2020.04.08, Szerda

felsőoktatás

Pótfelvételi - az Óbudai, a Corvinus és a Kodolányi is várja a diákokat Székesfehérváron

2019.07.30

Aktuális

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán a Corvinus Székesfehérvári Campusán és a Kodolányi János Egyetemen is van lehetőség pótfelvételire. Jelentkezni kizárólag a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszeren keresztül lehet 2019. augusztus 7. éjfélig.

Ezekre az oktatási fejlesztésekre számíthatunk 2020-tól

2019.06.07

Országos hírek

Az ingyenes tankkönyvek és nyelvvizsga támogatás mellett a rászoruló gyermekek étkeztetésére is kiemelt figyelmet fordítanak.

Hasít a DUE a felsőoktatási felvételin!

2019.04.14

Aktuális

2019. 04. 09.-én sajtótájékoztatót tartott a Dunaújvárosi Egyetem "Hasít a DUE a felsőoktatási felvételin" címmel. A Dunaújvárosi Egyetem a tavalyi sikereket felülmúlva idén még népszerűbb a felsőoktatásba jelentkezők körében, melyet jól mutatja, hogy több, mint 13%-kal többen választották az intézmény valamely képzését.

Egyes szakoknál enyhülhet a nyelvvizsgaszigor

2019.04.01

Országos hírek

Elképzelhető, hogy bizonyos szakokon haladékot adnak a felvételizőknek.

Péntekig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

2019.02.11

Aktuális

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Elindult a 2019-es keresztféléves eljárás

2018.10.25

Aktuális

A februárban induló felsőoktatási képzésekre 2018. november 15-ig lehet jelentkezni. Az eljárás szabályait tartalmazó tájékoztató és a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések már olvashatók a felvi.hu oldalon.

Meghirdették az újabb diplomamentő programot

2018.08.27

Aktuális

Meghirdették a felsőoktatásban végzettek számára szükséges nyelvvizsga megszerzését segítő újabb diplomamentő programot.

Rétvári: európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

2018.07.07

Aktuális

Az Európai Unió (EU) által végzett nemzetközi hallgatói felmérés alapján a magyar hallgatók az európai átlagnál elégedettebbek a felsőoktatás színvonalával és szervezettségével. A diákok több mint kétharmada jónak tartja a hazai intézmények infrastrukturális körülményeit is - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Informatikai laborral gazdagodott a Dunaújvárosi Egyetem

2017.09.21

Helyi hírek

Új informatikai labort adott át az evosoft Hungary Kft. - Siemens AG egyik legfontosabb stratégiai partnere – idén szeptember 20-án a Dunaújvárosi Egyetemen.

Kihirdették a pécsi kollégiumi férőhelyek Fejér megyei pályázati nyerteseit

2017.08.28

A Fejér Megyei Közgyűlés már 25 éve segíti kollégiumi férőhely biztosításával Fejér megye hallgatóit, a jövő értelmiségeit tanulmányaikban. Ezúttal a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyre benyújtott és elbírált pályázatok Fejér megyei nyerteseit köszöntötték a Megyeházán.

Kínában toboroz hallgatókat a Dunaújvárosi Egyetem

2017.07.14

Aktuális

A Dunaújvárosi Egyetem (DUE) két kínai egyetemmel is kapcsolatban áll, a toborzás pedig közel félmilliárd forintból valósulhat meg.

Roham indulhat a dunaújvárosi albérletekért

2017.07.06

Gazdaság

A bérleti díjak nem, vagy kis mértékben csökkentek 2017 első félévében tavalyhoz képest, mégis többet fizet ma egy diák, mint 2016-ban, mivel idén a korábbinál nagyobb lakásokat bérelnek, így a havi díj is magasabb.

Új mesterképzést indít Székesfehérváron a Corvinus

2017.04.21

Gazdaság

A Budapesti Corvinus Egyetem 2017. szeptemberében sportközgazdász mesterképzést indít a székesfehérvári Campusán. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

Márciustól indul a diákkedvezmények új rendszere

2017.02.27

Aktuális

Március elején indul a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája által szervezett diákkedvezmények rendszere. A rendszer célja a felsőoktatásban lévő hallgatóknak az egészséges életmód, a sportolás és a kultúra irányába történő terelése.

Fontos döntések előtt állnak a diákok

2017.01.06

Aktuális

Döntéseket kell hozniuk többek között a választott érettségi tárgyakról, a továbbtanulás tekintetében a jelentkezésre kiszemelt középiskoláról, egyetemről vagy főiskoláról. Január 21-én tartják a központi írásbeli felvételit a nyolc-, hat-, öt- és négyosztályos középiskolákban.

