2024.06.25, Kedd

Fejér megyei gyerekek testvértáboroznak Balatonfenyvesen

fejer.hu

2017.08.03. 10:06

A Vigyázó kéz Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében már tizenkilencedik alkalommal valósulhat meg július 29. és augusztus 4-e között a Testvértábor.

A "Testvértáborban" a saját családjukból állami gondozásba kiemelt, különböző fejér megyei településeken élő vér szerinti testvérek egy hétig együtt nyaralhatnak Balatonfenyvesen. 

A balatonfenyvesi táboroztatást a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület magánszemélyek támogatásával, valamint a különélő testvérek javára májusban megrendezett VII. Kortárs Művészeti Aukción, és a gyermeknapi Játékfesztivál süti-kuckójában befolyt összegéből tudja finanszírozni, azon testvérpárok számára, akik a sors különös akaratából más-más településen és intézetekben nevelkednek.

A 6 és 17 éves kor közötti testvérek gyermekotthonokból és nevelőszülőktől érkeznek, Bodajkról, Csetényből, Iváncsáról, Polgárdiból, Velencéről és Székesfehérvárról. A tervezett programok között szerepel erdei kisvasutas utazás Somogyszentpálra, a természetvédelmi területhez, és a balatonfenyvesi tanösvényt is végigjárják.

A táborozás során kertmozit és gyermekszínházi előadást is szerveznek, de lesz gyöngyfűzés, nemezelés, papírsárkány készítés, vízi- és szárazföldi sportfoglalkozások, sorversenyek, élménypedagógiai foglalkozások, „Ki-Mit-Tud?” és esténként diavetítés is. A foglalkozásokat Masszi Magdolna óvodapedagógus és Varga Magdolna kézműves vezetik. A táborvezető Janó Andorné lesz.

 

Forrás: fejer.hu

KitekintőFejér megyegyerekekgyermekotthontestvéreknyári tábor