2023.10.04, Szerda

katona

Közös magyar-horvát katonai parancsokság Székesfehérváron

2020.10.28

Helyi hírek

Ütemterv szerint halad a haderőfejlesztés - jelentette ki a honvédelmi miniszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén.

Doberdó hősei - a 17-es gyalogezred katonáira emlékeztek

2019.07.18

Aktuális

A Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred július 18-i emléknapja alkalmából idén is a Zichy-ligetben emlékeztek a hős katonákra. Székesfehérváron minden évben megemlékeznek az „oroszlános” emlékműnél, hogy a csatatereken maradt déd- és ükapák hősies katonai helytállása, küzdelme ne merüljön feledésbe.

Főhajtás Fehérváron a háborúkban elesett katonák emléke előtt

2018.05.27

A háborúkban elesett magyar katonák és életüket vesztett civilek előtt tisztelgünk a Hősök Napján. Az országos kezdeményezéshez hagyományosan csatlakozott Székesfehérvár városa, pénteken a katonatemetőkben tartottak néma koszorúzásokat. A megemlékezések a hétvégén is folytatódnak.

Hangverseny a háborús áldozatok emlékére Fehérváron

2017.10.25

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Donnál elesett katonák és a II. világháború minden áldozatának emlékére tart halottak napi hangversenyt november 4-én.

Katasztrófavédelmi kiképzésen a székesfehérvári katonák

2017.03.24

A székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katasztrófavédelmi feladatokra történő felkészítést, valamint tűzoltási gyakorlatot tartott a napokban.