helyen, bonyolult helyi adottságok mellett, rendszerelemek használatával is megvalósíthatók komplex műszaki megoldások.

Felpezsdítheti a lakáspiacot az szja-visszatérítés az egyik ingatlanportál szerint

2022.02.14

Országos hírek

Fellendítheti a használt lakások forgalmát az szja-visszatérítést, amelyet a gyermekes családok február közepén kapnak meg.

Indulhat a veszprémi elkerülő építkezése, megszűnhetnek a balatoni dugók

2020.02.25

Országos hírek

A 7,5 kilométeres 2x2 sávos út nem csak a helybeliek életét teszi könnyebbé, hanem a Balaton északi partjára tartókét is. A munkát a Strabag végzi el.

Új épületbe költözött Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Veszprémben

2018.10.20

Új épületbe költözött a Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, amelynek kibővült a jogköre. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke sikeresnek és hatékonynak nevezte a bíróságok szervezeti átalakítását a megújult épület átadása alkalmából tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Egyre közelebb Veszprém gyorsforgalmi elérhetősége

2016.10.10

Gazdaság

Elindult az építkezés a 8-as főút várpalotai elkerülőjének második, befejező szakaszán, ami 6 milliárd forintból valósul meg.

Történeti és műemléki kincsek kerültek elő a veszprémi várnegyed megújítása során

2023.03.15

Helyi hírek

Korábban nem ismert barokk csatornarendszert, falfestéseket, középkori várfalszakaszokat és befalazott kemencéket is találtak.

Így halad a veszprémi várnegyed teljes rehabilitációja

2022.11.30

Helyi hírek

18 épület és a hozzá tartozó terek újulnak meg, a munkálatokat a Laterex Építő Zrt., a Fejér BÁL Zrt., a VEMÉV-SZER Kft., a SWIETELSKY Magyarország Kft. és a B & G Generál Kft. végzi.

Tigrisek, hiúzok és hópárducok új otthonát is felépítik Veszprémben - így halad a munka

2022.10.19

Helyi hírek

A VEMÉV-SZER és az Incorso már jelentősen előre haladt a megyeszékhely állatkertjének fejlesztésével, a munkálatokban az acélszerkezetek építkezésében a KÉSZ is részt vesz, mint alvállalkozó.

Kulturális programsorozattal pályázhatnak a kistelepülések június 30-áig

2021.06.09

Országos hírek

A hangsúly a színes rendezvénysorozatok megvalósításán van, de ezen kívül kisebb korszerűsítésekre is lehetőséget ad a program.

Páratlan zöld fejlesztéshullám a Dunántúlon: 21 napelemparkot adtak át

2020.01.16

Helyi hírek

Az átfogó fejlesztésnek köszönhetően 100 ezer ember villamosenergia-fogyasztását fedezik fenntartható módon.

Átadták a 8-as főút várpalotát elkerülő szakaszát, ezzel teljessé vált a gyorsforgalmi út Székesfehérvár és Veszprém között

2018.03.09

A szakasz átadásával végig kétszer két sávos gyorsforgalmi úton lehet autózni Székesfehérvár és Veszprém között, mintegy 50 kilométer hosszan

A kéznyomát hagyta Veszprém épített örökségében a Hónap Mérnöke - Interjú

2023.07.31

Helyi hírek

Pályafutása egy Balaton-felvidéki présházból indult, 14 éve pedig a VEMÉV-SZER Építő és Szerelőipari Kft.-t erősíti szaktudásával, tapasztalatával. Legyen az modern kivitelezés, műemlékvédelmi vagy speciális projekt, mindegyikben talál izgalmat és kihívást. A júliusi Hónap Mérnöke megtanulta élvezni az utat, a kivitelezés teljes folyamatát. Munkáihoz gyakran kötik korábbi emlékek, érzelmek, melyek egészen különleges pluszt adnak a napi munkához. Nagy Gábor projektvezető arról is beszélt, cége számára nagy büszkeség, hogy városuk, Veszprém felvirágoztatásában részt vehettek, mint generálkivitelezők.