2024.03.28, Csütörtök
Lezárult Fehérváron az infokommunikációs és fegyverzettechnikai altiszti szakmai tanfolyam
szekesfehervar.hu

Lezárult Fehérváron az infokommunikációs és fegyverzettechnikai altiszti szakmai tanfolyam

szekesfehervar.hu

2021.07.13. 17:28

A két fegyvernem résztvevői április 20-án érkeztek a székesfehérvári MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred laktanyájába. Infokommunikáció szakon tizenheten, fegyverzettechnikai szakirányon pedig nyolcan tettek sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát.

Hirdetés

Infokommunikáció terén a szakmai felkészítésért - Miskolci Sándor törzszászlós vezetésével - a Híradózászlóalj állománya, valamint a Dunántúli Híradó és Informatikai Főközpont szakállománya volt a felelős. A fegyverzettechnikai ismereteket a Logisztikai Zászlóalj szakállománya - Joó Árpád százados irányításával - adta át az Acélkockáknak.

A sikeres záróvizsgák után, július 8-án, a Nagysándor József laktanya rendezvénytermében Marosvölgyi Vince alezredes, a Híradózászlóalj parancsnoka köszöntötte a sikeres vizsgát tett állományt. Az alezredes az infokommunikáció (híradó) szakirányon kiválóan végzett Szűcs Tibor Frigyes szakaszvezetőnek és Dobrai István Dániel közkatonának, valamint a fegyverzettechnikai szakirányú felkészítés két kiváló katonájának, Tóth Jenő szakaszvezetőnek és Gavrucza Tibor őrmesternek emléklapot adott át.

Csizmadia Lajos főtörzszászlós, az ezred vezénylőzászlósa ismertette a tanfolyam résztvevőivel az altiszti hitvallást és az abban foglaltak betartásával köszönt el az állománytól, akik - visszatérve az MH Altiszti Akadémiára - megkezdték felkészülésüket az ünnepélyes altisztavatásra.

Helyi hírekkatonaoktatás