2024.04.27, Szombat
A jazz ikonikus előadóit vonultatja fel az idei Veszprém Jazz Fesztivál
Fotó: facebook.com/veszpremjazz

A jazz ikonikus előadóit vonultatja fel az idei Veszprém Jazz Fesztivál

MTI

2023.11.15. 08:24

November 16-án kezdődik a négynapos rendezvényen csaknem harminc koncertet hallgathat meg a közönség.

Hirdetés

A jazz sokszínűségét hirdeti a csütörtökön kezdődő négynapos Veszprém Jazz Fesztivál, amelyen világsztárok, határműfajokkal kísérletező előadók és fiatal magyar jazz-zenészek is fellépnek a bakonyi vármegyeszékhelyen.

A fesztivál programjában csaknem harminc koncert szerepel - a Hangvillában, az Expresszóban és a Papírkutya Kultúrbisztróban -, melyeken olyan sztárok lépnek fel, mint a francia-svájci trombitás Erik Truffaz, az amerikai gitáros Bill Frisell, az Elefántcsontpartról származó francia dobos-zongorista Manu Katché, a svájci dobos Jojo Mayer, az amerikai Scary Pockets, a német Boticelli Baby, a brit The New Mastersounds, a Kéknyúl és a Nagy Emma Quintet.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat egyik kiemelt célkitűzése, hogy a 2019-ben elnyert UNESCO Zene Városa címhez igazodva a régióban a zenei műfajok legszélesebb skálája bemutatkozzon, és a világsztárok mellett a régióból is minőségi produkciók lépjenek fel. Ennek jegyében a Veszprém Jazz Fesztiválon a Hangvilla kávézójában magyar fellépők állnak színpadra, a Papírkutya Kultúrbisztróban pedig a Snétberger Alapítvány növendékei adnak ingyenes koncerteket.

A fesztivált a Hangvillában Kleb Attila fotográfus, valamint a Blasius basszusgitárok készítőinek kiállításai színesítik.

Helyi hírekVeszprémjazzfesztiválEurópa Kulturális Fővárosa