Idén utoljára jelentkezhetnek nyelvvizsga nélkül a felsőoktatásba diákok

2019.07.30

Aktuális

A pótfelvételi eljárás keretében augusztus 7-ig jelentkezhetnek utoljára nyelvvizsga nélkül egyetemre vagy főiskolára a tanulni vágyók. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, hiszen az utóbbi évek tapasztalatai szerint csupán minden második felvételizőnek van nyelvvizsgája.

Egyre népszerűbb a Corvinus Székesfehérvári Campusának duális képzése

2019.04.15

Aktuális

Duális Információs Napot tartott hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a Városháza Dísztermében. A rendezvényen jobban megismerhették az egyetem kínálta lehetőségeket és a duális képzések céges partnereit a jelentkező diákok.

Átalakulás előtt a Corvinus - negyedik évfolyamát indítja a székesfehérvári campus

2019.04.07

Aktuális

Tovább nőtt az első helyen jelentkezők száma a Budapesti Corvinus Egyetemen, amely idén júliustól átalakuló fenntartói modell mellett működik majd.

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezések határideje

2019.02.17

Aktuális

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül.

Szegeden a legjobb a tanítóképzés

2018.11.23

Országos hírek

A legjobb képzőhelyek között szerepel a szegedi működésének 90. évfordulóját ünneplő SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar. A Figyelő legfrissebb listája szerint tanítóképzésben első, gyógypedagógus képzésben második, óvodapedagógus képzésben a harmadik legjobb a szegedi intézmény.

Az Erasmus + pályázati lehetőségeiről tájékoztatják a fehérvári diákokat csütörtökön

2018.10.23

Aktuális

Az Erasmus+ program pályázati lehetőségeit ismerteti Pribil-Kövesdy Döniz, a Tempus Közalapítvány pályázati referense a III. Béla király téren található VMK Pedagógiai Szakkönyvtárában október 25-én csütörtökön 16 órától.

Szerdán hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási ponthatárokat

2018.07.22

Aktuális

Szerdán este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyek hagyományosan elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők. Idén közel 108 ezren jelentkeztek egyetemekre, főiskolákra, a diákoknak a fővárosban és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartanak.

Háromszor annyian jelentkeztek a BCE fehérvári képzéseire, mint 2016-ban

2018.03.08

Aktuális

Háromszor annyian jelölték be első helyen a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) székesfehérvári képzéseit, mint 2016 februárjában, amikor a fehérvári campusra először lehetett jelentkezni - hangoztatta a felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön, Székesfehérváron.

Elindult az Óbudai Egyetem székesfehérvári telephelyének fejlesztése

2017.09.16

Gazdaság

A székesfehérvári Alba Regia Műszaki Kar műszer-és labormodernizálása, illetve a salgótarjáni székhelyen pedig új képzési és kutatóközpontot hoznak létre uniós támogatásból.

Töretlen népszerűségnek örvend a Dunaújvárosi Egyetem

2017.08.01

Aktuális

A tavaly mintegy 30 százalékkal többen jelentkeztek a Dunaújvárosi Egyetemre, mint az előző években. Idén 428 új hallgató kezdheti meg ősszel a tanulmányait.

Tovább bővítheti székesfehérvári campusát a Corvinus Egyetem

2017.07.13

Aktuális

1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem a Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása.

Újabb kínai egyetemmel kötött megállapodást a Dunaújvárosi Egyetem

2017.06.27

Aktuális

2017. június 22-én, csütörtökön ismét egy kínai delegációt fogadtak a Dunaújvárosi Egyetemen. A két felsőoktatási intézmény között a hallgató-oktató cseréről és kutatási együttműködésről is született megállapodás.

Régi-új rektor a Dunaújvárosi Egyetem élén

2017.03.11

Aktuális

2017. március 7-én tartották a Dunaújvárosi Egyetem rektorválasztását.

2016 végére több egyetem is megszabadult a PPP terhektől

2017.01.12

Gazdaság

Tavaly decemberben 12 egyetemi PPP (magántőke bevonásával közfeladat ellátása) projektet sikerült kiváltani mintegy 29 milliárd forint értékben. Erről nyilatkozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán, a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) PPP konstrukciójának kiváltásáról tartott sajtótájékoztatón.

12 PPP-konstrukciót tervez kiváltani a kormány

2016.12.20

Aktuális

Tizenkét PPP-konstrukció kiváltásáról írt alá szerződést hétfőn Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az érintett felsőoktatási intézmények kancellárjaival. A projektek között a Dunaújvárosi Egyetem is szerepel.